| | |
06.04.2013 12:03 -
Re: Samovolné klesání C5 při odstavení - je to normální ?
|
2563865
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Zdravím vechny milovníky C5ky. Doufám e pokládám otázku ve správném vlákně. Stalo se mi toto. V prosinci auto začalo padat na zadek, přes noc bez varování jednoho dne spadlo na zem. Toto se stávalo pravidelně do konce března. Najednou opět bez varování auto přestalo na zadek padat a chová se úplně normálně. Nevíte někdo co tento problém mohlo způsobovat ? Dík vem za odpovědi.
Zdravím vechny milovníky C5ky. Doufám e pokládám otázku ve správném vlákně. Stalo se mi toto. V prosinci auto začalo padat na zadek, přes noc bez varování jednoho dne spadlo na zem. Toto se stávalo pravidelně do konce března. Najednou opět bez varování auto přestalo na zadek padat a chová se úplně normálně. Nevíte někdo co tento problém mohlo způsobovat ? Dík vem za odpovědi.
|
|
06.04.2013 12:28 -
|
2563872
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Má na to vliv i teplota. Po delí jízdě se ve ohřeje. LDS, dusík v koulích... No a auto se nastaví do určitý výky s tím teplým okruhem. Po odstavení v garái ve vystydne a smrskne se. A kdy je mráz, tak se to smrskne víc. A tím se stratí tlak plynu v koulích a auto klesne. V letních teplotách je pokles mení.
Kdy je to moc velký pokles, tak ty pístnice.
Má na to vliv i teplota. Po delí jízdě se ve ohřeje. LDS, dusík v koulích... No a auto se nastaví do určitý výky s tím teplým okruhem. Po odstavení v garái ve vystydne a smrskne se. A kdy je mráz, tak se to smrskne víc. A tím se stratí tlak plynu v koulích a auto klesne. V letních teplotách je pokles mení.
Kdy je to moc velký pokles, tak ty pístnice.
|
|
06.04.2013 12:52 -
|
2563877
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Dík za rady. Padalo to a na dorazy a teď to zase drí normální výku.Vyměním tedy LDS a přetěsním zadní pístnice. Děkuji vám za rady. Rio11
Dík za rady. Padalo to a na dorazy a teď to zase drí normální výku.Vyměním tedy LDS a přetěsním zadní pístnice. Děkuji vám za rady. Rio11
|
|
06.04.2013 19:53 -
|
2563956
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Nemusí to dělat jen pístnice. Pokud by to byly pístnice, je rýha v těsnění a padá to větinou stéle , nestane se, e to padat přestane. Pokud je to H3+ můe to dělat smítko přimáčklé v H-ventilu u středové koule, e to protíká , nebo kdy je to H3, tak to můe téci v hydrobloku na zavíracích ventilech... zase smítko přimáčklé pod kuličku ventilku - toto platí samozřejmě i pro H3+.
Nemusí to dělat jen pístnice. Pokud by to byly pístnice, je rýha v těsnění a padá to větinou stéle , nestane se, e to padat přestane. Pokud je to H3+ můe to dělat smítko přimáčklé v H-ventilu u středové koule, e to protíká , nebo kdy je to H3, tak to můe téci v hydrobloku na zavíracích ventilech... zase smítko přimáčklé pod kuličku ventilku - toto platí samozřejmě i pro H3+.
|
|
08.05.2013 12:27 -
|
2577108
|
|
nopixel
|
Město: Chomutov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Zdar, tak já mám stejný problém. Tento týden mi také začal padat zadek. Po odemčení DO se to vdy vyrovná. Klesáto, kdy delí dobu stojim. Kdy to bude těsnněním pístnic, kolik stoji těsnění. Je výměna těsnění sloitá? Budu vděčnej za kadou radu.
Zdar, tak já mám stejný problém. Tento týden mi také začal padat zadek. Po odemčení DO se to vdy vyrovná. Klesáto, kdy delí dobu stojim. Kdy to bude těsnněním pístnic, kolik stoji těsnění. Je výměna těsnění sloitá? Budu vděčnej za kadou radu.
|
|
09.05.2013 14:15 -
|
2577589
|
|
nopixel
|
Město: Chomutov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 23 |
|
|
PATaMAT: Děkuji za rady . Je moná i jiná příčina padaní toho zadku ? Jeliko je vůz v provozu od 1/2008 a mám najeto teprve 90 000 km.
PATaMAT: Děkuji za rady :palec . Je moná i jiná příčina padaní toho zadku ? Jeliko je vůz v provozu od 1/2008 a mám najeto teprve 90 000 km.
|
|
19.11.2017 12:54 -
|
3111045
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Dnes ráno jsem spěchal pryč druhým autem , jetě jsem stihl zkontrolovat ty pneumatiky a kdy jsem míjel moji pracovní C5 ,tak koukám e jí leí zadek na zemi jako u BX.
To se jetě nikdy nestalo,včera jsem normálně zaparkoval a el domů. Dnes koukám e leí zadek.
Neměl jsem čas to jít kontrolovat ani jsem neměl u sebe klíč.
Co se mohlo stát? Jsem na návtěvě a pořád na to myslím...
Dnes ráno jsem spěchal pryč druhým autem , jetě jsem stihl zkontrolovat ty pneumatiky a kdy jsem míjel moji pracovní C5 ,tak koukám e jí leí zadek na zemi jako u BX.
To se jetě nikdy nestalo,včera jsem normálně zaparkoval a el domů. Dnes koukám e leí zadek.
Neměl jsem čas to jít kontrolovat ani jsem neměl u sebe klíč.
Co se mohlo stát? Jsem na návtěvě a pořád na to myslím...
|
|
19.11.2017 12:56 -
|
3111050
|
|
jumep
|
|
|
bude treba pretesnit piestnicu (niekedy pomoze auto dat uplne hore a dole)
bude treba pretesnit piestnicu (niekedy pomoze auto dat uplne hore a dole)
|
|
19.11.2017 13:39 -
|
3111067
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Zkusím to, co o to ,ono mi vadit nebude, kdy z toho bude BX a kadý ráno se bude zvedat. Ale bojím se aby se mi postavil...😄😄😄
Zkusím to, co o to ,ono mi vadit nebude, kdy z toho bude BX a kadý ráno se bude zvedat. Ale bojím se aby se mi postavil...😄😄😄
|
|
20.11.2017 15:36 -
|
3111618
|
|
HELLMUT
|
|
|
Tak se zvednul bez problému a zase drí...
Asi byl unavený,tak si na noc lehnul
Te´d zase dobrý,ádné BX se nekoná...
Tak se zvednul bez problému a zase drí...
Asi byl unavený,tak si na noc lehnul :-))))
Te´d zase dobrý,ádné BX se nekoná...
|
|
13.02.2018 19:29 -
|
3131748
|
|
matrix
|
|
|
Ahoj,jsem tu nový a mám tento podobný problém. Minulý týden jsem se vrátil po měsíční dovolené na parkovitě u letitě a měl jsem zadek auta sedlý az na zem. Po odemčení se normálně srovnl,LDS mám dost,skouel jsem i odpojit na chvíli (asi minutu ne jsem zkontroloval LDS v nejnií poloze) baterku,zvedáni manuálně funfuje, (i z kufru) v celém rozsahu.Auto normálně jede,jen od té doby samo přez noc spadne prdel na prdel. Čím to můe být? Kouke? Výkáč? Nebo jen někde neco přilepené na nějakém ventilku? Poreďte prosím, moc ď.
Ahoj,jsem tu nový a mám tento podobný problém. Minulý týden jsem se vrátil po měsíční dovolené na parkovitě u letitě a měl jsem zadek auta sedlý az na zem. Po odemčení se normálně srovnl,LDS mám dost,skouel jsem i odpojit na chvíli (asi minutu ne jsem zkontroloval LDS v nejnií poloze) baterku,zvedáni manuálně funfuje, (i z kufru) v celém rozsahu.Auto normálně jede,jen od té doby samo přez noc spadne prdel na prdel. :-( Čím to můe být? Kouke? Výkáč? Nebo jen někde neco přilepené na nějakém ventilku? Poreďte prosím, moc ď.
|
|
13.02.2018 19:52 -
|
3131751
|
|
JirkaŘ
|
|
|
.link.
Tvůj problém bude popsaný v tomto tématu. Netěsní ti jedna z manet a tlak uniká zpět. Proto zadek po čase sedne.
Tady najde na odkazu fotky s objednávacím číslem těsniv, taky mě to kdysi potkalo.
.link.
http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/2416057-zadni-pistnice
Tvůj problém bude popsaný v tomto tématu. Netěsní ti jedna z manet a tlak uniká zpět. Proto zadek po čase sedne.
Tady najde na odkazu fotky s objednávacím číslem těsniv, taky mě to kdysi potkalo.
http://www.c5club.cz/profiles/JirkaŘ?kod=32&ids=Jirka%D8&gal=925800#pc
|
|
13.02.2018 20:46 -
|
3131763
|
|
matrix
|
|
|
Díky za info. Jen mi je divné e to z ničeho nic tak sedlo,ne jsem odlétal tak to drelo i v mrazech ikdy se s tím nejezdilo třeba dva týdny i víc! Navíc si nejsem vědom e bych cestou na letitě vymetl nějakou vetí díru abych to těsnění měl čím pokodit! Ne jsem ojíděl jsem kontroloval kola i brzdy a nikde nebylo vidět e by nekde tekly pístnice.
Díky za info. :palec Jen mi je divné e to z ničeho nic tak sedlo,ne jsem odlétal tak to drelo i v mrazech ikdy se s tím nejezdilo třeba dva týdny i víc! Navíc si nejsem vědom e bych cestou na letitě vymetl nějakou vetí díru abych to těsnění měl čím pokodit! Ne jsem ojíděl jsem kontroloval kola i brzdy a nikde nebylo vidět e by nekde tekly pístnice. :-(
|
|
13.02.2018 20:57 -
|
3131766
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To e klesne po měsíci stání není a tak dramatický. Spí je problém teď po prvním zvednutí po tý odstávce, e nevydrí zvednutý ani přes noc. Odborníci na hydru budou vědět víc. Já bych tipoval, e se někde za ten měsíc něco přilepilo nebo přirezlo a při prvním zvedání se to natrhlo, nebo odřelo. A teď to tam netěsní. Moná krouky v pístnicích, moná nějaký ventilek v regulátorech, nebo v BHI.
Nemá to moc daleko do Brna - .link.
To e klesne po měsíci stání není a tak dramatický. Spí je problém teď po prvním zvednutí po tý odstávce, e nevydrí zvednutý ani přes noc. Odborníci na hydru budou vědět víc. Já bych tipoval, e se někde za ten měsíc něco přilepilo nebo přirezlo a při prvním zvedání se to natrhlo, nebo odřelo. A teď to tam netěsní. Moná krouky v pístnicích, moná nějaký ventilek v regulátorech, nebo v BHI. :nevim
Nemá to moc daleko do Brna - http://www.c5club.cz/profiles/PATaMAT.
|
|
13.02.2018 21:02 -
|
3131775
|
|
matrix
|
|
|
Dik za info. Ten link mi hlásí e uivatel neeksistuje?
Dik za info. :palec Ten link mi hlásí e uivatel neeksistuje? :nevim:-(
|
|
| |
|
|