| | |
04.11.2008 23:28 -
Samovolné klesání C5 při odstavení - je to normální ?
|
168466
|
|
Jindra
|
|
|
Mám asi 4 dny C5 dovezenou z Belgie. Viml jsem si, e kdy sednu dou auta, slyím čerpadlo - předpokládám, e auto dorovnává světlou výku v důsledku zatíení. Kdy jsem dnes po cca. 24 hodinách odstavení odemkl auto dálkou, dřív ne jsem se ho dotkl, slyel jsem čerpadlo a předek se zvedl o cca. 5 cm. Je to v pořádku a nebo dochází někde k úniku tlaku a nemělo by to dělat?. Je to 2,2 HDI, automat, r.v. 2002
Mám asi 4 dny C5 dovezenou z Belgie. Viml jsem si, e kdy sednu dou auta, slyím čerpadlo - předpokládám, e auto dorovnává světlou výku v důsledku zatíení. Kdy jsem dnes po cca. 24 hodinách odstavení odemkl auto dálkou, dřív ne jsem se ho dotkl, slyel jsem čerpadlo a předek se zvedl o cca. 5 cm. Je to v pořádku a nebo dochází někde k úniku tlaku a nemělo by to dělat?. Je to 2,2 HDI, automat, r.v. 2002
|
|
05.11.2008 06:05 -
Re: Samovolné klesání C5 při odstavení - je to normální ?
|
168467
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
je to uplne normalne, robi mi to tiez aj ked vacsinou mi pri odomknuti predok sadne. Zavisi od toho v akom stave som auto zamkol. Ja som si vsimol ze ak zastavim auto na parkovisku prudsie (cize predok pri brzdeni padol) a vypnem motor zo stlacenou brzdou, tak sa uz auto nedorovna. Zdvihne sa az pri dalsom otvoreni dveri. Taktiez ak stojis na brzde tak auto nezdvihnes ani nespustis ide to len bez stlacenej brzy alebo na rucnej. (pri spustani a zdvihani auta sa trochu meni vzdialenost osi kol, jeden par kol sa musi odvalit preto nemozu byt pri tom zablokovane vsetky kolesa, aspon ja som si to tak logicky oddovodnil)
je to uplne normalne, robi mi to tiez aj ked vacsinou mi pri odomknuti predok sadne. Zavisi od toho v akom stave som auto zamkol. Ja som si vsimol ze ak zastavim auto na parkovisku prudsie (cize predok pri brzdeni padol) a vypnem motor zo stlacenou brzdou, tak sa uz auto nedorovna. Zdvihne sa az pri dalsom otvoreni dveri. Taktiez ak stojis na brzde tak auto nezdvihnes ani nespustis ide to len bez stlacenej brzy alebo na rucnej. (pri spustani a zdvihani auta sa trochu meni vzdialenost osi kol, jeden par kol sa musi odvalit preto nemozu byt pri tom zablokovane vsetky kolesa, aspon ja som si to tak logicky oddovodnil)
|
|
05.11.2008 07:01 -
|
168468
|
|
tief
|
|
|
igok: jj, pocitac si to kontroluje, musi byt nestlacena brzda a u automatu P alebo N pripadne za jazdy sa to tiez zmeni ...
igok: jj, pocitac si to kontroluje, musi byt nestlacena brzda a u automatu P alebo N pripadne za jazdy sa to tiez zmeni ...
|
|
05.11.2008 09:11 -
|
168469
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Jéé a já se divil, e kdy jsem chtěl před nájezdem na polní cestu se přizvednout a ono to nějak nechtělo. Teď ji vím proč,..... páč jsem stál na noní brzdě.
Jinak kdy odemknu nebo otevřu dveře tak mi to také někdy samo dotlakuje nebo odfoukne. Je to normální.
Jéé a já se divil, e kdy jsem chtěl před nájezdem na polní cestu se přizvednout a ono to nějak nechtělo. Teď ji vím proč,..... páč jsem stál na noní brzdě.
Jinak kdy odemknu nebo otevřu dveře tak mi to také někdy samo dotlakuje nebo odfoukne. Je to normální.
|
|
05.11.2008 21:52 -
|
168470
|
|
Ales
|
Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Je to přesně tak. Kdy jsem měl auto nově, tak mně to tak nějak znervózňovalo, e sotva odemknu tak u se to dorovnává (navíc jen občas) a myslel jsem, e je to nějaký divný. Myslel jsem, e mám problém s hydraulikou, ale volal jsem nedávno s člověkem kvůli kontrole a případnému dofukování koulí (mám 200k km a to je co prý tak ty koule vydrej) a ten říkal , e to je správně, auto si dorovnává světlou výku pomocným elektrickým čerpadýlkem, stejně tak kdy člověk nasedne a pak po nastartování se o to u stará čerpadlo poháněný motorem. Znělo to logicky akorát si říkám, jestli to není zbytečný mít v autě 2 hydraulický čerpadla. Někde jsem četl, e to stojí asi 40k kč kdy odejde.
Je to přesně tak. Kdy jsem měl auto nově, tak mně to tak nějak znervózňovalo, e sotva odemknu tak u se to dorovnává (navíc jen občas) a myslel jsem, e je to nějaký divný. Myslel jsem, e mám problém s hydraulikou, ale volal jsem nedávno s člověkem kvůli kontrole a případnému dofukování koulí (mám 200k km a to je co prý tak ty koule vydrej) a ten říkal , e to je správně, auto si dorovnává světlou výku pomocným elektrickým čerpadýlkem, stejně tak kdy člověk nasedne a pak po nastartování se o to u stará čerpadlo poháněný motorem. Znělo to logicky akorát si říkám, jestli to není zbytečný mít v autě 2 hydraulický čerpadla. Někde jsem četl, e to stojí asi 40k kč kdy odejde.
|
|
06.11.2008 00:10 -
|
168471
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Ono je to temer jak rikas, ale to "cerpadylko", jak jsi ho krasne nazval< neni pomocne, ale hlavni a jedine hydraulicke cerpadlo pro system perovani Je elektricke a opravdu stoji cca tech 40tis, nebo alespon stavalo.
C5 uz nema cerpadlo pohanene motorem, jako tomu bylo u starsich "hydraulickych citroenu".
V aute je potom jeste jedno hydraulicke cerpadlo, ponekud jednodussi, ktere pohanene motorem je, a to je cerpadlo pro posilovac rizeni.
Ono je to temer jak rikas, ale to "cerpadylko", jak jsi ho krasne nazval< neni pomocne, ale hlavni a jedine hydraulicke cerpadlo pro system perovani :) Je elektricke a opravdu stoji cca tech 40tis, nebo alespon stavalo.
C5 uz nema cerpadlo pohanene motorem, jako tomu bylo u starsich "hydraulickych citroenu".
V aute je potom jeste jedno hydraulicke cerpadlo, ponekud jednodussi, ktere pohanene motorem je, a to je cerpadlo pro posilovac rizeni.
|
|
06.11.2008 18:28 -
|
168472
|
|
Mařena
|
Město: Nýřany, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Zdravím,C5 mám od dubna 2008 a do teď ve ok,jen teď se mi dvakrát stalo e se hydractiv asi zbláznil a auto jezdilo nahoru,dolu samo od sebe a to asi neni normální?
Zdravím,C5 mám od dubna 2008 a do teď ve ok,jen teď se mi dvakrát stalo e se hydractiv asi zbláznil a auto jezdilo nahoru,dolu samo od sebe a to asi neni normální?
|
|
11.09.2011 20:00 -
Re: Zvedání a klesání předku v normalni poloze
|
2412814
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Napíu to třeba sem, a nezakládám nové téma. Mě se poslední dobou stává, by nepravidelně, e po zastavení a vypnutí motoru auto neklesne do parkovací polohy (zůstane v provozní výce), nebo jen trochu. Po práci jdu k autu zmáčknu DO a v tu chvíli auto poklesne do obvyklé parkovací polohy. Po nastartování se zvedne do provozní polohy a je to OK. Jak říkám, někdy to udělá, někdy ne. e by korektor...?
Napíu to třeba sem, a nezakládám nové téma. Mě se poslední dobou stává, by nepravidelně, e po zastavení a vypnutí motoru auto neklesne do parkovací polohy (zůstane v provozní výce), nebo jen trochu. Po práci jdu k autu zmáčknu DO a v tu chvíli auto poklesne do obvyklé parkovací polohy. Po nastartování se zvedne do provozní polohy a je to OK. Jak říkám, někdy to udělá, někdy ne. e by korektor...?
|
|
11.09.2011 20:16 -
|
2412816
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
duff74 napsal(a): Napíu to třeba sem, a nezakládám nové téma. Mě se poslední dobou stává, by nepravidelně, e po zastavení a vypnutí motoru auto neklesne do parkovací polohy (zůstane v provozní výce), nebo jen trochu. Po práci jdu k autu zmáčknu DO a v tu chvíli auto poklesne do obvyklé parkovací polohy. Po nastartování se zvedne do provozní polohy a je to OK. Jak říkám, někdy to udělá, někdy ne. e by korektor...?
no trochu si rozhodil mé malé zkuenosti. Co je to prosím parkovací poloha? jinak jsem si myslel, e mám 4 polohy: 1 - servisní nejnií, 2 - normál dle tebe provozní, 3 - zvýená do 40 km/hod., a nejvyí do 10 km/hod. , jinak snad při vyí rychlosti 120?? auti o něco málo klesne, ja kdy auto otevřu, tak si zavrčí, po nasednutí taky troku a jedu
no trochu si rozhodil mé malé zkuenosti. Co je to prosím parkovací poloha?:nevim jinak jsem si myslel, e mám 4 polohy: 1 - servisní nejnií, 2 - normál dle tebe provozní, 3 - zvýená do 40 km/hod., a nejvyí do 10 km/hod. , jinak snad při vyí rychlosti 120?? auti o něco málo klesne, ja kdy auto otevřu, tak si zavrčí, po nasednutí taky troku a jedu :-D
|
|
11.09.2011 20:32 -
|
2412821
|
|
duff74
|
|
|
Ano na displeji jsou 4 tebou uváděné polohy. Parkovací polohou jsem nazval to, e po uzavření a zamknutí auto trochu klesne. A to se mi právě poslední dobou neděje. Auto evidentně zůstává v provozní poloze a klesne a při odemčení přes DO.
Ano na displeji jsou 4 tebou uváděné polohy. Parkovací polohou jsem nazval to, e po uzavření a zamknutí auto trochu klesne. A to se mi právě poslední dobou neděje. Auto evidentně zůstává v provozní poloze a klesne a při odemčení přes DO.
|
|
11.09.2011 20:40 -
|
2412825
|
|
jumep
|
|
|
to vobec nemusi klesnut, zalezi od zatazenia atd, ci ti ostava viditelne vysoko?
to vobec nemusi klesnut, zalezi od zatazenia atd, ci ti ostava viditelne vysoko?
|
|
11.09.2011 20:45 -
|
2412832
|
|
duff74
|
|
|
Nějak moc vysoko auto není, je prostě v normální výce v které jezdí, ale proč teda poklesne při odemknutí DO?
Nějak moc vysoko auto není, je prostě v normální výce v které jezdí, ale proč teda poklesne při odemknutí DO?
|
|
11.09.2011 21:03 -
|
2412838
|
|
jumep
|
|
|
je skvele riesit a hladat problem tam kde nie je
1. parkovacia poloha neni ...
2. klesnutie / dorovnanie vysky sa deje: vid priloha
3. zabudni na to, nic tomu neni, neries a nehladaj problem
2a. Neni to tu uplne rozpisane, preto par poznatkov
- po odomknuti auta, sa zobudia riadiace jednotky a aj BHI, zisti zmenu vysky auta a dorova
- pri vystupovani, mas vypnuty kluc, po zatvoreni dveri moze dorovnat, ale nemusi, ak je v rezime zla vozovka, ostane hore a dorovna az po odomknuti, teda inicializacii jednotky
- nizka poloha funguje myslm len do 10km/h (nie 40 ako je v dokumente)
- staci otvorit a zatvorit len jedny dvere, nie je podmienka vsetkych dveri
- pri stlacenom brzdovom pedali sa vyska nekoriguje (tj. aj ked das dvihnut auto a budes stat na brzde, az kym neodbrzdis sa nedvihne)
ak este nejake nejasnosti, spytaj sa
je skvele riesit a hladat problem tam kde nie je :)
1. parkovacia poloha neni ...
2. klesnutie / dorovnanie vysky sa deje: vid priloha
3. zabudni na to, nic tomu neni, neries a nehladaj problem
2a. Neni to tu uplne rozpisane, preto par poznatkov
- po odomknuti auta, sa zobudia riadiace jednotky a aj BHI, zisti zmenu vysky auta a dorova
- pri vystupovani, mas vypnuty kluc, po zatvoreni dveri moze dorovnat, ale nemusi, ak je v rezime zla vozovka, ostane hore a dorovna az po odomknuti, teda inicializacii jednotky
- nizka poloha funguje myslm len do 10km/h (nie 40 ako je v dokumente)
- staci otvorit a zatvorit len jedny dvere, nie je podmienka vsetkych dveri
- pri stlacenom brzdovom pedali sa vyska nekoriguje (tj. aj ked das dvihnut auto a budes stat na brzde, az kym neodbrzdis sa nedvihne)
ak este nejake nejasnosti, spytaj sa
Přílohy: princip_funkce_perovani.pdf ( 241523b ) - |
|
11.09.2011 21:10 -
|
2412847
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
U mne také záleí na teplotě okolního vzuchu v okamiku odemčení, někdy se Ti ukloní, někdy zavrčí čerpadlo a zvedne se. Po vystoupení větinou klesne. To u něřeím. Dřív jsem z toho byl vyplaenej. U mne to funguje to jak má.
U mne také záleí na teplotě okolního vzuchu v okamiku odemčení, někdy se Ti ukloní, někdy zavrčí čerpadlo a zvedne se. Po vystoupení větinou klesne. To u něřeím. Dřív jsem z toho byl vyplaenej. U mne to funguje to jak má.
|
|
11.09.2011 21:38 -
|
2412855
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Maxifik napsal(a): U mne také záleí na teplotě okolního vzuchu v okamiku odemčení
To bude ono. Zaparkuje večer, venku 10°. Druhý den se oteplí na 30, dusík v koulích se roztáhne, take po odemčení hydraulika odpustí...
U mne také záleí na teplotě okolního vzuchu v okamiku odemčení
To bude ono. Zaparkuje večer, venku 10°. Druhý den se oteplí na 30, dusík v koulích se roztáhne, take po odemčení hydraulika odpustí...
|
|
| |
|
|