| | |
09.11.2013 22:17 -
Re: Pískání zadních brzd
|
2635890
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
Caute.Skor su tie brzdy prehriate a ak je kotuč rovný tak by som dal u nové dostičky.Ja mám delphi za pár upov a je ticho!Nemusí sa dobré hned volat brembo.
Caute.Skor su tie brzdy prehriate a ak je kotuč rovný tak by som dal u nové dostičky.Ja mám delphi za pár upov a je ticho!Nemusí sa dobré hned volat brembo.:-d
|
|
09.11.2013 22:34 -
|
2635898
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Pár lidí tu psalo,e daly značku,byly tvrdé a občas pískaly,koupil jsem na zadek v kelly starlainy,najeto asi 10 tis.km,a zatim bez potíí,na předek bych určitě volil jinou značku.
Pár lidí tu psalo,e daly značku,byly tvrdé a občas pískaly,koupil jsem na zadek v kelly starlainy,najeto asi 10 tis.km,a zatim bez potíí,na předek bych určitě volil jinou značku.
|
|
10.11.2013 04:40 -
|
2635965
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
Já se nezlobím. Neslyel jsem ale ve svém okolí, e by si někdo preventivně rozebíral brzdy a čistil je. Nejsem automechanik, tak jsem neměl důvod do toho lézt.
Já se nezlobím. Neslyel jsem ale ve svém okolí, e by si někdo preventivně rozebíral brzdy a čistil je. Nejsem automechanik, tak jsem neměl důvod do toho lézt.
|
|
10.11.2013 08:20 -
|
2635975
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já při přezouvání letní a zimní vdy prohlédnu a vyčistim,brzdy jsou celkem důleitý faktor,dělá to větina lidí,je to taková samozřejmost,e o tom u nikdo ani nemluví,hlavně po zimě,kdy sníh,voda a sůl to umí pěkně zaneřádit,pořádně vyčistit a prohlédnout prachovky,zabere chvilku a mám jistotu,e je ve v pořádku.
Já při přezouvání letní a zimní vdy prohlédnu a vyčistim,brzdy jsou celkem důleitý faktor,dělá to větina lidí,je to taková samozřejmost,e o tom u nikdo ani nemluví,hlavně po zimě,kdy sníh,voda a sůl to umí pěkně zaneřádit,pořádně vyčistit a prohlédnout prachovky,zabere chvilku a mám jistotu,e je ve v pořádku.;-)
|
|
10.11.2013 10:02 -
|
2636005
|
|
Sindy
|
|
|
63zdenda napsal(a): Já při přezouvání letní a zimní vdy prohlédnu a vyčistim,brzdy jsou celkem důleitý faktor,dělá to větina lidí,je to taková samozřejmost,e o tom u nikdo ani nemluví...
Tak to asi zijem kazdy v jinem světě. V tom mem strcim auto do servisu polozim tam par svych stokorun a za pul hodky si vyzvednu prezute auto. A určitě ten mechanik sam od sebe sundava nějaké krytky aby zkontroloval brzdy. Mé auto je jasnym prikladem. A tak jako ja to dělá vetsina mych známých.Ja jsem se alespon snazil mrknout na desticky, ale kontrolovat jestli pod krytem neni bordel, to fakt ne.
Tak to asi zijem kazdy v jinem světě. V tom mem strcim auto do servisu polozim tam par svych stokorun a za pul hodky si vyzvednu prezute auto. A určitě ten mechanik sam od sebe sundava nějaké krytky aby zkontroloval brzdy. Mé auto je jasnym prikladem. A tak jako ja to dělá vetsina mych známých.Ja jsem se alespon snazil mrknout na desticky, ale kontrolovat jestli pod krytem neni bordel, to fakt ne.
|
|
10.11.2013 10:20 -
|
2636028
|
|
63zdenda
|
|
|
Neber to osobně,psal jsem veobecně,ale zkontrolovat by se to mělo mynymálně jednou ročně,brzdy jsou dost důleitá věc,v pneuservisu je jasné,e tonikdo kontrolovat nikdo nebude,nato rozebírat,to je na kadém z nás.
Neber to osobně,psal jsem veobecně,ale zkontrolovat by se to mělo mynymálně jednou ročně,brzdy jsou dost důleitá věc,v pneuservisu je jasné,e tonikdo kontrolovat nikdo nebude,nato rozebírat,to je na kadém z nás.;-)
|
|
10.11.2013 10:30 -
|
2636043
|
|
Sindy
|
|
|
V pohodě jen píu jaká je realita. Vetsina lidi si na to vubec netroufne rozebirat brzdy. Pak je treba nejake místečko ... Takze je pochopitelne, ze se do toho kazdy pusti az kdyz je problem
V pohodě jen píu jaká je realita. Vetsina lidi si na to vubec netroufne rozebirat brzdy. Pak je treba nejake místečko ... Takze je pochopitelne, ze se do toho kazdy pusti az kdyz je problem:-((((:-((((
|
|
10.11.2013 10:52 -
|
2636057
|
|
C5stepan
|
|
|
Na jaře při přezouvání odřu kartáčem rez na krycím plechu a stříknu ho barvou, aby pod liákem nedělal ostudu. Rozebírat brzdy? To ne! A budou pískat dám auto odborníkovi.
Na jaře při přezouvání odřu kartáčem rez na krycím plechu a stříknu ho barvou, aby pod liákem nedělal ostudu. Rozebírat brzdy? To ne! A budou pískat dám auto odborníkovi.
|
|
10.11.2013 11:21 -
|
2636064
|
|
jumep
|
|
|
kazdy chodime na servisne prehliadky, tam by to mal servisak pozret vzdy, minimalne stav a ked vidi stav ze je to zaprasene, mal by to riesit
prax je ale taka ze je skor zazrak ked sa na ne niekto skor len pozre
osobne svoje tiez pozeravam vzdy pri prezuvani
kazdy chodime na servisne prehliadky, tam by to mal servisak pozret vzdy, minimalne stav a ked vidi stav ze je to zaprasene, mal by to riesit
prax je ale taka ze je skor zazrak ked sa na ne niekto skor len pozre
osobne svoje tiez pozeravam vzdy pri prezuvani
|
|
10.11.2013 12:41 -
|
2636124
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
63zdenda napsal(a): Já při přezouvání letní a zimní vdy prohlédnu a vyčistim,brzdy jsou celkem důleitý faktor,dělá to větina lidí,je to taková samozřejmost,e o tom u nikdo ani nemluví,hlavně po zimě,kdy sníh,voda a sůl to umí pěkně zaneřádit,pořádně vyčistit a prohlédnout prachovky,zabere chvilku a mám jistotu,e je ve v pořádku.
čím víc se do hovna ourá, tím víc smrdí a to platí i pro brzdy.
Ono kdy brzdy potřebují údrbu, tak se ozvou, viz. jasný příklad Sindy - pískaly, rozebral, vypucoval, sloil a je klid. Při přezouvání se samozřejmě kontroluje opotřebení destiček a maximálně, kdy je po ruce stlačený vzduch, tak ofoukat volné nečistoty.
čím víc se do hovna ourá, tím víc smrdí a to platí i pro brzdy.
Ono kdy brzdy potřebují údrbu, tak se ozvou, viz. jasný příklad Sindy - pískaly, rozebral, vypucoval, sloil a je klid. Při přezouvání se samozřejmě kontroluje opotřebení destiček a maximálně, kdy je po ruce stlačený vzduch, tak ofoukat volné nečistoty.
|
|
10.11.2013 13:53 -
|
2636171
|
|
jumep
|
|
|
stlaceny vzduch je zakazne pouzivat (zdravotne dovody bozp)
kazdopadne pri citroene a zadnych brzdach kym nemas facelift silno odporucam pravidelne davat dole ten plech z platniciek nakolko pod nim vie zoxidovat to co drzi srob. vlastne to co ma byt diera na srob kompletne odpadne a potom je to uz len na vymenu strmenov, cize dat ten plech raz do roka dole a precistit nikoho nezabije, alebo idealne vymenit ho za novy z citroenu ktory je hlinikovy a uz to tam neoxiduje
stlaceny vzduch je zakazne pouzivat (zdravotne dovody bozp)
kazdopadne pri citroene a zadnych brzdach kym nemas facelift silno odporucam pravidelne davat dole ten plech z platniciek nakolko pod nim vie zoxidovat to co drzi srob. vlastne to co ma byt diera na srob kompletne odpadne a potom je to uz len na vymenu strmenov, cize dat ten plech raz do roka dole a precistit nikoho nezabije, alebo idealne vymenit ho za novy z citroenu ktory je hlinikovy a uz to tam neoxiduje
|
|
10.11.2013 14:40 -
|
2636196
|
|
63zdenda
|
|
|
Přesně tak,základní prohlédnutí nikoho nezabije,nikdo tady nepíe rozebírat celé brzdy do roubku,čistim i dráky na destičkách a hned juknu na prachovky,raději si to překontroluju,nic to neudělá,ne čekat a se brzdy,které potřebuji denodenně,ozvou samy a zadělám si na nějaký problem,třmeny také nejsou zrovna levnou záleitostí,raději budu těmto věcem předcházet ně si přivolávat nějaký malér,jak dlouho tak strávim touto prohlídkou,a neeru 2hoďky?
Přesně tak,základní prohlédnutí nikoho nezabije,nikdo tady nepíe rozebírat celé brzdy do roubku,čistim i dráky na destičkách a hned juknu na prachovky,raději si to překontroluju,nic to neudělá,ne čekat a se brzdy,které potřebuji denodenně,ozvou samy a zadělám si na nějaký problem,třmeny také nejsou zrovna levnou záleitostí,raději budu těmto věcem předcházet ně si přivolávat nějaký malér,jak dlouho tak strávim touto prohlídkou,a neeru 2hoďky?
|
|
10.11.2013 14:49 -
|
2636197
|
|
Sindy
|
|
|
Ty nedá pokoj co ??
Jene kolik lidí si na to troufne ?? énská, doktor, učitel ... akorát mechanik, nebo kutil a to musí mít jetě místo, kde to můe rozebrat.
to jumep - já mám facelift, v čem je to lepí ??
Ty nedá pokoj co ?? :-d
Jene kolik lidí si na to troufne ?? énská, doktor, učitel ... akorát mechanik, nebo kutil a to musí mít jetě místo, kde to můe rozebrat.
to jumep - já mám facelift, v čem je to lepí ??
|
|
10.11.2013 14:51 -
|
2636198
|
|
jumep
|
|
|
ze ten kryci plech neni kov, ale hlinik a neoxiduje to a teda ani neodoxiduje diera cez ktoru je nasunuty ten srobik co drzi platnicky
vacsina c5 1 na to hodne trpi, pride auto a rozoberes to a rozpadne sa to ... co je rovno uz na vymenu strmenov
ze ten kryci plech neni kov, ale hlinik a neoxiduje to a teda ani neodoxiduje diera cez ktoru je nasunuty ten srobik co drzi platnicky
vacsina c5 1 na to hodne trpi, pride auto a rozoberes to a rozpadne sa to ... co je rovno uz na vymenu strmenov
|
|
10.11.2013 15:00 -
|
2636200
|
|
Sindy
|
|
|
No jasný, pokud upadne ta zeslabená část, je to pouze na výměnu třmenu. Tak já tam mám hliníkovej, to si pamatuju
No jasný, pokud upadne ta zeslabená část, je to pouze na výměnu třmenu. Tak já tam mám hliníkovej, to si pamatuju :palec
|
|
23.01.2015 09:03 -
|
2777857
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
caute.Kto si mení sám zadné brzdy po prvý krát tu má stručný video návod! Kam plieky,ako a.t.d......link.
caute.Kto si mení sám zadné brzdy po prvý krát tu má stručný video návod!:palec Kam plieky,ako a.t.d.....:-phttps://www.youtube.com/watch?v=soWv1FnTlsc
|
|
| |
|
|