| | |
19.03.2011 06:41 -
Re: Pískání zadních brzd
|
2379252
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Te jsem měnil desky na zadní nápravě a naposledy byly měněny desky i s kotouči v Citroënu (při 90 000 km) A co jsem tam nael ? BENDIX ! Take směle do nich...
Te jsem měnil desky na zadní nápravě a naposledy byly měněny desky i s kotouči v Citroënu (při 90 000 km) A co jsem tam nael ? BENDIX ! :-)) Take směle do nich... ;-)
|
|
13.04.2011 13:41 -
|
2384025
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
takove plisky jsem jeste nevidel (viz. obrazek) nevim zda to je origo nebo nejaka uprava proti piskani ?
no ocistil jsem je a dal je zpatky s novymi destickami a zatim OK , nic nepiska.
puvodni desky Bendix , ted EBC ultimax a kotouc nevim...
takove plisky jsem jeste nevidel :-o (viz. obrazek) nevim zda to je origo nebo nejaka uprava proti piskani ?
no ocistil jsem je a dal je zpatky s novymi destickami a zatim OK , nic nepiska.
puvodni desky Bendix , ted EBC ultimax a kotouc nevim...
Přílohy: IMAG0057.jpg ( 460691b ) - plisek |
|
13.04.2011 21:21 -
|
2384148
|
|
jumep
|
|
|
tie pliesky su tam original kvoli sumernemu opotrebeniu, mali by byt sucastou novych dosiek
tie pliesky su tam original kvoli sumernemu opotrebeniu, mali by byt sucastou novych dosiek
|
|
24.08.2012 08:48 -
|
2501015
|
|
js42
|
|
|
Od dovolené jsem řeil pískání zadních brzd, vdy kdy jsem u byl rozhodnutý je zkontrolovat, tak přestaly. Nakonec to dopadlo jak muselo, jsou to sjeté desky a kotouče z vnitřní strany silně korodované. Take jdou taky pryč. Co tam dáme jetě nevím, ale přední jsem dával TRW.
Podle veho tam ty staré jsou původní, tj. 90t km.
Přeji vem pěkný den.
Od dovolené jsem řeil pískání zadních brzd, vdy kdy jsem u byl rozhodnutý je zkontrolovat, tak přestaly:-d. Nakonec to dopadlo jak muselo, jsou to sjeté desky a kotouče z vnitřní strany silně korodované. Take jdou taky pryč. Co tam dáme jetě nevím, ale přední jsem dával TRW.
Podle veho tam ty staré jsou původní, tj. 90t km.
Přeji vem pěkný den.
|
|
24.08.2012 08:55 -
|
2501016
|
|
flyteSVK
|
|
|
Moje zadne original maju teraz 125 kkm ale uz su fakt na vymenu (platnicky, kotuce to auto hadam preziju). A piskanie som vypozoroval na zaklade vlhkosti vzduchu. Napriklad viem ked sa blizi burka, lebo vtedy tie brzdy neuveritelne revu
Moje zadne original maju teraz 125 kkm ale uz su fakt na vymenu (platnicky, kotuce to auto hadam preziju). A piskanie som vypozoroval na zaklade vlhkosti vzduchu. Napriklad viem ked sa blizi burka, lebo vtedy tie brzdy neuveritelne revu :-D
|
|
24.08.2012 10:21 -
|
2501027
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
jumep napsal(a): tie pliesky su tam original kvoli sumernemu opotrebeniu, mali by byt sucastou novych dosiek
a opravdu součástí nových desek jsou, i těch "levných" já je měl v deskách od MEYLE
a opravdu součástí nových desek jsou, i těch "levných" já je měl v deskách od MEYLE
|
|
27.08.2012 13:35 -
|
2501565
|
|
js42
|
|
|
Tak zadní brzdy u nepískají - výměna desek i kotoučů. Ve značky TRW. I u těchto desek jsou součásti dodávky plíky pro souměrné opotřebení. Cena cca 3500 včetně montáe.
Tak zadní brzdy u nepískají:-)) - výměna desek i kotoučů. Ve značky TRW. I u těchto desek jsou součásti dodávky plíky pro souměrné opotřebení:-)). Cena cca 3500 včetně montáe.
|
|
06.09.2012 22:20 -
|
2503686
|
|
DrMarvin
|
|
|
Zasadne kotouce brembo max a desky texar.Trochu drazsi zalezitost,ale na brzdach se opravdu nevyplati setrit.Mel jsem to na medvedovi,passatu i superbovi a nejlepsi volba co je snad dostupna za rozumnej peniz
Zasadne kotouce brembo max a desky texar.Trochu drazsi zalezitost,ale na brzdach se opravdu nevyplati setrit.Mel jsem to na medvedovi,passatu i superbovi a nejlepsi volba co je snad dostupna za rozumnej peniz
|
|
26.10.2012 20:14 -
|
2515565
|
|
jumep
|
|
|
maju byt tym sirsim dodola, v podlstate to je L
ostatne opacne nedas lebo ide cez to srobik
maju byt tym sirsim dodola, v podlstate to je L
ostatne opacne nedas lebo ide cez to srobik
|
|
31.10.2012 10:39 -
|
2516578
|
|
miskod
|
|
|
Skor mi islo o tu polovicu pliesku co zakryva dosticku. Ako sa toci kotuc, tak ma byt v smere otacania kotuca v predu, ci vzadu? Alebo jeden vpredu a druhy vzadu?
Skor mi islo o tu polovicu pliesku co zakryva dosticku. Ako sa toci kotuc, tak ma byt v smere otacania kotuca v predu, ci vzadu? Alebo jeden vpredu a druhy vzadu?
|
|
31.10.2012 10:55 -
|
2516579
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
miskod napsal(a): Skor mi islo o tu polovicu pliesku co zakryva dosticku. Ako sa toci kotuc, tak ma byt v smere otacania kotuca v predu, ci vzadu? Alebo jeden vpredu a druhy vzadu?
Jak vpředu/vzadu? V plechu je díra pro vodicí roub destiček - pokud dodrí ten, tak u si jen můe vybrat nahoře nebo dole. A správně je dole - ve směru otáčení kola na konci destičky.
Tak jako na obrázku (č.3 je destička + plech)
Jak vpředu/vzadu? V plechu je díra pro vodicí roub destiček - pokud dodrí ten, tak u si jen můe vybrat nahoře nebo dole. A správně je dole - ve směru otáčení kola na konci destičky.
Tak jako na obrázku (č.3 je destička + plech)
Přílohy: Image15.jpg ( 51047b ) - Zadní brzdy |
|
31.10.2012 13:03 -
|
2516648
|
|
miskod
|
|
|
To je vesele...Prave som sa kukal na service.citroen podla VIN a tam je to naopak...
Ono to asi nakoniec bude jedno.
Inak sorry za zbytocny spam. Kuknut na service.citroen ma napadlo az teraz.
To je vesele...Prave som sa kukal na service.citroen podla VIN a tam je to naopak...:-)
Ono to asi nakoniec bude jedno.
Inak sorry za zbytocny spam. Kuknut na service.citroen ma napadlo az teraz.
Přílohy: z_brzdy.JPG ( 116469b ) - |
|
31.10.2012 13:31 -
|
2516669
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
No to je teda bordel - oba máme obrázek ze stejného zdroje a kadý opačný
:-d:-d:-d
No to je teda bordel - oba máme obrázek ze stejného zdroje a kadý opačný :-))))
|
|
31.10.2012 15:18 -
|
2516701
|
|
jumep
|
|
|
misko - ten obrazok co mas ty je opacne ... fakt maju byt dodola
misko - ten obrazok co mas ty je opacne ... fakt maju byt dodola
|
|
09.11.2013 11:47 -
|
2635558
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
Tak původně jsem to řeil v tématu přeních brzd, ale po třetí akci na předních brzdách jsem zjistil, e pískají zadní, take rozborka, kompletní vyčitění a sloení a je to
Modlil jsem se a nemám hnutý ten třmen, ale nebyl natěstí.
V té střední dráce bylo něco zaklíněnýho a to zřejmě pískalo.
Take čitění před kadou zimou jak tu někdo psal asi má smysl.
Není to ani na dlouho se vím vudy cca 2h.
- sundat kolo
- povolit ten dlouhý roubek 5
- vytáhnout krycí plech
- roubek vytáhnout ven (bacha na pruinku)
- vytáhnou destičky
- ve vyčistit a opačným postupem sloit
Tak původně jsem to řeil v tématu přeních brzd, ale po třetí akci na předních brzdách jsem zjistil, e pískají zadní, take rozborka, kompletní vyčitění a sloení a je to :palec
Modlil jsem se a nemám hnutý ten třmen, ale nebyl natěstí.
V té střední dráce bylo něco zaklíněnýho a to zřejmě pískalo.
Take čitění před kadou zimou jak tu někdo psal asi má smysl.
Není to ani na dlouho se vím vudy cca 2h.
- sundat kolo
- povolit ten dlouhý roubek 5
- vytáhnout krycí plech
- roubek vytáhnout ven (bacha na pruinku)
- vytáhnou destičky
- ve vyčistit a opačným postupem sloit
Přílohy: DSC_0238[1].jpg ( 599659b ) - DSC_0240[1].jpg ( 749589b ) - DSC_0242[1].jpg ( 1298946b ) - DSC_0243[1].jpg ( 1451982b ) - |
|
09.11.2013 21:24 -
|
2635855
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Sindy nezlob se, ale takhle prasácké brzdy jsem teda jetě snad neviděl, to nevidělo údrbu snad od sjetí z pásu...... a nejen čitění před zimou, ale hlavně i po zimě
Sindy nezlob se, ale takhle prasácké brzdy jsem teda jetě snad neviděl, to nevidělo údrbu snad od sjetí z pásu...... a nejen čitění před zimou, ale hlavně i po zimě ;-)
|
|
| |
|
|