| | |
08.09.2008 14:06 -
Pískání zadních brzd
|
168423
|
|
Hud1ai2
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Ahoj, vím o tom, e je to jedna ze slabin C5ek, nicméně by mě zajímalo, zda to jde nějak vyřeit. Přeci jenom to pískání je více ne intenzivní. Při klasickým dobrďování je vechno ok, ale jakmile potřebuju zastavit, např. v městě, tak to začne dělat takovej krával, e je to a hloupý. Nepodařilo se to někomu vyřeit? Nebo budu muset neustále měnit destičky a doufat, e se jednou objeví "nepískací"?
Ahoj, vím o tom, e je to jedna ze slabin C5ek, nicméně by mě zajímalo, zda to jde nějak vyřeit. Přeci jenom to pískání je více ne intenzivní. Při klasickým dobrďování je vechno ok, ale jakmile potřebuju zastavit, např. v městě, tak to začne dělat takovej krával, e je to a hloupý. Nepodařilo se to někomu vyřeit? Nebo budu muset neustále měnit destičky a doufat, e se jednou objeví "nepískací"?
|
|
08.09.2008 14:45 -
Re: Pískání zadních brzd
|
168424
|
|
Darja
|
|
|
Nekomu pomohla vymena desek za Brembo desky a kotouce, jsou pry mekci. Nekomu to prestalo po zmene na Bendix, nebo na TRW, nekomu sprej od AutoStagl na piskajici brzdy. A nekomu pomohlo obycejne vycisteni
Nekomu pomohla vymena desek za Brembo desky a kotouce, jsou pry mekci. Nekomu to prestalo po zmene na Bendix, nebo na TRW, nekomu sprej od AutoStagl na piskajici brzdy. A nekomu pomohlo obycejne vycisteni :-)
|
|
08.09.2008 16:00 -
|
168425
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
navíc se to tu nedávno řeilo, jen se mi to nedaří nají, filtr ňák nefiltruje, jak bych si přál....bo e by to bylo na jiným serveru
navíc se to tu nedávno řeilo, jen se mi to nedaří nají, filtr ňák nefiltruje, jak bych si přál....bo e by to bylo na jiným serveru ;-)
|
|
08.09.2008 16:03 -
|
168426
|
|
Darja
|
|
|
To se resi vsude, protoze ty brzdice maji proste horsi konstrukci a pisti to. Ja jsem si ze vsech for nasla zkusenosti, co lidem pomohlo a ve zkratce jsem to vypsala ve svem prispevku.
Predek mi piskal, po vymene brzd je to super, ale zacal mi piskat zadek, tak se bude delat to same
To se resi vsude, protoze ty brzdice maji proste horsi konstrukci a pisti to. Ja jsem si ze vsech for nasla zkusenosti, co lidem pomohlo a ve zkratce jsem to vypsala ve svem prispevku.
Predek mi piskal, po vymene brzd je to super, ale zacal mi piskat zadek, tak se bude delat to same :-)
|
|
08.09.2008 20:32 -
|
168427
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
tu je ta diskusia o piskani brzd, zalozil som ju na blbom mieste (Podvozek, uloení) .link.
admini prosim vas premiestnite temu na spravne miesto
tu je ta diskusia o piskani brzd, zalozil som ju na blbom mieste (Podvozek, uloení) http://www.c5club.cz/page/kod-24/topic-84154299
admini prosim vas premiestnite temu na spravne miesto :-)
|
|
08.09.2008 21:08 -
|
168428
|
|
Darja
|
|
|
presunuto
presunuto
|
|
15.03.2011 12:06 -
|
2378225
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
ma nekdo zkusenosti se zadnima destickama EBC ULTIMAX ? kotouce tam mam jeste jako nove ale desky uz toho maji dost, tak nevim co tam dat ...
ma nekdo zkusenosti se zadnima destickama EBC ULTIMAX ? kotouce tam mam jeste jako nove ale desky uz toho maji dost, tak nevim co tam dat ...
|
|
15.03.2011 12:10 -
|
2378226
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Nevím, tuhle značku neznám vůbec, ale povětinou tady zb C5 klubu dáváme do vozu desky od fy BENDIX , BOSCH, TEXTAR ... prostě raději co nejblíe originálu. C5 je těké auto, tak a jej spolehlivě zastavíme.
Nevím, tuhle značku neznám vůbec, ale povětinou tady zb C5 klubu dáváme do vozu desky od fy BENDIX , BOSCH, TEXTAR ... prostě raději co nejblíe originálu. C5 je těké auto, tak a jej spolehlivě zastavíme. ;-)
|
|
15.03.2011 12:34 -
|
2378237
|
|
Citronek
|
|
|
Bendix sem mel na minulem aute vepredu a jsou ok , akorat se mi tam po 3000 km udelala ryha...
EBC red stuff ci green stuff jsou hodne kvalitni brzdy akorat ultimax nevim jestli by na zadek nestacili tez...
Bendix sem mel na minulem aute vepredu a jsou ok , akorat se mi tam po 3000 km udelala ryha...
EBC red stuff ci green stuff jsou hodne kvalitni brzdy akorat ultimax nevim jestli by na zadek nestacili tez...
|
|
15.03.2011 15:53 -
|
2378255
|
|
zico
|
|
|
EBC je samozrejme spicka oproti inym. Len neviem, ci ich az tak ocenis na zadnej naprave.
Dalsia vec je ucinnost pri roznych teplotach - znamy mal greeny a za studena sa chytali poslabsie. Ale zase pri dlhom brzdeni a vysokom prehriati tabacek
Ked chces greeny na prdenie po meste 35 mph, tak zrejme skoda penazi.
EBC je samozrejme spicka oproti inym. Len neviem, ci ich az tak ocenis na zadnej naprave.
Dalsia vec je ucinnost pri roznych teplotach - znamy mal greeny a za studena sa chytali poslabsie. Ale zase pri dlhom brzdeni a vysokom prehriati tabacek :-))
Ked chces greeny na prdenie po meste 35 mph, tak zrejme skoda penazi.
|
|
15.03.2011 17:27 -
|
2378271
|
|
jruze
|
|
|
Já tam dávám BENDIX brzdí,nepískaj a moc neubývaj.
Já tam dávám BENDIX brzdí,nepískaj a moc neubývaj.;-)
|
|
16.03.2011 14:10 -
|
2378765
|
|
Citronek
|
|
|
bendix a textar jsem nikde nesehnal, temer vsichni prodejci mi vnucovali APEC ,ze jsou dobre ...
ale sel jsem do EBC na predek disky+desticky a zadek jen desticky... az je nahodim tak uvidim jestli budou piskat snad ne...
EBC Brake Discs (Standard)
EBC are proud to be one of the only companies selling a British manufactured brake disc. 100% of their discs are made in their own casting foundry in the UK from a unique material called "discalloy". This high quality grey iron includes copper to increase thermal conductivity and wear properties. All EBC Premium Discs are cast to a material strength of 150 N/m2 with a tightly controlled surface hardness variation less than 20 HB and are precision CNC machined to a surface tolerance of less than 0.001 mm. So you see this is no cheap import brake disc. These brake discs have the highest integrity and product quality on the aftermarket. An OE quality replacement disc, made of the finest grade steel and a perfect replacement disc for any car.
bendix a textar jsem nikde nesehnal, temer vsichni prodejci mi vnucovali APEC ,ze jsou dobre ...
ale sel jsem do EBC na predek disky+desticky a zadek jen desticky... az je nahodim tak uvidim jestli budou piskat snad ne...
EBC Brake Discs (Standard)
EBC are proud to be one of the only companies selling a British manufactured brake disc. 100% of their discs are made in their own casting foundry in the UK from a unique material called "discalloy". This high quality grey iron includes copper to increase thermal conductivity and wear properties. All EBC Premium Discs are cast to a material strength of 150 N/m2 with a tightly controlled surface hardness variation less than 20 HB and are precision CNC machined to a surface tolerance of less than 0.001 mm. So you see this is no cheap import brake disc. These brake discs have the highest integrity and product quality on the aftermarket. An OE quality replacement disc, made of the finest grade steel and a perfect replacement disc for any car.
|
|
16.03.2011 20:45 -
|
2378883
|
|
zico
|
|
|
a platnicky si teda ake dal? cierne alebo zelene?
a platnicky si teda ake dal? cierne alebo zelene?
|
|
16.03.2011 23:45 -
|
2378950
|
|
Citronek
|
|
|
zico napsal(a): a platnicky si teda ake dal? cierne alebo zelene?
standart-cerne?, green, red, yellow
myslim,ze jsou to cerne, bral jsem ty standartni a nekde pisou ulitamax tak presne nevim ..
az prijdou pisnu...
kupoval jsem tady www.buypartsby.com celkem dobre ceny maji
standart-cerne?, green, red, yellow
myslim,ze jsou to cerne, bral jsem ty standartni a nekde pisou ulitamax tak presne nevim ..
az prijdou pisnu...
kupoval jsem tady www.buypartsby.com celkem dobre ceny maji
|
|
17.03.2011 11:46 -
|
2379017
|
|
Darja
|
|
|
No moje zkuenost s novýma předníma brzdama kotouče brembo a desky textar. Desky pískaly jako ílené, take přilo seříznutí a udělání dráky a je cajk.
Mě nejvíc sedla kombinace na zadku Zimmerman a Jurid. Nepitěj a pohodička u pár tisíc km
No moje zkuenost s novýma předníma brzdama kotouče brembo a desky textar. Desky pískaly jako ílené, take přilo seříznutí a udělání dráky a je cajk.
Mě nejvíc sedla kombinace na zadku Zimmerman a Jurid. Nepitěj a pohodička u pár tisíc km :)
|
|
17.03.2011 13:16 -
|
2379025
|
|
Citronek
|
|
|
mozna blby dotaz ale drazky na desticce podelne nebo ve smeru otaceni koutce ?
mozna blby dotaz ale drazky na desticce podelne nebo ve smeru otaceni koutce ?
|
|
17.03.2011 14:28 -
|
2379029
|
|
miskod
|
|
|
Ak ich mas v smere otacania, tak ti logicky urobia za chvilku vystupok na kotuci...
Ak ich mas v smere otacania, tak ti logicky urobia za chvilku vystupok na kotuci...;-)
|
|
17.03.2011 22:22 -
|
2379095
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
zico napsal(a): Citronek napsal(a): mozna blby dotaz ale drazky na desticce podelne nebo ve smeru otaceni koutce ?
pianko, ty uz drazku mas uz aj na zakladnych ultimaxoch je.
U mě na zadních destičkách nebyla (značku neznám, asi něco z Belgie), tam jsem si ji musel doříznout pilkou na elezo - a pomohla, od té doby ani nepískly.
U mě na zadních destičkách nebyla (značku neznám, asi něco z Belgie), tam jsem si ji musel doříznout pilkou na elezo - a pomohla, od té doby ani nepískly. :-d
|
|
19.03.2011 06:01 -
|
2379250
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Nevíte někdo jakou značku desek a kotoučů davá Citroen z prvovýroby? Mně bylo tvrzeno a doporučen Bendix.
Nevíte někdo jakou značku desek a kotoučů davá Citroen z prvovýroby? Mně bylo tvrzeno a doporučen Bendix.
|
|
| |
|
|