| | |
26.10.2013 21:48 -
Re: Pískání předních brzd
|
2630268
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
Sindy napsal(a): Dnes jsem mluvil s mechanikem, kterého jsem náhodou potkal při návtěvě na atecku a ten mi řekl, a vyzkouím vyčistit a promazat plovoucí třmen, e i to by mohlo pomoci. Pískají mi při dobrďování a mám tam téměř nové kotouče i destičky ( max 2000 km) a tuím e mi v servisu tvrdili e Valeo.
Má někdo nějakou radu, která by mi při práci byla ku prospěchu ?
ak si cital cele vlakno tak uz asi tusis co ta caka. Budem sa asi opakovat, je to totiz opisane v druhom clanku tohoto vlakna.
Ja by som zacal kontrolou a upravou starych platniciek, cize prebrusenie dosadacej plochy smirglovym papierom a uprava hran a vypilovanie stredovej drazky pilnikom a pilovym platkom na zelezo (odporucam dva plátky na elezo vedža seba). Tvar upravenej platnicky by mal vyzerat takto .link. Ak to nepomoze nasleduje vymena platniciek a dalej aj kotucov. Osustruzenie by som uz z hladiska bezpecnosti neodporucal, lebo ak je kotuc uz jazdeny, tak vacsinou po osustruzeni do hladka dosiahnes min hrubku alebo menej a tam hrozi ze v krizovej situacii prehrejes kotuc a zlyhaju ti brzdy.
Pri tych tvojich 2000 km na novych brzdach by som povedal ze upravit tvar platniciek by mohlo stacit.
ak si cital cele vlakno tak uz asi tusis co ta caka. Budem sa asi opakovat, je to totiz opisane v druhom clanku tohoto vlakna.
Ja by som zacal kontrolou a upravou starych platniciek, cize prebrusenie dosadacej plochy smirglovym papierom a uprava hran a vypilovanie stredovej drazky pilnikom a pilovym platkom na zelezo (odporucam dva plátky na elezo vedža seba). Tvar upravenej platnicky by mal vyzerat takto http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/19197068_47.jpg Ak to nepomoze nasleduje vymena platniciek a dalej aj kotucov. Osustruzenie by som uz z hladiska bezpecnosti neodporucal, lebo ak je kotuc uz jazdeny, tak vacsinou po osustruzeni do hladka dosiahnes min hrubku alebo menej a tam hrozi ze v krizovej situacii prehrejes kotuc a zlyhaju ti brzdy.
Pri tych tvojich 2000 km na novych brzdach by som povedal ze upravit tvar platniciek by mohlo stacit.
|
|
26.10.2013 21:54 -
|
2630271
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
U mně pomohlo vyčistit dráky na destičkách,byly plné bordelu.
Kotouče chlazené vzduchem se nedoporučujou soustruit.
U mně pomohlo vyčistit dráky na destičkách,byly plné bordelu.
Kotouče chlazené vzduchem se nedoporučujou soustruit.;-)
|
|
26.10.2013 22:25 -
|
2630288
|
|
jumep
|
|
|
jo a obcas su tie platnicky skratka tvrde a budu piskat stale a vtedy nic ine len vymenit (samozrejme ina znacka)
jo a obcas su tie platnicky skratka tvrde a budu piskat stale a vtedy nic ine len vymenit (samozrejme ina znacka)
|
|
27.10.2013 08:01 -
|
2630331
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
Ty hrany u jsem právě dělal, ale vůbec to nepomohlo. Dráky u mají destičky original a ty jsem také vyčistil i povrch sjel smirkovým papírem. Do kotoučů se rozhodně vrtat nebudu kdy jsou taky téměř nové. Značka, psal jsem , e Valeo (to mi alespoň tvrdili v servisu), nechci kupovat nový destičky, kdy mají tyto najeto sotva 2 000 km. Dnes zkusím vyčistit a promazat ten plovoucí třmen, dostal jsem od mechanika trochu vazelíny do vysokých teplot. Musím sundat i ten roub nahoře nebo stačí dole a ten třmen vysunu ven ??
Ty hrany u jsem právě dělal, ale vůbec to nepomohlo. Dráky u mají destičky original a ty jsem také vyčistil i povrch sjel smirkovým papírem. Do kotoučů se rozhodně vrtat nebudu kdy jsou taky téměř nové. Značka, psal jsem , e Valeo (to mi alespoň tvrdili v servisu), nechci kupovat nový destičky, kdy mají tyto najeto sotva 2 000 km. Dnes zkusím vyčistit a promazat ten plovoucí třmen, dostal jsem od mechanika trochu vazelíny do vysokých teplot. Musím sundat i ten roub nahoře nebo stačí dole a ten třmen vysunu ven ??
|
|
27.10.2013 09:24 -
|
2630336
|
|
jruze
|
|
|
Sindy napsal(a): Ty hrany u jsem právě dělal, ale vůbec to nepomohlo. Dráky u mají destičky original a ty jsem také vyčistil i povrch sjel smirkovým papírem. Do kotoučů se rozhodně vrtat nebudu kdy jsou taky téměř nové. Značka, psal jsem , e Valeo (to mi alespoň tvrdili v servisu), nechci kupovat nový destičky, kdy mají tyto najeto sotva 2 000 km. Dnes zkusím vyčistit a promazat ten plovoucí třmen, dostal jsem od mechanika trochu vazelíny do vysokých teplot. Musím sundat i ten roub nahoře nebo stačí dole a ten třmen vysunu ven ??
V pohodě vysune - jen si dej pozor na spodním na gumičku - bude naleptaná a bude se patně dávat zpět. Asi bych si sehnal sadu na opravu popř. i s čepama a dal nové.Myslím e to tím nebude - spí jak psal Jumep.Přidřené čepy- nestejnoměrné sjídění destiček popř.vybrace,přibrďování - e by pískání? moné je ve,ale nevěřím.
V pohodě vysune - jen si dej pozor na spodním na gumičku - bude naleptaná a bude se patně dávat zpět. Asi bych si sehnal sadu na opravu popř. i s čepama a dal nové.Myslím e to tím nebude - spí jak psal Jumep.Přidřené čepy- nestejnoměrné sjídění destiček popř.vybrace,přibrďování - e by pískání? :nevim moné je ve,ale nevěřím.
|
|
27.10.2013 14:18 -
|
2630360
|
|
Sindy
|
|
|
Tak hotovo. Gumičky v pohodě jako nové dolů li krásně a zpět taky krásně se zacvakly. Ve jsem promazal, čistit nebylo co. Tak uvidíme, ale protoe jsem nic závaného nenael, myslím, e tam problém nebyl
Tak hotovo. Gumičky v pohodě jako nové dolů li krásně a zpět taky krásně se zacvakly. Ve jsem promazal, čistit nebylo co. Tak uvidíme, ale protoe jsem nic závaného nenael, myslím, e tam problém nebyl :-((((
|
|
27.10.2013 19:12 -
|
2630391
|
|
jumep
|
|
|
aku vazelinu si dal?
ak si dal nejaku grafitku alebo nieco podobne, tak si spravil zle, cokolvek co naleptava gumu ti zadre jeden piestik (na toto si dat vzdy pozor)
a co sa tyka piskania, isto to nepomoze, bud sa s tym zmier alebo vymen platnicky
co relativne pomohlo na chvilu bolo narezat male drazky do platniciek, kym ich to nezodere tak to bolo ticho
dalsia vec - silno brzdit, potom to nepiska
aku vazelinu si dal?
ak si dal nejaku grafitku alebo nieco podobne, tak si spravil zle, cokolvek co naleptava gumu ti zadre jeden piestik (na toto si dat vzdy pozor)
a co sa tyka piskania, isto to nepomoze, bud sa s tym zmier alebo vymen platnicky
co relativne pomohlo na chvilu bolo narezat male drazky do platniciek, kym ich to nezodere tak to bolo ticho
dalsia vec - silno brzdit, potom to nepiska :)
|
|
27.10.2013 19:16 -
|
2630393
|
|
Sindy
|
|
|
Dostal jsem od mechanika nějakou modrou vazelínu, prý na vysoké teploty. Říkal jsem mu na co to chci a tvářil se, e mi dává to správné. Dráky u v destičkách jsou originální.
Dostal jsem od mechanika nějakou modrou vazelínu, prý na vysoké teploty. Říkal jsem mu na co to chci a tvářil se, e mi dává to správné. Dráky u v destičkách jsou originální.
|
|
27.10.2013 19:23 -
|
2630394
|
|
jumep
|
|
|
ja nehovorim o tych dvoch (pripadne jednej)
vid priloha, zakreslil som tam co mam na mysli, samozrejme hlbka max 2mm a pomoze to fakt len na chvilku kym sa to nezodere - na hrubku platika
ja nehovorim o tych dvoch (pripadne jednej)
vid priloha, zakreslil som tam co mam na mysli, samozrejme hlbka max 2mm a pomoze to fakt len na chvilku kym sa to nezodere - na hrubku platika
Přílohy: platnicka - zarez.jpg ( 77527b ) - |
|
27.10.2013 19:56 -
|
2630405
|
|
Sindy
|
|
|
Ty jo, to sem nečekal. To tam můu fakt udělat tolik dráek ??
No tak to zkusím, stejně bych to skřípání dlouho nevydrel. Dík
Ty jo, to sem nečekal. To tam můu fakt udělat tolik dráek ??
No tak to zkusím, stejně bych to skřípání dlouho nevydrel. Dík
|
|
27.10.2013 19:58 -
|
2630409
|
|
jumep
|
|
|
ono sa to strasne rychlo sjede, hlavne to nesmies spravit hlboke, lebo potom riskujes ze to odtrhne a to je pruser !
ono sa to strasne rychlo sjede, hlavne to nesmies spravit hlboke, lebo potom riskujes ze to odtrhne a to je pruser !
|
|
28.10.2013 18:39 -
|
2630568
|
|
Sindy
|
|
|
Tak asi takto, zítra jedu a před jízdou se pomodlím, a to nepíská.
Zkusím, udělám max. 2mm hluboké.
Tak asi takto, zítra jedu a před jízdou se pomodlím, a to nepíská.
Zkusím, udělám max. 2mm hluboké.
Přílohy: DSC_0230.jpg ( 1012226b ) - |
|
28.10.2013 18:57 -
|
2630586
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Dej pak vědět,jak to dopadlo,jestli to přestane pískat,tak a to sjede,bude řezat zase nové?
Dej pak vědět,jak to dopadlo,jestli to přestane pískat,tak a to sjede,bude řezat zase nové?
|
|
28.10.2013 19:22 -
|
2630589
|
|
Sindy
|
|
|
Pak u budou sjeté o 2mm a třeba u nezačnou i kotouč u na tom bude jinak, uvidíme.
Pak u budou sjeté o 2mm a třeba u nezačnou i kotouč u na tom bude jinak, uvidíme.
|
|
28.10.2013 20:23 -
|
2630609
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Já jel včera v levým po praským okruhu, a jeden dobrák, co tam měl tak 80 to vzal z napojovacího přímo do levýho předemě. U mi to nepíská
Já jel včera v levým po praským okruhu, a jeden dobrák, co tam měl tak 80 to vzal z napojovacího přímo do levýho předemě. U mi to nepíská :-)))):palec
|
|
28.10.2013 21:22 -
|
2630635
|
|
jumep
|
|
|
jj, obcas dobre prebrzdit pomoze
jj, obcas dobre prebrzdit pomoze :)
|
|
29.10.2013 20:07 -
|
2630879
|
|
jumep
|
|
|
tak tie platnicky su dost nafigu ...
skus inu znacku alebo sa s tym zmier
tak tie platnicky su dost nafigu ...
skus inu znacku alebo sa s tym zmier
|
|
29.10.2013 20:51 -
|
2630912
|
|
63zdenda
|
|
|
Kdyby ti zůstávaly vyset čepy na plovoucích třmenech,tak by ti to pískolo za jízdy stále,kdy je to pouze při brdění,tak jedině destičky,jinou značku.
Kdyby ti zůstávaly vyset čepy na plovoucích třmenech,tak by ti to pískolo za jízdy stále,kdy je to pouze při brdění,tak jedině destičky,jinou značku.
|
|
| |
|
|