| | |
14.12.2010 15:56 -
Re: Pískání předních brzd
|
2365944
|
|
zico
|
|
|
ako som uz pisal-mne sa proti piskaniu osvedcili kotuce s drazkami. Na jar ma caka vymena prednych kotucov; tak som skusil, ci na C5 niekto nerobi original dierovane/drazkovane kotuce. A pozrime sa:
.link.
Je to nemecky vyrobca, snad qualitny .. Nema niekto skusenosti s tym predajcom?
Este som zaregistroval (len) vrtane kotuce, bez drazok:
.link.
ako som uz pisal-mne sa proti piskaniu osvedcili kotuce s drazkami. Na jar ma caka vymena prednych kotucov; tak som skusil, ci na C5 niekto nerobi original dierovane/drazkovane kotuce. A pozrime sa:
http://www.cmexclusive.cz/detail-produktu/105-predni/111-c5/62138-sandtler-typ-s-predni-kotouce-vrtane-derovane-a-zaroven-drazkovane-pro-vuz-citroen-c5-3-0v6-2-2hdi-10-00/
Je to nemecky vyrobca, snad qualitny .. Nema niekto skusenosti s tym predajcom?
Este som zaregistroval (len) vrtane kotuce, bez drazok:
http://www.escape6.cz/brzdova-soustava/brzdove-kotouce/zimmermann/citroen/c5/Predni-C5-3.0V6-2.2HDI-10-00-/
|
|
14.12.2010 16:42 -
|
2365949
|
|
tief
|
|
|
vrtane ne ! u bezneho auta je to kontraproduktivni ptakovina ...
vrtane ne ! u bezneho auta je to kontraproduktivni ptakovina ...
|
|
14.12.2010 17:57 -
|
2365952
|
|
flyteSVK
|
|
|
Kolko vam orientacne vydrzali kotuce a dosticky? Ja mam 98kkm a este povodne brzdy.
Kotuce vyzeraju lepsie ako na Xsare po 30kkm. Zabudol som odmerat hrubku, ale moc z toho neubudlo.
Jasne ze zavisi od stylu jazdy, ale zaujima ma to Jo a nepiskaju mi
Kolko vam orientacne vydrzali kotuce a dosticky? Ja mam 98kkm a este povodne brzdy.
Kotuce vyzeraju lepsie ako na Xsare po 30kkm. Zabudol som odmerat hrubku, ale moc z toho neubudlo.
Jasne ze zavisi od stylu jazdy, ale zaujima ma to :) Jo a nepiskaju mi :-p
|
|
14.12.2010 20:05 -
|
2365957
|
|
zico
|
|
|
mne na automate prirodzene vydrzia o nieco menej - ca. 120tkm.
tief: co je kontraproduktivne na vrtanych kotucoch? uz s nimi mas skusenost?
mne na automate prirodzene vydrzia o nieco menej - ca. 120tkm.
tief: co je kontraproduktivne na vrtanych kotucoch? uz s nimi mas skusenost?
|
|
14.12.2010 21:29 -
|
2365972
|
|
tief
|
|
|
Vrtany kotuc ma vyznam ked potrebujes odlahcovat - napr motorky alebo specialne zavodaky - ale nie tazka C5.
Vrtany kotuc ma vyznam ked potrebujes odlahcovat - napr motorky alebo specialne zavodaky - ale nie tazka C5.
|
|
14.12.2010 23:09 -
|
2365999
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
tief napsal(a): Vrtany kotuc ma vyznam ked potrebujes odlahcovat - napr motorky alebo specialne zavodaky - ale nie tazka C5. tuning čím více dírek tým více adidas
tuning čím více dírek tým více adidas
|
|
15.12.2010 22:09 -
|
2366052
|
|
zico
|
|
|
ludia, vsak tema je "piskanie z brzd"
Dufal som, ze sa najde niekto so skusenostou s vrtanymi kotucmi. Mne sa napr. jednoznacne potvrdilo, ze pri drazkovanych kotucoch brzdy nepiskaju; s touto skusenostou som sa aj podelil.
btw. adidas neadidas, tuning alebo tuniak .. nech su tie kotuce aj ruzove. ak na nich nebudu oblozenia piskat, budu pre mna zaujimave
ludia, vsak tema je "piskanie z brzd" :-o
Dufal som, ze sa najde niekto so skusenostou s vrtanymi kotucmi. Mne sa napr. jednoznacne potvrdilo, ze pri drazkovanych kotucoch brzdy nepiskaju; s touto skusenostou som sa aj podelil.
btw. adidas neadidas, tuning alebo tuniak .. nech su tie kotuce aj ruzove. ak na nich nebudu oblozenia piskat, budu pre mna zaujimave :-)
|
|
15.12.2010 22:27 -
|
2366054
|
|
tief
|
|
|
Brzda piska s dvoch zakladnych dovodov:
- bordel medzi stycnymi plochami resp. nevhodna kombinacia materialov/znaciek kotucov a dosiek
- uhol medzi doskou a kotucom - tzn zle ulozenie dosky vs kotuc
Technologicky inym kotucom ( diery, drazky, farba ) ten problem neodstranis len zamaskujes nasledky - v tomto pripade piskanie.
Na starych elektrickach za dob plnych divov sa to riesilo tak ze na brzdy davali vazelinu aby to nepiskalo ... Ano na brzdy
Brzda piska s dvoch zakladnych dovodov:
- bordel medzi stycnymi plochami resp. nevhodna kombinacia materialov/znaciek kotucov a dosiek
- uhol medzi doskou a kotucom - tzn zle ulozenie dosky vs kotuc
Technologicky inym kotucom ( diery, drazky, farba :) ) ten problem neodstranis len zamaskujes nasledky - v tomto pripade piskanie.
Na starych elektrickach za dob plnych divov sa to riesilo tak ze na brzdy davali vazelinu aby to nepiskalo :) ... Ano na brzdy :-D
|
|
15.12.2010 22:30 -
|
2366055
|
|
jumep
|
|
|
upresnim nevhodny material
- tvrde dosky aj kotuce - kombinacia ktora bude zarucene piskat
- makke dosky, opotrebovavaju sa prilis, vznika cierny prach z opotrebovania a ten piska (co si odstranil drazkami kade ten prach odvadzas)
upresnim nevhodny material
- tvrde dosky aj kotuce - kombinacia ktora bude zarucene piskat
- makke dosky, opotrebovavaju sa prilis, vznika cierny prach z opotrebovania a ten piska (co si odstranil drazkami kade ten prach odvadzas)
|
|
15.12.2010 22:57 -
|
2366057
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
zico napsal(a): ludia, vsak tema je "piskanie z brzd"
btw. adidas neadidas, tuning alebo tuniak .. nech su tie kotuce aj ruzove. ak na nich nebudu oblozenia piskat, budu pre mna zaujimave
tak ako písal Tief údrba ja sa stým stále pohrám a nepíska ..link.
tak ako písal Tief údrba ja sa stým stále pohrám a nepíska .http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/83584905_7732713844c44b37a6b944.jpg
|
|
16.12.2010 09:27 -
|
2366073
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Tieto teda nepiskaju, hej? .link. Na lotuse som si raz zajazdil, ked s takymi brzdami zabrzdis naplno, tak piskas skor ty sam ako brzdy, to je fakt pecka
Tieto teda nepiskaju, hej? :-d http://www.lotustalk.com/forums/attachments/f91/112995d1235707235-painting-brakes-want-your-input-pink-up-close.jpg Na lotuse som si raz zajazdil, ked s takymi brzdami zabrzdis naplno, tak piskas skor ty sam ako brzdy, to je fakt pecka :D
|
|
16.12.2010 11:14 -
|
2366090
|
|
Pavel C5
|
|
|
raz zacas precistit kotuce a dosky a problem nebude,sem tam vapkou vystriekat,ja to tak s casu nacas preferujem a nepiska,ties to robilo ked to bolo neve ale casom prestalo
raz zacas precistit kotuce a dosky a problem nebude,sem tam vapkou vystriekat,ja to tak s casu nacas preferujem a nepiska,ties to robilo ked to bolo neve ale casom prestalo
|
|
17.12.2010 23:35 -
|
2366252
|
|
zico
|
|
|
super .. s kotucmi Sandtler teda nikto nema skusenost.
super :-)))) .. s kotucmi Sandtler teda nikto nema skusenost.
|
|
26.10.2013 16:41 -
|
2630205
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
Dnes jsem mluvil s mechanikem, kterého jsem náhodou potkal při návtěvě na atecku a ten mi řekl, a vyzkouím vyčistit a promazat plovoucí třmen, e i to by mohlo pomoci. Pískají mi při dobrďování a mám tam téměř nové kotouče i destičky ( max 2000 km) a tuím e mi v servisu tvrdili e Valeo.
Má někdo nějakou radu, která by mi při práci byla ku prospěchu ?
Dnes jsem mluvil s mechanikem, kterého jsem náhodou potkal při návtěvě na atecku a ten mi řekl, a vyzkouím vyčistit a promazat plovoucí třmen, e i to by mohlo pomoci. Pískají mi při dobrďování a mám tam téměř nové kotouče i destičky ( max 2000 km) a tuím e mi v servisu tvrdili e Valeo.
Má někdo nějakou radu, která by mi při práci byla ku prospěchu ? :-d
|
|
| |
|
|