| | |
29.12.2021 16:19 -
Re: Výměna LDS - C5 I, II
|
3330194
|
|
Hanz 397
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Je to jednoduché, někdo to tam dolívá. Nikdy nikomu nevěř.
Jetě varianta, e je někde propojen systém s jiným systémem vody, nějaká tenká hadička okolo expanzky?
Hele, z principu a ze zkuenosti nikomu ze zákazníků nevěřím, protoe u jsem si takhle naběhl mockrát, ale tady to je troku jiné...
Na hadičky se podívám jetě jednou, jestli tam něco patně zapojené není, ale to by asi mizela voda z motoru a to nemizí... Ale pro jistotu se podívám.
Hele, z principu a ze zkuenosti nikomu ze zákazníků nevěřím, protoe u jsem si takhle naběhl mockrát, ale tady to je troku jiné...
Na hadičky se podívám jetě jednou, jestli tam něco patně zapojené není, ale to by asi mizela voda z motoru a to nemizí... Ale pro jistotu se podívám.
|
|
29.12.2021 16:44 -
|
3330217
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
A ten zakaznik náhodou nepoičiava auto niekomu kto nevie ktora nadrka je na ostrekovače?
A ten zakaznik náhodou nepoičiava auto niekomu kto nevie ktora nadrka je na ostrekovače? :nevim
|
|
29.12.2021 17:39 -
|
3330223
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Hele, jak je dekl přes celou nádobku a kouli, tak jak je na nádobce přidělanej, bývá tam roub na torx, tak bych tam dal malej visací zámek místo roubu a druhej bych dal pod přední sklo na krajní díru deklu.
Klíčky bude mít jen ty
Není moný aby se tam dostávala jakákoliv jiná tekutina, jedině v hadičkách u expanzky, propojené s vodou .... tam to pohlídne, zvedne nádobku .... upadený přepad ti to neudělá.
Hele, jak je dekl přes celou nádobku a kouli, tak jak je na nádobce přidělanej, bývá tam roub na torx, tak bych tam dal malej visací zámek místo roubu a druhej bych dal pod přední sklo na krajní díru deklu.
Klíčky bude mít jen ty ;-)
Není moný aby se tam dostávala jakákoliv jiná tekutina, jedině v hadičkách u expanzky, propojené s vodou .... tam to pohlídne, zvedne nádobku .... upadený přepad ti to neudělá.
|
|
29.12.2021 17:47 -
|
3330224
|
|
Hanz 397
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Hele, jak je dekl přes celou nádobku a kouli, tak jak je na nádobce přidělanej, bývá tam roub na torx, tak bych tam dal malej visací zámek místo roubu a druhej bych dal pod přední sklo na krajní díru deklu.
Klíčky bude mít jen ty
Já si právě myslím, e kdyby se to tam teoreticky dostávalo přepadem, co je jediná část hydry, kde není tlak a nepřetlačil by to olej, kterej je natlakovanej, tak by tam stejně byl vidět únik toho oleje. A to auto je a podezřele suchý.
No asi mi nic jiného, ne to zamknout, jak říká nezbyde, i kdy jak jsem psal, tenhle člověk fakt není schopnej ani dofouknout kola... 🤣
Já si právě myslím, e kdyby se to tam teoreticky dostávalo přepadem, co je jediná část hydry, kde není tlak a nepřetlačil by to olej, kterej je natlakovanej, tak by tam stejně byl vidět únik toho oleje. A to auto je a podezřele suchý.
No asi mi nic jiného, ne to zamknout, jak říká nezbyde, i kdy jak jsem psal, tenhle člověk fakt není schopnej ani dofouknout kola... 🤣
|
|
30.12.2021 13:11 -
|
3330264
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak jsou manety zadních pístnic plné vody... Teda u částečně smíchané s olejem, ale je evidentní, e voda v systému pochází odsud. Teď je otázka, jak se tam dostala... Manety jsou nepokozené, těsné, správně nasazené...
Jedině mě napadlo, jestli z odfuků, co jsou do zadní nápravy, jene to by to auto muselo stát pravidelně ve vodě a tak po dveře...
Tak jsou manety zadních pístnic plné vody... Teda u částečně smíchané s olejem, ale je evidentní, e voda v systému pochází odsud. Teď je otázka, jak se tam dostala... Manety jsou nepokozené, těsné, správně nasazené... :nevim
Jedině mě napadlo, jestli z odfuků, co jsou do zadní nápravy, jene to by to auto muselo stát pravidelně ve vodě a tak po dveře...
|
|
30.12.2021 13:59 -
|
3330270
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): Tak jsou manety zadních pístnic plné vody... Teda u částečně smíchané s olejem, ale je evidentní, e voda v systému pochází odsud. Teď je otázka, jak se tam dostala... Manety jsou nepokozené, těsné, správně nasazené...
To se mi zdá jako blbost. Maneta má odfuk do nápravnice, jak by to mohla pumpovat do systému, kdy sponou je to zmáčknuté a oddělené. Spíe bych řekl, e voda ze systému se netěsnou manetou u vratky ( koroze hliníku pod manetou) dostává i do manet.
To se mi zdá jako blbost. Maneta má odfuk do nápravnice, jak by to mohla pumpovat do systému, kdy sponou je to zmáčknuté a oddělené. Spíe bych řekl, e voda ze systému se netěsnou manetou u vratky ( koroze hliníku pod manetou) dostává i do manet.
|
|
30.12.2021 14:25 -
|
3330271
|
|
Hanz 397
|
|
|
To právě nevím, ale olej s vodou tady, jako na jediném místě v soustavě nejsou jetě úplně promíchané. Rozeberu pístnice a prohlédnu, ale předpokládám, e v nich u kae bude.
To právě nevím, ale olej s vodou tady, jako na jediném místě v soustavě nejsou jetě úplně promíchané. Rozeberu pístnice a prohlédnu, ale předpokládám, e v nich u kae bude.
|
|
09.04.2023 16:48 -
|
3359427
|
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Tak jsem chtěl dolít LDS do X7 a áhnul jsem po patné bandasce. Dolil jsem tam asi deci a deci a půl motorového oleje. Taky to byl Total, ve stejném uplíku. Jak moc to vadí? Předpokládám e se bude muset celá náplň vyměnit, ale vydrí to bez průseru jetě cca 50km?
Tak jsem chtěl dolít LDS do X7 a áhnul jsem po patné bandasce. Dolil jsem tam asi deci a deci a půl motorového oleje. Taky to byl Total, ve stejném uplíku. Jak moc to vadí? Předpokládám e se bude muset celá náplň vyměnit, ale vydrí to bez průseru jetě cca 50km?
|
|
09.04.2023 21:18 -
|
3359485
|
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): To si myslím klidně i víc...
Spí by mě zajímal důvod, proč jsi chtěl dolévat... A jak?
No protoe mi to dřív někde rosilo a ubývala. Tak to teď občas zkontroluju, pustím auto dolu a kouknu jestli vidím na sítku v nádrce hladinku. Kdy ne, doleju.
No protoe mi to dřív někde rosilo a ubývala. Tak to teď občas zkontroluju, pustím auto dolu a kouknu jestli vidím na sítku v nádrce hladinku. Kdy ne, doleju.
|
|
09.04.2023 23:24 -
|
3359486
|
|
Hanz 397
|
|
|
A jestli ví, kde ti to rosí, proč to neodstranía místo toho dolévá 😉?
Ten motorový olej asi tak úplně nevadí, akorát to nech nějak brzy vyměnit. Má úplně jiné vlastnosti a hlavně sloení, take by to mohlo (ale spí asi ne) něco časem udělat...
A jestli ví, kde ti to rosí, proč to neodstranía místo toho dolévá 😉?
Ten motorový olej asi tak úplně nevadí, akorát to nech nějak brzy vyměnit. Má úplně jiné vlastnosti a hlavně sloení, take by to mohlo (ale spí asi ne) něco časem udělat...
|
|
10.04.2023 08:24 -
|
3359487
|
|
PATaMAT
|
|
|
KarMa napsal(a): No protoe mi to dřív někde rosilo a ubývala. Tak to teď občas zkontroluju, pustím auto dolu a kouknu jestli vidím na sítku v nádrce hladinku. Kdy ne, doleju.
Kdybys uměl číst, tak si přečte zde na foru, e takto se to NEDĚLÁ, takto to má přelité cca o 3/4 litru a hrozí prasknutí a přetečení ...
Kontrola se provádí po ODTLAKOVÁNÍ systému a to pouhým sputěním do nejnií polohy opravdu neudělá. Normální smrtelník - uivatel, nikdy hladinu LDS v nádobce neuvidí.
Kdybys uměl číst, tak si přečte zde na foru, e takto se to NEDĚLÁ, takto to má přelité cca o 3/4 litru a hrozí prasknutí a přetečení ...
Kontrola se provádí po ODTLAKOVÁNÍ systému a to pouhým sputěním do nejnií polohy opravdu neudělá. Normální smrtelník - uivatel, nikdy hladinu LDS v nádobce neuvidí.
|
|
10.04.2023 11:09 -
|
3359495
|
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Kdybys uměl číst, tak si přečte zde na foru, e takto se to NEDĚLÁ, takto to má přelité cca o 3/4 litru a hrozí prasknutí a přetečení ...
Kontrola se provádí po IDTLAKOVÁNÍ systému a to pouhým sputěním do nejnií polohy opravdu neudělá. Normální smrtelník - uivatel, nikdy hladinu LDS v nádobce neuvidí.
No tak vidí, zase jsem jako normálnî smrtelník o něco chytřejí. Aspoň ale při výměně kol dávám do nejhornějí pozice a otevírám víčko nádobky. Teď při přezouvání se autu nahoru moc nechtělo, trvalo to dlouho. Stejně jedu v pátek do Citroenu, mám je teda nechat jen odstát toho 3/4 litru (jestli to vůbec jde), mebo to mám nechat komplet vypustit a doplnit novým čistým LDS? Dosavadní je tam max rok.
No tak vidí, zase jsem jako normálnî smrtelník o něco chytřejí. Aspoň ale při výměně kol dávám do nejhornějí pozice a otevírám víčko nádobky. Teď při přezouvání se autu nahoru moc nechtělo, trvalo to dlouho. Stejně jedu v pátek do Citroenu, mám je teda nechat jen odstát toho 3/4 litru (jestli to vůbec jde), mebo to mám nechat komplet vypustit a doplnit novým čistým LDS? Dosavadní je tam max rok.
|
|
10.04.2023 21:55 -
|
3359522
|
|
jruze
|
|
|
Já kdy mi jde auto na dílnu (kvůli hydraulice) automaticky mám připravenou odsávačku protoe 90% aut je přelitajch
Já kdy mi jde auto na dílnu (kvůli hydraulice) automaticky mám připravenou odsávačku protoe 90% aut je přelitajch
|
|
13.04.2023 07:51 -
|
3359588
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
KarMa napsal(a): No tak vidí, zase jsem jako normálnî smrtelník o něco chytřejí. Aspoň ale při výměně kol dávám do nejhornějí pozice a otevírám víčko nádobky. Teď při přezouvání se autu nahoru moc nechtělo, trvalo to dlouho. Stejně jedu v pátek do Citroenu, mám je teda nechat jen odstát toho 3/4 litru (jestli to vůbec jde), mebo to mám nechat komplet vypustit a doplnit novým čistým LDS? Dosavadní je tam max rok.
myslim ze pokud ti zkuseni radi chtelo by to malinko pokory
hlavne ty jako laik a uzivatel nemas co vubec do toho zasahovat,nebo, jak uz jsis precetl ,udelas vic skody nez uzitku
ze je postup vyrobce:
2. Kontrola a dolévání kapaliny LDS
POZOR : Kontrolu hladiny kapaliny LDS provádět se studeným a vypnutým motorem.
Demontovat uzávěr nádrky kapaliny LDS.
Připojit diagnostický přístroj na diagnostickou zásuvku vozidla.
2.1. Diagnostický přístroj LEXIA
Provést celkový test.
Navázat komunikaci s počítačem odpruení .
Zvolit nabídku : Sníení tlaku.
Řídit se pokyny zobrazovanými na obrazovce.
2.2. Diagnostický přístroj / aplikace Diagbox
V diagnostickém přístroji postupně volit následující nabídky :
Předání zákazníkovi
Kontrola hladiny kapaliny odpruení
Řídit se instrukcemi zobrazovanými na obrazovce.
2.3. Pokracování
POZNÁMKA : Operace odstranění tlaku trvá přiblině 3 min.
Vyčkat na konec postupu odstraňování tlaku.
Hladina kapaliny LDS se musí nacházet mezi značkou minima "a" a značkou maxima "b".
Přidat, je-li nutno, kapalinu LDS a na značku maximální hladiny "b".
Namontovat uzávěr nádrky kapaliny LDS po postavení vozidla zpět na kola.
myslim ze pokud ti zkuseni radi chtelo by to malinko pokory
hlavne ty jako laik a uzivatel nemas co vubec do toho zasahovat,nebo, jak uz jsis precetl ,udelas vic skody nez uzitku
ze je postup vyrobce:
Provést celkový test.
Předání zákazníkovi
2.3. Pokracování
Hladina kapaliny LDS se musí nacházet mezi značkou minima "a" a značkou maxima "b".
|
|
18.04.2023 15:06 -
|
3359825
|
|
|
|
autodiag napsal(a): myslim ze pokud ti zkuseni radi chtelo by to malinko pokory
ze je postup vyrobce:
Provést celkový test.
Předání zákazníkovi
2.3. Pokracování
Myslím e by to chtělo malinko víc vnímání, nevím kde jsi ode mě viděl cokoliv co by tě vedlo k závěru který sis vytvořil. Vedu normální slunou diskuzi, max se ve výrazech a tónu přizpůsobuji protistraně.
Dík za komplet postup, vidím e je to sloitějí postup ne můu doma provozovat. A pochopil jsem to u kdy jste mi psali e se to doma nedolívá. Já měl od jiných zkuených nakázáno to doma hlídat, a pokud neuvidím hladinu v sítku při sníení do spodní polohy, tak dolít. Bohuel, někdy prostě nemám jinou monost ne věřit svému servisákovi.
Myslím e by to chtělo malinko víc vnímání, nevím kde jsi ode mě viděl cokoliv co by tě vedlo k závěru který sis vytvořil. Vedu normální slunou diskuzi, max se ve výrazech a tónu přizpůsobuji protistraně.
Dík za komplet postup, vidím e je to sloitějí postup ne můu doma provozovat. A pochopil jsem to u kdy jste mi psali e se to doma nedolívá. Já měl od jiných zkuených nakázáno to doma hlídat, a pokud neuvidím hladinu v sítku při sníení do spodní polohy, tak dolít. Bohuel, někdy prostě nemám jinou monost ne věřit svému servisákovi.
|
|
19.04.2023 13:54 -
|
3359871
|
|
PATaMAT
|
|
|
KarMa napsal(a): Myslím e by to chtělo malinko víc vnímání, nevím kde jsi ode mě viděl cokoliv co by tě vedlo k závěru který sis vytvořil. Vedu normální slunou diskuzi, max se ve výrazech a tónu přizpůsobuji protistraně.
Píe, e : "" od jiných zkuených nakázáno to doma hlídat, a pokud neuvidím hladinu v sítku při sníení do spodní polohy, tak dolít."" ....
To nebyly rady od zkuených, to byly rady "jedna paní povídala" ...
V nejnií poloze hladinu prostě za normálních okolností neuvidí. Pokud to takto doleje, má toho 3/4 a 1 litr více a to se u nevejde při návratu do nádobky, nádobky pak praskají ... teče to víčkem ven a pod.
Pokud toto radí servisák, je potřeba ho poslat na kolení a nebo do pr...
Píe, e : "" od jiných zkuených nakázáno to doma hlídat, a pokud neuvidím hladinu v sítku při sníení do spodní polohy, tak dolít."" ....
To nebyly rady od zkuených, to byly rady "jedna paní povídala" ...
V nejnií poloze hladinu prostě za normálních okolností neuvidí. Pokud to takto doleje, má toho 3/4 a 1 litr více a to se u nevejde při návratu do nádobky, nádobky pak praskají ... teče to víčkem ven a pod.
Pokud toto radí servisák, je potřeba ho poslat na kolení :-p a nebo do pr...
|
|
18.09.2023 21:18 -
|
3367923
|
|
kedaro
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Dobrý den,
nepomohl by mi prosím někdo s výměnou LDS kapaliny u C5 Break 2003? Nemám na to bohuel ani prostor, ani moc vybavení a diagnostiku taky nemám. Akorát jsem si koupil postupně 4 litry LDS. Nejdřív, e ji doleju a pak, e ji vyměním. Ale zjistil jsem, e je to na mě moc. Díky.
Dobrý den,
nepomohl by mi prosím někdo s výměnou LDS kapaliny u C5 Break 2003? Nemám na to bohuel ani prostor, ani moc vybavení a diagnostiku taky nemám. Akorát jsem si koupil postupně 4 litry LDS. Nejdřív, e ji doleju a pak, e ji vyměním. Ale zjistil jsem, e je to na mě moc. Díky.
|
|
| |
|
|