| | |
25.10.2010 14:11 -
Re: Výměna LDS - C5 I, II
|
2360068
|
|
jruze
|
|
|
Při tření se materiály opotřebovávají (pístnice,součástky v čerpadle) a opotřebený materiál(drobné póny) za 5.let nebo 200000Km je jich tam tolik e je LDS černé(vem si do ruky kus hliníku a bude mít ruce také černé.
Při tření se materiály opotřebovávají (pístnice,součástky v čerpadle) a opotřebený materiál(drobné póny) za 5.let nebo 200000Km je jich tam tolik e je LDS černé(vem si do ruky kus hliníku a bude mít ruce také černé.;-)
|
|
25.10.2010 14:24 -
|
2360070
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
CC5 napsal(a): myslím e to absorbuje vodu ze vzduchu
Vodou absorbuje moná brzdovka.
Ale jak psal citroen5, LHM je "nehydroskopická".
Minerální oleje (LHM) degradují stářím oxidací, mění se jim sloení a viskozita + se postupně piní.
Syntetické (LDS) by snad oxidovat neměly (proto delí interval výměny), tam se bude jednat jen o postupné znečiování drobnými částečkami z pohyblivých částí hydr. okruhu.
Vodou absorbuje moná brzdovka.
Ale jak psal citroen5, LHM je "nehydroskopická".
Minerální oleje (LHM) degradují stářím oxidací, mění se jim sloení a viskozita + se postupně piní.
Syntetické (LDS) by snad oxidovat neměly (proto delí interval výměny), tam se bude jednat jen o postupné znečiování drobnými částečkami z pohyblivých částí hydr. okruhu.
|
|
25.10.2010 20:01 -
|
2360219
|
|
Darja
|
|
|
Tak pony měl člověk i u LHM. Vak nejlepí bylo dát do nádobky magnet. To pak bylo vidět, co za sajrajt v okruhu lítá.
Ale černou LDS jsem neviděla a to mě čeká výměna.
Tak pony měl člověk i u LHM. Vak nejlepí bylo dát do nádobky magnet. To pak bylo vidět, co za sajrajt v okruhu lítá.
Ale černou LDS jsem neviděla a to mě čeká výměna.
|
|
25.10.2010 20:03 -
|
2360222
|
|
jumep
|
|
|
v darcovi bola cierna v zadnej naprave ...
ale inak som tiez nevidel ciernu ... (pripady ked tam niekto nalial LHM a podobne nepocitam)
v darcovi bola cierna v zadnej naprave ...
ale inak som tiez nevidel ciernu ... (pripady ked tam niekto nalial LHM a podobne nepocitam)
|
|
25.10.2010 20:09 -
|
2360226
|
|
Darja
|
|
|
Tak mix LHM LDS jsem u taky viděla.... Tak to dopadá, kdy v servisu vědí, co dělají )
Tak mix LHM LDS jsem u taky viděla.... Tak to dopadá, kdy v servisu vědí, co dělají :-)))
|
|
25.10.2010 21:44 -
|
2360304
|
|
jruze
|
|
|
Černá bylo jen obrazně -tmavě hnědou pínu
Černá bylo jen obrazně :-d -tmavě hnědou pínu :-p
|
|
29.12.2011 15:53 -
|
2436153
|
|
pepik
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 69 |
|
|
Ahoj. Čtu tohle vlákno a marně hledám návod , jak se hydraulika mění. Kde se vypoutí a co odvzdunění????............a filtr snad není, nebo jo???? Dík Pepík
Ahoj. Čtu tohle vlákno a marně hledám návod , jak se hydraulika mění. Kde se vypoutí a co odvzdunění????............a filtr snad není, nebo jo???? Dík Pepík
|
|
06.04.2012 18:44 -
|
2466624
|
|
khb
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Prosím poradte někdo jak vyměnit LDS u C5 1,8 16V. Jaké mnoství LDS se tam vejde? Já bych si ho chtěl objednat,ale nevím kolik litrů.Děkuji za kadou radu.
Prosím poradte někdo jak vyměnit LDS u C5 1,8 16V. Jaké mnoství LDS se tam vejde? Já bych si ho chtěl objednat,ale nevím kolik litrů.Děkuji za kadou radu.
|
|
13.04.2012 07:35 -
|
2469480
|
|
khb
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Vím,e tady jsou návody na výměnu LDS a některé jsou perfektně popsané,ale jsou vechny na c5 I.Já mám druhou řadu a nevím jestli je systém výměny stejný,nebo se mění jiným způsobem.Děkuji za vae reakce.
Vím,e tady jsou návody na výměnu LDS a některé jsou perfektně popsané,ale jsou vechny na c5 I.Já mám druhou řadu a nevím jestli je systém výměny stejný,nebo se mění jiným způsobem.Děkuji za vae reakce.
|
|
13.04.2012 13:29 -
|
2469524
|
|
jumep
|
|
|
je to presne to iste, spoj je na tom istom mieste
je to presne to iste, spoj je na tom istom mieste
|
|
27.04.2012 08:36 -
|
2472241
|
|
Ouff
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Zdravím, potřebuju dolít trochu LDS do nádrky, ale zabohu nemůu povolit víčko. Nemá se před sundáním víčka někde uvolnit tlak? Nebo mám prostě jen pořádně zabejčit (a doufat e se nádrka nerozlomí vejpůl)? Díky předem za radu
Zdravím, potřebuju dolít trochu LDS do nádrky, ale zabohu nemůu povolit víčko. Nemá se před sundáním víčka někde uvolnit tlak? Nebo mám prostě jen pořádně zabejčit (a doufat e se nádrka nerozlomí vejpůl)? Díky předem za radu
|
|
27.04.2012 10:21 -
|
2472257
|
|
jumep
|
|
|
este poradim, daj auto do hornej polohy, tam je najnizsi tlak a potom ho spusti z otvorenu nadrzku
este poradim, daj auto do hornej polohy, tam je najnizsi tlak a potom ho spusti z otvorenu nadrzku
|
|
12.08.2012 23:48 -
|
2498849
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
Dnes jsem taky vyměnil LDS - tímto díky jumepovi za návod. lo to podle něj jak u formule1 a na zadní odvzduňovák, který je bohuel tak zarostlý v tom hliníkovém bloku e prostě povolit neel. I tak se mi povedlo ze sysému vylít něco přes 3,5 l. mám subjektivní pocit e to malinko lépe péruje, a řízení jde lehčeji. bohuel tím e řízení změklo se teď o to víc projevují vekeré vůle které něm mám, ale to je do jiného vlákna.
Dnes jsem taky vyměnil LDS - tímto díky jumepovi za návod. lo to podle něj jak u formule1 a na zadní odvzduňovák, který je bohuel tak zarostlý v tom hliníkovém bloku e prostě povolit neel. I tak se mi povedlo ze sysému vylít něco přes 3,5 l. mám subjektivní pocit e to malinko lépe péruje, a řízení jde lehčeji. bohuel tím e řízení změklo se teď o to víc projevují vekeré vůle které něm mám, ale to je do jiného vlákna.
|
|
10.04.2013 13:08 -
|
2565347
|
|
zilovi.km
|
Město: Skalná, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 70 |
|
|
take kostku i olej mám sehnanej. vude tady čtu oté výměně a mám stěch článků hlavu v pejru vude po kouskách a celí návod nikde, take zvládnu to doma sám na rampě?? napite sem nikdo celí postup od začátku do konce, do jaké polohy auto, kde povolit, kde vypoutět,kolik dolejt, jestli se to nějak dofukuje, atd. prosím
take kostku i olej mám sehnanej. vude tady čtu oté výměně a mám stěch článků hlavu v pejru vude po kouskách a :nevim celí návod nikde, take zvládnu to doma sám na rampě?? napite sem nikdo celí postup od začátku do konce, do jaké polohy auto, kde povolit, kde vypoutět,kolik dolejt, jestli se to nějak dofukuje, atd. prosím
|
|
10.04.2013 13:30 -
|
2565353
|
|
DrMarvin
|
|
|
sundat naraznik..navod tu je....rozpojit hadici za podbehem u levyho kola....vypustit co pujde...povolit oba odvzdusnovaky a nechat vytect co pujde...pak je utahnout...a dolejvat:=)tusim ze neco kolem 5ti litru....ja to mel hotovy za 30 minut a z toho jsem to nechal 15minut jenom kapat:=) hlavne si odpoj baterku at ti nejde cerpadlo naprazdno:=)nekdo rika ze je pak potreba udelat v nadrzce mensi tlak aby se to chytlo...mne se to povedlo bez...hned po chvilce to nabehlo...prinejhorsim udelat kompresorem 0.6baru tusim....odvzdusnis to kdyz otocis volantem plnej rejd na obe strany parkrat:=)
sundat naraznik..navod tu je....rozpojit hadici za podbehem u levyho kola....vypustit co pujde...povolit oba odvzdusnovaky a nechat vytect co pujde...pak je utahnout...a dolejvat:=)tusim ze neco kolem 5ti litru....ja to mel hotovy za 30 minut a z toho jsem to nechal 15minut jenom kapat:=) hlavne si odpoj baterku at ti nejde cerpadlo naprazdno:=)nekdo rika ze je pak potreba udelat v nadrzce mensi tlak aby se to chytlo...mne se to povedlo bez...hned po chvilce to nabehlo...prinejhorsim udelat kompresorem 0.6baru tusim....odvzdusnis to kdyz otocis volantem plnej rejd na obe strany parkrat:=)
|
|
10.04.2013 14:41 -
|
2565372
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
No a jetě doporučuji předek při tom otáčení volantu, sem a tam přizvednout, a se nedřou kola o podlahu, nebo to pořeit jako já a dát pod přední kola kus plechu, nalít na něj jar, sapon a nebo něco podobného , pak na to najet a můe se točit volantem, sem a tam bez omezení a dření pneu o podlahu.
No a jetě doporučuji předek při tom otáčení volantu, sem a tam přizvednout, a se nedřou kola o podlahu, nebo to pořeit jako já a dát pod přední kola kus plechu, nalít na něj jar, sapon a nebo něco podobného , pak na to najet a můe se točit volantem, sem a tam bez omezení a dření pneu o podlahu.:palec
|
|
| |
|
|