| | |
25.05.2014 10:29 -
Re: Ruční brzda
|
2699189
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Konečně odpověď k věci,tak to mám také v cajku,u jiných aut se mi ozval první zub hned od začátku,tady je první zub dost vysoko,nebudu teda na STK práskat jména ale na Mikru jim dám adresu.
Konečně odpověď k věci,tak to mám také v cajku,u jiných aut se mi ozval první zub hned od začátku,tady je první zub dost vysoko,nebudu teda na STK práskat jména ale na Mikru jim dám adresu. :-))))
|
|
25.05.2014 22:20 -
|
2699416
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
jruze napsal(a): Řekni jim e na estej zub příjdou cestující vzadu o zuby loktem a citroen má první jako jiná estej
Vyřídim,ale je pravda,e na prvním zubu auto stojí,víc jak na třetí zub to nedám,buďto bych urval lanka,nebo páku,pak by přily na řadu zuby cestujících vzádu.
Vyřídim,ale je pravda,e na prvním zubu auto stojí,víc jak na třetí zub to nedám,buďto bych urval lanka,nebo páku,pak by přily na řadu zuby cestujících vzádu. :-))))
|
|
29.05.2014 09:46 -
|
2700356
|
|
P.F.
|
Město: Řevnice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Chci se zeptat na dobu výměny kompletní ruční brzdy, tzn.lanka, bowdeny i vodící tyče na obě strany. Můj mechanik si za to chce účtovat 6,5 hod., e prý s tím bylo hodně práce.. V Citroenu mi řekli, e na to mají 3 hod. Máte někdo zkuenosti se servisem? Kolik jim to trvalo, nebo kolik chtěli za práci..? Díky.
Chci se zeptat na dobu výměny kompletní ruční brzdy, tzn.lanka, bowdeny i vodící tyče na obě strany. Můj mechanik si za to chce účtovat 6,5 hod., e prý s tím bylo hodně práce.. V Citroenu mi řekli, e na to mají 3 hod. Máte někdo zkuenosti se servisem? Kolik jim to trvalo, nebo kolik chtěli za práci..? Díky.
|
|
29.05.2014 11:41 -
|
2700384
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Normu mají 2,2 na vodící trubky a 1,4 na lana ... počítají ale v desetinách, ne v minutách. Tak e je to 3 hod a 36 min ...
Ono ale při montái záleí, co je to za auto, jestli je to s Hydractivem H3+ nebo obyč H3 - 4koule. Ta obyč je hotová za chvíli, nemusí se nic sundávat jen tepelnej tít a výfuk svěsit na silenblokách. U H3+ je dobré sundat první část výfuku od svodů... Za 3,5 hodin je to větinou reálné i u H3+, za 6,5 je to moc ... to nevěděli jak na to a učili se u toho.
polpot napsal(a): dnes vyměna v servisu, materiál vlastní, cena práce 1000 Kč, přitom neli povolit bezpečnostní rouby na předních kolech
Ono je podstatné jestli je to H3 nebo H3+ ... to ani jeden neuvádíte.
Normu mají 2,2 na vodící trubky a 1,4 na lana ... počítají ale v desetinách, ne v minutách. Tak e je to 3 hod a 36 min ...
Ono ale při montái záleí, co je to za auto, jestli je to s Hydractivem H3+ nebo obyč H3 - 4koule. Ta obyč je hotová za chvíli, nemusí se nic sundávat jen tepelnej tít a výfuk svěsit na silenblokách. U H3+ je dobré sundat první část výfuku od svodů... Za 3,5 hodin je to větinou reálné i u H3+, za 6,5 je to moc ... to nevěděli jak na to a učili se u toho.
Ono je podstatné jestli je to H3 nebo H3+ ... to ani jeden neuvádíte.
Přílohy: lanaC5.jpg ( 294723b ) - |
|
29.05.2014 12:04 -
|
2700388
|
|
polpot
|
Město: J. hradec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 33 |
|
|
P.F. napsal(a): Chci se zeptat na dobu výměny kompletní ruční brzdy, tzn.lanka, bowdeny i vodící tyče na obě strany. Můj mechanik si za to chce účtovat 6,5 hod., e prý s tím bylo hodně práce.. V Citroenu mi řekli, e na to mají 3 hod. Máte někdo zkuenosti se servisem? Kolik jim to trvalo, nebo kolik chtěli za práci..? Díky.
dnes vyměna v servisu, materiál vlastní, cena práce 1000 Kč, přitom neli povolit bezpečnostní rouby na předních kolech
dnes vyměna v servisu, materiál vlastní, cena práce 1000 Kč, přitom neli povolit bezpečnostní rouby na předních kolech
|
|
20.11.2014 16:35 -
|
2753976
|
|
JirkaŘ
|
|
|
včera mi syn (19 let) měnil v servisu lanovody, trubky a repasoval brzdiče podle návodu tady. Sice se "orosil" u toho, ale nakonec to zvládl se ctí. Kromě toho jetě nafotil i nějaké fotky z demontáe. Ruční brzda opět funguje !
včera mi syn (19 let) měnil v servisu lanovody, trubky a repasoval brzdiče podle návodu tady. Sice se "orosil" u toho, ale nakonec to zvládl se ctí. Kromě toho jetě nafotil i nějaké fotky z demontáe. Ruční brzda opět funguje ! :-d
Přílohy: DSC02923.jpg ( 572835b ) - zadní část středového tunelu DSC02940.jpg ( 714363b ) - mechanismus brzdy po demontái tunelu DSC02950.jpg ( 367225b ) - tunel ze spoda po demontái tepelného títu DSC02961.jpg ( 400145b ) - nové trubky pro lanovody DSC02960.jpg ( 497048b ) - lanovod v levém podběhu |
|
21.11.2014 14:50 -
|
2755325
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Kupoval jsem u p. Tobolíka, autodilyhulin.cz lanko ruční brzdy (ob.č. AKR26348 za 394 kč sada obou) trubka levá = vodítko lanka (obj.č. 476920 za 537 kč), vodítko lanka pravé (obj.č. 476921 za 537 kč).
Kupoval jsem u p. Tobolíka, autodilyhulin.cz lanko ruční brzdy (ob.č. AKR26348 za 394 kč sada obou) trubka levá = vodítko lanka (obj.č. 476920 za 537 kč), vodítko lanka pravé (obj.č. 476921 za 537 kč).
|
|
02.02.2015 23:06 -
|
2781424
|
|
ivanivan
|
|
|
Neví někdo, podle čeho se do C5 lll dávala ruční brzda? Někde je mechanická, někde elektronická. Není to ani podle převodovky.
Neví někdo, podle čeho se do C5 lll dávala ruční brzda? Někde je mechanická, někde elektronická. Není to ani podle převodovky.
|
|
02.02.2015 23:13 -
|
2781427
|
|
ivanivan
|
|
|
Moná ta výbava. Koukám jen na hydro a je to různé. Jen automat je vdy elektronická.
Moná ta výbava. Koukám jen na hydro a je to různé. Jen automat je vdy elektronická.
|
|
02.02.2015 23:16 -
|
2781432
|
|
jumep
|
|
|
ja som hydraulicku s mechanickou rucnou nevidel
ja som hydraulicku s mechanickou rucnou nevidel
|
|
05.02.2015 13:46 -
|
2782158
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Tak to u dolo aj na mňa (kvôli STK). Mal som z toho strach, ale kupodivu to trvalo niečo do 4-roch hodín s tým, e som to videl prvýkrát. DPF sa mi ale nedal zdemontova (pretoe hrdza), tak som sa zahral na gynekológa. Menil som to bez demontáe stredového tunela, take som prepchával ruky okolo páky ručnej brzdy (nevedel som vtedy ako ten tunel zdemontova). Bohovsky mi pomohlo, keď som si povolil driaky trubiek nad zadným uloením ramien (poza ne vychádzajú lanovody do podblatníkov) a samozrejme to, e mi kamo poskytol zdvihák (bez neho to nejde).
Tak to u dolo aj na mňa (kvôli STK). Mal som z toho strach, ale kupodivu to trvalo niečo do 4-roch hodín s tým, e som to videl prvýkrát. DPF sa mi ale nedal zdemontova (pretoe hrdza), tak som sa zahral na gynekológa. Menil som to bez demontáe stredového tunela, take som prepchával ruky okolo páky ručnej brzdy (nevedel som vtedy ako ten tunel zdemontova). Bohovsky mi pomohlo, keď som si povolil driaky trubiek nad zadným uloením ramien (poza ne vychádzajú lanovody do podblatníkov) a samozrejme to, e mi kamo poskytol zdvihák (bez neho to nejde). :palec
|
|
21.05.2015 16:20 -
|
2824055
|
|
heavy
|
Město: Hronov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Zdravím, mám prosbu, potřebuji rozebrat přední třmeny za účelem rozvolnění hřídelek ovládání ruční brzdy, nikde jsem tu nenael ucelený postup rozebrání. Stačí vytlačit pístek brzdiče, vyroubovat roub s pětihrannou hlavou a potom jde hřídelka z třmenu vyndat? Nebo je pro vyndání hřídelky udělat jetě něco jiného? Předem díky za rady M.
Zdravím, mám prosbu, potřebuji rozebrat přední třmeny za účelem rozvolnění hřídelek ovládání ruční brzdy, nikde jsem tu nenael ucelený postup rozebrání. Stačí vytlačit pístek brzdiče, vyroubovat roub s pětihrannou hlavou a potom jde hřídelka z třmenu vyndat? Nebo je pro vyndání hřídelky udělat jetě něco jiného? Předem díky za rady M.
|
|
21.05.2015 18:37 -
|
2824110
|
|
63zdenda
|
|
|
Já bych řekl, e pístek brzdiče se vyroubovává, na ten pětihranej roub musí mít klíč, asi bys postup nael v brzdových třmenech ne tady v ruční brzdě.
Já bych řekl, e pístek brzdiče se vyroubovává, na ten pětihranej roub musí mít klíč, asi bys postup nael v brzdových třmenech ne tady v ruční brzdě. ;-)
|
|
22.05.2015 22:19 -
|
2824390
|
|
ivanivan
|
|
|
Jj, u jsem to zjistil. Dík
Jj, u jsem to zjistil. Dík :palec
|
|
08.06.2015 23:31 -
|
2829291
|
|
63zdenda
|
|
|
Dneska jsem se věnoval údrbě brzd, vyčistil celé přední třmeny, vůbec nechápu, jak se ty destičky v tom bordelu mohli pohybovat, doporučuji vem, byla to pěkná hromádka píny, ve funguje lehoučce jak má, jenom se pomaloučku začíná sekat levý lanovod, natěstí a v odbrzděném stavu, během léta ale koupím nové lanovody i s trubkami a ve vyměním, z kanálu jsem to skouknul a je toho odstrojování celkem dost, ale dá se.
Dneska jsem se věnoval údrbě brzd, vyčistil celé přední třmeny, vůbec nechápu, jak se ty destičky v tom bordelu mohli pohybovat, doporučuji vem, byla to pěkná hromádka píny, ve funguje lehoučce jak má, jenom se pomaloučku začíná sekat levý lanovod, natěstí a v odbrzděném stavu, během léta ale koupím nové lanovody i s trubkami a ve vyměním, z kanálu jsem to skouknul a je toho odstrojování celkem dost, ale dá se.
|
|
| |
|
|