| | |
10.07.2013 22:15 -
Re: Ruční brzda
|
2598174
|
|
PavelFM
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 6 |
|
|
chtěl bych vyměnit komplet lanovody i s trubkama...taks e chci zeptat zda se to da udělat doma a nebo je to taky takova pakarna jako s lanama?
chtěl bych vyměnit komplet lanovody i s trubkama...taks e chci zeptat zda se to da udělat doma a nebo je to taky takova pakarna jako s lanama?
|
|
09.10.2013 20:32 -
|
2625418
|
|
sid100
|
Město: Louny, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Tak patřím k těm málo astlivcům. Podařilo se mi vytáhnou obě lanka bez větích problémů .
Vyčitění trubek a protaení nových lanovodů, seřízení ručky - práce tak na 2 hoďky. Tip jak na to: musí se to řeit dřív, ne se ručka zadře. Začal jsem mít troku vůli na páce ruční brzdy, tak jsem to zkontroloval a musím říct, e to bylo za 5 dvanáct. Oba lanovody byly prodřené o to oko nad brzdičem, jak jsou protaeny. Navíc se dostával bordel a voda do té díry, jak se lanko zasouvá. Počítám, e tak za tři-čtyři roky to budu řeit znova, je to tam blbě udělaný, stačí malá netěsnost a je zaděláno na zadření. Navíc jsem na lanko nasunul smrovací buírky a zesílil jsem izolaci v tom oku nad brzdičem a převlíknul jsem jí i u té díry, jak se strká do trubky. Snad to chvíli vydrí.
Tak patřím k těm málo astlivcům. Podařilo se mi vytáhnou obě lanka bez větích problémů :-)))) .
Vyčitění trubek a protaení nových lanovodů, seřízení ručky - práce tak na 2 hoďky. Tip jak na to: musí se to řeit dřív, ne se ručka zadře. Začal jsem mít troku vůli na páce ruční brzdy, tak jsem to zkontroloval a musím říct, e to bylo za 5 dvanáct. Oba lanovody byly prodřené o to oko nad brzdičem, jak jsou protaeny. Navíc se dostával bordel a voda do té díry, jak se lanko zasouvá. Počítám, e tak za tři-čtyři roky to budu řeit znova, je to tam blbě udělaný, stačí malá netěsnost a je zaděláno na zadření. Navíc jsem na lanko nasunul smrovací buírky a zesílil jsem izolaci v tom oku nad brzdičem a převlíknul jsem jí i u té díry, jak se strká do trubky. Snad to chvíli vydrí.
|
|
09.10.2013 20:49 -
|
2625425
|
|
jumep
|
|
|
ono to nema moc spolocne s predretym lanom, zahrdzavie to aj beztak ... skor si fakt mal stastie
ono to nema moc spolocne s predretym lanom, zahrdzavie to aj beztak ... skor si fakt mal stastie
|
|
09.10.2013 21:26 -
|
2625450
|
|
jruze
|
|
|
Smrovačku na to pouívám u asi dva roky - nějakou dobu to vydrí - u oka dávám 2x,3x - přemýlel jsem to vyztuit slabím plechem mezi vrstvy .
Smrovačku na to pouívám u asi dva roky - nějakou dobu to vydrí - u oka dávám 2x,3x - přemýlel jsem to vyztuit slabím plechem mezi vrstvy .;-)
|
|
09.10.2013 21:33 -
|
2625454
|
|
jumep
|
|
|
ja ot neriesim, ak to prezilo teraz 6-10 rokov, tak po 6-10 rokoch vymenim aj s lanovodmi ak to auto este bude existovat
ja ot neriesim, ak to prezilo teraz 6-10 rokov, tak po 6-10 rokoch vymenim aj s lanovodmi ak to auto este bude existovat
|
|
09.10.2013 22:10 -
|
2625462
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Minulý týden se mi utrhlo očko na pravém brzdovém lanku. Před 4roky jsem měnil obě lanka včetně vodicích trubek. Jen jsem místo originál trubek pouil topenářskou trubku (třívrstvá - plast, hliník, plast), a tak jsem byl zvědav jak půjde lanko ven. Parádně, zcela bez problémů. Přitom mě tato náhrada přila na cca 150Kč a daleko lépe se tenkrát upevňovala - tvaroval jsem ji přímo na voze při montái.
Minulý týden se mi utrhlo očko na pravém brzdovém lanku. Před 4roky jsem měnil obě lanka včetně vodicích trubek. Jen jsem místo originál trubek pouil topenářskou trubku (třívrstvá - plast, hliník, plast), a tak jsem byl zvědav jak půjde lanko ven. Parádně, zcela bez problémů. Přitom mě tato náhrada přila na cca 150Kč a daleko lépe se tenkrát upevňovala - tvaroval jsem ji přímo na voze při montái.
|
|
09.10.2013 22:14 -
|
2625463
|
|
DOUFAK
|
|
|
Jsi dobrej.Ta ručka u C5 moc dlouho nevydrí a nebyl to tastnej nápad ji dávat na předek,právě kvůli těm bowdenům.
Jsi dobrej.Ta ručka u C5 moc dlouho nevydrí a nebyl to tastnej nápad ji dávat na předek,právě kvůli těm bowdenům. :nevim
|
|
09.10.2013 22:21 -
|
2625469
|
|
jumep
|
|
|
ona je na predku prave kvoli hydraulike a kvoli tomu ze zadna naprava je kyvka ...
ona je na predku prave kvoli hydraulike a kvoli tomu ze zadna naprava je kyvka ...
|
|
14.05.2014 21:30 -
|
2695987
|
|
gurney
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Ahoj, já si koupil lanka s bowdenem a pak jsem zjistil, e ta stará lanka nejdou vytáhnout. Vyndal jsem ty trubky a podle nich naohýbal nové z nerezové trubky a funguje to bez problémů. Myslím tedy, e u mám s rezavějícíma trubkama vystaráno.
Ahoj, já si koupil lanka s bowdenem a pak jsem zjistil, e ta stará lanka nejdou vytáhnout. Vyndal jsem ty trubky a podle nich naohýbal nové z nerezové trubky a funguje to bez problémů. Myslím tedy, e u mám s rezavějícíma trubkama vystaráno.
|
|
14.05.2014 21:46 -
|
2695989
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jetě to chce utěsnit,stačí sebemení direčka,aby se tam dostal prach,písek,voda a jse tam,kde jsi byl před výměnou.
Jetě to chce utěsnit,stačí sebemení direčka,aby se tam dostal prach,písek,voda a jse tam,kde jsi byl před výměnou.;-)
|
|
24.05.2014 17:59 -
|
2698991
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Měl bych skromný dotaz,kdy se vám ozve první zub při zatahování ruční brzdy,u mne jde ztuha do první třetiny bez zubů,ani kdy ji v této poloze pustim,nezůstane zaaretovaná,pak teprve zuby zacvakávají,kdy vyháknu lanko a zkusim pohybovat lankem,jde normálně,ručka brzdí také,denně ji pouívám.
Měl bych skromný dotaz,kdy se vám ozve první zub při zatahování ruční brzdy,u mne jde ztuha do první třetiny bez zubů,ani kdy ji v této poloze pustim,nezůstane zaaretovaná,pak teprve zuby zacvakávají,kdy vyháknu lanko a zkusim pohybovat lankem,jde normálně,ručka brzdí také,denně ji pouívám.:nevim
|
|
24.05.2014 19:22 -
|
2699028
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já ji pouívám tak, jak se má a drí u na prvním zubu a jde lehce.
Kdo neví, jak se má ručka pouívat, tak a se podívá do manuálu.
A kdo se nechce dívat do manuálu, můe se poučit tady a teď.
Vdycky ne zatáhnete za páku ruční brzdy, selápněte dostatečně silně pedál noní brzdy, potom lehce přitáhněte páku ruční brzdy, dokud nezacvakne za zub a pedál noní brzdy uvolněte.
Při odbrďování ruční brzdy postupujte stejně. Nejdřív pedál, potom páka a na konec pustit pedál. Tak se vyhnete přílinému namáhání lan ruční brzdy a pravého ramene.
Já ji pouívám tak, jak se má a drí u na prvním zubu a jde lehce.
Kdo neví, jak se má ručka pouívat, tak a se podívá do manuálu.
A kdo se nechce dívat do manuálu, můe se poučit tady a teď.
Vdycky ne zatáhnete za páku ruční brzdy, selápněte dostatečně silně pedál noní brzdy, potom lehce přitáhněte páku ruční brzdy, dokud nezacvakne za zub a pedál noní brzdy uvolněte.
Při odbrďování ruční brzdy postupujte stejně. Nejdřív pedál, potom páka a na konec pustit pedál. Tak se vyhnete přílinému namáhání lan ruční brzdy a pravého ramene. :-d ;-)
|
|
24.05.2014 22:28 -
|
2699153
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Třetí nohu si etřím pro jiný účely.
Kdy pouívám ručku při rozjezdu do kopce, tak samozřejmě taky nejdřív selápnu noní brzdu, ručku palcem odjistím, povolím kousek a pořád mám palcem pojistku zamáčknutou, pustím noní a přitom rukou pořád dobrďuju se zmáčknutou pojiskou. A jak si tak poutím spojku a cítím, e u začíná zabírat, tak ručku povoluju. A pořád mám tu pojistku zmáčknutou palcem. Palec poutím a kdy ručka dosedne a dolů a já u vesele upaluju vzhůru kopcem.
U je vám to jasný, nebo se tu mám i pokakat?
Pro začátečníky připomínám, e pouívám palec pravý ruky. To je ta samá, kterou drím ruční brzdu. Kdo nevěří, a to zkusí. Jde to.
Třetí nohu si etřím pro jiný účely.
Kdy pouívám ručku při rozjezdu do kopce, tak samozřejmě taky nejdřív selápnu noní brzdu, ručku palcem odjistím, povolím kousek a pořád mám palcem pojistku zamáčknutou, pustím noní a přitom rukou pořád dobrďuju se zmáčknutou pojiskou. A jak si tak poutím spojku a cítím, e u začíná zabírat, tak ručku povoluju. A pořád mám tu pojistku zmáčknutou palcem. Palec poutím a kdy ručka dosedne a dolů a já u vesele upaluju vzhůru kopcem.
U je vám to jasný, nebo se tu mám i pokakat? :-))))
Pro začátečníky připomínám, e pouívám palec pravý ruky. To je ta samá, kterou drím ruční brzdu. Kdo nevěří, a to zkusí. Jde to. :-d;-)
|
|
24.05.2014 22:52 -
|
2699157
|
|
Hanz 397
|
|
|
Já třeba ručku na rozjezdy do kopců vůbec nepouívám
Já třeba ručku na rozjezdy do kopců vůbec nepouívám :-d
|
|
25.05.2014 00:16 -
|
2699170
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Kdy jsem dělal v r.1965 autokolu (jako branec), tak nám instruktor řekl: Máme 3 skupiny brzd - 1) Hlavní neboli noní, 2) Nouzovou neboli ruční a 3) Odlehčovací neboli motorovou. Jejich samotné názvy určují pouití. Take pokud nejsi v nouzi, tak na ručku nesahej. Tak jsem zvyklý pouívat ručku jen kdy parkuji v prudkém kopci (1-2x ročně),při prokluzu na sněhu (nemám elektroniku ne vech autech) a na TP (1x za dva roky). A nejsou ádné problémy.
Kdy jsem dělal v r.1965 autokolu (jako branec), tak nám instruktor řekl: Máme 3 skupiny brzd - 1) Hlavní neboli noní, 2) Nouzovou neboli ruční a 3) Odlehčovací neboli motorovou. Jejich samotné názvy určují pouití. Take pokud nejsi v nouzi, tak na ručku nesahej. Tak jsem zvyklý pouívat ručku jen kdy parkuji v prudkém kopci (1-2x ročně),při prokluzu na sněhu (nemám elektroniku ne vech autech) a na TP (1x za dva roky). A nejsou ádné problémy.:-d
|
|
25.05.2014 07:09 -
|
2699178
|
|
63zdenda
|
|
|
Vy mi dáváte,otázka zněla,kdy se ozve první zub,dověděl jsem se,e tři nohy mi nestačí a e jí nemam pouívat,kadé ráno otevřu bránu,vyjedu a zůstanu stát čumákem skoro v silnici a zadek e sotva zavřu bránu,to ve v kopci,tudí ji musim pouít,ona funguje,pouze do jedné třetiny jde ztuha a necvakaji zuby,od jedné třetiny u cvakaji,seřízená je dobře,ptám se z důvodů blíící se STK,budu muset říct technikovi,e se ručka nepouívá,je na okrasu a e mí to radili na klubu,i jmenovitě.
Vy mi dáváte,otázka zněla,kdy se ozve první zub,dověděl jsem se,e tři nohy mi nestačí a e jí nemam pouívat,kadé ráno otevřu bránu,vyjedu a zůstanu stát čumákem skoro v silnici a zadek e sotva zavřu bránu,to ve v kopci,tudí ji musim pouít,ona funguje,pouze do jedné třetiny jde ztuha a necvakaji zuby,od jedné třetiny u cvakaji,seřízená je dobře,ptám se z důvodů blíící se STK,budu muset říct technikovi,e se ručka nepouívá,je na okrasu a e mí to radili na klubu,i jmenovitě. :-))))
|
|
25.05.2014 08:07 -
|
2699180
|
|
Mamlas
|
|
|
Prijde mi ze prvni zub je pomerne vysoko a na nem uz je auto plne zabrzdeny. Pouze v hodne prudkem kopci nebo s privesem ji musim zatahnout na vic zubu. Pokud nepouziju nozni brzdu pri zatahovani, tak jde rucka dost ztuha k tomu prvnimu zubu. Mam vymeneny lanovody a rucka je serizena. Pokud pouzijes nozni brzdu tak jde zatahnout zlehka. Beru to jako vlastnost a tim padem je vse ok.
Prijde mi ze prvni zub je pomerne vysoko a na nem uz je auto plne zabrzdeny. Pouze v hodne prudkem kopci nebo s privesem ji musim zatahnout na vic zubu. Pokud nepouziju nozni brzdu pri zatahovani, tak jde rucka dost ztuha k tomu prvnimu zubu. Mam vymeneny lanovody a rucka je serizena. Pokud pouzijes nozni brzdu tak jde zatahnout zlehka. Beru to jako vlastnost a tim padem je vse ok. :palec
|
|
25.05.2014 08:23 -
|
2699181
|
|
Mikra
|
|
|
No, takhle to jde taky napsat. Já to mám stejně, akorát e nemám přívěs.
No, takhle to jde taky napsat. Já to mám stejně, akorát e nemám přívěs. :-d ;-)
|
|
| |
|
|