| | |
27.12.2012 18:00 -
Re: Ruční brzda
|
2534048
|
|
.45acp
|
|
|
U jsem psal nějakou stránku zpět, e náhodně. Stavil jsem se v Jablonci ve firmě ivící se repasováním brzdových zařízení. Nejdřív jsme se vůbec nemohli dohodnout co chci. Ukazoval mi plno veljakých třmenů s ruční brzdou, ale vechny byly řeený nějak jinak. U to vypadalo, e mě vyhodí, ale pak si vzpoměl a přinesl dvě prachovky. Prej jim to z něčeho zbylo. Kadá je trochu jiná, ale po namontování to u půl roku chodí. Prachovky nejsou asi origo, nejsou na nich ádné nápisy. Slibovali mi, e se jetě dodavatelů zeptají, jestli nejde sehnat jetě dalí a zavolají mi. Půl roku se nikdo neozval, tak asi nejsou.
U jsem psal nějakou stránku zpět, e náhodně. Stavil jsem se v Jablonci ve firmě ivící se repasováním brzdových zařízení. Nejdřív jsme se vůbec nemohli dohodnout co chci. Ukazoval mi plno veljakých třmenů s ruční brzdou, ale vechny byly řeený nějak jinak. U to vypadalo, e mě vyhodí, ale pak si vzpoměl a přinesl dvě prachovky. Prej jim to z něčeho zbylo. Kadá je trochu jiná, ale po namontování to u půl roku chodí. Prachovky nejsou asi origo, nejsou na nich ádné nápisy. Slibovali mi, e se jetě dodavatelů zeptají, jestli nejde sehnat jetě dalí a zavolají mi. Půl roku se nikdo neozval, tak asi nejsou.
|
|
27.12.2012 18:25 -
|
2534062
|
|
jumep
|
|
|
ja som sa pytal dodavatela boschu
ten sa zacal rypat v citroen service, tak som ho stopol ze tudy cesta nevede ....
a ukazal mu o co ide, tak povedal ze sa pokusi lebo to cislo na tej gumicke mu naslo len sadu ale samozrejme v tej sade to nebolo
ps. velke mnozstvo vazeliny a aj zla prachovka mi uspesne spolu funguje na mojom aute uz 2 roky
ja som sa pytal dodavatela boschu
ten sa zacal rypat v citroen service, tak som ho stopol ze tudy cesta nevede ....
a ukazal mu o co ide, tak povedal ze sa pokusi lebo to cislo na tej gumicke mu naslo len sadu ale samozrejme v tej sade to nebolo
ps. velke mnozstvo vazeliny a aj zla prachovka mi uspesne spolu funguje na mojom aute uz 2 roky
|
|
27.12.2012 20:47 -
|
2534165
|
|
.45acp
|
|
|
Mě ty gumičky úplně změkly, po jejich sundání předtím nepohyblivá páčka začala chodit volně rukou. Tak z toho soudím, e hlavní zádrhel byl v těch prachovkách.
Mě ty gumičky úplně změkly, po jejich sundání předtím nepohyblivá páčka začala chodit volně rukou. Tak z toho soudím, e hlavní zádrhel byl v těch prachovkách.
|
|
27.12.2012 20:52 -
|
2534166
|
|
jumep
|
|
|
nie, bola len zaschnuta stara vazelina, co je normalne ...
nie, bola len zaschnuta stara vazelina, co je normalne ...
|
|
27.12.2012 21:07 -
|
2534183
|
|
Mamlas
|
|
|
Presne tak. Zrovna vcera jsem to resil na svym aute. Packa se nevracela. Sundal jsem tu gumicku, vycistil od stare vazeliny, prostrikal olejem a packa fungovala rovnou aniz bych ji rozhybaval. Tak jsem s ni pro jistotu parkrat zahybal, dal novou vazelinu, starou gumicku a zase slozil. Snad to chvili zase vydrzi.
Presne tak. Zrovna vcera jsem to resil na svym aute. Packa se nevracela. Sundal jsem tu gumicku, vycistil od stare vazeliny, prostrikal olejem a packa fungovala rovnou aniz bych ji rozhybaval. Tak jsem s ni pro jistotu parkrat zahybal, dal novou vazelinu, starou gumicku a zase slozil. Snad to chvili zase vydrzi. :palec
|
|
27.12.2012 21:32 -
|
2534217
|
|
.45acp
|
|
|
Já měl ty prachovky jako vejkačky, take by u stejně moc netěsnily.
Já měl ty prachovky jako vejkačky, take by u stejně moc netěsnily.
|
|
23.05.2013 21:42 -
|
2582138
|
|
DOUFAK
|
|
|
Take Hoi - zakoupil jsem u Elitu po objednání opravnou sadu AUTO FREN-SEINZA za 284 kč - č. -D4 564 - průměr je 38mm. a POZOR !!! JE v tom ta prachovka na ruční brzdu na C5 !!! Dnes jsem ji nasadil na třmen a sedí,těsní apod.NAPROSTO PŘESNĚ,neb je to přesně ta,kterou tu úpěnlivě kadý shání. Přitom je to na Citroena C4 na zadní nápravu a její brzdový třmen.To vás ale nemusí lekat,nebot je to opravdu ONA -prachovka ruční brzdy na C5 POTVRZUJI Z DNENÍ VLASTNÍ ZKUENOSTI.Take bilančně-jedna sada,jedno kolo,jedna prachovka=284 kč ořád lepí,ne-li kupovat Nový brzd.třmen. Ale přiznám se,e jsem to tady u na stránkách někde četl a postupoval jsem dle tohoto návodu,jen jsem se k tomu nemohl nějak dostat. Take,kdo shání prachovku ručky na C5 - račte objednávat Auto fren Seinza D4 564
Take Hoi :palec- zakoupil jsem u Elitu po objednání opravnou sadu AUTO FREN-SEINZA za 284 kč - č. -D4 564 - průměr je 38mm. a POZOR !!! JE v tom ta prachovka na ruční brzdu na C5 !!! Dnes jsem ji nasadil na třmen a sedí,těsní apod.NAPROSTO PŘESNĚ,neb je to přesně ta,kterou tu úpěnlivě kadý shání. Přitom je to na Citroena C4 na zadní nápravu a její brzdový třmen.To vás ale nemusí lekat,nebot je to opravdu ONA -prachovka ruční brzdy na C5;-) POTVRZUJI Z DNENÍ VLASTNÍ ZKUENOSTI.Take bilančně-jedna sada,jedno kolo,jedna prachovka=284 kč :-pořád lepí,ne-li kupovat Nový brzd.třmen. Ale přiznám se,e jsem to tady u na stránkách někde četl a postupoval jsem dle tohoto návodu,jen jsem se k tomu nemohl nějak dostat. Take,kdo shání prachovku ručky na C5 - račte objednávat Auto fren Seinza D4 564 :palec :palec
|
|
23.05.2013 22:27 -
|
2582160
|
|
rrromek
|
Město: Ostrava, Auto: Peugeot 307 SW | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Paráda! Určitě se to bude hodit. Momentálně mám páčku ruční brzdy rozchozenou ( v Citroenu měli 2 pokusy, ani jeden jim nevyel, tak přiel na řadu jeden doporučený mechanik a ručka konečně chodí jak má), nicméně prachovky jsou prý nad hrobem. Jen podotknu, e v AutodílyHulín je tato sada za 176 kč.
Paráda! Určitě se to bude hodit. Momentálně mám páčku ruční brzdy rozchozenou ( v Citroenu měli 2 pokusy, ani jeden jim nevyel, tak přiel na řadu jeden doporučený mechanik a ručka konečně chodí jak má), nicméně prachovky jsou prý nad hrobem. Jen podotknu, e v AutodílyHulín je tato sada za 176 kč.
|
|
23.05.2013 22:58 -
|
2582164
|
|
DOUFAK
|
|
|
To se mýlí.Sady tam Bob má,ale bez té prachovky.Tu sadu mám té v garái - bez prachovky. Ta je jen v sadě D4564 ...
To se mýlí.Sady tam Bob má,ale bez té prachovky.Tu sadu mám té v garái - bez prachovky. Ta je jen v sadě D4564 ...
|
|
23.05.2013 23:10 -
|
2582165
|
|
rrromek
|
Město: Ostrava, Auto: Peugeot 307 SW | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Pokud se nemýlím, tak by to mělo být ono - .link.
Pokud se nemýlím, tak by to mělo být ono - http://www.autodilyhulin.cz/opravn-sady/689-c4-opravn-sada-zadnho-brzdie-d4-5644427c3ert400652.html#
|
|
24.05.2013 07:52 -
|
2582186
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Také jsem scháněl tuto prachovku,na konec jsem pouil starou,akorád byla moc vytahaná a zdála se větí,tak jsem jí zhruba o milimetr po obvodu zastřihl,a sedí jako z výroby,poté nastal dalí problem,zjistil jsem,e je streny tisícihran na kolibce,kam se nasazuje lanko ruční brzdy,tak jsem navtívil prodejnu citroen,pánové a dámy,to bylo dílo,musel jsem vysvětlit,poté donést tuto kolíbku ukázat prodavači,samozřejmě vůbec tento náhradní díl v nabídce na počítači neměl,musel jsem mu vysvětlit,jak to funguje a kde se tato kolíbka nachází,dokonce tvrdil,e předni třmen nemá ruční brzdu,pote jsem mu řekl,a do počítače zadá,e mi chce prodat celý přední brzdový třmen,světe div se,tam ta ruční brzda byla,straně se omlouval,ale v nákresu náhradních dílů tu ruční brzdu vůbec neměl řeenou,tudí jsem zajel do Usti,a koupil repasovaný třmen za 2 500,-kč,to ve kvůli jedné kolíbce,to jsou mé zkuenosti se značkovou prodejnou náhradních dílů citroen,
Také jsem scháněl tuto prachovku,na konec jsem pouil starou,akorád byla moc vytahaná a zdála se větí,tak jsem jí zhruba o milimetr po obvodu zastřihl,a sedí jako z výroby,poté nastal dalí problem,zjistil jsem,e je streny tisícihran na kolibce,kam se nasazuje lanko ruční brzdy,tak jsem navtívil prodejnu citroen,pánové a dámy,to bylo dílo,musel jsem vysvětlit,poté donést tuto kolíbku ukázat prodavači,samozřejmě vůbec tento náhradní díl v nabídce na počítači neměl,musel jsem mu vysvětlit,jak to funguje a kde se tato kolíbka nachází,dokonce tvrdil,e předni třmen nemá ruční brzdu,pote jsem mu řekl,a do počítače zadá,e mi chce prodat celý přední brzdový třmen,světe div se,tam ta ruční brzda byla,straně se omlouval,ale v nákresu náhradních dílů tu ruční brzdu vůbec neměl řeenou,tudí jsem zajel do Usti,a koupil repasovaný třmen za 2 500,-kč,to ve kvůli jedné kolíbce,to jsou mé zkuenosti se značkovou prodejnou náhradních dílů citroen, :-o
|
|
24.05.2013 08:12 -
|
2582203
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Pánové, tady .link. o tom máte vyčerpávající informace. Sada se DVĚMA prachovkami k ruční brzdě jde koupit za 140,- kč je to sada 238038 od Frenkit . Jedna je přesná, druhá se nechá upravit. .link.
foto:
.link.
Pánové, tady http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/2340887-opravna-sada/#.UZ8BjbXIaoc o tom máte vyčerpávající informace. Sada se DVĚMA prachovkami k ruční brzdě jde koupit za 140,- kč je to sada 238038 od Frenkit . Jedna je přesná, druhá se nechá upravit. http://www.zbozi.cz/?q=%20238038&typ=nabidky&seradit=nejlevnejsi
foto:
http://citroxa.rajce.idnes.cz/brzdy-c5/
|
|
24.05.2013 08:25 -
|
2582217
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak prachovky se dají sehnat,ale jak jsem psal,můj problém byl,ne jsem koupil celý třmen ,kolíbka,samostatně nevim kde bych jí sehnat,někde z vrakáče bych určitě sehnal take třmen celý,nikoliv samostatně kolíbku
Tak prachovky se dají sehnat,ale jak jsem psal,můj problém byl,ne jsem koupil celý třmen ,kolíbka,samostatně nevim kde bych jí sehnat,někde z vrakáče bych určitě sehnal take třmen celý,nikoliv samostatně kolíbku
|
|
31.05.2013 21:38 -
|
2585212
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
měnil jsem lana ruční brzdy, samozřejmě byly zarostlý i ve vodících trubkách. Straná práce ty lana dostat ven. Jednu jsem rozříznul, lano vykuchal a svařit. Druhou jsem musel nahradil silný bowdenem a ve funguje jak má. Za jednu trubku chtěli v Citroenu 696Kč!!!! Ale hrozná operace to byla.....
měnil jsem lana ruční brzdy, samozřejmě byly zarostlý i ve vodících trubkách. Straná práce ty lana dostat ven. Jednu jsem rozříznul, lano vykuchal a svařit. Druhou jsem musel nahradil silný bowdenem a ve funguje jak má. Za jednu trubku chtěli v Citroenu 696Kč!!!! Ale hrozná operace to byla.....
|
|
25.06.2013 19:31 -
|
2592623
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Tak jsem dneska při parkování přetrhnul lanko na straně u spolujezdce - u vstupu do vodicí trubky. Asi u bylo načaté nebo mám moc síly.
Take zase zábava na dalí víkend, asi to vyměním rovnou komplet na obou stranách, on ani bowden u řidiče nevypadá moc zdravě.
Tak jsem dneska při parkování přetrhnul lanko na straně u spolujezdce - u vstupu do vodicí trubky. Asi u bylo načaté nebo mám moc síly. :-d
Take zase zábava na dalí víkend, asi to vyměním rovnou komplet na obou stranách, on ani bowden u řidiče nevypadá moc zdravě.
|
|
25.06.2013 19:33 -
|
2592624
|
|
jumep
|
|
|
kup si lanovody (trubky), bez tych sa ani nepokusaj to robit
a potom samozrejme spravis obe strany ked zistis co robis
kup si lanovody (trubky), bez tych sa ani nepokusaj to robit
a potom samozrejme spravis obe strany ked zistis co robis :D
|
|
25.06.2013 19:57 -
|
2592648
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jo, s trubkama počítám, právě jsem u Boba obě strany objednal.
Jo, s trubkama počítám, právě jsem u Boba obě strany objednal.
|
|
01.07.2013 10:27 -
|
2594815
|
|
TomasT
|
|
|
Díky vem za rady v tomhle tématu, s touhle teoretickou přípravou to byla vlastně pohodová práce.
Sice jsem na tom odpoledne strávil, ale spoustu času zabralo zvedání předku auta na palky (dělal jsem samozřejmě obě strany naráz) a rozebírání/skládání středového tunelu v autě (dělal jsem poprvé).
Na výfuk jsem na 1.6HDI opravdu sahat nemusel, stačilo uvolnit ochranný plech a kousek si ho odoupnout, na prostrčení ruky je tam pak místo.
Jeek v kleci nijak náročný nebyl, tak na 5 minut - to jsem déle vymýlel, jak dostat zacvaklý zadní konec trubky z průchodky v karoserii.
A ve zase chodí jak nové - ono je to vlastně nové
Díky vem za rady v tomhle tématu, s touhle teoretickou přípravou to byla vlastně pohodová práce. :-d
Sice jsem na tom odpoledne strávil, ale spoustu času zabralo zvedání předku auta na palky (dělal jsem samozřejmě obě strany naráz) a rozebírání/skládání středového tunelu v autě (dělal jsem poprvé).
Na výfuk jsem na 1.6HDI opravdu sahat nemusel, stačilo uvolnit ochranný plech a kousek si ho odoupnout, na prostrčení ruky je tam pak místo.
Jeek v kleci nijak náročný nebyl, tak na 5 minut - to jsem déle vymýlel, jak dostat zacvaklý zadní konec trubky z průchodky v karoserii.
A ve zase chodí jak nové - ono je to vlastně nové :-d
|
|
01.07.2013 12:26 -
|
2594887
|
|
jumep
|
|
|
ono ten tunel rozoberat v podstate nemusis, ked vytiahnes ten drziak na plechovky a ten plast pred rucnou tak to odcvaknes a zacvaknes
ono ten tunel rozoberat v podstate nemusis, ked vytiahnes ten drziak na plechovky a ten plast pred rucnou tak to odcvaknes a zacvaknes
|
|
10.07.2013 22:03 -
|
2598166
|
|
PavelFM
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 6 |
|
|
chtěl bych viměnit komplet lanovody i s tema trubkama předpokladam e je to tohle: .link. ...chtěl bych hlavně vědět zda se to da udělat doma nebo je to taky takova hruza jak se tu pie kdy se mění jen lana?
chtěl bych viměnit komplet lanovody i s tema trubkama předpokladam e je to tohle: http://www.autodilyhulin.cz/run-brzda/622-c5-veden-lana-levlanko-4769204745r5.html ...chtěl bych hlavně vědět zda se to da udělat doma nebo je to taky takova hruza jak se tu pie kdy se mění jen lana?
|
|
| |
|
|