| | |
03.04.2016 23:28 -
Re: Ruční brzda
|
2936230
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
Tak na leve strane je sedreny torx, takze tam jsem se k vycisteni ani nedostal, odhaknul jsem to a sel na pravou stranu, kde se to taky prestalo vracet sice mnohem lepsi nez na leve strane ale po zjisteni v jakem stavu mam bovdeny jsem to ani nedelal...
asi to necham na servisu, bovdeny jen tak na ulici neprotlacim ani nevim kudy
Tak na leve strane je sedreny torx, takze tam jsem se k vycisteni ani nedostal, odhaknul jsem to a sel na pravou stranu, kde se to taky prestalo vracet sice mnohem lepsi nez na leve strane ale po zjisteni v jakem stavu mam bovdeny jsem to ani nedelal...
asi to necham na servisu, bovdeny jen tak na ulici neprotlacim ani nevim kudy :nevim
|
|
03.04.2016 23:31 -
|
2936233
|
|
jumep
|
|
|
budes potrebovat aj tie vodiace trubky a cloveka co ti to vymeni
torx sa da skludom odklepat
budes potrebovat aj tie vodiace trubky a cloveka co ti to vymeni
torx sa da skludom odklepat
|
|
04.04.2016 10:49 -
|
2936293
|
|
jumep
|
|
|
sekac, zaseknut a povolit tym sekacom
sekac, zaseknut a povolit tym sekacom
|
|
04.04.2016 11:13 -
|
2936295
|
|
miskod
|
|
|
Jasne chapem...Na pravej strane si to viem predstavit. Ale aj na lavej strane to tak funguje? Predsa len tam pruzi ta packa rucnej brzdy.
Jasne chapem...Na pravej strane si to viem predstavit. Ale aj na lavej strane to tak funguje? Predsa len tam pruzi ta packa rucnej brzdy.
|
|
04.04.2016 12:46 -
|
2936341
|
|
jumep
|
|
|
tak vacsinou to davas dole ked je to zatuhle, ale ide to dole vzdy tak - kedtak si zatiahni rucnu aby to nechodilo tolko
tak vacsinou to davas dole ked je to zatuhle, ale ide to dole vzdy tak - kedtak si zatiahni rucnu aby to nechodilo tolko
|
|
04.03.2017 18:06 -
|
3046438
|
|
Plachim
|
Město: Slaný/Líský, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Chtěl jsem vyměnit lano brzdy na lené straně. Bovden byl ulomený u trubky lanovodu. A klasika, lo vytáhnout asi 40cm a konec. Problém není ani tak, e by to zarezlo a podobně, ale v tom, e ten plast kolem lana popraská a pak se při vytahování natosuje a totálně ucpe tu trubku. A tak jsem udělal pokus. Trubku jsem vyndal a i s lanem co v ní bylo utemované hodil do ohně a světe div se, ono to funguje. Lano jsem pak v klidu vytáhnul, trubku namontoval a dal nové lano a u brzdím....
Chtěl jsem vyměnit lano brzdy na lené straně. Bovden byl ulomený u trubky lanovodu. A klasika, lo vytáhnout asi 40cm a konec. Problém není ani tak, e by to zarezlo a podobně, ale v tom, e ten plast kolem lana popraská a pak se při vytahování natosuje a totálně ucpe tu trubku. A tak jsem udělal pokus. Trubku jsem vyndal a i s lanem co v ní bylo utemované hodil do ohně a světe div se, ono to funguje. Lano jsem pak v klidu vytáhnul, trubku namontoval a dal nové lano a u brzdím.... :-)
|
|
10.05.2017 14:37 -
|
3064912
|
|
Lisak33
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Díky za radu. Po vyčitění třmenu jsem pro jistotu zakoupil na Auto Hulín i nová lanka (cca160kč/ks) s tím, e je vytáhnu dříve ne se seknou v lanovodech. Chyba lávky, stehně se sekly. Musím říct, e vyndání lanovodů na jámě (jen pod autem by to nejspí ani nelo) je snadné. ĄUvolnit čtyři rouby dráku výfuku, který překáí a asi deset "čumprdliků", které drí ochranný kryt podvozku spolu s alobalovým tepelným títem výfuku. Lanovody drí na jednom roubu v podběhu. Jejich vyndání a nandání je tak trochu hra s jekem v kleci, ale nic straného.
Lanovody nejsou nic víc ne dvě mosazný trubky, který stačí vypálit před uhasením ohně po pečení buřtů.
A 1200kč za nové trubky je doma - v tajném fondu.
Díky za radu. Po vyčitění třmenu jsem pro jistotu zakoupil na Auto Hulín i nová lanka (cca160kč/ks) s tím, e je vytáhnu dříve ne se seknou v lanovodech. Chyba lávky, stehně se sekly. Musím říct, e vyndání lanovodů na jámě (jen pod autem by to nejspí ani nelo) je snadné. ĄUvolnit čtyři rouby dráku výfuku, který překáí a asi deset "čumprdliků", které drí ochranný kryt podvozku spolu s alobalovým tepelným títem výfuku. Lanovody drí na jednom roubu v podběhu. Jejich vyndání a nandání je tak trochu hra s jekem v kleci, ale nic straného.
Lanovody nejsou nic víc ne dvě mosazný trubky, který stačí vypálit před uhasením ohně po pečení buřtů.
A 1200kč za nové trubky je doma - v tajném fondu.:-))))
|
|
10.05.2017 17:40 -
|
3064951
|
|
jumep
|
|
|
to ma od mosadze velmi daleko a mohol by som ti ukazat take krasne zarezle ze zlomena na 10cm kusky a nepohnes nou
to ma od mosadze velmi daleko a mohol by som ti ukazat take krasne zarezle ze zlomena na 10cm kusky a nepohnes nou
|
|
10.05.2017 19:03 -
|
3064987
|
|
jruze
|
|
|
Dělám je bez kanálu běně - sice nerad ale .... a neztrácím čas s trubkama a rovnou nové
Dělám je bez kanálu běně - sice nerad ale ....;-) a neztrácím čas s trubkama a rovnou nové:palec
|
|
10.05.2017 21:19 -
|
3065121
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jene to tvoje "bez kanálu" je tak trochu podvod.
Aby jste věděli, tak Jarou má zvedák, podobný jako ten z LIDLU, ale rameno má asi tak metr dlouhý a tím zvedne předek auta skoro do metrový výky. On pod tím sice leí, protoe má práci rád a rád si s ní i lehne, ale třeba Zdenda by si pod to mohl určitě sednout, a moná e i stoupnout, kdyby se trochu přikrčil.
Jene to tvoje "bez kanálu" je tak trochu podvod. :-d
Aby jste věděli, tak Jarou má zvedák, podobný jako ten z LIDLU, ale rameno má asi tak metr dlouhý a tím zvedne předek auta skoro do metrový výky. On pod tím sice leí, protoe má práci rád a rád si s ní i lehne, ale třeba Zdenda by si pod to mohl určitě sednout, a moná e i stoupnout, kdyby se trochu přikrčil. :-))))
|
|
11.05.2017 01:33 -
|
3065230
|
|
jruze
|
|
|
no pro Zdendu moc není páč by nedoáhl na ,,práci"
:palec:-)))) no pro Zdendu moc není páč by nedoáhl na ,,práci"
|
|
02.08.2017 21:10 -
|
3086669
|
|
Milan.S
|
Město: Decin, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Zdravim nekdy se mi stava ze zatahnu rucni brzdu a vyjede mi az na horu asi na 6-7 zub, zatahnu ji vzdy s kopce protoze tam je semafor, ale drzi. Normalne mi ale rucka brzdi uz na 1-2 zubu, skontroloval jsem brzdice a vsechno funguje jak ma, lanka a brzdice nejsou zatuhle, muze mi nekdo poradit kde je chyba? Dik
Zdravim nekdy se mi stava ze zatahnu rucni brzdu a vyjede mi az na horu asi na 6-7 zub, zatahnu ji vzdy s kopce protoze tam je semafor, ale drzi. Normalne mi ale rucka brzdi uz na 1-2 zubu, skontroloval jsem brzdice a vsechno funguje jak ma, lanka a brzdice nejsou zatuhle, muze mi nekdo poradit kde je chyba? Dik
|
|
13.09.2017 15:18 -
|
3094873
|
|
Carlosek
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Ahoj, nefunguje mi ručka na pravém předním kole. Lanovod je ok páčka se hýhe tak jak má ale nebrzdí to...Take bude problém někde v brzdiči dá se to rozebrat a levně opravit nebo nový brzdič? Díky za odpověď.
Ahoj, nefunguje mi ručka na pravém předním kole. Lanovod je ok páčka se hýhe tak jak má ale nebrzdí to...Take bude problém někde v brzdiči dá se to rozebrat a levně opravit nebo nový brzdič? Díky za odpověď.
|
|
13.09.2017 16:39 -
|
3094882
|
|
jumep
|
|
|
z 90% tam uz to opravit nejde, ked sa rozpadne ten mechanizmus, cize strmen
z 90% tam uz to opravit nejde, ked sa rozpadne ten mechanizmus, cize strmen
|
|
03.05.2018 12:06 -
|
3154780
|
|
James01
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Ahoj kluci... potřebuji opět radu.
Dělám zadní brzdy ( C5 X7 - klasická ručka ) ... kdy u mám ve hotové a zatáhnu ručku, tak vyjede a nahoru a nejde cítit ádný odpor. Muselo to někde z táhla područky vypadnou / vyháknout. Rozpojil jsem i výfuk, dal nastranu trochu toho tepelného títu, ale nikde jsem nic neviděl.....
Měnil jste někdo lanovody ? kudy to tam vede ? co vechno musí dolů abych se dostal k područce ?
Případně potom po nasazení, jak telujete klasickou ručku...
Děkuji moc za rady
Ahoj kluci... potřebuji opět radu.
Dělám zadní brzdy ( C5 X7 - klasická ručka ) ... kdy u mám ve hotové a zatáhnu ručku, tak vyjede a nahoru a nejde cítit ádný odpor. Muselo to někde z táhla područky vypadnou / vyháknout. Rozpojil jsem i výfuk, dal nastranu trochu toho tepelného títu, ale nikde jsem nic neviděl.....
Měnil jste někdo lanovody ? kudy to tam vede ? co vechno musí dolů abych se dostal k područce ?
Případně potom po nasazení, jak telujete klasickou ručku...
Děkuji moc za rady
|
|
| |
|
|