| | |
03.09.2008 11:54 -
Přední tlumiče
|
166757
|
|
zdenek1214
|
|
|
Ahoj vichni, měl jsem C5 na servisu při 80 tis km (1,6 HDI) a tam mi hoi z Citroenu řekli, e mě čekají přední tlumiče, protoe začínají téct. Vyhnal jsem mazlíka a nahoru a nael na těle tlumičů pouze maličký film oleje. Jinak ani kapka. Má to cenu řeit? Investice určitě nebude malá. Navíc na téměř novém autě se mi to zdá brzo. Jaké máte zkuenosti? jak to řeíte? Má vůbec cenu chodit na pravidelné prohlídky se zápisy do servisky a nebo to řeíte v neznačkovém ale cetrifikovaném servisu? Díky za reakce
Ahoj vichni, měl jsem C5 na servisu při 80 tis km (1,6 HDI) a tam mi hoi z Citroenu řekli, e mě čekají přední tlumiče, protoe začínají téct. Vyhnal jsem mazlíka a nahoru a nael na těle tlumičů pouze maličký film oleje. Jinak ani kapka. Má to cenu řeit? Investice určitě nebude malá. Navíc na téměř novém autě se mi to zdá brzo. Jaké máte zkuenosti? jak to řeíte? Má vůbec cenu chodit na pravidelné prohlídky se zápisy do servisky a nebo to řeíte v neznačkovém ale cetrifikovaném servisu? Díky za reakce
|
|
03.09.2008 12:57 -
Re: Přední tlumiče
|
166758
|
|
tief
|
|
|
Ak ti pri 80tisic tecu tlmice a sevis ich chce vymenit tak nech ich vymeni ale na zaruku samozrejme. Inak na nasej C5 je lavy tlmic tiez na povrchu od LDS ale netece to a za rok jazdenia nebolo treba doliat ani kvapku.
Ak mas zaruku navstevuj oficialny servis, po zaruke mozes kdekolvek, mi jazdime do Holetina, 100% spokojenost ...
Ak ti pri 80tisic tecu tlmice a sevis ich chce vymenit tak nech ich vymeni ale na zaruku samozrejme. Inak na nasej C5 je lavy tlmic tiez na povrchu od LDS ale netece to a za rok jazdenia nebolo treba doliat ani kvapku.
Ak mas zaruku navstevuj oficialny servis, po zaruke mozes kdekolvek, mi jazdime do Holetina, 100% spokojenost ...
|
|
03.09.2008 20:22 -
|
166759
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
Ja mam na mojich tlmicoch najazdenych 300 000 km. Ked ich zdvihnem uplne hore tak je pod manzetami jemny film LDS ale inac nic. Ci mi ubuda LDS ma zatial nenapadlo skontrolovat, bola doliata asi pred 15 000 km ked mi menili gule. Spominam si ze asi cirka pri 270 000 mi servisaci odporucili doiat, vtedy som tam dal asi 0,5 l. Na tvojom mieste by som skusil ist do nejekeho ineho servisu, pokial sa nejedna o garanciu.
Ja mam na mojich tlmicoch najazdenych 300 000 km. Ked ich zdvihnem uplne hore tak je pod manzetami jemny film LDS ale inac nic. Ci mi ubuda LDS ma zatial nenapadlo skontrolovat, bola doliata asi pred 15 000 km ked mi menili gule. Spominam si ze asi cirka pri 270 000 mi servisaci odporucili doiat, vtedy som tam dal asi 0,5 l. Na tvojom mieste by som skusil ist do nejekeho ineho servisu, pokial sa nejedna o garanciu.
|
|
18.04.2009 12:39 -
|
660148
|
|
Beatldus
|
Město: Ostrov , Auto: | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Zdravím vechny,mám ten samý problém ,ale teče mi prvý zadní .Mám oroenou manetu od LDS a nevím jestli existuje nějaká opravná sada nebo se to musí vyměnit celý.Nikdy jsem to neviděl rozebrané a ani nevím co bych měl pod tou manetou hledat.Děkuji za pomoc
Zdravím vechny,mám ten samý problém ,ale teče mi prvý zadní .Mám oroenou manetu od LDS a nevím jestli existuje nějaká opravná sada nebo se to musí vyměnit celý.Nikdy jsem to neviděl rozebrané a ani nevím co bych měl pod tou manetou hledat:nevim.Děkuji za pomoc
|
|
18.04.2009 13:12 -
|
660149
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
opravna sada bohuzel neni
obednava se cela pistnice v cene okolo 7000-8000
opravna sada bohuzel neni
obednava se cela pistnice v cene okolo 7000-8000
|
|
18.04.2009 13:14 -
|
660150
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
a zadni cca 2500-3500
a zadni cca 2500-3500
|
|
18.04.2009 14:17 -
|
660155
|
|
jumep
|
|
|
ja som mal tiez, ale robila to len mazeta (presakovala spod sponoy). manzety stali 120 korun, akurat hodne zle sa skladala ta spona co ich drzi, rad by som videl origo pripravok na to
ja som mal tiez, ale robila to len mazeta (presakovala spod sponoy). manzety stali 120 korun, akurat hodne zle sa skladala ta spona co ich drzi, rad by som videl origo pripravok na to
|
|
26.04.2009 12:10 -
|
660440
|
|
Beatldus
|
|
|
Ahoj,JUMEP můe trochu popsat tu výměnu zadní manety tlumiče pérování. Manetu jsem koupil v Citroenu (75 kč) jen mi nejde do hlavy jak jsou tam dané ty hadičky co skrz ní procházejí.
Ahoj,JUMEP můe trochu popsat tu výměnu zadní manety tlumiče pérování. Manetu jsem koupil v Citroenu (75 kč) jen mi nejde do hlavy jak jsou tam dané ty hadičky co skrz ní procházejí.:nevim
|
|
26.04.2009 12:22 -
|
660441
|
|
autodiag
|
|
|
manzeta nic sloziteho neni,trubicky z ni vytahnes ,jsou je nasunute..nezapomen do nove manzety po vymene nalit strikacku LDS
manzeta nic sloziteho neni,trubicky z ni vytahnes ,jsou je nasunute..nezapomen do nove manzety po vymene nalit strikacku LDS
|
|
26.04.2009 12:32 -
|
660442
|
|
Beatldus
|
|
|
Díky,take jestli tomu rozumím dobře,vyndám tu velikou závlačku ,vytáhnu ty hadičky ,sundám spony manety a stáhnu manetu.Montá to samé,jen před nasazením hadiček nalít do manety LDS.Jen mi řekni kolik.Stříkačky se dělají různě veliké.Stačí 5,10 ml.
Díky,take jestli tomu rozumím dobře,vyndám tu velikou závlačku ,vytáhnu ty hadičky ,sundám spony manety a stáhnu manetu.Montá to samé,jen před nasazením hadiček nalít do manety LDS.Jen mi řekni kolik.Stříkačky se dělají různě veliké.Stačí 5,10 ml.:-))
|
|
26.04.2009 12:40 -
|
660443
|
|
autodiag
|
|
|
no musis odtlakovat system,vyndat pistnici jinak vse souhlasi...do manzety cca 20ml
no musis odtlakovat system,vyndat pistnici jinak vse souhlasi...do manzety cca 20ml
|
|
26.04.2009 13:38 -
|
660455
|
|
Beatldus
|
|
|
Take auto do nejnií polohy a otevřít nádrku na LDS a domontovat celou pístnici s auta.
Take auto do nejnií polohy a otevřít nádrku na LDS a domontovat celou pístnici s auta.:-))
|
|
26.04.2009 15:26 -
|
660458
|
|
Darja
|
|
|
nemelo by se to nejak odtlakovat pres diag? Nedavno se tu resilo, ze i v nejnizsi je C5 pod tlakem
nemelo by se to nejak odtlakovat pres diag? Nedavno se tu resilo, ze i v nejnizsi je C5 pod tlakem
|
|
26.04.2009 17:07 -
|
660462
|
|
jumep
|
|
|
ja som to spustil do najnizsej polohy, dvihol na dvihaku a zadnym odvzdusnovakom upustil tlak, a potom uz ked vytiahnes tu hadicku tak sa ten tlak da orientovat na nejaku odpadovu nadobku
a odtlakovaval som to odvzdusnovakom natolko ze som dvihol kolo rukou kusok aby sa zatlacila piestnica, potom dole zavlacku a vybrat von
ja som to spustil do najnizsej polohy, dvihol na dvihaku a zadnym odvzdusnovakom upustil tlak, a potom uz ked vytiahnes tu hadicku tak sa ten tlak da orientovat na nejaku odpadovu nadobku
a odtlakovaval som to odvzdusnovakom natolko ze som dvihol kolo rukou kusok aby sa zatlacila piestnica, potom dole zavlacku a vybrat von
|
|
26.04.2009 20:23 -
|
660466
|
|
Beatldus
|
|
|
Díky za pomoc,jetě mi řekněte jaké těsnění mám v Citroenu koupit.
Díky za pomoc,jetě mi řekněte jaké těsnění mám v Citroenu koupit.:palec
|
|
26.04.2009 20:26 -
|
660467
|
|
jumep
|
|
|
neviem, ja som gule dole nedaval, takze som ziadne nepotreboval
neviem, ja som gule dole nedaval, takze som ziadne nepotreboval
|
|
10.06.2012 07:57 -
Re:zadní tlumič
|
2483191
|
|
cemrcz
|
Město: Jedlová 393, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
ahoj prosím o radu na zadním tlumiči kdy jedu na nerovné vozovce tak mi to tříská měl jsem málo lds po dolití se to zlepilo ale tříská to dáll máteli skuenost zda odvzdunit či co si stím počíít dííííííky Cemrcz
ahoj prosím o radu na zadním tlumiči kdy jedu na nerovné vozovce tak mi to tříská měl jsem málo lds po dolití se to zlepilo ale tříská to dáll máteli skuenost zda odvzdunit či co si stím počíít dííííííky Cemrcz:nevim
|
|
| |
|
|