| |  |
22.04.2015 13:10 -
Re: Hydraulická kapalina, LDS - obecně
|
2813307
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1303 |
|

|
Nedělal bych z toho takovou kovbojku ... z mojí zkušenosti je syntetická LDS daleko větší neřád ke všem materiálům než minerální LHM. Když to vydrží LDS, tak s LHM to nemá žádný problém. Vlastnosti jako mezní teploty a viskozita je v podstatě uplně stejná. LDS tak rychle nestárne neb je syntetická ... Měl sem tu i c5 3v6 kde před deseti lety v origo servisu nalili nějakou červenou kapalinu - asi automat nebo servo olej ATX Fluid nebo něco podobného... taky to chodilo bez problémů, akorát to tak pěkně nehoupalo, neb je to malinko hustší než LDS. Tím nechci říci, že tam máte lít co vás napadne , podle předpisu tam patří pouze " oranžová" LDS od Totalu, tak není nic lepšího
Nedělal bych z toho takovou kovbojku ... z mojí zkušenosti je syntetická LDS daleko větší neřád ke všem materiálům než minerální LHM. Když to vydrží LDS, tak s LHM to nemá žádný problém. Vlastnosti jako mezní teploty a viskozita je v podstatě uplně stejná. LDS tak rychle nestárne neb je syntetická ... Měl sem tu i c5 3v6 kde před deseti lety v origo servisu nalili nějakou červenou kapalinu - asi automat nebo servo olej ATX Fluid nebo něco podobného... taky to chodilo bez problémů, akorát to tak pěkně nehoupalo, neb je to malinko hustší než LDS. Tím nechci říci, že tam máte lít co vás napadne :-d , podle předpisu tam patří pouze " oranžová" LDS od Totalu, tak není nic lepšího ;-)
|
|
22.04.2015 20:13 -
|
2813417
|
|
jruze
|
|

|
PATaMAT napsal(a): Nedělal bych z toho takovou kovbojku ... z mojí zkušenosti je syntetická LDS daleko větší neřád ke všem materiálům než minerální LHM. Když to vydrží LDS, tak s LHM to nemá žádný problém. Vlastnosti jako mezní teploty a viskozita je v podstatě uplně stejná. LDS tak rychle nestárne neb je syntetická ... Měl sem tu i c5 3v6 kde před deseti lety v origo servisu nalili nějakou červenou kapalinu - asi automat nebo servo olej ATX Fluid nebo něco podobného... taky to chodilo bez problémů, akorát to tak pěkně nehoupalo, neb je to malinko hustší než LDS. Tím nechci říci, že tam máte lít co vás napadne  , podle předpisu tam patří pouze " oranžová" LDS od Totalu, tak není nic lepšího 
Asi máš pravdu ,ale mně odešlo servo které bylo z větší části plné LHM v 75000Km , zadní prostřední koule a regulátor také - možná shoda náhod. Je fakt že třeba audi měla v servu minerál a na nadobce a v manuálu výstraha nedávat syntetickou kapalinu s tím že to nevydrží použité těsnění (většina varování se týka opačného použití) i když si myslím že syntetika má lepší vlastnosti kluzné,méně příjmá vlhkost,má lepší tepelnou stabilitu a delší životnost. Krom toho jsem zastánce dát kamkoli to co tam patří a né to co je levnější.
Asi máš pravdu ,ale mně odešlo servo které bylo z větší části plné LHM v 75000Km , zadní prostřední koule a regulátor také - možná shoda náhod. Je fakt že třeba audi měla v servu minerál a na nadobce a v manuálu výstraha nedávat syntetickou kapalinu s tím že to nevydrží použité těsnění (většina varování se týka opačného použití) i když si myslím že syntetika má lepší vlastnosti kluzné,méně příjmá vlhkost,má lepší tepelnou stabilitu a delší životnost. Krom toho jsem zastánce dát kamkoli to co tam patří a né to co je levnější.
|
|
11.06.2015 19:40 -
|
2830284
|
|
martinesd
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 3 |
|
|
mozno hlupa otazka ale.... ako preboha zitim stav kvapaliny? nadobka je zakritovana a neviem kde je mierka... dakujem
mozno hlupa otazka ale.... ako preboha zitim stav kvapaliny? nadobka je zakritovana a neviem kde je mierka... dakujem
|
|
11.06.2015 20:01 -
|
2830291
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|

|
Na straně spolujezdce je pod kapotou velký kryt, přichycený třema slepýma nýtama. Ten sundej a pod ním už najdeš víčko nádržky LDS.
Na straně spolujezdce je pod kapotou velký kryt, přichycený třema slepýma nýtama. Ten sundej a pod ním už najdeš víčko nádržky LDS.
Přílohy: kryty.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 113355b ) - Staženo:103x. |
|
11.06.2015 23:34 -
|
2830425
|
|
jumep
|
|

|
podstatne je zeby si to nemal robit sam doma, moc lds = hrozba prasknutia nadrzky, na kontrolu je potrebne odtlakovat system
podstatne je zeby si to nemal robit sam doma, moc lds = hrozba prasknutia nadrzky, na kontrolu je potrebne odtlakovat system
|
|
17.08.2015 23:00 -
|
2852268
|
|
Jinec
|
|
|
Mikra napsal(a): Na straně spolujezdce je pod kapotou velký kryt, přichycený třema slepýma nýtama. Ten sundej a pod ním už najdeš víčko nádržky LDS.
Ahoj , jak si získal tento obrázek ? .o je na to nějaká aplikace?
Ahoj , jak si získal tento obrázek ? .o je na to nějaká aplikace?
|
|
17.08.2015 23:12 -
|
2852281
|
|
Jinec
|
|
|
jruze napsal(a):
Děkuji kámo jsem tam !
Děkuji kámo jsem tam !
|
|
08.11.2015 17:52 -
|
2884492
|
|
ivanivan
|
|
|
V autě s HA3+ jsem našel tohle prázdné. Nebude problém? Díky
V autě s HA3+ jsem našel tohle prázdné. Nebude problém? Díky
Přílohy: P_20151108_151851.jpg | Stáhnout | Zobrazit ( 892059b ) - Staženo:76x. |
|
08.11.2015 18:01 -
|
2884504
|
|
Renegade01
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 135 |
|

|
Ivan:Bude to problem ak to naliali do LDS.Ale tiež to mohli použit inde... Ťažko povrdať
Ivan:Bude to problem ak to naliali do LDS.Ale tiež to mohli použit inde... Ťažko povrdať
|
|
08.11.2015 18:44 -
|
2884534
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|

|
Všude to píšou jako alternativu k LDS, ale žádnou přesnou specifikaci nemůžu najít.
Všude to píšou jako alternativu k LDS, ale žádnou přesnou specifikaci nemůžu najít.
|
|
08.11.2015 19:00 -
|
2884542
|
|
Renegade01
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 135 |
|

|
Mikra onúkali mi to keď som potreboval LDS ale predajca mi nevedel povedať či je to kompatibilné, len stále rozprával o kvalitnom výrobku ktorý sa dá miešať s každou podobnou kvapalinou.Neriskoval som a radšej som si kúpil inde.A ak si to tu prečítame tak sa vo väčšine príspevkov dozvieme že sa nedoporučuje miešať LDS s niečim iným...
Mikra:Ponúkali mi to keď som potreboval LDS ale predajca mi nevedel povedať či je to kompatibilné, len stále rozprával o kvalitnom výrobku ktorý sa dá miešať s každou podobnou kvapalinou.Neriskoval som a radšej som si kúpil inde.A ak si to tu prečítame tak sa vo väčšine príspevkov dozvieme že sa nedoporučuje miešať LDS s niečim iným...
|
|
08.11.2015 19:41 -
|
2884575
|
|
ivanivan
|
|
|
Já vůbec nevím. Našel jsem to prázdné u rezervy. Byla tam i prázdná od Total LDS, ale nikde nic neteče. V ČR je auto rok a majitel zde tam nelil ani jednu.
Já vůbec nevím. Našel jsem to prázdné u rezervy. Byla tam i prázdná od Total LDS, ale nikde nic neteče. V ČR je auto rok a majitel zde tam nelil ani jednu.
|
|
29.12.2015 23:50 -
|
2902156
|
|
DOUFAK
|
|
|
Kolik se vejde do úplně prázdný (vytečený-prasklá trubka) hydrauliky a serva LDS oleje litrů? Nikde to tu nemůžu najít.Díky
Kolik se vejde do úplně prázdný (vytečený-prasklá trubka) hydrauliky a serva LDS oleje litrů? Nikde to tu nemůžu najít.Díky
|
|
02.01.2016 16:43 -
|
2903824
|
|
DOUFAK
|
|
|
Díky Najku - kdo hledá najde. Nevíte někdo, kolik kč chtějí dneska v fa Citroenu za litr LDS ? Nebo mám rovnou objednat u Boba ?... díky
Díky Najku - kdo hledá najde. Nevíte někdo, kolik kč chtějí dneska v fa Citroenu za litr LDS ? Nebo mám rovnou objednat u Boba ?... díky ;-)
|
|
| |
|
|