| | |
22.04.2015 13:10 -
Re: Hydraulická kapalina, LDS - obecně
|
2813307
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Nedělal bych z toho takovou kovbojku ... z mojí zkuenosti je syntetická LDS daleko větí neřád ke vem materiálům ne minerální LHM. Kdy to vydrí LDS, tak s LHM to nemá ádný problém. Vlastnosti jako mezní teploty a viskozita je v podstatě uplně stejná. LDS tak rychle nestárne neb je syntetická ... Měl sem tu i c5 3v6 kde před deseti lety v origo servisu nalili nějakou červenou kapalinu - asi automat nebo servo olej ATX Fluid nebo něco podobného... taky to chodilo bez problémů, akorát to tak pěkně nehoupalo, neb je to malinko hustí ne LDS. Tím nechci říci, e tam máte lít co vás napadne , podle předpisu tam patří pouze " oranová" LDS od Totalu, tak není nic lepího
Nedělal bych z toho takovou kovbojku ... z mojí zkuenosti je syntetická LDS daleko větí neřád ke vem materiálům ne minerální LHM. Kdy to vydrí LDS, tak s LHM to nemá ádný problém. Vlastnosti jako mezní teploty a viskozita je v podstatě uplně stejná. LDS tak rychle nestárne neb je syntetická ... Měl sem tu i c5 3v6 kde před deseti lety v origo servisu nalili nějakou červenou kapalinu - asi automat nebo servo olej ATX Fluid nebo něco podobného... taky to chodilo bez problémů, akorát to tak pěkně nehoupalo, neb je to malinko hustí ne LDS. Tím nechci říci, e tam máte lít co vás napadne :-d , podle předpisu tam patří pouze " oranová" LDS od Totalu, tak není nic lepího ;-)
|
|
22.04.2015 20:13 -
|
2813417
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Nedělal bych z toho takovou kovbojku ... z mojí zkuenosti je syntetická LDS daleko větí neřád ke vem materiálům ne minerální LHM. Kdy to vydrí LDS, tak s LHM to nemá ádný problém. Vlastnosti jako mezní teploty a viskozita je v podstatě uplně stejná. LDS tak rychle nestárne neb je syntetická ... Měl sem tu i c5 3v6 kde před deseti lety v origo servisu nalili nějakou červenou kapalinu - asi automat nebo servo olej ATX Fluid nebo něco podobného... taky to chodilo bez problémů, akorát to tak pěkně nehoupalo, neb je to malinko hustí ne LDS. Tím nechci říci, e tam máte lít co vás napadne , podle předpisu tam patří pouze " oranová" LDS od Totalu, tak není nic lepího
Asi má pravdu ,ale mně odelo servo které bylo z větí části plné LHM v 75000Km , zadní prostřední koule a regulátor také - moná shoda náhod. Je fakt e třeba audi měla v servu minerál a na nadobce a v manuálu výstraha nedávat syntetickou kapalinu s tím e to nevydrí pouité těsnění (větina varování se týka opačného pouití) i kdy si myslím e syntetika má lepí vlastnosti kluzné,méně příjmá vlhkost,má lepí tepelnou stabilitu a delí ivotnost. Krom toho jsem zastánce dát kamkoli to co tam patří a né to co je levnějí.
Asi má pravdu ,ale mně odelo servo které bylo z větí části plné LHM v 75000Km , zadní prostřední koule a regulátor také - moná shoda náhod. Je fakt e třeba audi měla v servu minerál a na nadobce a v manuálu výstraha nedávat syntetickou kapalinu s tím e to nevydrí pouité těsnění (větina varování se týka opačného pouití) i kdy si myslím e syntetika má lepí vlastnosti kluzné,méně příjmá vlhkost,má lepí tepelnou stabilitu a delí ivotnost. Krom toho jsem zastánce dát kamkoli to co tam patří a né to co je levnějí.
|
|
11.06.2015 19:40 -
|
2830284
|
|
martinesd
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 3 |
|
|
mozno hlupa otazka ale.... ako preboha zitim stav kvapaliny? nadobka je zakritovana a neviem kde je mierka... dakujem
mozno hlupa otazka ale.... ako preboha zitim stav kvapaliny? nadobka je zakritovana a neviem kde je mierka... dakujem
|
|
11.06.2015 20:01 -
|
2830291
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Na straně spolujezdce je pod kapotou velký kryt, přichycený třema slepýma nýtama. Ten sundej a pod ním u najde víčko nádrky LDS.
Na straně spolujezdce je pod kapotou velký kryt, přichycený třema slepýma nýtama. Ten sundej a pod ním u najde víčko nádrky LDS.
Přílohy: kryty.jpg ( 113355b ) - |
|
11.06.2015 23:34 -
|
2830425
|
|
jumep
|
|
|
podstatne je zeby si to nemal robit sam doma, moc lds = hrozba prasknutia nadrzky, na kontrolu je potrebne odtlakovat system
podstatne je zeby si to nemal robit sam doma, moc lds = hrozba prasknutia nadrzky, na kontrolu je potrebne odtlakovat system
|
|
17.08.2015 23:00 -
|
2852268
|
|
Jinec
|
|
|
Mikra napsal(a): Na straně spolujezdce je pod kapotou velký kryt, přichycený třema slepýma nýtama. Ten sundej a pod ním u najde víčko nádrky LDS.
Ahoj , jak si získal tento obrázek ? .o je na to nějaká aplikace?
Ahoj , jak si získal tento obrázek ? .o je na to nějaká aplikace?
|
|
17.08.2015 23:12 -
|
2852281
|
|
Jinec
|
|
|
jruze napsal(a):
Děkuji kámo jsem tam !
Děkuji kámo jsem tam !
|
|
08.11.2015 17:52 -
|
2884492
|
|
ivanivan
|
|
|
V autě s HA3+ jsem nael tohle prázdné. Nebude problém? Díky
V autě s HA3+ jsem nael tohle prázdné. Nebude problém? Díky
Přílohy: P_20151108_151851.jpg ( 892059b ) - |
|
08.11.2015 18:01 -
|
2884504
|
|
Renegade01
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 135 |
|
|
Ivan:Bude to problem ak to naliali do LDS.Ale tie to mohli pouit inde... ako povrda
Ivan:Bude to problem ak to naliali do LDS.Ale tie to mohli pouit inde... ako povrda
|
|
08.11.2015 18:44 -
|
2884534
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Vude to píou jako alternativu k LDS, ale ádnou přesnou specifikaci nemůu najít.
Vude to píou jako alternativu k LDS, ale ádnou přesnou specifikaci nemůu najít.
|
|
08.11.2015 19:00 -
|
2884542
|
|
Renegade01
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 135 |
|
|
Mikraonúkali mi to keď som potreboval LDS ale predajca mi nevedel poveda či je to kompatibilné, len stále rozprával o kvalitnom výrobku ktorý sa dá miea s kadou podobnou kvapalinou.Neriskoval som a radej som si kúpil inde.A ak si to tu prečítame tak sa vo väčine príspevkov dozvieme e sa nedoporučuje miea LDS s niečim iným...
Mikra:Ponúkali mi to keď som potreboval LDS ale predajca mi nevedel poveda či je to kompatibilné, len stále rozprával o kvalitnom výrobku ktorý sa dá miea s kadou podobnou kvapalinou.Neriskoval som a radej som si kúpil inde.A ak si to tu prečítame tak sa vo väčine príspevkov dozvieme e sa nedoporučuje miea LDS s niečim iným...
|
|
08.11.2015 19:41 -
|
2884575
|
|
ivanivan
|
|
|
Já vůbec nevím. Nael jsem to prázdné u rezervy. Byla tam i prázdná od Total LDS, ale nikde nic neteče. V ČR je auto rok a majitel zde tam nelil ani jednu.
Já vůbec nevím. Nael jsem to prázdné u rezervy. Byla tam i prázdná od Total LDS, ale nikde nic neteče. V ČR je auto rok a majitel zde tam nelil ani jednu.
|
|
29.12.2015 23:50 -
|
2902156
|
|
DOUFAK
|
|
|
Kolik se vejde do úplně prázdný (vytečený-prasklá trubka) hydrauliky a serva LDS oleje litrů? Nikde to tu nemůu najít.Díky
Kolik se vejde do úplně prázdný (vytečený-prasklá trubka) hydrauliky a serva LDS oleje litrů? Nikde to tu nemůu najít.Díky
|
|
02.01.2016 16:43 -
|
2903824
|
|
DOUFAK
|
|
|
Díky Najku - kdo hledá najde. Nevíte někdo, kolik kč chtějí dneska v fa Citroenu za litr LDS ? Nebo mám rovnou objednat u Boba ?... díky
Díky Najku - kdo hledá najde. Nevíte někdo, kolik kč chtějí dneska v fa Citroenu za litr LDS ? Nebo mám rovnou objednat u Boba ?... díky ;-)
|
|
| |
|
|