| | |
02.04.2019 12:38 -
Re: Auto se nezvedá
|
3214243
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
C5 II r.v. 2004 - volala mi známá, e se jí podělalo auto - hydraulika. Prý sedí úplně dole a hlásí jí to hydrauliku, závěsy kol a nestabilní podvozek. Asi se jí to stalo za jízdy, řekl jsem jí a se mrkne, jestli má dost LDS v nádobce, ale předpokládám, e to by asi neudělalo takhle najednou??
C5 II r.v. 2004 - volala mi známá, e se jí podělalo auto - hydraulika. Prý sedí úplně dole a hlásí jí to hydrauliku, závěsy kol a nestabilní podvozek. Asi se jí to stalo za jízdy, řekl jsem jí a se mrkne, jestli má dost LDS v nádobce, ale předpokládám, e to by asi neudělalo takhle najednou??:nevim
|
|
25.04.2019 08:14 -
|
3218341
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Ahojte. Tak se bohuel přidávám do skupiny "auto se nezvedá".
Dělal jsem preventivní kontrolu hladiny LDS, přepnul auto do nejnií polohy. Auto sjelo dolu a potvrdilo dosaení nejnií polohy. Zkontroloval jsem hladinu (ve OK, LDSky po první risku), ale auto u se nezvedlo. Momentálně je přepálená 40 A pojistka hydrauliky a samozřejmě nehrčí čerpadlo. Po výměně pojistky čerpadlo chvíli vrčí, ale pak se zase přepálí pojistka. V prostoru kolem nádrky LDS je trochu mastno, take předpokládám, e se tam někudy LDSka trochu vylila a zateklo do čerpadla/elektroniky.
Rád bych vytáhnul ven nádrku i celý blok hydrauliky, vyčistil a viděl bych jak dál. Popř. celý blok i s nádrkou bych poslal potou někomu, kdo ví, co s tím. Otázka je. Mohu nyní demontovat nádrku a zbytek? Není jetě natlakováno? Jak odtlakovat hydrauliku u auta, u kterého nespolupracuje elektronika hydrauliky a čerpadlo?
Ahojte. Tak se bohuel přidávám do skupiny "auto se nezvedá".
Dělal jsem preventivní kontrolu hladiny LDS, přepnul auto do nejnií polohy. Auto sjelo dolu a potvrdilo dosaení nejnií polohy. Zkontroloval jsem hladinu (ve OK, LDSky po první risku), ale auto u se nezvedlo. Momentálně je přepálená 40 A pojistka hydrauliky a samozřejmě nehrčí čerpadlo. Po výměně pojistky čerpadlo chvíli vrčí, ale pak se zase přepálí pojistka. V prostoru kolem nádrky LDS je trochu mastno, take předpokládám, e se tam někudy LDSka trochu vylila a zateklo do čerpadla/elektroniky.
Rád bych vytáhnul ven nádrku i celý blok hydrauliky, vyčistil a viděl bych jak dál. Popř. celý blok i s nádrkou bych poslal potou někomu, kdo ví, co s tím. Otázka je. Mohu nyní demontovat nádrku a zbytek? Není jetě natlakováno? Jak odtlakovat hydrauliku u auta, u kterého nespolupracuje elektronika hydrauliky a čerpadlo?
|
|
31.08.2019 11:06 -
|
3235739
|
|
vojtabol
|
Město: Břeclav, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravím vás , mam takový problém , auto stoji na parkovisti , je v nejnií poloze , a leí předkem na patníku , přední kola jsou ve vzduchu , protáčí se. Kdyz dám do normáln8 polohy tlacitkem , tak se jic neďěje , nevíte jak auto donutit se zvednout ? Pojistky jsou vsechny vpořádku , zkouel jsem vypojit konektor čerpadla a zase zapojit a nic se neděje
Zdravím vás , mam takový problém , auto stoji na parkovisti , je v nejnií poloze , a leí předkem na patníku , přední kola jsou ve vzduchu , protáčí se. Kdyz dám do normáln8 polohy tlacitkem , tak se jic neďěje , nevíte jak auto donutit se zvednout ? Pojistky jsou vsechny vpořádku , zkouel jsem vypojit konektor čerpadla a zase zapojit a nic se neděje :nevim
|
|
01.09.2019 08:23 -
|
3235865
|
|
NMC
|
|
|
Zkontroloval jsi i maxipojistku MF8 ?
Zkontroloval jsi i maxipojistku MF8 ?
Přílohy: Maxipojistky.pdf ( 204816b ) - Maxipojistky1.JPG ( 103967b ) - |
|
01.09.2019 11:01 -
|
3235894
|
|
jruze
|
|
|
Jako nouzovku aby jsi se dostal z této situace tam můe dát 80A pojistku (pokud jí to okamitě nevyrazí tok auto zvedne - doporučuji být připraven tu pojistku kdykoli vytáhnout a nejlépe připojovat krátkobobě = po chlkách odpojovat = je to řeení jen to ,,vyprostit" a po zvednutí nenechat pojistku zapojenou) následně rozebrat a vyčistir motor BHI(nebo vyměnit)
Jako nouzovku aby jsi se dostal z této situace tam můe dát 80A pojistku (pokud jí to okamitě nevyrazí tok auto zvedne - doporučuji být připraven tu pojistku kdykoli vytáhnout a nejlépe připojovat krátkobobě = po chlkách odpojovat = je to řeení jen to ,,vyprostit" a po zvednutí nenechat pojistku zapojenou) následně rozebrat a vyčistir motor BHI(nebo vyměnit);-)
|
|
07.09.2019 14:35 -
|
3236966
|
|
vojtabol
|
Město: Břeclav, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 2 |
|
|
O těch velkých pojistkach jsem neměl tuení kadopádně odelo čerpadlo, tak jsem o něco chytřejí , děkuji vám
O těch velkých pojistkach jsem neměl tuení :D kadopádně odelo čerpadlo, tak jsem o něco chytřejí , děkuji vám :palec
|
|
10.10.2019 08:39 -
Hydraulika nezvedá
|
3242524
|
|
fujinka21
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Potřeboval bych radu.Manelka jela autem asi 60-70 km/h a dotkla se omylem tlačítka sport.Auto se jí nastavilo do pozice sport,ale na palubce naskočil servis.Chtěl sem to dát zpátky do normální polohy,ale to u nelo auto bylo pořád dole ve spodní poloze.Máme v práci diagnostiku i na Citroen ,tak jsem to připojil a načetl,e není komunikace s BSI .Chybu jsem zkusil vymazat,ale naskočila tam znovu a auto na povely tlačítet hydrauliky nereagovalo.Zkouel jsem i odpojit baterku a udělal jsem kontrolu funkčnosti hydrauliky přes diagnostiku.Vechno proběhlo ok,ale hydraulika stejně nereaguje.Zkouel jsem vzadu v kufru změnit nastavení přes tlačítko a taky se nic neděje.Vypadá to,e asi nefunguje čerpadlo.Nevíte někdo co se mohlo stát,jestli se něco neodpálilo na tý jednotce BSI?Jetě sem kontroloval pojistky od hydrauliky a ty byly v pořádku,ale pro jistotu jsem je vyměnil.Neví někdo co stím ne pojedu do servisu?
Potřeboval bych radu.Manelka jela autem asi 60-70 km/h a dotkla se omylem tlačítka sport.Auto se jí nastavilo do pozice sport,ale na palubce naskočil servis.Chtěl sem to dát zpátky do normální polohy,ale to u nelo auto bylo pořád dole ve spodní poloze.Máme v práci diagnostiku i na Citroen ,tak jsem to připojil a načetl,e není komunikace s BSI .Chybu jsem zkusil vymazat,ale naskočila tam znovu a auto na povely tlačítet hydrauliky nereagovalo.Zkouel jsem i odpojit baterku a udělal jsem kontrolu funkčnosti hydrauliky přes diagnostiku.Vechno proběhlo ok,ale hydraulika stejně nereaguje.Zkouel jsem vzadu v kufru změnit nastavení přes tlačítko a taky se nic neděje.Vypadá to,e asi nefunguje čerpadlo.Nevíte někdo co se mohlo stát,jestli se něco neodpálilo na tý jednotce BSI?Jetě sem kontroloval pojistky od hydrauliky a ty byly v pořádku,ale pro jistotu jsem je vyměnil.Neví někdo co stím ne pojedu do servisu?
|
|
10.10.2019 11:32 -
Re: Hydraulika nezvedá
|
3242560
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
fujinka21 napsal(a): a udělal jsem kontrolu funkčnosti hydrauliky přes diagnostiku.Vechno proběhlo ok,.... ale hydraulika stejně nereaguje
Chtěl sem to dát zpátky do normální polohy,ale to u nelo auto bylo pořád dole ve spodní poloze... Tak co proběhlo OK ? je tam funkčnost čerpadla , přizvednutí ... sníení ... pokud přizvedlo, je čerpadlo asi teda OK ?
Co je to pozice sport? píe ve spodní poloze, to není pozice sport ... pokud čerpadlo neběí, kontroloval si pojistky v malé černo červené krabičce vedle baterky?
BFDB ...
.link.
zelená 40A .link.
.
Tak co proběhlo OK ? je tam funkčnost čerpadla , přizvednutí ... sníení ... pokud přizvedlo, je čerpadlo asi teda OK ?
Co je to pozice sport? píe ve spodní poloze, to není pozice sport ... pokud čerpadlo neběí, kontroloval si pojistky v malé černo červené krabičce vedle baterky?
BFDB ...
https://frenchcarforum.co.uk/forum/download/file.php?id=12744&mode=view
zelená 40A https://frenchcarforum.co.uk/forum/download/file.php?id=12743&t=1
.
|
|
15.10.2019 15:25 -
|
3243488
|
|
fujinka21
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Odelo mi čerpadlo,ale pojistky byly vechny ok.Sehnali jsme jiný čerpadlo,ale je tam jetě jiný problém.Nekomunikuje to s jednotkou BSI.Opravuje mi to kamarád,ale je taky v koncích.Tvrdí,e na zpětné komunikaci od čerpadla má být 5V,ale je tam jen 0,8V.Nesetkal jste se někdo při výměně čerpadla s podobným problémem.Pokud někdo znáte dobrýho autoelektrikáře přes Citroeny na okrese ML. Boleslav,Nymburk,Brandýs nad Labem a popřípadě i Praha budu rád za kadou radu.
Odelo mi čerpadlo,ale pojistky byly vechny ok.Sehnali jsme jiný čerpadlo,ale je tam jetě jiný problém.Nekomunikuje to s jednotkou BSI.Opravuje mi to kamarád,ale je taky v koncích.Tvrdí,e na zpětné komunikaci od čerpadla má být 5V,ale je tam jen 0,8V.Nesetkal jste se někdo při výměně čerpadla s podobným problémem.Pokud někdo znáte dobrýho autoelektrikáře přes Citroeny na okrese ML. Boleslav,Nymburk,Brandýs nad Labem a popřípadě i Praha budu rád za kadou radu.
|
|
09.02.2020 17:04 -
Re: čerpadlo hydrauliky po vypnutí motoru stále běí
|
3258313
|
|
VB.
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Dnes při jízdě se mi rozsvítila chyba suspensoin faulty a auto je dole a nechce nahoru. Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Dnes při jízdě se mi rozsvítila chyba suspensoin faulty a auto je dole a nechce nahoru. Nevíte někdo čím by to mohlo být?
|
|
09.02.2020 17:23 -
|
3258317
|
|
VB.
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Kdy se poprvé chyba vyskytla tak to jetě pruilo, potom sem to chtěl zvednout a nahoru,ale nechtělo se mu, tak sem ho dal a dolů a tam zůstal. Po vypnutí klíčku a znovu nastartování ádná chyba, a po chvíli znovu naskočí. LDS olej není ani v sítku,tak nevím jestli to nemůe být málo oleje.
Kdy se poprvé chyba vyskytla tak to jetě pruilo, potom sem to chtěl zvednout a nahoru,ale nechtělo se mu, tak sem ho dal a dolů a tam zůstal. Po vypnutí klíčku a znovu nastartování ádná chyba, a po chvíli znovu naskočí. LDS olej není ani v sítku,tak nevím jestli to nemůe být málo oleje.
|
|
09.02.2020 18:11 -
|
3258327
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Je slyet jestli běí čerpadlo? jestli ne, tak asi maxipojistka. Zatečená LDS do čerpadla, uhlíková pasta v mezerách komutátoru, probíjení, zkrat ... vyndat a vyčistit ...
Je slyet jestli běí čerpadlo? jestli ne, tak asi maxipojistka. Zatečená LDS do čerpadla, uhlíková pasta v mezerách komutátoru, probíjení, zkrat ... vyndat a vyčistit ...
|
|
09.02.2020 18:47 -
|
3258328
|
|
VB.
|
|
|
Čerpadlo slyet není, pjistku 40A jsem kontroloval a zdá se vpořádku je na ní takový zelený plast.
Čerpadlo slyet není, pjistku 40A jsem kontroloval a zdá se vpořádku je na ní takový zelený plast.
|
|
09.02.2020 19:04 -
|
3258329
|
|
VB.
|
|
|
Nemůe to být baterie? Zapnu klíček rozsvítí se kontrolky,budíky, navy a hraje rádio ,po 5 sekundách se vypne rádio a zhasne navy a budíky, ale nastartuju. Je to normální?
Nemůe to být baterie? Zapnu klíček rozsvítí se kontrolky,budíky, navy a hraje rádio ,po 5 sekundách se vypne rádio a zhasne navy a budíky, ale nastartuju. Je to normální?
|
|
09.02.2020 19:58 -
|
3258344
|
|
jumep
|
|
|
economy mode nema nic s vyskou a hlavne po nastartovani sa zrusi a normalne by sa to dvihlo
poistka sa kontrolovala ktora?
v cervenej krabicke vedla baterky, alebo megapoistka pod bsm?
economy mode nema nic s vyskou a hlavne po nastartovani sa zrusi a normalne by sa to dvihlo
poistka sa kontrolovala ktora?
v cervenej krabicke vedla baterky, alebo megapoistka pod bsm?
|
|
09.02.2020 20:16 -
|
3258346
|
|
VB.
|
|
|
Ta v červené krabičce
Ta v červené krabičce
|
|
10.02.2020 15:07 -
|
3258505
|
|
jumep
|
|
|
netreba ani vyndavat, staci ziarovka s kablikom a musi svietit na oboch sroboch
uz som tu mal X7 kde bolo vsetko dobre, ale ked som meral napatie na konektore motora, bolo tam 8V, niekde bol nacaty kabel
co vies pozret je poistka a vyzualny stav cerpadla, ostatne treba mat uz aku taku predstavu co tam je a vediet co s tym
netreba ani vyndavat, staci ziarovka s kablikom a musi svietit na oboch sroboch
uz som tu mal X7 kde bolo vsetko dobre, ale ked som meral napatie na konektore motora, bolo tam 8V, niekde bol nacaty kabel
co vies pozret je poistka a vyzualny stav cerpadla, ostatne treba mat uz aku taku predstavu co tam je a vediet co s tym
|
|
10.02.2020 16:07 -
|
3258507
|
|
VB.
|
|
|
Jestli myslíte tu zelenou 40 pojistku v červené krabičce u baterie, tak ta nepřevádí proud, je jedné straně je proud na druhé není. Kde se dá sehnat?
Jestli myslíte tu zelenou 40 pojistku v červené krabičce u baterie, tak ta nepřevádí proud, je jedné straně je proud na druhé není. Kde se dá sehnat?
|
|
| |
|
|