| | |
05.04.2017 18:31 -
Re: Auto se nezvedá
|
3056774
|
|
Lobos
|
|
|
No tak bylo zvedlé a nahoru na zvedáku po výměně jsem ho spustil a začaly problémy, ale teď ta dobrá zpráva, natívil jsem servis citroen tam vyčetli, vymazali a odzdunili a zvedá se. Ale jak se zavzdunil to nevím oleje bylo dost. A světe div se chtěli pouze 1400 kč. Tu páčku jsem kontroloval jako první. Zarazil mne ten tlak v nadri.Olej a po vrch a stříkal ven, ale co jede tak je to super. Děkuji Vám za snahu poradit. Mám objednaný novy citron ale bohuel C 4. C5 mne neoslovila a navíc letos končí s výrobou. Kdoví co vymyslí nového.
No tak bylo zvedlé a nahoru na zvedáku po výměně jsem ho spustil a začaly problémy, ale teď ta dobrá zpráva, natívil jsem servis citroen tam vyčetli, vymazali a odzdunili a zvedá se. Ale jak se zavzdunil to nevím oleje bylo dost. A světe div se chtěli pouze 1400 kč. Tu páčku jsem kontroloval jako první. Zarazil mne ten tlak v nadri.Olej a po vrch a stříkal ven, ale co jede tak je to super. Děkuji Vám za snahu poradit. Mám objednaný novy citron ale bohuel C 4. C5 mne neoslovila a navíc letos končí s výrobou. Kdoví co vymyslí nového.:-d:-);-)
|
|
22.04.2017 14:25 -
|
3061198
|
|
nVi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Dneska se po.. zase něco jiného. Auto leí na dorazech a celá strana motoru je od LDS a na zemi řeka LDS.
Je pravda e jsem ho parkoval v dolní poloze.
Take asi byl velký tlak v systému a ruplo/uniklo někde u čerpadla, doufám e to bude jen nějaká blbost.
Můj dotaz zní zda mi ta LDS rozeere řemeny na motoru?
A zrovna to ruplo tam kde bude blokové čistění, vydrí dorazí kdy stím popojedu dál a nebo 5km do servisu 10km/h?
Dneska se po.. zase něco jiného. Auto leí na dorazech a celá strana motoru je od LDS a na zemi řeka LDS. :-((((
Take asi byl velký tlak v systému a ruplo/uniklo někde u čerpadla, doufám e to bude jen nějaká blbost.
A zrovna to ruplo tam kde bude blokové čistění, vydrí dorazí kdy stím popojedu dál a nebo 5km do servisu 10km/h?
|
|
22.04.2017 15:31 -
|
3061217
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Nepůjde ti servo a čerpadlo pojede naprázdno, tak leda vyndat pojistku.. A jestli ti to nateklo někam do rozvodů, tak nevim, jestli je dobrý ho startovat, aby to tam nenadělalo větí paseku..
Nepůjde ti servo a čerpadlo pojede naprázdno, tak leda vyndat pojistku.. A jestli ti to nateklo někam do rozvodů, tak nevim, jestli je dobrý ho startovat, aby to tam nenadělalo větí paseku..
|
|
22.04.2017 15:56 -
|
3061228
|
|
nVi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Jo stím jsem počítám e bych musel odpojit čerpadlo.
Ale jak říká mám pravě strach z řemenů a e jich je na V6 Hdi jak... A ta LDS je mě přijde e je snad vude.
Spí mě teď napadlo e bych odmontoval nádru LDS a koukl se jestli není ruplá hadice hned pod ní.
Protoe kdy se kouknu tak mě přijde e se LDS nevela do nádobky a prostě něco nevydrelo...
Ale i tak řekněme e by to byla "jen" hadice tak stejně to min. odnesl plochý řemen ne-li rozvody.
A to by pak znamenalo kolem investici kolem 20k za vechny řemeny a kladky co na motoru jsou.
(Stejně mě to čeká. Mám 122k km)
Jo stím jsem počítám e bych musel odpojit čerpadlo.
Ale jak říká mám pravě strach z řemenů a e jich je na V6 Hdi jak... A ta LDS je mě přijde e je snad vude.
Spí mě teď napadlo e bych odmontoval nádru LDS a koukl se jestli není ruplá hadice hned pod ní.
Protoe kdy se kouknu tak mě přijde e se LDS nevela do nádobky a prostě něco nevydrelo...
Ale i tak řekněme e by to byla "jen" hadice tak stejně to min. odnesl plochý řemen ne-li rozvody.
A to by pak znamenalo kolem investici kolem 20k za vechny řemeny a kladky co na motoru jsou.
(Stejně mě to čeká. Mám 122k km)
|
|
22.04.2017 15:57 -
|
3061230
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
nVi napsal(a): Dneska se po.. zase něco jiného. Auto leí na dorazech a celá strana motoru je od LDS a na zemi řeka LDS.
řekl bych, měl si tam moc LDS a tím e si to dal dolů to nekde vyteklo, víčko nebo praskla nádobka , nebo hadička ? větina lidí to má moc přelito ... nevím proč ale je to tak.
řekl bych, měl si tam moc LDS a tím e si to dal dolů to nekde vyteklo, víčko nebo praskla nádobka , nebo hadička ? větina lidí to má moc přelito ... nevím proč ale je to tak.
|
|
22.04.2017 18:37 -
|
3061290
|
|
nVi
|
|
|
Jako vím e ta LDS občas tekla ven přes víčko kdy bylo auto po dlouhé době bylo daný do spodní polohy.
Ale dneska kdy jsem otevřel kapotu tak přes ventil víčka a kolem na nádobce tekla LDS, nahozená kapota a motor.
V pondělí to zkusim nějak dostat do servisu a uvidí se.
Jako vím e ta LDS občas tekla ven přes víčko kdy bylo auto po dlouhé době bylo daný do spodní polohy.
Ale dneska kdy jsem otevřel kapotu tak přes ventil víčka a kolem na nádobce tekla LDS, nahozená kapota a motor.
V pondělí to zkusim nějak dostat do servisu a uvidí se.
|
|
22.04.2017 19:59 -
|
3061303
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ví vůbec, kolik tam má mít LDS a kolik jsi jí tam měl, ne to přeteklo? A ví jak se to měří? Uvědomuje si, e to můe přetéct jen tehdy, kdy je to moc plný? Vdy nad hladinou musí být při nejnií poloze auta jetě spousta volnýho místa, neboli vzduchu. Take kdy by to mělo tlakovat při sputění auta do nádrky, tak by to mohlo maximálně foukat tím víčkem a ne valit LDS ven. Nechci tě podceňovat, ale vypadá to, e o tom nemá ani páru a tak bych doporučil, aby ses obrátil na odborníka. PATaMAT by ti poradil, nebo pomohl, pokud je v pořádku.
Ví vůbec, kolik tam má mít LDS a kolik jsi jí tam měl, ne to přeteklo? A ví jak se to měří? Uvědomuje si, e to můe přetéct jen tehdy, kdy je to moc plný? Vdy nad hladinou musí být při nejnií poloze auta jetě spousta volnýho místa, neboli vzduchu. Take kdy by to mělo tlakovat při sputění auta do nádrky, tak by to mohlo maximálně foukat tím víčkem a ne valit LDS ven. Nechci tě podceňovat, ale vypadá to, e o tom nemá ani páru a tak bych doporučil, aby ses obrátil na odborníka. PATaMAT by ti poradil, nebo pomohl, pokud je v pořádku.
|
|
22.04.2017 20:12 -
|
3061313
|
|
nVi
|
|
|
PaM pokud vím tak moc X7 dělat nechce.
A dále...
1, Vím e se to měři ve spodní poloze podle koíčku
2, Nikdy jsem nedolíval LDS nebyl důvod.
3, V Horní poloze po delí době běelo chvílema čerpadlo na sucho.
4, Podle mě se systém zavzduňoval a vytlačoval tím LDS.
5,Asi rupla zpětná hadice
A teď nějaký místo prostě nevydrelo tlak z důvodu permanentní chyby na H3+ systému.
PaM pokud vím tak moc X7 dělat nechce.
A dále...
1, Vím e se to měři ve spodní poloze podle koíčku
2, Nikdy jsem nedolíval LDS nebyl důvod.
3, V Horní poloze po delí době běelo chvílema čerpadlo na sucho.
4, Podle mě se systém zavzduňoval a vytlačoval tím LDS.
5,Asi rupla zpětná hadice
A teď nějaký místo prostě nevydrelo tlak z důvodu permanentní chyby na H3+ systému.
|
|
22.04.2017 21:24 -
|
3061362
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nejsem odborník, ale nedovedu si představit, e by do tlakovýho potrubí v místě netěsnosti dokázal proniknout vzduch a svým objemem vytlačit kapalinu z nádrky. Snad nikde v celým okruhu není místo s podtlakem, aby to dokázalo nasávat vzduch. Proto si myslím, stejně jako PATaMAT, e tam tý LDS bylo moc.
Nejsem odborník, ale nedovedu si představit, e by do tlakovýho potrubí v místě netěsnosti dokázal proniknout vzduch a svým objemem vytlačit kapalinu z nádrky. Snad nikde v celým okruhu není místo s podtlakem, aby to dokázalo nasávat vzduch. Proto si myslím, stejně jako PATaMAT, e tam tý LDS bylo moc. :nevim
|
|
23.04.2017 00:20 -
|
3061404
|
|
jumep
|
|
|
pozor pri V6 u X7 su 4 vyskace, tam to s tym zahrdzavenim nie je take ako pri 4 vacoch
kazdopadne si myslim ze roztrhlo nadrzku a tiez mam taku neoverenu teoriu, ze nadrzku trhne ked odide gula
este je tam rovnako predna trubkohadica z BHI, ktora by mohla povolit, ale to nemyslim
pozor pri V6 u X7 su 4 vyskace, tam to s tym zahrdzavenim nie je take ako pri 4 vacoch
kazdopadne si myslim ze roztrhlo nadrzku a tiez mam taku neoverenu teoriu, ze nadrzku trhne ked odide gula
este je tam rovnako predna trubkohadica z BHI, ktora by mohla povolit, ale to nemyslim
|
|
23.04.2017 14:23 -
|
3061540
|
|
nVi
|
|
|
Souhlasím e bylo LDS moc kdy bylo auto v dolní poloze a pístnice byli stlačený.
Jediný místo kde je v okruhu přirozeně vzduch je 2 strana membrány => moná odela nějaká koule.
Ono to nejde moc poznat kde se co roztrhlo protoe nádobka je celá od LDS, ale směrově mí přijde e to je někde na zadní straně čerpadla protoe přední trubky jsou skoro suchý. A nádobku nevydám abych se podíval.
Akorát jsi dělám starosti jak to dostat do servisu.
Souhlasím e bylo LDS moc kdy bylo auto v dolní poloze a pístnice byli stlačený.
Jediný místo kde je v okruhu přirozeně vzduch je 2 strana membrány => moná odela nějaká koule.
Ono to nejde moc poznat kde se co roztrhlo protoe nádobka je celá od LDS, ale směrově mí přijde e to je někde na zadní straně čerpadla protoe přední trubky jsou skoro suchý. A nádobku nevydám abych se podíval.
Akorát jsi dělám starosti jak to dostat do servisu.
|
|
23.04.2017 15:04 -
|
3061550
|
|
jumep
|
|
|
asi najlepsie odtahovka s rukou
servo je tam mechanicke napojene priamo z nadrzky
bhi je sice odpojitelne ale asi je to to najmenej co by ta trapilo
s lahnutym autom bez serva ti aj maly retarder bude vadit
asi najlepsie odtahovka s rukou
servo je tam mechanicke napojene priamo z nadrzky
bhi je sice odpojitelne ale asi je to to najmenej co by ta trapilo
s lahnutym autom bez serva ti aj maly retarder bude vadit
|
|
26.04.2017 08:55 -
|
3062427
|
|
del42sa
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 441 |
|
|
jumep napsal(a): pozor pri V6 u X7 su 4 vyskace, tam to s tym zahrdzavenim nie je take ako pri 4 vacoch
na tom je názorně vidět, jak některé ty "vylepení" hydractivu byly spí krokem zpět. Soudruzi z Francie uetřili par eurocentů na vracečkách, ale zase vydělají na servisu Tohle by se nikomu s hydractivem 1 nebo 2 nestalo, protoe to bylo geniálně vyřeeno co se přetlaku týče
na tom je názorně vidět, jak některé ty "vylepení" hydractivu byly spí krokem zpět. Soudruzi z Francie uetřili par eurocentů na vracečkách, ale zase vydělají na servisu :-d Tohle by se nikomu s hydractivem 1 nebo 2 nestalo, protoe to bylo geniálně vyřeeno co se přetlaku týče ;-)
|
|
26.04.2017 12:58 -
|
3062515
|
|
jruze
|
|
|
del42sa napsal(a): na tom je názorně vidět, jak některé ty "vylepení" hydractivu byly spí krokem zpět. Soudruzi z Francie uetřili par eurocentů na vracečkách, ale zase vydělají na servisu Tohle by se nikomu s hydractivem 1 nebo 2 nestalo, protoe to bylo geniálně vyřeeno co se přetlaku týče
Pokud by střelila natlakovaná koule tak zrovnatak , ale koule(membrána) větinou co vím se prorazí o trn a kdy je téměř bez tlaku(údajně u těchto zplotělích koulí je uvnitř opatřili nějakým trnem) a jetě jsem se nesetkal e by praskla najednou a přitom roztřelila nádobku- jen má zkuenost né e to tak je.-,,kamených" aut jsem tu měl zpoustu,ale nikdy jsem při tom neřeil zároveň nádobku - vdy stačilo jen koule.
Pokud by střelila natlakovaná koule tak zrovnatak , ale koule(membrána) větinou co vím se prorazí o trn a kdy je téměř bez tlaku(údajně u těchto zplotělích koulí je uvnitř opatřili nějakým trnem) a jetě jsem se nesetkal e by praskla najednou a přitom roztřelila nádobku- jen má zkuenost né e to tak je.-,,kamených" aut jsem tu měl zpoustu,ale nikdy jsem při tom neřeil zároveň nádobku - vdy stačilo jen koule.
|
|
12.05.2017 17:59 -
|
3065598
|
|
nVi
|
|
|
Tak auto je konečně opravené. Byla ruplá nádobka, prej starí model nádobky má "patný" ventil na víčku.
Prej ty nový u mají jiný ventil aby se nestalo e rupne nádobka. Ale nevím...
Vyměnily ruplou nádobku a načatej řemen přísluenství. +(kvůli cukání) přehrání SW motoru a AM6. atd...
Ale uvidím a budu mít čas to pořádně prohnat jak se to bude ve chovat.
Tak auto je konečně opravené. Byla ruplá nádobka, prej starí model nádobky má "patný" ventil na víčku.
Prej ty nový u mají jiný ventil aby se nestalo e rupne nádobka. Ale nevím... :nevim
Vyměnily ruplou nádobku a načatej řemen přísluenství. +(kvůli cukání) přehrání SW motoru a AM6. atd...
Ale uvidím a budu mít čas to pořádně prohnat jak se to bude ve chovat.
|
|
12.05.2017 21:36 -
|
3065667
|
|
nVi
|
|
|
Víc kapaliny v nádobce => Vetí tlak. Take souhlasím e za to můe kapalina.
Ale prostě víčko/ventil by měl uvolnit tlak aby nerupla nádobka, aspoň tedy to je můj názor.
Víc kapaliny v nádobce => Vetí tlak. Take souhlasím e za to můe kapalina. :palec
Ale prostě víčko/ventil by měl uvolnit tlak aby nerupla nádobka, aspoň tedy to je můj názor.
|
|
12.05.2017 21:38 -
|
3065669
|
|
jumep
|
|
|
ono uz som to hovoril, X7 vie spravit ten tlak v tej nadobke veliky az tak ze ju trhne
a tiez staci v podstate vymenit vicko (kupit nove, ktore je uz otvorene a nerobi tlak)
kazdopadne som videl neroztrhnutu ale nafuknutu nadobku jak balon
ono uz som to hovoril, X7 vie spravit ten tlak v tej nadobke veliky az tak ze ju trhne
a tiez staci v podstate vymenit vicko (kupit nove, ktore je uz otvorene a nerobi tlak)
kazdopadne som videl neroztrhnutu ale nafuknutu nadobku jak balon
|
|
| |
|
|