| | |
10.09.2016 20:39 -
Re: auto se po zatíení nezveda
|
2993081
|
|
Ugla34
|
Město: čáslav, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
A jetě jedna otazecka čím to můe být e před odjezdem se vozidlo zvedlo i zadek ale po ujetí 50 metrů el zadek ihned dolu jakoby ten mofurek či coneudrzel písty v jedné výce. To je mi záhadou .
A jetě jedna otazecka čím to můe být e před odjezdem se vozidlo zvedlo i zadek ale po ujetí 50 metrů el zadek ihned dolu jakoby ten mofurek či coneudrzel písty v jedné výce. To je mi záhadou :nevim.
|
|
10.09.2016 20:42 -
|
2993083
|
|
jumep
|
|
|
lebo ten snimac podla mna zle snima vysku
inak opatrne si s tym kludne relativne mohol ist (do 90km/h) - davat pozor na jamy atd. ale dojst by si dosiel, nemusis odtahovku
lebo ten snimac podla mna zle snima vysku
inak opatrne si s tym kludne relativne mohol ist (do 90km/h) - davat pozor na jamy atd. ale dojst by si dosiel, nemusis odtahovku
|
|
10.09.2016 20:58 -
|
2993084
|
|
Ugla34
|
Město: čáslav, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Mám tu děti a na to nemám povahu a ena u se boji jet 1100 km domů ale co děkuji vám za radu a pomoc aspoň takto děkuji.
Mám tu děti a na to nemám povahu a ena u se boji:-) jet 1100 km domů ale co děkuji vám za radu a pomoc aspoň takto děkuji.
|
|
11.09.2016 08:10 -
|
2993151
|
|
NMC
|
|
|
Dá se jet taková dálka ve spodní poloze i v případě e kvůli prorezavělé trubce vytekla LDS? Mně stačila asi 20km cesta za P&M. Kdy postupně odcházelo pérování, posilovač řízení a v závěru asi i brzdy, dobře mi z toho nebylo. Bylo to den před cestou do Maďarska. Při obnově povinného ručení jsem si raději připojistil odtah ze zahraničí...
Dá se jet taková dálka ve spodní poloze i v případě e kvůli prorezavělé trubce vytekla LDS? Mně stačila asi 20km cesta za P&M. Kdy postupně odcházelo pérování, posilovač řízení a v závěru asi i brzdy, dobře mi z toho nebylo. Bylo to den před cestou do Maďarska. Při obnově povinného ručení jsem si raději připojistil odtah ze zahraničí...
|
|
11.09.2016 12:11 -
|
2993185
|
|
jumep
|
|
|
ak tlaci hydraulika von cez prasknutu trubku a nie je to servo, treba vypnut motor hydrauliky, pojde servo a nebude to tiect
ak tlaci hydraulika von cez prasknutu trubku a nie je to servo, treba vypnut motor hydrauliky, pojde servo a nebude to tiect
|
|
30.10.2016 01:09 -
Re: Auto se nezvedá
|
3007196
|
|
Hromajz
|
Město: Čáslav, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Čaute!
Pokud se konkrétní problém ji řeil, omluvuju se - ale nenael jsem ho. Mám problémek se zvedáním citróna do nejvyí polohy. Chtěl jsem vyměnit gumy, ale bohuel mi nejde zajet a úplně nahoru. Do polohy "terén" mi to vyjede, ale a úplně nahoru ne. Na displeji se ukáe, "rising in progress", ale nic se nestane. Slyím, jak čerpadlo vrčí, ale auto se nezvedá.
U se mi zdálo někdy před měsícem divné, e kdy jsem chtěl před jedním ultradebilním přejezdem citróna zvednout, ale kdy jsem drel brzdu (mám AM6), ne a ne se zvednout (čekal jsem cca minutu). Kdy jsem se pomalu rozjel k přejezdu, tak se auto najednou zvedlo - resp. mi to na displeji ukázalo "Mig-high position". Před 15 tis. byl měněný jeden zrezlý píst, hydraulická nádr a komplet kapalina.
Děkuju za rady
Čaute!
Pokud se konkrétní problém ji řeil, omluvuju se - ale nenael jsem ho. Mám problémek se zvedáním citróna do nejvyí polohy. Chtěl jsem vyměnit gumy, ale bohuel mi nejde zajet a úplně nahoru. Do polohy "terén" mi to vyjede, ale a úplně nahoru ne. Na displeji se ukáe, "rising in progress", ale nic se nestane. Slyím, jak čerpadlo vrčí, ale auto se nezvedá.
U se mi zdálo někdy před měsícem divné, e kdy jsem chtěl před jedním ultradebilním přejezdem citróna zvednout, ale kdy jsem drel brzdu (mám AM6), ne a ne se zvednout (čekal jsem cca minutu). Kdy jsem se pomalu rozjel k přejezdu, tak se auto najednou zvedlo - resp. mi to na displeji ukázalo "Mig-high position". Před 15 tis. byl měněný jeden zrezlý píst, hydraulická nádr a komplet kapalina. :nevim
Děkuju za rady :-)
|
|
30.10.2016 02:33 -
|
3007198
|
|
jruze
|
|
|
Hromajz napsal(a): Čaute!
U se mi zdálo někdy před měsícem divné, e kdy jsem chtěl před jedním ultradebilním přejezdem citróna zvednout, ale kdy jsem drel brzdu (mám AM6), ne a ne se zvednout (čekal jsem cca minutu). Kdy jsem se pomalu rozjel k přejezdu, tak se auto najednou zvedlo - resp. mi to na displeji ukázalo "Mig-high position". Před 15 tis. byl měněný jeden zrezlý píst, hydraulická nádr a komplet kapalina.
Děkuju za rady
Kdy stojí na brzdě nezvedá ádní citroen , kolik tam má LDS - jestli je málo ??
Kdy stojí na brzdě nezvedá ádní citroen , kolik tam má LDS - jestli je málo ??
|
|
30.10.2016 12:33 -
|
3007248
|
|
Hromajz
|
Město: Čáslav, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Tak jsem udělal kontrolu LDS - přes sítko ji v nejnií poloze nevidím. Selským rozumem mi vychází, e ji není dost...??? Lehl jsem pod auto a zjistil, e pravý (horizonální) píst je mastný jako sv*ňa (a tím pádem taky pěkně zaje*aný). Viz. 2x příloha. Piston k horní kouli je suchý. Zbylé písty jsou suché. Take mám dvě otázky:
1) mám LDS dolít sám? Popř. jakou? Můe být např. tato? .link.
2) mám to řeit v servisu nebo se prostě LDS sem tam od času sama někdy rozhodne, e zdrhne?
PS: Díky za radu s tou brzdou budu nyní chytřejí - je to sice můj 4. citrón, ale poprvé v hydraulice
Tak jsem udělal kontrolu LDS - přes sítko ji v nejnií poloze nevidím. Selským rozumem mi vychází, e ji není dost...??? Lehl jsem pod auto a zjistil, e pravý (horizonální) píst je mastný jako sv*ňa (a tím pádem taky pěkně zaje*aný). Viz. 2x příloha. Piston k horní kouli je suchý. Zbylé písty jsou suché. Take mám dvě otázky: :-D
1) mám LDS dolít sám? Popř. jakou? Můe být např. tato? http://motoil.cz/cz-detail-1220996-total-fluide-lds-1l.html
2) mám to řeit v servisu nebo se prostě LDS sem tam od času sama někdy rozhodne, e zdrhne?
PS: Díky za radu s tou brzdou :-)))) budu nyní chytřejí - je to sice můj 4. citrón, ale poprvé v hydraulice :palec
Přílohy: 20161030_104519606_iOS.jpg ( 1332940b ) - 20161030_104704757_iOS.jpg ( 1088965b ) - |
|
30.10.2016 12:46 -
|
3007262
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Hromajz napsal(a): Tak jsem udělal kontrolu LDS - přes sítko ji v nejnií poloze nevidím. Selským rozumem mi vychází, e ji není dost...??? Lehl jsem pod auto a zjistil, e pravý (horizonální) píst je mastný jako sv*ňa (a tím pádem taky pěkně zaje*aný). Viz. 2x příloha. Piston k horní kouli je suchý. Zbylé písty jsou suché. Take mám dvě otázky:
1) mám LDS dolít sám? Popř. jakou? Můe být např. tato? .link.
PS: Díky za radu s tou brzdou budu nyní chytřejí - je to sice můj 4. citrón, ale poprvé v hydraulice
Někam to dej, "horizontální píst" je poloosa...
Někam to dej, "horizontální píst" je poloosa...
|
|
30.10.2016 12:55 -
|
3007270
|
|
Hromajz
|
|
|
Bohuel jsem jen uivatel a v autech se vyznám tak, e jezdí dopředu, dozadu, troubí (a teď nově i e se zvedá a jezdí dolu, kdy zmáčknu tlačítko).. Neumím si pod tím nic představit, co to znamená "je to poloosa..."
Bohuel jsem jen uivatel a v autech se vyznám tak, e jezdí dopředu, dozadu, troubí (a teď nově i e se zvedá a jezdí dolu, kdy zmáčknu tlačítko).. Neumím si pod tím nic představit, co to znamená "je to poloosa..." :-(
|
|
30.10.2016 13:50 -
|
3007286
|
|
jumep
|
|
|
je to uplne normalne, zadny vyskac je prihrdzaveli a auto ma stale zlu vysku, treba ho vycistit
nema nic spolocne mnozstvom LDS - hlavne tam nic nedolievaj - ma sa to kontrolovat diagnostikou ked sa to odtlakuje, nie v spodnej polohe (ked to prelejes tak ti to moze vytiect)
je to uplne normalne, zadny vyskac je prihrdzaveli a auto ma stale zlu vysku, treba ho vycistit
nema nic spolocne mnozstvom LDS - hlavne tam nic nedolievaj - ma sa to kontrolovat diagnostikou ked sa to odtlakuje, nie v spodnej polohe (ked to prelejes tak ti to moze vytiect)
|
|
30.10.2016 13:59 -
|
3007297
|
|
Hromajz
|
|
|
jumep napsal(a): je to uplne normalne, zadny vyskac je prihrdzaveli a auto ma stale zlu vysku, treba ho vycistit
A výkáč je snímač výky nastavení? Take je normální, e to nedojídí do horní polohy tím, e je to zrezivělé? Pokud chápu správně, tak tedy servis a vyčistit? OK, nic dolévat nebudu
A výkáč je snímač výky nastavení? Take je normální, e to nedojídí do horní polohy tím, e je to zrezivělé? Pokud chápu správně, tak tedy servis a vyčistit? OK, nic dolévat nebudu :palec
|
|
30.10.2016 14:05 -
|
3007298
|
|
jumep
|
|
|
jo, ono to ide tak stuha ze sa to nehybe a prehyba stabilizator
mozes aj sam trocha tomu pomoct - zohnut sa vzadu pod to a nastriekat do klbiku nejaky uvolnovak, aj WD by mohlo pomoct - do oboch klbikov
hlavne to nenechaj vrcat v hornej polohe lebo ti zhori ten motor
jo, ono to ide tak stuha ze sa to nehybe a prehyba stabilizator
mozes aj sam trocha tomu pomoct - zohnut sa vzadu pod to a nastriekat do klbiku nejaky uvolnovak, aj WD by mohlo pomoct - do oboch klbikov
hlavne to nenechaj vrcat v hornej polohe lebo ti zhori ten motor
|
|
30.10.2016 14:11 -
|
3007300
|
|
Hromajz
|
|
|
Aha, dobro. Zkusím a dám vědět výsledek. Zatím díky!
Aha, dobro. Zkusím a dám vědět výsledek. Zatím díky!:palec
|
|
30.10.2016 14:20 -
|
3007303
|
|
jumep
|
|
|
jasne ze to treba dat vycistit, toto je len najrychlejsi workaround a nemusi zafungovat
jasne ze to treba dat vycistit, toto je len najrychlejsi workaround a nemusi zafungovat
|
|
30.10.2016 19:06 -
|
3007376
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jene on taky píe, e písty ke koulím jsou suchý. Mokrý je jen ten (horizontální ) - poloosa. No a teoreticky by při nejnií poloze hladina být vidět nemusela. Měla by být na dně koíčku a po odtlakování. To e my jí tam máme vichni o nějakou decku víc a vidíme ji i v nejnií poloze bez odtlakování v podstatě není správný. Ale je to tak asi běný.
Osobně bych raději doporučil člověku, který si plete poloosu s pístnicí, aby nic nedolíval a raději navtívil odborníka. Můe se u něj o autě něco dozvědět a přítě bude vědět víc. A hlavně se vyhne moným nepříjemnostem a nákladům v případě dolití LDS nad limit.
Jene on taky píe, e písty ke koulím jsou suchý. Mokrý je jen ten (horizontální :-d ) - poloosa. No a teoreticky by při nejnií poloze hladina být vidět nemusela. Měla by být na dně koíčku a po odtlakování. To e my jí tam máme vichni o nějakou decku víc a vidíme ji i v nejnií poloze bez odtlakování v podstatě není správný. Ale je to tak asi běný.
Osobně bych raději doporučil člověku, který si plete poloosu s pístnicí, aby nic nedolíval a raději navtívil odborníka. Můe se u něj o autě něco dozvědět a přítě bude vědět víc. A hlavně se vyhne moným nepříjemnostem a nákladům v případě dolití LDS nad limit.
|
|
30.10.2016 19:47 -
|
3007387
|
|
jruze
|
|
|
Ono v pracovních postupech je psáno e hladina ve spodní poloze má být po odskok v koíčku (proto ho tam udělali).
Ono v pracovních postupech je psáno e hladina ve spodní poloze má být po odskok v koíčku (proto ho tam udělali).:-o
|
|
30.10.2016 20:02 -
|
3007392
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
OK, přístup k postupům nemám. Vycházím jen z toho, co si tady povídáme.
OK, přístup k postupům nemám. Vycházím jen z toho, co si tady povídáme.
|
|
| |
|
|