| | |
02.08.2013 08:18 -
Re: Auto se nezvedá
|
2604224
|
|
virus
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Tak před měsícem jsem si koupil C5 lll 2,2 HDI biturbo . Najel 7000 tisic a ve bez problému. Akorát předevčírem jsem převáel známému klimatizaci a jedu uplně pomalu na rovné silnici, a rone se mi cosi na dispeji a e mám jet maximálně 90 za hodinu. Auto bylo nií a tvrdé. Tak jsem zastavil a vubec nefungovalo zvedání. Jsem si říkal a je to tady.. Na konci Srpna mám jet na dlouhou cestu. Tak jsem volal do jednoho servisu co dělají frantíky. A bylo mě řečený at přijedu hned druhý den ráno. Jetě ten večer jsem se zde zaregistroval abych načerpal informace. Horí bylo e servis byl 30 km daleko. Nebylo to uplně nazemi, ale moc tomu nechybělo. Tvrdé to bylo jak koza. Ráno diagnostika a tam nějaké psaní o nahodilých zavadách, jako BIS co nevím co znamená a korektor výky. No a zjistilo se e do čerpadla nejjde proud. A byla prasklá pojistka. Ale ne pod krytem nad baterkou . Byla jak je baterie ta hned vedle ní s pravé strany ,taková placatá krabička na výku postavená a má červený kryt. A tam byla prasklá 40 ale takovou podlouhlou pojistku jsem neviděl. mechanik říkal e to větinou dělalo u C5 ll. A e tam dávali 50. a e někteří měli třeba u pokoj. U C5 lll, to jetě neviděl. Ale pokud to bude pořád , tak bude asi problém v čerpadle . Jsem se ho ptal kolik to čerpadlo stojí. A e prý 30-40 tisíc. A e to nikdo nerepasuje. Tak mě to nedalo a zkouel jsem volat do autorizovaných servisu, a ti mě vichni říkali 20000. Zajímalo by mě jestli to není v Rakousku levnějí. No zatím jsem ujel 300 km a nic. Ale u jsu pořád nervozní a furt čumím na výku auta..
Tak před měsícem jsem si koupil C5 lll 2,2 HDI biturbo . Najel 7000 tisic a ve bez problému. Akorát předevčírem jsem převáel známému klimatizaci a jedu uplně pomalu na rovné silnici, a rone se mi cosi na dispeji a e mám jet maximálně 90 za hodinu. Auto bylo nií a tvrdé. Tak jsem zastavil a vubec nefungovalo zvedání. Jsem si říkal a je to tady..:-(((( Na konci Srpna mám jet na dlouhou cestu. Tak jsem volal do jednoho servisu co dělají frantíky. A bylo mě řečený at přijedu hned druhý den ráno. Jetě ten večer jsem se zde zaregistroval abych načerpal informace. Horí bylo e servis byl 30 km daleko. Nebylo to uplně nazemi, ale moc tomu nechybělo. Tvrdé to bylo jak koza. Ráno diagnostika a tam nějaké psaní o nahodilých zavadách, jako BIS co nevím co znamená a korektor výky. No a zjistilo se e do čerpadla nejjde proud. A byla prasklá pojistka. Ale ne pod krytem nad baterkou . Byla jak je baterie ta hned vedle ní s pravé strany ,taková placatá krabička na výku postavená a má červený kryt. A tam byla prasklá 40 ale takovou podlouhlou pojistku jsem neviděl. mechanik říkal e to větinou dělalo u C5 ll. A e tam dávali 50. a e někteří měli třeba u pokoj. U C5 lll, to jetě neviděl. Ale pokud to bude pořád , tak bude asi problém v čerpadle . Jsem se ho ptal kolik to čerpadlo stojí. A e prý 30-40 tisíc. A e to nikdo nerepasuje. Tak mě to nedalo a zkouel jsem volat do autorizovaných servisu, a ti mě vichni říkali 20000. Zajímalo by mě jestli to není v Rakousku levnějí. No zatím jsem ujel 300 km a nic. Ale u jsu pořád nervozní a furt čumím na výku auta..:-d
|
|
02.08.2013 17:08 -
|
2604257
|
|
Henry
|
|
|
Kontaktuj člena klubu s nickem "PaM", ten si s tvým CITROUEM určitě poradí, je z Brna a je to pan MISTR.
Doufám, e mě nevynadá za to, e mu dohazuju práci.
Kontaktuj člena klubu s nickem "PaM", ten si s tvým CITROUEM určitě poradí, je z Brna a je to pan MISTR.
Doufám, e mě nevynadá :-(((( za to, e mu dohazuju práci.:-(
|
|
02.08.2013 17:19 -
|
2604258
|
|
jumep
|
|
|
virus napsal(a): Tak před měsícem jsem si koupil C5 lll 2,2 HDI biturbo . Najel 7000 tisic a ve bez problému. Akorát předevčírem jsem převáel známému klimatizaci a jedu uplně pomalu na rovné silnici, a rone se mi cosi na dispeji a e mám jet maximálně 90 za hodinu. Auto bylo nií a tvrdé. Tak jsem zastavil a vubec nefungovalo zvedání. Jsem si říkal a je to tady.. Na konci Srpna mám jet na dlouhou cestu. Tak jsem volal do jednoho servisu co dělají frantíky. A bylo mě řečený at přijedu hned druhý den ráno. Jetě ten večer jsem se zde zaregistroval abych načerpal informace. Horí bylo e servis byl 30 km daleko. Nebylo to uplně nazemi, ale moc tomu nechybělo. Tvrdé to bylo jak koza. Ráno diagnostika a tam nějaké psaní o nahodilých zavadách, jako BIS co nevím co znamená a korektor výky. No a zjistilo se e do čerpadla nejjde proud. A byla prasklá pojistka. Ale ne pod krytem nad baterkou . Byla jak je baterie ta hned vedle ní s pravé strany ,taková placatá krabička na výku postavená a má červený kryt. A tam byla prasklá 40 ale takovou podlouhlou pojistku jsem neviděl. mechanik říkal e to větinou dělalo u C5 ll. A e tam dávali 50. a e někteří měli třeba u pokoj. U C5 lll, to jetě neviděl. Ale pokud to bude pořád , tak bude asi problém v čerpadle . Jsem se ho ptal kolik to čerpadlo stojí. A e prý 30-40 tisíc. A e to nikdo nerepasuje. Tak mě to nedalo a zkouel jsem volat do autorizovaných servisu, a ti mě vichni říkali 20000. Zajímalo by mě jestli to není v Rakousku levnějí. No zatím jsem ujel 300 km a nic. Ale u jsu pořád nervozní a furt čumím na výku auta..
tak si malo studoval, lebo sme tu uz par krat pisali ze je v motore najskor zatecena lds a staci to vycistit ... (co zjavne v tom servise nevedeli (a to uz takto riesime dost dlho))
tak si malo studoval, lebo sme tu uz par krat pisali ze je v motore najskor zatecena lds a staci to vycistit ... (co zjavne v tom servise nevedeli (a to uz takto riesime dost dlho))
|
|
02.08.2013 17:37 -
|
2604261
|
|
jruze
|
|
|
Je tam nějaký problém na motoru čerpadla - má větí odběr a proto odchází pojistka - řeení na chvíli a výsledek bude KO motor BHI - take asi řeit (mnohokrát popisováno) - rozebrat motor a vyčistit dříve ne shoří motor - to to zachrání asi lépe ne silnějí pojistka - také můe být část vynutí proraené a tam u asi nic nepomůe ne to tou pojistkou oddálit.Pokud bude po rozebrání kolektor čistý je to asi načaté vinutí - pokud zamatěné směsí LDS a uhlíku tak vyčistit,zjistit jestli neteče nádobka nebo kudy se tam dostala a sloit ne to ta vodivá srágora lusne a motor opravdu vyhoří.
Je tam nějaký problém na motoru čerpadla - má větí odběr a proto odchází pojistka - řeení na chvíli a výsledek bude KO motor BHI - take asi řeit (mnohokrát popisováno) - rozebrat motor a vyčistit dříve ne shoří motor - to to zachrání asi lépe ne silnějí pojistka - také můe být část vynutí proraené a tam u asi nic nepomůe ne to tou pojistkou oddálit.Pokud bude po rozebrání kolektor čistý je to asi načaté vinutí - pokud zamatěné směsí LDS a uhlíku tak vyčistit,zjistit jestli neteče nádobka nebo kudy se tam dostala a sloit ne to ta vodivá srágora lusne a motor opravdu vyhoří.;-)
|
|
28.08.2013 18:18 -
|
2613888
|
|
voloda21
|
Město: Lučenec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím Vás.Take mam C5 r.v. 2009,76tis km.Mam problem s podvozkom.Pred par dnami som dal auto do najnizsej polohy a hore uz neslo.Zasiel som do servisu,nevedeli co s tym.Vyhadzovalo poistku,diagnostika nehlasila nic.Asi mesiac bolo vsetko v pohode no posledne dni znovu.LDS doliate,poistka vymenena a po par hodinach ju znova vypali Zajtra sa chystam to rozobrat a precistit ako ste tu pisali...
Zdravím Vás.Take mam C5 r.v. 2009,76tis km.Mam problem s podvozkom.Pred par dnami som dal auto do najnizsej polohy a hore uz neslo.Zasiel som do servisu,nevedeli co s tym.Vyhadzovalo poistku,diagnostika nehlasila nic.Asi mesiac bolo vsetko v pohode no posledne dni znovu.LDS doliate,poistka vymenena a po par hodinach ju znova vypali :nevim Zajtra sa chystam to rozobrat a precistit ako ste tu pisali...
|
|
02.09.2013 16:06 -
|
2614836
|
|
jruze
|
|
|
Toto bývá příčinou praskání pojistky(začátek) konec bývá vypálená celá deska s uhlíky a cívkami popř.ovládání spínání motoru. Ono přes to vynutí motoru teče docela dost A a kdy si to najde cestu jinudy ne má tak to jde rychle a to nemluvím e LDS docela dobře hoří.(C5 I . II a III je v podstatě stejné)
Toto bývá příčinou praskání pojistky(začátek) konec bývá vypálená celá deska s uhlíky a cívkami popř.ovládání spínání motoru.:-o Ono přes to vynutí motoru teče docela dost A a kdy si to najde cestu jinudy ne má tak to jde rychle a to nemluvím e LDS docela dobře hoří.(C5 I . II a III je v podstatě stejné)
Přílohy: 020920132725.jpg ( 985287b ) - |
|
14.10.2013 23:03 -
|
2627186
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Snad jsem v dobrém tématu? Dneska jsem měl auto bez předních kol, dělal jsem ruční brzdu. Po sloení veho mi zůstal předek nahoře, zadek normálně funguje. V rámci hledání zuávady jsem vpředu odpustil z (koule) tlak, auto padlo na předek a nejde nahoru. Zadek zase jde normálně. Kde hledat chybu a co pro to udělat abych byl zase nornálně zdvienej ???????
Snad jsem v dobrém tématu? Dneska jsem měl auto bez předních kol, dělal jsem ruční brzdu. Po sloení veho mi zůstal předek nahoře, zadek normálně funguje. V rámci hledání zuávady jsem vpředu odpustil z (koule) tlak, auto padlo na předek a nejde nahoru. Zadek zase jde normálně. Kde hledat chybu a co pro to udělat abych byl zase nornálně zdvienej :nevim ???????
|
|
14.10.2013 23:10 -
|
2627188
|
|
jumep
|
|
|
vyskac?
skontroluj ho na prednej naprave ci neni prichyteny a uhnuty a najskor ho budes muset vymenit
vyskac?
skontroluj ho na prednej naprave ci neni prichyteny a uhnuty a najskor ho budes muset vymenit
|
|
14.10.2013 23:15 -
|
2627189
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Na ten jsem koukal skoro hned ale nic divného na něm nevidím. Take mě asi čeká servis.
Na ten jsem koukal skoro hned ale nic divného na něm nevidím. Take mě asi čeká servis.
|
|
14.10.2013 23:19 -
|
2627191
|
|
jumep
|
|
|
na korektore v podstate nic nevidis ... ked vidis je to skor nahoda .. normalne ho vymen (obcas to ostava zablokovane ked je tam chyba a rozbehne sa to az po zmazani)
na korektore v podstate nic nevidis ... ked vidis je to skor nahoda .. normalne ho vymen (obcas to ostava zablokovane ked je tam chyba a rozbehne sa to az po zmazani)
|
|
15.10.2013 06:59 -
|
2627209
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Na firemním mejdanu byl éf s C5 a viml jsem si, e mám předek asi 3-4 cm výe. Prosím o info z nějakého postupu, kde se to lajcky měří, abych s tím neel někam otravovat zbytečně. Předek dával po ukačce na jaře dohromady nějaký "odborník" (jruze ví, o čem mluvím) a zřejmě korektor nějak střelil od oka a hotovo. Nijak mne to neprudí, ale chci to dát do latě.
Předpokládám, e mám po správném nastavení chtít i nastavit potkávačky, protoe auto bude jinak k silnici.
Na firemním mejdanu byl éf s C5 a viml jsem si, e mám předek asi 3-4 cm výe. Prosím o info z nějakého postupu, kde se to lajcky měří, abych s tím neel někam otravovat zbytečně. Předek dával po ukačce na jaře dohromady nějaký "odborník" (jruze ví, o čem mluvím) a zřejmě korektor nějak střelil od oka a hotovo. Nijak mne to neprudí, ale chci to dát do latě.
Předpokládám, e mám po správném nastavení chtít i nastavit potkávačky, protoe auto bude jinak k silnici.
|
|
15.10.2013 09:28 -
|
2627268
|
|
jumep
|
|
|
tu uz by sa korektor nemal nastavovat ako kedysi ale len diagnostikou sa meraju vysky a prisposobuje sa to
ktore sa zadavaju do systemu a auto si vysku nastavi samo
tu uz by sa korektor nemal nastavovat ako kedysi ale len diagnostikou sa meraju vysky a prisposobuje sa to
ktore sa zadavaju do systemu a auto si vysku nastavi samo
|
|
15.10.2013 12:12 -
|
2627290
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No můj éf to má udrované v Autoportu a já jetinu z Taliánska, tak bych vsadil spí na něj . S tím vodorovným prahem mne to napadlo, ale nebyl jsem si jist, zda má auto být fakt vodorovně. Spousta aut není cíleně, ale tam konstruktéři musejí myslet na propérování.
Navíc do první horní polohy mi to jde dobře a a do druhé zadek dobře a předek jen trochu, protoe je tuím normálně na dorazu. LDS OK, za poslední 4000 km neubyla.
No a po případném dotolování stejně budu potřebovat na regloskop nebo jak se jmenuje ta sranda na světla.
No můj éf to má udrované v Autoportu a já jetinu z Taliánska, tak bych vsadil spí na něj :-). S tím vodorovným prahem mne to napadlo, ale nebyl jsem si jist, zda má auto být fakt vodorovně. Spousta aut není cíleně, ale tam konstruktéři musejí myslet na propérování.
Navíc do první horní polohy mi to jde dobře a a do druhé zadek dobře a předek jen trochu, protoe je tuím normálně na dorazu. LDS OK, za poslední 4000 km neubyla.
No a po případném dotolování stejně budu potřebovat na regloskop nebo jak se jmenuje ta sranda na světla.
|
|
15.10.2013 18:27 -
|
2627406
|
|
jumep
|
|
|
no prave tu sa vyriesil ten problem nespravneho stelovania, su presne dane miesta kde merat a len to zadavas do diagnostiky, robil som to uz par krat
no prave tu sa vyriesil ten problem nespravneho stelovania, su presne dane miesta kde merat a len to zadavas do diagnostiky, robil som to uz par krat
|
|
| |
|
|