| | |
02.01.2013 13:16 -
Re: Auto se nezvedá
|
2536105
|
|
tír
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Zdravím,
tak se mě má c5 přestala také zvedat. Na vině byla prasklá maxi pojistka 40A. Po výměně mě po nějakém čase zase praskla. Dal jsem tam 50A a odvezl auto na diagnostiku. Po provedené diagnostice a proměření vech drátků zjistili, e odchází čerpadlo. Bohuel opravu ani repasi čerpadla nedělají a mění to kus za kus.. take cena za komplet i s BHI 19 tisíc. Nevíte někdo o někom v okolí Olomouce a Prostějova kdo by se mě na ten motůrek mrknul? Sám si na to netroufám
Díky
Zdravím,
tak se mě má c5 přestala také zvedat. Na vině byla prasklá maxi pojistka 40A. Po výměně mě po nějakém čase zase praskla. Dal jsem tam 50A a odvezl auto na diagnostiku. Po provedené diagnostice a proměření vech drátků zjistili, e odchází čerpadlo. Bohuel opravu ani repasi čerpadla nedělají a mění to kus za kus.. take cena za komplet i s BHI 19 tisíc. Nevíte někdo o někom v okolí Olomouce a Prostějova kdo by se mě na ten motůrek mrknul? Sám si na to netroufám :nevim
Díky :-)
|
|
02.01.2013 17:16 -
|
2536156
|
|
jumep
|
|
|
kup si novu nadrzku a nechaj vycistit BHI, alebo sa mi ozvy
(nepisalli sme tu len raz)
kup si novu nadrzku a nechaj vycistit BHI, alebo sa mi ozvy
(nepisalli sme tu len raz)
|
|
07.01.2013 21:58 -
|
2537433
|
|
Adamdzo
|
|
|
Zdar. Pri jazde rýchlosou cca 40km/h som zrazu pocítil ako keby som preiel po nejakej mega vežkej diere a auto spadlo nadoraz dole. nemalo tlak v pruení..dali sme to na diagnostiku, robili test podvozku, auto sa dalo nadoraz dole, ale hore u nie. chybu nevypísalo iadnu, uník hydr.oleja som nezaznamenal. Bol mi na to pozrie chlapík čo robí s XMkami a povedal, e treba vymeni elektrické hydraulické čerpadlo /ten motorček/.. ale akosi neviem nájs na nete podža toho popisu... ete to nemám vymontované z auta /nedostatok času/, ale naiel som niečo také v požsku.. .link. ... je to toto čo potrebujem? ďakujem za odpoveď a ospravedlňujem sa za moju nevzdelanos...nie som automechanik...
Zdar. Pri jazde rýchlosou cca 40km/h som zrazu pocítil ako keby som preiel po nejakej mega vežkej diere a auto spadlo nadoraz dole. nemalo tlak v pruení..dali sme to na diagnostiku, robili test podvozku, auto sa dalo nadoraz dole, ale hore u nie. chybu nevypísalo iadnu, uník hydr.oleja som nezaznamenal. Bol mi na to pozrie chlapík čo robí s XMkami a povedal, e treba vymeni elektrické hydraulické čerpadlo /ten motorček/.. ale akosi neviem nájs na nete podža toho popisu... ete to nemám vymontované z auta /nedostatok času/, ale naiel som niečo také v požsku.. http://allegro.pl/listing.php/search?string=Pompa+hydrauliczna+zawieszenia+citroen+c5+&category=0&sg=0 ... je to toto čo potrebujem? ďakujem za odpoveď a ospravedlňujem sa za moju nevzdelanos...nie som automechanik...
|
|
07.01.2013 22:07 -
|
2537436
|
|
jumep
|
|
|
vola sa to BHI, je toho par typov, starsie nevedeli niektore veci ovladat
naposledy asi pred 2ma mesiacmi ti to strasne ponahlalo, to este stale nemas doriesene?
na kolko si si isty ze je to tym cerpadlom?
poistku MF8 mas ok?
vola sa to BHI, je toho par typov, starsie nevedeli niektore veci ovladat
naposledy asi pred 2ma mesiacmi ti to strasne ponahlalo, to este stale nemas doriesene?
na kolko si si isty ze je to tym cerpadlom?
poistku MF8 mas ok?
|
|
07.01.2013 22:11 -
|
2537437
|
|
Adamdzo
|
|
|
stále mi to strane ponáhža, ale neviem nájs niekoho čo mi to spraví za normálny peniaz.. nemám na autorizovaný servis... a som si tým asi tak istý, e sme odpojili káble z toho čerpadla, napojili napriamo z baterky a čerpadlo je mŕtve.. to mi odporučil ten chlapík čo robí XMká... a pozeral poistky, vetky boli ok (ak nie sú aj niekde inde jak nad baterkou pod spleou asi 1000km káblikov)
stále mi to strane ponáhža, ale neviem nájs niekoho čo mi to spraví za normálny peniaz.. nemám na autorizovaný servis... a som si tým asi tak istý, e sme odpojili káble z toho čerpadla, napojili napriamo z baterky a čerpadlo je mŕtve.. to mi odporučil ten chlapík čo robí XMká... a pozeral poistky, vetky boli ok (ak nie sú aj niekde inde jak nad baterkou pod spleou asi 1000km káblikov:D)
|
|
07.01.2013 22:17 -
|
2537438
|
|
jumep
|
|
|
no jo, lebo odbornost na prvom mieste a autorizak na toto je uz v dnesnej dobe draha vec ...
a to aby si mi zaplatil cestu tam sa ti predrazi ... ale predpokladam ze bude vyrazena MF8 a do motora je stava privadzana stale a len sa to spina tym tenkym kablikom, ak neni zla poistka tak mozu byt zle tranzistori v tom ovladani .. ale to vsetko chce aspon ako tak vedet co s tym
no jo, lebo odbornost na prvom mieste a autorizak na toto je uz v dnesnej dobe draha vec ...
a to aby si mi zaplatil cestu tam sa ti predrazi ... ale predpokladam ze bude vyrazena MF8 a do motora je stava privadzana stale a len sa to spina tym tenkym kablikom, ak neni zla poistka tak mozu byt zle tranzistori v tom ovladani .. ale to vsetko chce aspon ako tak vedet co s tym
|
|
07.01.2013 22:25 -
|
2537439
|
|
Adamdzo
|
|
|
čie treba premera ten tenký káblik čo je navrchu tej koncovky s tými dvomi hrubími káblikmi? či čo mám vlastne robi? mám to v servise u síce automechanika, ale hydrauliku v ivote nerobil.. auto ani na dvihák nedostaneme bez problémov tak je nízko.. na dosky musíme výjs aby sa ramená dviháku dostali pod prahy..
čie treba premera ten tenký káblik čo je navrchu tej koncovky s tými dvomi hrubími káblikmi? či čo mám vlastne robi? mám to v servise u síce automechanika, ale hydrauliku v ivote nerobil.. auto ani na dvihák nedostaneme bez problémov tak je nízko.. na dosky musíme výjs aby sa ramená dviháku dostali pod prahy.. :D
|
|
07.01.2013 22:27 -
|
2537441
|
|
jumep
|
|
|
v hrubych musi byt +12 a v tenkom sa objavi +12 pri poziadavke na spustenie motora
ak sa to nespusti par krat alebo do par sekund, vyhodnoti to ako chybu a uz sa nepokusa
v hrubych musi byt +12 a v tenkom sa objavi +12 pri poziadavke na spustenie motora
ak sa to nespusti par krat alebo do par sekund, vyhodnoti to ako chybu a uz sa nepokusa
|
|
13.01.2013 13:26 -
|
2538800
|
|
Adamdzo
|
|
|
čerpadlo mám vymontované, v tom tenkom kábliku mi neukazovalo nič.. v hrubých mi ukazovalo 12 .. ako odskúam teraz či funguje to čerpadlo?
čerpadlo mám vymontované, v tom tenkom kábliku mi neukazovalo nič.. v hrubých mi ukazovalo 12 .. ako odskúam teraz či funguje to čerpadlo?
|
|
13.01.2013 13:44 -
|
2538814
|
|
jumep
|
|
|
no pripoj 12V na hrube a na tenky zapni a malo by sa zacat tocit
kazdopadne by som dal zadny dekel dole (najprv tu cast kde su konektory odsrobuj a oddial) a vycistil vnutro cisticom na brzdy
no pripoj 12V na hrube a na tenky zapni a malo by sa zacat tocit
kazdopadne by som dal zadny dekel dole (najprv tu cast kde su konektory odsrobuj a oddial) a vycistil vnutro cisticom na brzdy
|
|
13.01.2013 19:14 -
|
2538968
|
|
jruze
|
|
|
A hlavně to nech dobře vyschnout nebo ten čistič sakra dobře hoří.Jinak ne jsi to vymontoval tak jste to měli zkusit zvednout v testu diagnostikou a podívat se jestli snímají vejkáče.
A hlavně to nech dobře vyschnout nebo ten čistič sakra dobře hoří.Jinak ne jsi to vymontoval tak jste to měli zkusit zvednout v testu diagnostikou a podívat se jestli snímají vejkáče.
|
|
13.01.2013 19:16 -
|
2538970
|
|
Adamdzo
|
|
|
skúali sme to v teste, nereagovalo absolútne niako...
skúali sme to v teste, nereagovalo absolútne niako...
|
|
13.01.2013 19:43 -
|
2538987
|
|
Adamdzo
|
|
|
nereaguje to na nič.. v tenkom kábliku sme prúd nenamerali..a kam presne to ide ten tenký káblik?
nereaguje to na nič.. v tenkom kábliku sme prúd nenamerali..a kam presne to ide ten tenký káblik?
|
|
13.01.2013 19:56 -
|
2538994
|
|
jumep
|
|
|
ako som pisal, ono to vypne pokus ak sa tomu nedari, tiez mi nechodilo na jednom aute cerpadlo, po vymene vsetko ok, ak to mas vonku, napisal som ti co skontroluj, ked to bude ok a nepojde to, potom hladaj dalej
ako som pisal, ono to vypne pokus ak sa tomu nedari, tiez mi nechodilo na jednom aute cerpadlo, po vymene vsetko ok, ak to mas vonku, napisal som ti co skontroluj, ked to bude ok a nepojde to, potom hladaj dalej
|
|
20.01.2013 12:31 -
|
2540145
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Kluci u jsem s toho hotovej. Před necelým rokem jsem měl BHI venku ve vyčitěno a proměřeno a vráceno zpět.Fungovalo to ve super a do ted .Proto e auto parkuji v garái tak ho zvedám na nejvyí polohu abych mohl sníh dobře oklepat.
Kdy jsem parkoval tak jsem zjistil,kdy jsem auto dal dolů tak se nezvedlo. Zase byla prasklá pojistka
Tak nevím jestli je moné e by opravdu mohl být načatý motor. Ted zase funguje po výměně pojistky normálně. Bojím se,e mě čeká nový motor
Kluci u jsem s toho hotovej. Před necelým rokem jsem měl BHI venku ve vyčitěno a proměřeno a vráceno zpět.Fungovalo to ve super a do ted:nevim .Proto e auto parkuji v garái tak ho zvedám na nejvyí polohu abych mohl sníh dobře oklepat.
Kdy jsem parkoval tak jsem zjistil,kdy jsem auto dal dolů tak se nezvedlo. Zase byla prasklá pojistka:-o
Tak nevím jestli je moné e by opravdu mohl být načatý motor. Ted zase funguje po výměně pojistky normálně. Bojím se,e mě čeká nový motor:-((((
Přílohy: 2012-06-27 17.29.48.jpg ( 240785b ) - 2012-06-27 17.33.44.jpg ( 1130339b ) - 2012-06-27 17.47.55.jpg ( 296773b ) - 2012-06-27 17.46.41.jpg ( 988795b ) - |
|
20.01.2013 13:04 -
|
2540194
|
|
DaveLbc
|
|
|
No jo,ale já to testoval na 20Amper pojistku a bylo ve o.k. Několikrát nahoru a dolů a byl motor studený. Nevím není mi to jasný.Nezbývá ne čekat co se bude dít
No jo,ale já to testoval na 20Amper pojistku a bylo ve o.k. Několikrát nahoru a dolů a byl motor studený. Nevím není mi to jasný.Nezbývá ne čekat co se bude dít
|
|
20.01.2013 13:09 -
|
2540202
|
|
jumep
|
|
|
nezateka ti do neho voda? (pripadne neni ochcaty od lds?)
stavalo sa presne toto ze ho oblievala voda / sneh / lad a potom strelila poistka, kazdopadne vypadaju z tych fotiek trocha ozhavene cievky, takze sa asi zohrieva a to chce zistit pricinu ... cerpadlo sa toci lahko?
nezateka ti do neho voda? (pripadne neni ochcaty od lds?)
stavalo sa presne toto ze ho oblievala voda / sneh / lad a potom strelila poistka, kazdopadne vypadaju z tych fotiek trocha ozhavene cievky, takze sa asi zohrieva a to chce zistit pricinu ... cerpadlo sa toci lahko?
|
|
20.01.2013 13:40 -
|
2540237
|
|
DaveLbc
|
|
|
Právě,e je ve v pohodě nebo teda bylo při montái zpět. Taky jsem koukal jestli tam není voda nebo LDS,ale ve je suché
No nebudu to pokouet zbytečným zvedáním.
Právě,e je ve v pohodě nebo teda bylo při montái zpět. Taky jsem koukal jestli tam není voda nebo LDS,ale ve je suché:nevim
No nebudu to pokouet zbytečným zvedáním.
|
|
| |
|
|