| | |
26.06.2012 22:53 -
Re: Auto se nezvedá
|
2488068
|
|
jumep
|
|
|
toto je normalny bug hydrauliky, zacal si brzdit v momente ked bola aktivna a odtlakovalo to napravu, tym ze si pustil brzdu sa vzpriecenie auta uvolnilo a hydra bez tlaku padol zadok k zemi
po uvolneni brzdy sa to dorobnalo, neries to ... nechce sa mi to presne rozpisovat, je to OK
toto je normalny bug hydrauliky, zacal si brzdit v momente ked bola aktivna a odtlakovalo to napravu, tym ze si pustil brzdu sa vzpriecenie auta uvolnilo a hydra bez tlaku padol zadok k zemi
po uvolneni brzdy sa to dorobnalo, neries to ... nechce sa mi to presne rozpisovat, je to OK
|
|
26.06.2012 23:03 -
|
2488073
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
pokiaž stojis na brzde tak hydraulika zadok nenastavuje kvôli zabrzdeniu. Ak je zlý spínac tak sa ho snaí zníi ale brzda ho drí. Mne sa nikdy nestalo ze by mi padol zadok. Vdy reguluje a po pusteni brzdy. Takýto problém som mal ked mi odchádzal brzdový spínac...
pokiaž stojis na brzde tak hydraulika zadok nenastavuje kvôli zabrzdeniu. Ak je zlý spínac tak sa ho snaí zníi ale brzda ho drí. Mne sa nikdy nestalo ze by mi padol zadok. Vdy reguluje a po pusteni brzdy. Takýto problém som mal ked mi odchádzal brzdový spínac...
|
|
27.06.2012 07:12 -
|
2488119
|
|
C5stepan
|
|
|
Zapla přírodo. Neřeím, ale budu sledovat.
Zapla přírodo. Neřeím, ale budu sledovat:palec.
|
|
20.09.2012 18:37 -
|
2506630
|
|
karelkarel
|
Město: Karvina, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Dobrý den, mám mení problém před zhruba týdnem jsem dal do servisu vyměnit pravé zadní loisko kola a auto se nezvedá, hydraulické čerpadlo nedělá ádný zvuk je úplně potichu a auto je poloené v nejnií poloze, zkontroloval jsem vechny pojistky i ty velké a vechny jsou ok můete mi prosím poradit co to můe být děkuji
Dobrý den, mám mení problém před zhruba týdnem jsem dal do servisu vyměnit pravé zadní loisko kola a auto se nezvedá, hydraulické čerpadlo nedělá ádný zvuk je úplně potichu a auto je poloené v nejnií poloze, zkontroloval jsem vechny pojistky i ty velké a vechny jsou ok můete mi prosím poradit co to můe být děkuji
|
|
20.09.2012 18:58 -
|
2506637
|
|
jumep
|
|
|
vyskovy korektor, cerpadlo, MF8 poistka (v tom pripade zasa cerpadlo)
skus to pridvihnut heverom, nastartovat a dat dvihnut, ak nepomoze tak bud niekoho kto vie co hladat a kde hladat (vies kde je MF8 poistka (teda megapoistka)) / diagnostika
vyskovy korektor, cerpadlo, MF8 poistka (v tom pripade zasa cerpadlo)
skus to pridvihnut heverom, nastartovat a dat dvihnut, ak nepomoze tak bud niekoho kto vie co hladat a kde hladat (vies kde je MF8 poistka (teda megapoistka)) / diagnostika
|
|
20.09.2012 19:01 -
|
2506638
|
|
karelkarel
|
|
|
Vytáhl jsem ty pojistky které jsou v motorovém prostoru a naboku těch pojistek je asi 8 velkých pojistek a vechny jsou dobré
Vytáhl jsem ty pojistky které jsou v motorovém prostoru a naboku těch pojistek je asi 8 velkých pojistek a vechny jsou dobré
|
|
20.09.2012 19:08 -
|
2506639
|
|
jumep
|
|
|
cize aj ta cislo 8?
mal si ju vonku?
ak je ta dobra, potom by sa to malo spustit, jedine ak by bol ten vyskac nacaty
skus to podvihnut heverom a nastartovat a nechat dvihnut ci sa nechyti
cize aj ta cislo 8?
mal si ju vonku?
ak je ta dobra, potom by sa to malo spustit, jedine ak by bol ten vyskac nacaty
skus to podvihnut heverom a nastartovat a nechat dvihnut ci sa nechyti
|
|
20.09.2012 19:13 -
|
2506643
|
|
karelkarel
|
|
|
ano měl jsem venku vechny a jsou dobré, zkusím a dám vědět co a jak ale je zajímavé e to čerpadlo je úplně potichu, jak mi to před časem fungovalo tak lo slyet jak tlačí a teď je úplně potichu. jak říkam zkusím a dám vdět zatím děkuju.
ano měl jsem venku vechny a jsou dobré, zkusím a dám vědět co a jak ale je zajímavé e to čerpadlo je úplně potichu, jak mi to před časem fungovalo tak lo slyet jak tlačí a teď je úplně potichu. jak říkam zkusím a dám vdět zatím děkuju.
|
|
20.09.2012 19:31 -
|
2506648
|
|
karelkarel
|
|
|
díky vyzkouím a napíu jak jsem dopadl...
díky vyzkouím a napíu jak jsem dopadl...
|
|
20.09.2012 20:40 -
|
2506690
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
No dle vlastních zkueností, stačí kdy je nefunkční jeden korektor a řídící jednotka nedovolí manipulovat s výkou vozidla. V kadém případě závadu hydrauliky hlásí i displej palubního PC. Zkus přizvednout předek a kdy to nepomůe pak zadek a třeba se vadný korektor chytne. U mne byl přední ten patný a nechytnul se, musel se vyměnit.
No dle vlastních zkueností, stačí kdy je nefunkční jeden korektor a řídící jednotka nedovolí manipulovat s výkou vozidla. V kadém případě závadu hydrauliky hlásí i displej palubního PC. Zkus přizvednout předek a kdy to nepomůe pak zadek a třeba se vadný korektor chytne. U mne byl přední ten patný a nechytnul se, musel se vyměnit.
|
|
07.10.2012 16:41 -
|
2510976
|
|
jumep
|
|
|
Mam tu taku zvlasnu anomaliu
Ked pustam test v diagnostike alebo sadnem do kufra ta
- motor nastartovany - z 90% sa otvoria ventily na bhi ale nespusti sa cerpadlo
- motor zhasnuty - len kluc v polohe 2 - cerpadlo ide vzdy
majitel si niekde vycital ze to robi riadiacka BHI - vymenena (nebolo to v nej)
prepaleny soft v riadiacke motora
nikde ziadna chyba
vymenene vyskace
napada este niekoho nieco ?
Mam tu taku zvlasnu anomaliu
Ked pustam test v diagnostike alebo sadnem do kufra ta
- motor nastartovany - z 90% sa otvoria ventily na bhi ale nespusti sa cerpadlo
- motor zhasnuty - len kluc v polohe 2 - cerpadlo ide vzdy
majitel si niekde vycital ze to robi riadiacka BHI - vymenena (nebolo to v nej)
prepaleny soft v riadiacke motora
nikde ziadna chyba
vymenene vyskace
napada este niekoho nieco ?
|
|
07.10.2012 17:48 -
|
2511032
|
|
jruze
|
|
|
No ovládací kablík motoru BHI jde z řídící jednotky BHI k motoru - řídící jednotka by měla dostávat údaje přímo z korektoru,ale je propojena i s abs-mohlo by na to mít vliv protoe při brzdění upoutí tlak(vyrovnávání vejky aby autu nevylítla prdelka nahoru a čumák dolů) -gyroskop,ABS blok?? (a vechno to jde snad i přes BSI)Netrachal v tom někdo? nevyměnil ABS blok?To vechno nasvědčuje tomu e to za chodu motoru blokuje ABS - jako by reagovalo na pokles při brzdění(nebo chyba v gyroskopu?
No ovládací kablík motoru BHI jde z řídící jednotky BHI k motoru - řídící jednotka by měla dostávat údaje přímo z korektoru,ale je propojena i s abs-mohlo by na to mít vliv protoe při brzdění upoutí tlak(vyrovnávání vejky aby autu nevylítla prdelka nahoru a čumák dolů) -gyroskop,ABS blok?? :nevim (a vechno to jde snad i přes BSI)Netrachal v tom někdo? nevyměnil ABS blok?To vechno nasvědčuje tomu e to za chodu motoru blokuje ABS - jako by reagovalo na pokles při brzdění(nebo chyba v gyroskopu?
|
|
07.10.2012 17:51 -
|
2511034
|
|
jumep
|
|
|
nemas pravdu
ja pocujem ako sa otvori ventil, ak by to blokovali ostatne veci tak by nedalo vobec prikaz k otvoreniu ventilu, ono to proste len nepusti motor ...
mal som za to ze tam bude studenak niekde na tych tranzistoroch alebo nieco podobne, skusim to predstalen otvorit, ale je mi divne ze pri vypnutom kluci to ide stale, ani raz to nezblblo ...
este ma napada tam napichnut kontrolku
nemas pravdu :)
ja pocujem ako sa otvori ventil, ak by to blokovali ostatne veci tak by nedalo vobec prikaz k otvoreniu ventilu, ono to proste len nepusti motor ...
mal som za to ze tam bude studenak niekde na tych tranzistoroch alebo nieco podobne, skusim to predstalen otvorit, ale je mi divne ze pri vypnutom kluci to ide stale, ani raz to nezblblo ...
|
|
07.10.2012 19:30 -
|
2511117
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): nemas pravdu
A kdy ho sundá v testu za chodu dorovná? Nicméně jedna věc je otevřít ventil (jeden příkaz) a dát inpulz motoru (druhý příkaz) - ventil otevře asi na příkaz korektoru,ale proč elektronika nedá příkaz takhle nevím.
A kdy ho sundá v testu za chodu dorovná? Nicméně jedna věc je otevřít ventil (jeden příkaz) a dát inpulz motoru (druhý příkaz) - ventil otevře asi na příkaz korektoru,ale proč elektronika nedá příkaz takhle nevím.
|
|
07.10.2012 19:36 -
|
2511118
|
|
jumep
|
|
|
ako som napisal
zapaty kluc, nenastartovany motor - sadnes na kufor a dorovna
nastartovany motor - sadnes na kufor, pocujes ventil ale nepusti motor a teda nedorovna
test uplne rovnako, pri zapatom kluci chodi, akonahle nastartujem tak ide len obcas (viac nejde ako ide)
pojdem este nieco skusit - podla schemy tam nema co byt ...
ako som napisal
zapaty kluc, nenastartovany motor - sadnes na kufor a dorovna
nastartovany motor - sadnes na kufor, pocujes ventil ale nepusti motor a teda nedorovna
test uplne rovnako, pri zapatom kluci chodi, akonahle nastartujem tak ide len obcas (viac nejde ako ide)
pojdem este nieco skusit - podla schemy tam nema co byt ...
|
|
16.10.2012 21:12 -
|
2513285
|
|
jumep
|
|
|
tak zahada rozriesena
pri nastartovanom motore mal ten motor lepsi zaber / vyssi odber a preto nesiel
v prilohe je zakladna pricina - zhorety jeden tranzistor a opaleny plosak, bol tam studenak
tak zahada rozriesena
pri nastartovanom motore mal ten motor lepsi zaber / vyssi odber a preto nesiel
v prilohe je zakladna pricina - zhorety jeden tranzistor a opaleny plosak, bol tam studenak
Přílohy: zhorety_tranzistor.jpg ( 2793060b ) - |
|
| |
|
|