| | |
19.06.2012 22:10 -
Re: Propadani brzdoveho pedalu
|
2485621
|
|
jumep
|
|
|
no ked si tam natlacil pretlak tak sa nediv
este povedz ci bol rajcinovy alebo spenatovy )
niektore valce sa vracaju tazko a zjavne sa to stalo aj tvojmu, jednu cast si vycistil asi by som riesil aj druhu, ak sa to casom nezlepsi, kolko si odvtedy nabehal?
no ked si tam natlacil pretlak tak sa nediv :))))
este povedz ci bol rajcinovy alebo spenatovy :)))))
niektore valce sa vracaju tazko a zjavne sa to stalo aj tvojmu, jednu cast si vycistil asi by som riesil aj druhu, ak sa to casom nezlepsi, kolko si odvtedy nabehal?
|
|
19.06.2012 22:24 -
|
2485633
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): no ked si tam natlacil pretlak tak sa nediv
este povedz ci bol rajcinovy alebo spenatovy )
Mraenej jahodovej . Tak to je super,jen mě zaráí,e to má přímou souvislost s tou výměnou. S cvakajícím pedálem(vdy,kdy se odlepí,tak jakoby cvakne) jsem najel cca 10000(stydím se,ale zas kovářova kobyla,no). Jo a kdy vylapu při stojícím motoru posilovač,tak to nedělá,to samé,kdy lápnu několikrát za sebou,tak to na chvilku přestane.
Mraenej jahodovej :-)))). Tak to je super,jen mě zaráí,e to má přímou souvislost s tou výměnou. S cvakajícím pedálem(vdy,kdy se odlepí,tak jakoby cvakne) jsem najel cca 10000(stydím se,ale zas kovářova kobyla,no). Jo a kdy vylapu při stojícím motoru posilovač,tak to nedělá,to samé,kdy lápnu několikrát za sebou,tak to na chvilku přestane.
|
|
21.06.2012 02:14 -
|
2486151
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Mraenej jahodovej . Tak to je super,jen mě zaráí,e to má přímou souvislost s tou výměnou. S cvakajícím pedálem(vdy,kdy se odlepí,tak jakoby cvakne) jsem najel cca 10000(stydím se,ale zas kovářova kobyla,no). Jo a kdy vylapu při stojícím motoru posilovač,tak to nedělá,to samé,kdy lápnu několikrát za sebou,tak to na chvilku přestane.
No natlačil jsi si tam né protlak,ale vzduch(asi do ABS bloku)- musí přes diag odvzdunit.
No natlačil jsi si tam né protlak,ale vzduch(asi do ABS bloku)- musí přes diag odvzdunit.
|
|
21.06.2012 22:00 -
|
2486545
|
|
Hanz 397
|
|
|
Na týhle maině tam jde brzdovka pod tlakem,ale to ABS kadopádně odfouknout zkusím. Ale kdy vylapu ten posilovač,tak je pedál,jako utr,tak jak má být...
Na týhle maině tam jde brzdovka pod tlakem,ale to ABS kadopádně odfouknout zkusím. Ale kdy vylapu ten posilovač,tak je pedál,jako utr,tak jak má být... :nevim
|
|
07.07.2012 14:55 -
|
2490541
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak. Sice jsem se jetě nedostal k tomu,abych odvzdunil hydroblok ABS pomocí diag,ale asi ani nebudu muset-nejspí byl problém opravdu v tom čepíku a u asi týden mám úplný klid . Tak snad to není jen nějaký přechodný rozmar brzdového válce
Tak. Sice jsem se jetě nedostal k tomu,abych odvzdunil hydroblok ABS pomocí diag,ale asi ani nebudu muset-nejspí byl problém opravdu v tom čepíku a u asi týden mám úplný klid :-). Tak snad to není jen nějaký přechodný rozmar brzdového válce :nevim
|
|
11.11.2012 18:11 -
|
2520740
|
|
TOM007
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Zdravím, nevíte někdo, jak dořeil FRANTA C5 propadající brzdový pedál?
Řeím stejný problém, auto přestalo úplně brzdit, nelo ani nalapat.Bylo to dost nepříjemné zjitění.
Po rozebrání hlavního brzdového válce jsem nael pokozené gumičky zadního válečku. Tak jsem pouil opravnou sadu FK 122064 cca 200peněz. Odvzdunil jsem to na diagnostice a 50% úspěchu.
Při rychlém zabrdění ve ok, auto nikam netáhne, pedál zabírá jak má, ve v pořádku. Ale při lehkém brdění se pedál propadne a na podlahu a je úplně jedno jestli je nastartováno, nebo není. Jakoby ty nové gumičky při malém tlaku nefungovali???
Zdravím, nevíte někdo, jak dořeil FRANTA C5 propadající brzdový pedál?
Řeím stejný problém, auto přestalo úplně brzdit, nelo ani nalapat.Bylo to dost nepříjemné zjitění.
Po rozebrání hlavního brzdového válce jsem nael pokozené gumičky zadního válečku. Tak jsem pouil opravnou sadu FK 122064 cca 200peněz. Odvzdunil jsem to na diagnostice a 50% úspěchu.
Při rychlém zabrdění ve ok, auto nikam netáhne, pedál zabírá jak má, ve v pořádku. Ale při lehkém brdění se pedál propadne a na podlahu a je úplně jedno jestli je nastartováno, nebo není. Jakoby ty nové gumičky při malém tlaku nefungovali???:nevim
|
|
11.11.2012 18:16 -
|
2520743
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kdyby nefungovaly, protekla by kapalina a měl bys mokrý kotouče. To bys poznal. Jestli ti při pomalým brdění nebrzdí, je to zavzduněný, nebo je chyba v hlavním brzdovým válci.
Kdyby nefungovaly, protekla by kapalina a měl bys mokrý kotouče. To bys poznal. Jestli ti při pomalým brdění nebrzdí, je to zavzduněný, nebo je chyba v hlavním brzdovým válci.
|
|
11.11.2012 18:27 -
|
2520753
|
|
TOM007
|
|
|
Gumičky na třmenech jsou v pořádku, a kapalina se neztrácí. Mám na mysli tu opravnou sadu hlavního brz. válce. Ten jsem rozebíral a měnil gumičky.
Gumičky na třmenech jsou v pořádku, a kapalina se neztrácí. Mám na mysli tu opravnou sadu hlavního brz. válce. Ten jsem rozebíral a měnil gumičky.
|
|
11.11.2012 18:39 -
|
2520757
|
|
Darja
|
|
|
řadím se mezi propadávače.
Objednávám přetěsňovací sadu na hlavní brzdový válec a teď se děsím, e to tu nepomáhá. Já mam tedy problém, e je pedál měkčí ne byl a při prudkém brdění cítím, jak pedál neklade takový odpor jako dřív, ale nepropadne se a na zem, to fakt ne.
řadím se mezi propadávače.
Objednávám přetěsňovací sadu na hlavní brzdový válec a teď se děsím, e to tu nepomáhá. Já mam tedy problém, e je pedál měkčí ne byl a při prudkém brdění cítím, jak pedál neklade takový odpor jako dřív, ale nepropadne se a na zem, to fakt ne.
|
|
11.11.2012 18:50 -
|
2520759
|
|
TOM007
|
|
|
FRANTA C5 to tu před rokem řeil, ale nedořeil. Kadopádně normání to není. Zkouel jsem odpojení ABS i vypnutí ESP, ale bez úspěchu.
FRANTA C5 to tu před rokem řeil, ale nedořeil. Kadopádně normání to není. Zkouel jsem odpojení ABS i vypnutí ESP, ale bez úspěchu.:nevim
|
|
11.11.2012 18:58 -
|
2520763
|
|
Darja
|
|
|
udělám přetěsnění, dám návod, a uvidím.... nic jiného mě nenapadá, co by to mohlo být.
udělám přetěsnění, dám návod, a uvidím.... nic jiného mě nenapadá, co by to mohlo být.
|
|
11.11.2012 18:58 -
|
2520764
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Připadá mi to, e jsi ten hlavní válec patně sloil. Asi bych to překontroloval. Stát se můe velico.
Připadá mi to, e jsi ten hlavní válec patně sloil. Asi bych to překontroloval. Stát se můe velico.
|
|
11.11.2012 19:16 -
|
2520767
|
|
TOM007
|
|
|
Kdyby byl patně sloený, tak to asi nebude brzdit vůbec??? Ale při silnějím brdění je ve v pořádku, pedál zabírá nahoře a ádné propadávání. Stejně bude muset ven
Kdyby byl patně sloený, tak to asi nebude brzdit vůbec??? Ale při silnějím brdění je ve v pořádku, pedál zabírá nahoře a ádné propadávání. Stejně bude muset ven
|
|
11.11.2012 19:48 -
|
2520776
|
|
Mikra
|
|
|
A to bude rozebírat, tak nestačí měnit gumičky, ale hlavně se musí důkladně vyčistit vechny dráky pod gumičkama. Tam můe docházet k úniku tlaku.
To jen pro úplnost.
A to bude rozebírat, tak nestačí měnit gumičky, ale hlavně se musí důkladně vyčistit vechny dráky pod gumičkama. Tam můe docházet k úniku tlaku.
To jen pro úplnost.
|
|
11.11.2012 20:14 -
|
2520782
|
|
jruze
|
|
|
Kdysi dávno jsem měl to samé - ( prudké bzdění ve OK i ABS) při pozvolném pedál dolua nebo jen P.P. kolo do bloku.Řeil jsem to jinou pumpou - přilo mi to jako nej řeení.(Jsou to brzdy a hokus pokus sem nějak zamítnul) a někdy opravdu nebyl čas na druhý pokus opětovného prudkého selápnutí kdy u přede mnou auto stálo.
Kdysi dávno jsem měl to samé - ( prudké bzdění ve OK i ABS) při pozvolném pedál dolua nebo jen P.P. kolo do bloku.Řeil jsem to jinou pumpou - přilo mi to jako nej řeení.(Jsou to brzdy a hokus pokus sem nějak zamítnul) a někdy opravdu nebyl čas na druhý pokus opětovného prudkého selápnutí kdy u přede mnou auto stálo.
|
|
12.11.2012 18:24 -
|
2521196
|
|
TOM007
|
|
|
Mám řeení mého problému. Problém byl na vtokovém ventilku, který je součástí vnitřních válečků hlavního brz. válce. Ventilek protékal zpátky do nádobky a zavřel se a při vysokém tlaku.
Bohuel je to vechno zalisovaný a samostatně neprodejný. Take nový brz. válec.
Posílám pár fotek pro info.
Mám řeení mého problému. Problém byl na vtokovém ventilku, který je součástí vnitřních válečků hlavního brz. válce. Ventilek protékal zpátky do nádobky a zavřel se a při vysokém tlaku.
Bohuel je to vechno zalisovaný a samostatně neprodejný. Take nový brz. válec.:-(
Posílám pár fotek pro info.
Přílohy: 2012-11-12-159.jpg ( 969358b ) - vnitřní válečky 2012-11-12-162.jpg ( 702945b ) - ventilek 2012-11-12-160.jpg ( 1028710b ) - zadní váleček 2012-11-12-169.jpg ( 1226503b ) - sestava 2012-11-12-164.jpg ( 792035b ) - přední váleček |
|
13.11.2012 00:15 -
|
2521354
|
|
Mikra
|
|
|
Nevím kolik stojí nový válec, ale moná by se nael u někoho na dárci, nebo prostě na vrakáči. Dal by se z něj třeba pouít jen ten ventilek.
Nevím kolik stojí nový válec, ale moná by se nael u někoho na dárci, nebo prostě na vrakáči. Dal by se z něj třeba pouít jen ten ventilek.
|
|
13.11.2012 17:45 -
|
2521570
|
|
Darja
|
|
|
Vrakáč je risk, cena 50-70% ceny novýho dílu a za rok to můe řeit zas... Nechce se mi koukat, kolik stojí origo, ale druhoka beze slev byla okolo 5ti.., kdy jsem hledala přetěsňovací sadu..
Vrakáč je risk, cena 50-70% ceny novýho dílu a za rok to můe řeit zas... Nechce se mi koukat, kolik stojí origo, ale druhoka beze slev byla okolo 5ti.., kdy jsem hledala přetěsňovací sadu..
|
|
15.11.2012 15:04 -
|
2522444
|
|
jumep
|
|
|