| | |
30.03.2011 10:56 -
Re: Propadani brzdoveho pedalu
|
2381287
|
|
jruze
|
|
|
Někde ve starých příspěvcích se o tom mluvilo - vadný právý brzdič - zkus si od někoho půjčit(nebo z vrakáče) na vyzkouení.Zkus zjistit které kolo brzdí-nebrzdí na vhodném terénu kdy ti jde pedál dolů (P.P kolo KO)Jestli P.P. zkus brzdič a nebo potom ABS blok.Pokud v tom opravdu nemá vzduch.Nebo bordel natlačený při zamačkávání prasátek do bloku ABS a tím netěsní ventilky,jak je tam stará kapalina?
Někde ve starých příspěvcích se o tom mluvilo - vadný právý brzdič - zkus si od někoho půjčit(nebo z vrakáče) na vyzkouení.Zkus zjistit které kolo brzdí-nebrzdí na vhodném terénu kdy ti jde pedál dolů (P.P kolo KO)Jestli P.P. zkus brzdič a nebo potom ABS blok.Pokud v tom opravdu nemá vzduch.Nebo bordel natlačený při zamačkávání prasátek do bloku ABS a tím netěsní ventilky,jak je tam stará kapalina?
|
|
30.03.2011 11:18 -
|
2381288
|
|
Franta C5
|
Město: Teplice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 7 |
|
|
No manety asi nové nebyly ale netekly. Válečky jsem měl venku 2x a komplet jsem je čistil a rozebral. Dokonce jsem i čistil ti dirku v obvodu válečku .
Mohlo by to být tedy i patným fungováním ručky? Bobden u ručky je zlomenej ale je promazanej a brzda nepřibrzdůje, to jsem na zvedáku zkouel.
ABS je odvzduněno několikrát a prolito asi 50litrama brzdovky
No manety asi nové nebyly ale netekly. Válečky jsem měl venku 2x a komplet jsem je čistil a rozebral. Dokonce jsem i čistil ti dirku v obvodu válečku :-d.
Mohlo by to být tedy i patným fungováním ručky? Bobden u ručky je zlomenej ale je promazanej a brzda nepřibrzdůje, to jsem na zvedáku zkouel.
ABS je odvzduněno několikrát a prolito asi 50litrama brzdovky :nevim
|
|
30.03.2011 13:24 -
|
2381322
|
|
jumep
|
|
|
no ak rucka ostane pridvihnuta tak bude brzda brzdit pri vrchu, ked to klesne tak nizsie
no ak rucka ostane pridvihnuta tak bude brzda brzdit pri vrchu, ked to klesne tak nizsie
|
|
30.03.2011 13:42 -
|
2381328
|
|
Franta C5
|
|
|
Tak to s tou ručkou musíme taky vyzkouet.
Tak to s tou ručkou musíme taky vyzkouet.
|
|
02.06.2011 22:55 -
|
2394657
|
|
Alex71
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Po sjetí destičky na kov jsem byl nucen navtívit servis.Rozborkou bylo zjitěno,e oba přední brzdové třmeny jsou v háji.Díky prasklým prachovkám dolo k dokonalé destrukci.Sice ádný prosak,ale hybnost pístů velmi omezená.Prostě bordel udělal své.Třmeny jsem sehnal repasované jako výměnný díl u firmy HASPA - v Práglu - za 2707,-/ks.Co je velmi sluná cena.Po montái i s novými deskami se hodně sníil brzdný účinek.A to tak,e dost.Je mi jasné,e musím najezdit pár km,aby si desky troku posedali na kotouči.U po cca 50 kilometrech pociuju,e se brdění lepí.Trápí mě vak jiná skutečnost.Připadá mi,e je pedál v prvních dvou třetinách své dráhy jakýsi gumový.V posledni třetině /skoro u podlahy/ to začne znatelně brzdit.Mám prostě pocit,e je to patně odvzduněno.Kdy dvakrát či třikrát "nalapu",tak se brzdný účinek zvýí.Je třeba odvzduňovat ABS?Taky jsem v tomto vlákně četl o odvzduňování za pouití diagnostiky/počítače.Navíc se mi také jaksi propadá pedál.Rada - zní?
Po sjetí destičky na kov jsem byl nucen navtívit servis.Rozborkou bylo zjitěno,e oba přední brzdové třmeny jsou v háji.Díky prasklým prachovkám dolo k dokonalé destrukci.Sice ádný prosak,ale hybnost pístů velmi omezená.Prostě bordel udělal své.Třmeny jsem sehnal repasované jako výměnný díl u firmy HASPA - v Práglu - za 2707,-/ks.Co je velmi sluná cena.Po montái i s novými deskami se hodně sníil brzdný účinek.A to tak,e dost.Je mi jasné,e musím najezdit pár km,aby si desky troku posedali na kotouči.U po cca 50 kilometrech pociuju,e se brdění lepí.Trápí mě vak jiná skutečnost.Připadá mi,e je pedál v prvních dvou třetinách své dráhy jakýsi gumový.V posledni třetině /skoro u podlahy/ to začne znatelně brzdit.Mám prostě pocit,e je to patně odvzduněno.Kdy dvakrát či třikrát "nalapu",tak se brzdný účinek zvýí.Je třeba odvzduňovat ABS?Taky jsem v tomto vlákně četl o odvzduňování za pouití diagnostiky/počítače.Navíc se mi také jaksi propadá pedál.Rada - zní? :nevim
|
|
02.06.2011 22:57 -
|
2394659
|
|
jumep
|
|
|
vidim ze odbornost na mieste, tie strmene sa daju vycistit a pregumickovat a netreba nic menit ...
abs netreba odvzdusnovat ak nebolo zavzdusnene, ak bolo tak treba na diagnostiku
edit: inak to ide odvzdusnit uplne normalne, ak sa ale chytil valec tak je treba uplne vsetko, predok, zadok, jednotka abs atd.
vidim ze odbornost na mieste, tie strmene sa daju vycistit a pregumickovat a netreba nic menit ...
abs netreba odvzdusnovat ak nebolo zavzdusnene, ak bolo tak treba na diagnostiku
edit: inak to ide odvzdusnit uplne normalne, ak sa ale chytil valec tak je treba uplne vsetko, predok, zadok, jednotka abs atd.
|
|
02.06.2011 23:10 -
|
2394660
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
koda, e jsi před opravou nenavtívil toto fórum a neinformoval se. Vyhodil jsi peníze za staronový brzdiče a jetě jim bude muset doplatit druhé odvzdunění. Asi by bylo dobrý těm odborníkům udělat reklamu v CCCA, aby ostatní věděli, kde jsou dobří a kde ne.
koda, e jsi před opravou nenavtívil toto fórum a neinformoval se. Vyhodil jsi peníze za staronový brzdiče a jetě jim bude muset doplatit druhé odvzdunění. Asi by bylo dobrý těm odborníkům udělat reklamu v CCCA, aby ostatní věděli, kde jsou dobří a kde ne.
|
|
02.06.2011 23:21 -
|
2394662
|
|
Alex71
|
|
|
Ty moje třmeny byly opravdu v háji - respektive prasátka.I po vyčitění se sekaly.Tady by asi přegumičkování nepomohlo.No asi se celkovému odvzdunění nevyhnu.
Ty moje třmeny byly opravdu v háji - respektive prasátka.I po vyčitění se sekaly.Tady by asi přegumičkování nepomohlo.No asi se celkovému odvzdunění nevyhnu.:-(
|
|
02.06.2011 23:23 -
|
2394663
|
|
jumep
|
|
|
to som si myslel aj ja, ale uz osm dal dokopy x takych co sa nedali ani pohnut a same sa zlozili nakonec
kludne mi ich posli, ich spravim a potom mozes mat v nahrade
a odvzdusnenie zver niekomu kto vie co a ako a ma diagnostiku (citroenovsku, nie univerzal)
to som si myslel aj ja, ale uz osm dal dokopy x takych co sa nedali ani pohnut a same sa zlozili nakonec
kludne mi ich posli, ich spravim a potom mozes mat v nahrade
a odvzdusnenie zver niekomu kto vie co a ako a ma diagnostiku (citroenovsku, nie univerzal)
|
|
02.06.2011 23:25 -
|
2394664
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Prasátka na C5 nejsou, ty jsou na bubnových brzdách. A jestli myslí válečky, tak se vymění válečky, ale ne třmeny. Třmeny by se musely vyměnit jen tehdy, kdyby dráka na gumičku byla tak vyraná,e by prosakovala kapalina. Ale vyrezlý to tolik bejt nemůe, protoe bys dávno jezdil bez kapaliny.
U s tím nic nenadělá, ale věř, e ti odborníci buď nevěděli, co dělají a nebo tě jen okubali.
Vrátili ti ty starý třmeny?
Prasátka na C5 nejsou, ty jsou na bubnových brzdách. A jestli myslí válečky, tak se vymění válečky, ale ne třmeny. Třmeny by se musely vyměnit jen tehdy, kdyby dráka na gumičku byla tak vyraná,e by prosakovala kapalina. Ale vyrezlý to tolik bejt nemůe, protoe bys dávno jezdil bez kapaliny.
U s tím nic nenadělá, ale věř, e ti odborníci buď nevěděli, co dělají a nebo tě jen okubali.
Vrátili ti ty starý třmeny?
|
|
02.06.2011 23:31 -
|
2394666
|
|
Alex71
|
|
|
No zítra s nimi hodím řeč - určitě se nějak dohodneme.Nevěřil bych,e je s tím odvzduněním takový problém.Kadopádně díky za info a zařídím se dle toho.
No zítra s nimi hodím řeč - určitě se nějak dohodneme.Nevěřil bych,e je s tím odvzduněním takový problém.Kadopádně díky za info a zařídím se dle toho.
|
|
02.06.2011 23:44 -
|
2394668
|
|
Alex71
|
|
|
No jasně,e jsem myslel válečky.Ty svoje třmeny jsem výměným způsobem odevzdal při odběru repasovaných.Nestavěl bych je do pozice "odborníku".Je to firma,která se zabývá prodejem a servisem jiné značky,ne je citroen.Navíc mají zkuenosti s vlastní stájí závodních aut a tudí razí troku jinou strategii při opravách tak důleitých věcí jako jsou brzdy.Zkrátka mi sdělili,e takové domácí "garáové" repasování brzdičů nemá cenu.Jsou to kamarádi a opravdu nemají potřebu mě okubat ani jinak pokodit.Je pravda,e s citroeny nemají moc velké zkuenosti,ale snad se jim to podaří vyřeit.
No jasně,e jsem myslel válečky.Ty svoje třmeny jsem výměným způsobem odevzdal při odběru repasovaných.Nestavěl bych je do pozice "odborníku".Je to firma,která se zabývá prodejem a servisem jiné značky,ne je citroen.Navíc mají zkuenosti s vlastní stájí závodních aut a tudí razí troku jinou strategii při opravách tak důleitých věcí jako jsou brzdy.Zkrátka mi sdělili,e takové domácí "garáové" repasování brzdičů nemá cenu.Jsou to kamarádi a opravdu nemají potřebu mě okubat ani jinak pokodit.Je pravda,e s citroeny nemají moc velké zkuenosti,ale snad se jim to podaří vyřeit.
|
|
02.06.2011 23:46 -
|
2394669
|
|
Mikra
|
|
|
No vyře to a odvzduni přes diagnostiku. Bude mít jistotu, e to je OK.
No vyře to a odvzduni přes diagnostiku. Bude mít jistotu, e to je OK.
|
|
02.06.2011 23:51 -
|
2394670
|
|
jumep
|
|
|
diagnostika nezarucuje dobre odvzdusnenie ...
ps. ak su taky dobry ze domace garazove repasovanie nestoji zato u tak dolezitej veci ako brzdy, ako ta mohli pustit z garaze so zavzdusnenymi brzdami / nizko zaberajucimi?
nechcem hovorit nieco zle, ale osobne ak je takyto problem tak radsej nepustim auto von, jedine ak ten clovek na vlastne nebezpecie s tym ide ... ze je oboznameny ze tam je problem a nech necaka ze zastavi ked bude treba
diagnostika nezarucuje dobre odvzdusnenie ...
ps. ak su taky dobry ze domace garazove repasovanie nestoji zato u tak dolezitej veci ako brzdy, ako ta mohli pustit z garaze so zavzdusnenymi brzdami / nizko zaberajucimi?
nechcem hovorit nieco zle, ale osobne ak je takyto problem tak radsej nepustim auto von, jedine ak ten clovek na vlastne nebezpecie s tym ide ... ze je oboznameny ze tam je problem a nech necaka ze zastavi ked bude treba
|
|
03.06.2011 09:05 -
|
2394677
|
|
jruze
|
|
|
Alex71 napsal(a): No jasně,e jsem myslel válečky.Ty svoje třmeny jsem výměným způsobem odevzdal při odběru repasovaných.Nestavěl bych je do pozice "odborníku".Je to firma,která se zabývá prodejem a servisem jiné značky,ne je citroen.Navíc mají zkuenosti s vlastní stájí závodních aut a tudí razí troku jinou strategii při opravách tak důleitých věcí jako jsou brzdy.Zkrátka mi sdělili,e takové domácí "garáové" repasování brzdičů nemá cenu.Jsou to kamarádi a opravdu nemají potřebu mě okubat ani jinak pokodit.Je pravda,e s citroeny nemají moc velké zkuenosti,ale snad se jim to podaří vyřeit.
No taky jsem dříve dělal mechanika závodnímu jezdci a můu ti říct e se tam dělá spoustu věcí ,,na koleni"- tam se seřizuje(nastavuje) i účinnost brzdného tlaku mezi přední a zadní nápravou(a to někdy i na konkrétní závod) a brzdy se tam řeí tak jak píe Jumep - take a tam přijede přítě dostane ty své původní zase zpět jako repasované za ty co tam bude mít a kteé budou neopravitelné .Nechápu proč by se musely mněnit brzdiče po sjetí desek na plech? A e se ,,sekali" - kadé hodně vysunuté prasátko(váleček) se seká ne ho zasune víc dovnitř-protoe má krátké vedení-po zasunutí je to OK(pokud není vyrezlé stačí jen přeletit,vyčistit případné nečistoty pod gumičkou a sloit(správně)-jestli takle dělají ty jejich speciáli tak jezdí okruhy a dlouho protoe potom nemohou zastavit
No taky jsem dříve dělal mechanika závodnímu jezdci a můu ti říct e se tam dělá spoustu věcí ,,na koleni"- tam se seřizuje(nastavuje) i účinnost brzdného tlaku mezi přední a zadní nápravou(a to někdy i na konkrétní závod) a brzdy se tam řeí tak jak píe Jumep - take a tam přijede přítě dostane ty své původní zase zpět jako repasované za ty co tam bude mít a kteé budou neopravitelné :-)))).Nechápu proč by se musely mněnit brzdiče po sjetí desek na plech? A e se ,,sekali" - kadé hodně vysunuté prasátko(váleček) se seká ne ho zasune víc dovnitř-protoe má krátké vedení-po zasunutí je to OK(pokud není vyrezlé stačí jen přeletit,vyčistit případné nečistoty pod gumičkou a sloit(správně)-jestli takle dělají ty jejich speciáli tak jezdí okruhy a dlouho protoe potom nemohou zastavit :-))))
|
|
03.06.2011 09:30 -
Propadani brzdoveho pedalu
|
2394680
|
|
Franta C5
|
|
|
Tak pánové a dámo. Je to vyřeeno. Příčinou byl vadný roub, nebo jak to nazvat v brzdiči. Je to ten nek s velkým stoupáním závitu co krokuje ručku. On prostě ten píst dál neposlal, nebo nevím co se tam dělo. Řroub měl malinkou nerovnost v závitu a při tom tlaku prostě nefungoval jak by měl. V klidu bez tlaku fungoval. Take proběhla výměna a u to brzdí. Huráááá
Tak pánové a dámo. Je to vyřeeno. Příčinou byl vadný roub, nebo jak to nazvat v brzdiči. Je to ten nek s velkým stoupáním závitu co krokuje ručku. On prostě ten píst dál neposlal, nebo nevím co se tam dělo. Řroub měl malinkou nerovnost v závitu a při tom tlaku prostě nefungoval jak by měl. V klidu bez tlaku fungoval. Take proběhla výměna a u to brzdí. Huráááá :palec
|
|
16.08.2011 20:43 -
|
2407607
|
|
tomc
|
|
|
tak c5ka zas dokázala překvapitbyl jsem donucen slovenkým řidičem z čadce ,,CA"cestný akrobat prudce zabrzdit,co není nic neobvyklého,e??pak přijídím ke křiovatce chci přibrzdit a ku...va nic!pedál na podlahu co není to pravé ořechové čím víc tlačím tím víc padá opravdu zlatý BX a XA ty moderní kur...y nic nevydrí i kdy se o ně pečuje a preventivně se mění kapaliny a jiné dílynevím,ale ta moderní doba je zahuba veho kvalitního
:-otak c5ka zas dokázala překvapit:-obyl jsem donucen slovenkým řidičem z čadce ,,CA"cestný akrobat:-)) prudce zabrzdit,co není nic neobvyklého,e??pak přijídím ke křiovatce chci přibrzdit a ku...va nic!pedál na podlahu co není to pravé ořechové:nevim čím víc tlačím tím víc padá :-((((opravdu zlatý BX a XA ty moderní kur...y nic nevydrí i kdy se o ně pečuje a preventivně se mění kapaliny a jiné díly:-))nevím,ale ta moderní doba je zahuba veho kvalitního:nevim
|
|
16.08.2011 22:08 -
|
2407635
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
tomc napsal(a): tak c5ka zas dokázala překvapit byl jsem donucen slovenkým řidičem z čadce ,,CA"cestný akrobat prudce zabrzdit,co není nic neobvyklého,e??pak přijídím ke křiovatce chci přibrzdit a ku...va nic!pedál na podlahu co není to pravé ořechové čím víc tlačím tím víc padá opravdu zlatý BX a XA ty moderní kur...y nic nevydrí i kdy se o ně pečuje a preventivně se mění kapaliny a jiné díly nevím,ale ta moderní doba je zahuba veho kvalitního
řekl bych přetlakovaný sestém... zkusil si nalapat? Nebo nějaka hadička podtlaku, co nevydrela, BX a XA tu nemá co dělat, kdysi se dělalo kvalitně aby se nemuselo opravovat, v dnení době se dělají věci nedokonale, aby se točily peníze, a teď u funguje jak má, nebo jak ?
:-otak c5ka zas dokázala překvapit:-obyl jsem donucen slovenkým řidičem z čadce ,,CA"cestný akrobat:-)) prudce zabrzdit,co není nic neobvyklého,e??pak přijídím ke křiovatce chci přibrzdit a ku...va nic!pedál na podlahu co není to pravé ořechové:nevim čím víc tlačím tím víc padá :-((((opravdu zlatý BX a XA ty moderní kur...y nic nevydrí i kdy se o ně pečuje a preventivně se mění kapaliny a jiné díly:-))nevím,ale ta moderní doba je zahuba veho kvalitního:nevim
řekl bych přetlakovaný sestém... zkusil si nalapat? Nebo nějaka hadička podtlaku, co nevydrela, BX a XA tu nemá co dělat, kdysi se dělalo kvalitně aby se nemuselo opravovat, v dnení době se dělají věci nedokonale, aby se točily peníze, a teď u funguje jak má, nebo jak ?
|
|
17.08.2011 05:49 -
|
2407670
|
|
tomc
|
|
|
né je to v hájidoufám,e pomue opravná sadaa no uvidím,ale takhle najednou a před křiovatkou bez brzd no záitek
né je to v háji:-((((doufám,e pomue opravná sada:paleca no uvidím,ale takhle najednou a před křiovatkou bez brzd no záitek:-o
|
|
19.06.2012 22:02 -
|
2485620
|
|
Hanz 397
|
|
|
Mám troku jinej problém,ale nechci zakládat vlákno,páč se to úzce týká brzdového pedálu- brzdí mi to normálně,nepropadá se,ale od chvíle,co jsem měnil brzdovku(přetlakem),tak se mi jakoby lehce přilepí pedál v nejnií poloze své dráhy(ta je normálně dlouhá). Řeil jsem to zatím jen tak,e jsem vyhodil čep pedál-tyčka do posilovače,očistil a namazal. Docela se to zlepilo,ale pořád to není nějak ono. Řeil u někdo tohle?
Mám troku jinej problém,ale nechci zakládat vlákno,páč se to úzce týká brzdového pedálu- brzdí mi to normálně,nepropadá se,ale od chvíle,co jsem měnil brzdovku(přetlakem),tak se mi jakoby lehce přilepí pedál v nejnií poloze své dráhy(ta je normálně dlouhá). Řeil jsem to zatím jen tak,e jsem vyhodil čep pedál-tyčka do posilovače,očistil a namazal. Docela se to zlepilo,ale pořád to není nějak ono. Řeil u někdo tohle?
|
|
| |
|
|