| | |
15.06.2010 13:40 -
Re: Propadani brzdoveho pedalu
|
2348231
|
|
jumep
|
|
|
citroen skutocne predava len samotnu manzetu, ale existuje sada, ktora obsahuje aj tesniacu gumu ...
ak nezozenes, ozvy sa, poslem
citroen skutocne predava len samotnu manzetu, ale existuje sada, ktora obsahuje aj tesniacu gumu ...
ak nezozenes, ozvy sa, poslem
|
|
15.06.2010 14:09 -
|
2348232
|
|
tomc
|
|
|
sem psal číslo sady na C5 mám ji před sebou na stole na servisní mechoe se vyprdni a zajdi do normálního obchodu s díly druhovýroby
sem psal číslo sady na C5 :-)) mám ji před sebou na stole:palec na servisní mechoe se vyprdni a zajdi do normálního obchodu s díly druhovýroby:-p
|
|
15.06.2010 14:21 -
|
2348233
|
|
Darja
|
|
|
Koukala jsem na ty opravný sady, cca 230 Kč. Jde ot om, co tam vechno zprasili
Koukala jsem na ty opravný sady, cca 230 Kč. Jde ot om, co tam vechno zprasili
|
|
15.06.2010 14:58 -
|
2348234
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
K případně výměně brzdiče - já jsem jej nechal vyměnit v únoru - viz tady
K případně výměně brzdiče - já jsem jej nechal vyměnit v únoru - viz tady
|
|
15.06.2010 17:41 -
|
2348238
|
|
frape
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 27 |
|
|
Kde prodavaji tu sadu jsem nasel. Nalomili me ale v tech servisech, ze to nejde. Prosim znate nekoho kdo by mi pretesnil. Asi bych to zkusil nez koupim novy brzdic.
Co tam podelali nevim. Vypada to snad na gumicku. Asi neumeli utahnou pistek (na pravo se pry utahuje obracene) nechali si seslapnout a pistek jim vyjel. Krome toho, ze tece kapalina mi prava strana piskala při brzdeni a v rejdu.
Martine prosim kdo je to ten BOB u kteryho jsi kupoval brzdic. Asi bude levneksi nez v Citroenu. Tam je za 5900,-.
Dik
Kde prodavaji tu sadu jsem nasel. Nalomili me ale v tech servisech, ze to nejde. Prosim znate nekoho kdo by mi pretesnil. Asi bych to zkusil nez koupim novy brzdic.
Co tam podelali nevim. Vypada to snad na gumicku. Asi neumeli utahnou pistek (na pravo se pry utahuje obracene) nechali si seslapnout a pistek jim vyjel. Krome toho, ze tece kapalina mi prava strana piskala při brzdeni a v rejdu.
Martine prosim kdo je to ten BOB u kteryho jsi kupoval brzdic. Asi bude levneksi nez v Citroenu. Tam je za 5900,-.
Dik
|
|
15.06.2010 19:45 -
|
2348245
|
|
jumep
|
|
|
spravit to neni ani taky problem, mal by to zvladnut kazdy normalny mechanik, v dnesnej dobe ale mame kopu nenormalnych asi - ked vidim co tu pisete ..
spravit to neni ani taky problem, mal by to zvladnut kazdy normalny mechanik, v dnesnej dobe ale mame kopu nenormalnych asi - ked vidim co tu pisete ..
|
|
16.08.2010 22:39 -
|
2353214
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Ahoj,chystám se měnit zadní destičky tak se chci zeptat jestli mě čeká nějaká specialita nebo jestli je to klasika jako u starích aut.Sundat prasátko,zatlačit pístek vyměnit desky nandat prasátko.Jestli je tam něco navíc tak mě prosím varujte at něco nepohnojim
Ahoj,chystám se měnit zadní destičky tak se chci zeptat jestli mě čeká nějaká specialita nebo jestli je to klasika jako u starích aut.Sundat prasátko,zatlačit pístek vyměnit desky nandat prasátko.Jestli je tam něco navíc tak mě prosím varujte at něco nepohnojim:-d
|
|
16.08.2010 22:41 -
|
2353215
|
|
jumep
|
|
|
ne, povolis jeden srobik, sundas kryci plech (kup rovno novy hlinikovy)
vyberes srobik, vyberes platnicky, das nove platnicky (+ pliesky a pruzinku)
a zatiahnes srobik
ne, povolis jeden srobik, sundas kryci plech (kup rovno novy hlinikovy)
vyberes srobik, vyberes platnicky, das nove platnicky (+ pliesky a pruzinku)
a zatiahnes srobik
|
|
16.08.2010 22:44 -
|
2353216
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..A CISTIT TO BUDE KDO
..A CISTIT TO BUDE KDO :-o:-o
|
|
17.08.2010 08:28 -
|
2353222
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Dik,a to je vsechno?Nak prece musim ten pistek zatlacit zpatky ne?Aby tam ty novy desticky vlezly.Nevim jeste sem ani nevidel jak to tam je udelany.Zejtra se na to asi vrhnu
Dik,a to je vsechno?Nak prece musim ten pistek zatlacit zpatky ne?Aby tam ty novy desticky vlezly.Nevim jeste sem ani nevidel jak to tam je udelany.Zejtra se na to asi vrhnu
|
|
17.08.2010 09:39 -
|
2353231
|
|
jumep
|
|
|
tak zatlacit valcek neni problem, tak ako je jasne ze vycistit to je samozrejmost
skor aby si nemal ako klasicky vsetci zoxidovane a odohnute brzdice ... potom to je troska o niecom inom
tak zatlacit valcek neni problem, tak ako je jasne ze vycistit to je samozrejmost
skor aby si nemal ako klasicky vsetci zoxidovane a odohnute brzdice ... potom to je troska o niecom inom
|
|
18.08.2010 19:28 -
|
2353370
|
|
Mahony
|
|
|
Tak hlásim,zadní destičky vyměněny lo to jako po másle úplná brnkačka Díky za rady
Tak hlásim,zadní destičky vyměněny lo to jako po másle úplná brnkačka ;-) Díky za rady :palec
|
|
29.03.2011 14:56 -
|
2381087
|
|
Franta C5
|
Město: Teplice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Můete mi někdo prosím říci, jak jste ten propadající brzdový pedál vyřeili?
Já u ovzdunil několikrát i přes počítač. Nic. Výměnná sada je ve válci a zase nic.
Je to zvlátní. Pokud při nastartovaném motoru jedu a nalapu brzdu, tak drí. Pak jí povolím a zase jde na podlahu. Fakt jsem v koncích.
Můete mi někdo prosím říci, jak jste ten propadající brzdový pedál vyřeili?
Já u ovzdunil několikrát i přes počítač. Nic. Výměnná sada je ve válci a zase nic.
Je to zvlátní. Pokud při nastartovaném motoru jedu a nalapu brzdu, tak drí. Pak jí povolím a zase jde na podlahu. :-( Fakt jsem v koncích.
|
|
29.03.2011 20:58 -
|
2381175
|
|
jumep
|
|
|
to je dane abs a prerozdelovanim brzdej sily, skontroluj si zadne loziska
to je dane abs a prerozdelovanim brzdej sily, skontroluj si zadne loziska
|
|
29.03.2011 22:30 -
|
2381209
|
|
jruze
|
|
|
Mně to dělalo něco podobného,ale u mne to na 90% byl hlavní válec.Kdy jsem rychle uknul o pedál tak u to brzdilo OK - jak jen pozvolna tak el dolů(při dupnutí na pedál také OK)Při prudkém brdění se gumičky ve válci roztáhli a nepropoutěl.Naučil jsem se s tím jezdit.To e jsi vymněnil gumičky ve válci neznamená e je Ok - nemusí stejně těsnit.Jak popisuje to tak trochu tomuto nasvědčuje - kdy nalape vznikne v okruhu tlak,tlakem se gumičky roztáhnou ke stěnám válce a těsní ,ale to by mnělo i při dupnutí na pedál.
Mně to dělalo něco podobného,ale u mne to na 90% byl hlavní válec.Kdy jsem rychle uknul o pedál tak u to brzdilo OK - jak jen pozvolna tak el dolů(při dupnutí na pedál také OK)Při prudkém brdění se gumičky ve válci roztáhli a nepropoutěl.Naučil jsem se s tím jezdit.To e jsi vymněnil gumičky ve válci neznamená e je Ok - nemusí stejně těsnit.Jak popisuje to tak trochu tomuto nasvědčuje - kdy nalape vznikne v okruhu tlak,tlakem se gumičky roztáhnou ke stěnám válce a těsní ,ale to by mnělo i při dupnutí na pedál.
|
|
30.03.2011 08:57 -
|
2381261
|
|
Franta C5
|
|
|
No logiku to má, ale válec je překontrolovaný a hlavně staré gumičky nebyly pokrábané v krajích a stalo se to po výměně obloení a odvzdunění. Co se stává, kdy se staré gumičky utrhnou a popojedou dál, ne byly zvyklé.
No logiku to má, ale válec je překontrolovaný a hlavně staré gumičky nebyly pokrábané v krajích a stalo se to po výměně obloení a odvzdunění. Co se stává, kdy se staré gumičky utrhnou a popojedou dál, ne byly zvyklé. :nevim
|
|
30.03.2011 09:01 -
|
2381262
|
|
Franta C5
|
|
|
Jako loiska v zadních kolech? Ty jsou OK. A pokud to nalapu jde ABS normálně. Pokud nechám pedál propadnout a zabrzdím, abs jde ale táhne přes levé přední kolo doleva
Jako loiska v zadních kolech? Ty jsou OK. A pokud to nalapu jde ABS normálně. Pokud nechám pedál propadnout a zabrzdím, abs jde ale táhne přes levé přední kolo doleva
|
|
30.03.2011 10:23 -
|
2381276
|
|
jumep
|
|
|
skus rozpojit ABS cidlo (asi najlahsie pristupne je pod sedackou pod deklom k nadrzi, modry konektor, jeden alebo druhy) tym sa privedie ABS do poruchy a vtedy by mal byt brzdovy pedal stale rovnako na tom, ak tomu tak nebude, mas niekde mechanicku vec na brzdach zlu - vid hore
ak je, tak ti niekde blbne ABS / prerozdelovanie brzdnej sili - co kludne moze robit aj iny druh pneumatiky, podhustena - prehustena pneu, kovove piliny na magnetickych pasikoch, atd ...
skus rozpojit ABS cidlo (asi najlahsie pristupne je pod sedackou pod deklom k nadrzi, modry konektor, jeden alebo druhy) tym sa privedie ABS do poruchy a vtedy by mal byt brzdovy pedal stale rovnako na tom, ak tomu tak nebude, mas niekde mechanicku vec na brzdach zlu - vid hore
ak je, tak ti niekde blbne ABS / prerozdelovanie brzdnej sili - co kludne moze robit aj iny druh pneumatiky, podhustena - prehustena pneu, kovove piliny na magnetickych pasikoch, atd ...
|
|
30.03.2011 10:39 -
|
2381283
|
|
Franta C5
|
|
|
Díky Junep za radu. Řeknu a na to v dílně kouknou. Jen mi nejde do hlavy, e by to padalo i kdy auto stojí.
Díky Junep za radu. Řeknu a na to v dílně kouknou. Jen mi nejde do hlavy, e by to padalo i kdy auto stojí.
:nevim
|
|
30.03.2011 10:50 -
|
2381285
|
|
jumep
|
|
|
uved to abs do chyby, tj. odpojit a prejst par metrov, potom nepojde a proste bude len klasicka mechanicka brzda
ak tato bude blbnut, tak je jasna mechanicka chyba niekde ..
samostel prednej brzdy, rucna, pustajuci valcek ..
ps. ako zasuvali predny valcek, nebola na nom nacata manzeta?
rucna nezostava zaseknuta hore?
uved to abs do chyby, tj. odpojit a prejst par metrov, potom nepojde a proste bude len klasicka mechanicka brzda
ak tato bude blbnut, tak je jasna mechanicka chyba niekde ..
samostel prednej brzdy, rucna, pustajuci valcek ..
ps. ako zasuvali predny valcek, nebola na nom nacata manzeta?
rucna nezostava zaseknuta hore?
|
|
| |
|
|