| | |
06.12.2019 08:36 -
Re: před startem tvrdá brzda a nebrzdí
|
3250079
|
|
cjeky
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 133 |
|
|
Stejné mi říkal i DanV. S tím "sytičem", take to nejspíe není závada, ale "vlastnost". Prý do pozdějích ročníků dávali i vývěvu jako u nafty. Dlouho jsem hledal, ale nakonec jsem jeden takový motor i nael. Bohuel se s tím tedy musím smířit a vdy raději počkat
Stejné mi říkal i DanV. S tím "sytičem", take to nejspíe není závada, ale "vlastnost". Prý do pozdějích ročníků dávali i vývěvu jako u nafty. Dlouho jsem hledal, ale nakonec jsem jeden takový motor i nael. Bohuel se s tím tedy musím smířit a vdy raději počkat
Přílohy: Screenshot_2019-12-05-16-34-29-800.jpeg ( 456113b ) - |
|
06.12.2019 11:12 -
|
3250105
|
|
cjeky
|
|
|
Jardo vývěva tam není, neptej se mě jak je to moné,ale . Schavlně jsem se oblékl a el se na to podívat. Z posilovače to jde jen na "náhubek" na sání. s tím ViNem by to chtělo jetě někoho se podívat jestli i on tam má v service tu vývěvu psanou.
Jardo mrkni na přilohy, fotil jsem jak připojení tak i nálitek na straně vačky kde má být vývěva
edit: tak jsem koukal i na jinou v6 která to nemá a podle vin je taky v nabídce a tedy monost objednat.
Jardo vývěva tam není, neptej se mě jak je to moné,ale :nevim . Schavlně jsem se oblékl a el se na to podívat. Z posilovače to jde jen na "náhubek" na sání.:nevim s tím ViNem by to chtělo jetě někoho se podívat jestli i on tam má v service tu vývěvu psanou.
Jardo mrkni na přilohy, fotil jsem jak připojení tak i nálitek na straně vačky kde má být vývěva
edit: tak jsem koukal i na jinou v6 která to nemá a podle vin je taky v nabídce a tedy monost objednat.
Přílohy: vývěva.jpg ( 143780b ) - IMG_20191206_105410.jpg ( 2038643b ) - připojení posilovače IMG_20191206_105305.jpg ( 2106078b ) - strana vačky |
|
06.12.2019 11:31 -
|
3250118
|
|
cjeky
|
|
|
děkuji
děkuji
|
|
08.12.2019 11:04 -
|
3250308
|
|
jumep
|
|
|
tiez hovoris ze ti to nerobi stale, tvrdy pedal je ze je bez podtlaku posilovac, ono ten ventil nestoji vela, ja by som ho vymenil na skusku
tiez hovoris ze ti to nerobi stale, tvrdy pedal je ze je bez podtlaku posilovac, ono ten ventil nestoji vela, ja by som ho vymenil na skusku
|
|
08.12.2019 12:09 -
|
3250320
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..taky si myslim
..taky si myslim
|
|
08.12.2019 17:49 -
|
3250447
|
|
cjeky
|
|
|
Dobrá dobrá, dám na rady zkuenějích. Zítra skočím do citroenu objednat ventil.
Dobrá dobrá, dám na rady zkuenějích. Zítra skočím do citroenu objednat ventil. :palec
|
|
05.02.2020 13:51 -
|
3257601
|
|
fastarrow
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Ahojte, chtěl jsem se zeptat jestli se někdo nesetkal s tím, e po výměně bzrdového třmenu el pedál více dolů (co je asi logicke protoe píste "chodil"). Nicméně kdy zalápnu pedál velkou silou a mám na startováno, tak se pedal začne pomalu propadat. Jinak za běného provozu to nepoznám.
Zajímavé je, e při vypnutém motoru se ten pedál nepropadá, nebo nejsem schopen vyvinout takovou sílu?
Bude vadný brzdový válec? Proč při vypnutém motoru se nepropadá a při nastartovaném ano? Nebo do toho zasahuje ABS a je problém tam?
- Nemám ESP.
- celé roky po vypnutí motoru se ztratí podtlak v posilovači brzd, take funguje a kdy motor jede (toto neřeím)
- bzdy jsem znovu odvzdunil (mechanicky). Byly bez vzduchu
Je to brzdovým válcem?
Nebo podtlakové ventilky?
Díky
Ahojte, chtěl jsem se zeptat jestli se někdo nesetkal s tím, e po výměně bzrdového třmenu el pedál více dolů (co je asi logicke protoe píste "chodil"). Nicméně kdy zalápnu pedál velkou silou a mám na startováno, tak se pedal začne pomalu propadat. Jinak za běného provozu to nepoznám.
Zajímavé je, e při vypnutém motoru se ten pedál nepropadá, nebo nejsem schopen vyvinout takovou sílu?
Bude vadný brzdový válec? Proč při vypnutém motoru se nepropadá a při nastartovaném ano? Nebo do toho zasahuje ABS a je problém tam?
- Nemám ESP.
- celé roky po vypnutí motoru se ztratí podtlak v posilovači brzd, take funguje a kdy motor jede (toto neřeím)
- bzdy jsem znovu odvzdunil (mechanicky). Byly bez vzduchu
Je to brzdovým válcem?
Nebo podtlakové ventilky?
Díky
|
|
05.02.2020 15:49 -
|
3257624
|
|
fastarrow
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 56 |
|
|
A ije jetě?? příspěvek z roku 2012 a mně to dělá teď to samé....
¨
tomikm napsal(a): nevím jak moc se ti pedál propadává, ale mě, kdy při stojím na brzdě a tlačím na ni silou, tak pedál klesne na podlahu, jako by propoutěl hl. brzd. válec. Kapalina mi neuniká, zavzduněný okruh není. Dělá mi to celé 4roky, co auto mám. Brzdí perfektně, na STK jsou brzdy také skvělé, tak to neřeím. Nejsem a takový odborník na ABS, ale v duchu si říkám, e to asi takhle má být z výroby.
A ije jetě?? :-)))) příspěvek z roku 2012 a mně to dělá teď to samé....
¨
|
|
12.02.2020 22:20 -
|
3259007
|
|
Daniels
|
Město: 38601, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Podělim se s vámi o svou zkuenost.
Měl sem ten samý problém, pokud byl motor studený tak se mi občas stalo, e byl brzdový pedál zcela tuhý ( téměř nelo zastavit)
Po pročtení pár diskusi jsem vyměnil podtlakový ventil. Bohuel beze změny. Nakonec pomohlo vyměnit celé podtlakové čerpadlo a je po problému 🙂 Tak snad to nekomu pomůe.
Podělim se s vámi o svou zkuenost.
Měl sem ten samý problém, pokud byl motor studený tak se mi občas stalo, e byl brzdový pedál zcela tuhý ( téměř nelo zastavit)
Po pročtení pár diskusi jsem vyměnil podtlakový ventil. Bohuel beze změny. Nakonec pomohlo vyměnit celé podtlakové čerpadlo a je po problému 🙂 Tak snad to nekomu pomůe.
|
|
20.04.2020 22:16 -
|
3267013
|
|
vapnov
|
|
|
Prosím, měl bych dotaz k podtlakovýmu čerpadlu - vývěvě a jeho sítku. Pod ventilkem ádné nemám, nebo je někde a po sundání celého čerpadla ? Kdysi na jiném C5 jsem pumpu zkouel sundat z vačky a vůbec mi sundat nela. Jde mi o to, e ventilek dost cvaká a pumpa neudělá podtlak víc jak -0,6 bar a taky za dost dlouhou dobu cca 20 sekund.
Prosím, měl bych dotaz k podtlakovýmu čerpadlu - vývěvě a jeho sítku. Pod ventilkem ádné nemám, nebo je někde a po sundání celého čerpadla ? Kdysi na jiném C5 jsem pumpu zkouel sundat z vačky a vůbec mi sundat nela. Jde mi o to, e ventilek dost cvaká a pumpa neudělá podtlak víc jak -0,6 bar a taky za dost dlouhou dobu cca 20 sekund.
|
|
21.04.2020 10:30 -
|
3267090
|
|
vapnov
|
|
|
po zhasnutí motoru to jetě minimálně dvakrát brzdí dobře, po nějaké době stání je brzda před stratem tvrdá a hned po nastartování se posilovač chytne (cca 2-4 vteřiny). Podtlak se v systému drí (měřeno za zásobníkem podtlaku před ventily na EGR a klapku), klesá dost pomalu, určitě víc jak pět minut, přesně jsem to neměřil.
Co mě jetě zarazilo je, e při běícím motoru a selápnutí brzdy tlak klesne jen minimálně, ale po uvolnění pedálu klesne klidně o 0,1bar a trvá mu to tak pár vteřin ne se vrátí tam kde byl. S tím sundáním vývěvy, je na to třeba víc síly po povolení dvou desítek z boku ?
po zhasnutí motoru to jetě minimálně dvakrát brzdí dobře, po nějaké době stání je brzda před stratem tvrdá a hned po nastartování se posilovač chytne (cca 2-4 vteřiny). Podtlak se v systému drí (měřeno za zásobníkem podtlaku před ventily na EGR a klapku), klesá dost pomalu, určitě víc jak pět minut, přesně jsem to neměřil.
Co mě jetě zarazilo je, e při běícím motoru a selápnutí brzdy tlak klesne jen minimálně, ale po uvolnění pedálu klesne klidně o 0,1bar a trvá mu to tak pár vteřin ne se vrátí tam kde byl. S tím sundáním vývěvy, je na to třeba víc síly po povolení dvou desítek z boku ?
|
|
14.05.2020 21:51 -
|
3269890
|
|
vapnov
|
|
|
Díky za rady jruze, rozebral jsem to a sítko bylo v pohodě čisté, jen ten kdo to servisoval přede mnou byl asi extra pečlivka a dosedací plochy namazal nějakým černým silikonem který krom toho e na hliníku z 99% nedrel, se navíc vymáčknul i do toho kanálu k sítku - take jako by ucpané bylo , podtlak je teď celkem ok 0,8 bar na volnoběh, a 0,9 v otáčkách. Myslím, e ty přesný dosedací plochy vůbec nedávají anci tam nějaký tmel dávat. Jetě se zeptám na spojovací plochy pohonu vývěvy a váčky, na vývěvě je na nich vidět cca 0,5 mm opotřebení - vytlačení. Je to běné ?
Díky za rady jruze, rozebral jsem to a sítko bylo v pohodě čisté, jen ten kdo to servisoval přede mnou byl asi extra pečlivka a dosedací plochy namazal nějakým černým silikonem který krom toho e na hliníku z 99% nedrel, se navíc vymáčknul i do toho kanálu k sítku - take jako by ucpané bylo :-) , podtlak je teď celkem ok 0,8 bar na volnoběh, a 0,9 v otáčkách. Myslím, e ty přesný dosedací plochy vůbec nedávají anci tam nějaký tmel dávat. Jetě se zeptám na spojovací plochy pohonu vývěvy a váčky, na vývěvě je na nich vidět cca 0,5 mm opotřebení - vytlačení. Je to běné ?
|
|
28.08.2024 11:00 -
Re: po startu tvrdá brzda a nebrzdí
|
3384356
|
|
ret33
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 162 |
|
|
Zdravím,
řeím stejnou věc na C5 III benzín 2.0 RFJ. Občas po nastartování je pedál tvrdý, jako bez posilovače.
Mám automat, take nastartuji, selápnu brzdu (to vypadá ve OK), zařadím D, popojedu a brzdy prakticky nebrzdí. Děje se to jenom někdy, skoro mám pocit, e hlavně za velkého tepla. Dříve se to nestávalo, take to není vlastnost (jak někdo naznačuje v předchozím vláknu), ale vada.
Podle serviceboxu je u benzínu 2.0 pouze brzdový válec, posilovač a přípojka podtlaku brzdy (trubkohadice) 4578H7 která se nedá objednat. Máte někdo nějaký nápad ?
Děkuji.
Zdravím,
řeím stejnou věc na C5 III benzín 2.0 RFJ. Občas po nastartování je pedál tvrdý, jako bez posilovače.
Mám automat, take nastartuji, selápnu brzdu (to vypadá ve OK), zařadím D, popojedu a brzdy prakticky nebrzdí. Děje se to jenom někdy, skoro mám pocit, e hlavně za velkého tepla. Dříve se to nestávalo, take to není vlastnost (jak někdo naznačuje v předchozím vláknu), ale vada.
Podle serviceboxu je u benzínu 2.0 pouze brzdový válec, posilovač a přípojka podtlaku brzdy (trubkohadice) 4578H7 která se nedá objednat. Máte někdo nějaký nápad ?
Děkuji.
|
|
| |
|
|