| | |
22.12.2009 22:41 -
před startem tvrdá brzda a nebrzdí
|
1429690
|
|
machj
|
Město: Hradec Kralove, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ji delí problém mám s brzdou. Po nějaké době (řádově) v hodinách sednu do auta, lápnu na brzdu, je tvrdá. Selápnu spojku, e nastartuju a rozjedu se. K zabrdění je třeba vyvinout větí tlak na brzdu nebo rychle nastartovat.
Zvyknu si, ale moje ena u o něco takto zastavila.
Ve značkovém servisu byla standardní reakce: závada se neprojevila, počítač mlčí.
Končí mi záruka a potřebuji to dořeit. Nějaké nápady?
Ji delí problém mám s brzdou. Po nějaké době (řádově) v hodinách sednu do auta, lápnu na brzdu, je tvrdá. Selápnu spojku, e nastartuju a rozjedu se. K zabrdění je třeba vyvinout větí tlak na brzdu nebo rychle nastartovat.
Ve značkovém servisu byla standardní reakce: závada se neprojevila, počítač mlčí.
|
|
22.12.2009 22:43 -
Re: před startem tvdá brzda a nebrzdí
|
1429691
|
|
jumep
|
|
|
vyrobnik podtlaku / netesny podtlak
tam pocitac bude mlcat vzdy, nejaka hadicka alebo podobne bude prasknuta ... to moze mat aj za nasledok to co popisujes s tym motorom ...
edit: zmen servis
vyrobnik podtlaku / netesny podtlak
tam pocitac bude mlcat vzdy, nejaka hadicka alebo podobne bude prasknuta ... to moze mat aj za nasledok to co popisujes s tym motorom ...
edit: zmen servis
|
|
22.12.2009 22:53 -
|
1429694
|
|
machj
|
Město: Hradec Kralove, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
no a který servis - aby to bylo v záruce a aby odpoved nebyla pocitac mlci? Nevysiram, jen chci, odstranit problem.
K servisum: zavrhl jsem Hradec (nebyli schopni mi prodat auto a preklad hlasky Power steering faulty je řídící jednotka není napjáena, vyměníme baterku), Pardubice (neumí elektriku, pouze mechanické věci). Chvili jsem na doporučení citroenu jezdil do Autoportu (Praha), kde byli jak zadrnutá deska, závada se neprojvila (i kdy jsem naloil technika do auta a projevila se a pak mi říkal, e u ví, e to nemusím opakovat). Nyni, po doporuceni citroen, to je autocentral v Praze.
Vzpominam na Pateru (v Radotie), kam jsem jezdil s XM.
no a který servis - aby to bylo v záruce a aby odpoved nebyla pocitac mlci? Nevysiram, jen chci, odstranit problem.
K servisum: zavrhl jsem Hradec (nebyli schopni mi prodat auto a preklad hlasky Power steering faulty je řídící jednotka není napjáena, vyměníme baterku), Pardubice (neumí elektriku, pouze mechanické věci). Chvili jsem na doporučení citroenu jezdil do Autoportu (Praha), kde byli jak zadrnutá deska, závada se neprojvila (i kdy jsem naloil technika do auta a projevila se a pak mi říkal, e u ví, e to nemusím opakovat). Nyni, po doporuceni citroen, to je autocentral v Praze.
Vzpominam na Pateru (v Radotie), kam jsem jezdil s XM.
|
|
22.12.2009 22:54 -
|
1429695
|
|
machj
|
|
|
a zapomněl jsem dodat, e mi kvůli tomu měnili podtlakovou pumpu (myslím), ale výsledek stejný.
a zapomněl jsem dodat, e mi kvůli tomu měnili podtlakovou pumpu (myslím), ale výsledek stejný.
|
|
22.12.2009 22:56 -
|
1429696
|
|
jumep
|
|
|
skus ccca.cz pozret co najdes za hodnotenia, musi to byt bohuzial autorizovany servis, alebo si ist dat napr. do holetina zistit zavadu a potom im tam s nou prist, lenze pridenie na zavadu je vlastne ta najzlozitejsia a najhodnotnejsia vec, mechanicka robota je to najmenej uz ...
edit: tak potom najskor nejaka prasknuta hadicka alebo take nieco ...
skus ccca.cz pozret co najdes za hodnotenia, musi to byt bohuzial autorizovany servis, alebo si ist dat napr. do holetina zistit zavadu a potom im tam s nou prist, lenze pridenie na zavadu je vlastne ta najzlozitejsia a najhodnotnejsia vec, mechanicka robota je to najmenej uz ...
edit: tak potom najskor nejaka prasknuta hadicka alebo take nieco ...
|
|
22.12.2009 23:04 -
|
1429699
|
|
machj
|
|
|
>ale skus ci to nema vplyv s tym podtlakom, stup viac krat za sebou na brzdu ked to slo normalne a skus sa potom rozbehnut potom im to budes vedet nasimulovat
no, kdyz je to uz nastartovany, tak kdyz chvili slapan na brzdovy pedal, tak se uplne propadne na podklahu. To nevim, je to je to, co mam ukazat (jsem pouze uzivatel) ?
ale jinak souhlas, pokud mám hotovou diagnostiku, tak oprava bývá snadná.
>ale skus ci to nema vplyv s tym podtlakom, stup viac krat za sebou na brzdu ked to slo normalne a skus sa potom rozbehnut potom im to budes vedet nasimulovat
no, kdyz je to uz nastartovany, tak kdyz chvili slapan na brzdovy pedal, tak se uplne propadne na podklahu. To nevim, je to je to, co mam ukazat (jsem pouze uzivatel) ?
ale jinak souhlas, pokud mám hotovou diagnostiku, tak oprava bývá snadná.
|
|
22.12.2009 23:21 -
|
1429711
|
|
standacer
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 100 |
|
|
machj napsal(a): Ji delí problém mám s brzdou. Po nějaké době (řádově) v hodinách sednu do auta, lápnu na brzdu, je tvrdá. Selápnu spojku, e nastartuju a rozjedu se. K zabrdění je třeba vyvinout větí tlak na brzdu nebo rychle nastartovat.
Mám to stejně, myslel jsem e je to normální.. Nějak jsem si neuvědomil, e by se to mělo chovat stejně a je jedno jestli startuju za 5minut nebo dalí den.. Tak a na to přijde, dej prosím vědět. Hadičky zkusím nechat prověřit.
Mám to stejně, myslel jsem e je to normální.. Nějak jsem si neuvědomil, e by se to mělo chovat stejně a je jedno jestli startuju za 5minut nebo dalí den.. Tak a na to přijde, dej prosím vědět. Hadičky zkusím nechat prověřit.
|
|
22.12.2009 23:27 -
|
1429712
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
kluci vyvádíte mně z míry. u vech mých aut, kde byl posilovač, byl pedál tvrdý jako sviňa a změknul a po nastartování, u mé C5 to samé, kdy musím nastartovat z kopce, tak si hold zmáčknu brzdu a zatáhnu ručku a řekl bych, e mám auto v richtigu a problém s brzdami určo nemám
kluci vyvádíte mně z míry. u vech mých aut, kde byl posilovač, byl pedál tvrdý jako sviňa a změknul a po nastartování, u mé C5 to samé, kdy musím nastartovat z kopce,:nevim tak si hold zmáčknu brzdu a zatáhnu ručku a řekl bych, e mám auto v richtigu a problém s brzdami určo nemám
|
|
22.12.2009 23:29 -
|
1429713
|
|
jumep
|
|
|
tu ide o to ze po nastartovani mas hned podtlak a brzda ti ide (a podtlak by mal vydrzat nejaku dobu, tj. po 5 min by mala brzda ist ako keby si nezhasol motor), ak som to spravne pochopil im po 5 min ide brzda ako bez posilovaca
tu ide o to ze po nastartovani mas hned podtlak a brzda ti ide (a podtlak by mal vydrzat nejaku dobu, tj. po 5 min by mala brzda ist ako keby si nezhasol motor), ak som to spravne pochopil im po 5 min ide brzda ako bez posilovaca
|
|
22.12.2009 23:31 -
|
1429714
|
|
jumep
|
|
|
tak opravujem, ja som myslel ze po nastartovani neni hned brzda ok, na to sa pouziva ludia rucna, nastartujem, povolim rucnu a az potom idem, naco tam asi je, by som ruky lamal tym co ucia nechat zaradenu rychlost miesto rucky
proste bez nastartovaneho motora neni podtlak a tym brzda brzdi len velmi obtiazne, skor nebrzdi
cital som medzi riadkami, to je vsetko vporiadku takto ....
tak opravujem, ja som myslel ze po nastartovani neni hned brzda ok, na to sa pouziva ludia rucna, nastartujem, povolim rucnu a az potom idem, naco tam asi je, by som ruky lamal tym co ucia nechat zaradenu rychlost miesto rucky
proste bez nastartovaneho motora neni podtlak a tym brzda brzdi len velmi obtiazne, skor nebrzdi
cital som medzi riadkami, to je vsetko vporiadku takto ....
|
|
22.12.2009 23:39 -
|
1429716
|
|
najk
|
|
|
tak jsme se dobrali v čem je čert zakopaný, a jen doplňuji, e kdy chci pouít ručku, tak selápnu brzdu a pak s citem zatáhnu za ručku a drí jako sviňa, nervat ručku bez brzdového pedálu
tak jsme se dobrali v čem je čert zakopaný, a jen doplňuji, e kdy chci pouít ručku, tak selápnu brzdu a pak s citem zatáhnu za ručku a drí jako sviňa, nervat ručku bez brzdového pedálu:-d
|
|
22.12.2009 23:41 -
|
1429717
|
|
machj
|
|
|
umim to pochopit, a co teda dela auto, kdyz to odemknu (mozna otevru dvere), tak zacne na chvili hucet nejaky motorek (asi nejake cerpadlo)? nema to tam ten tlak dostat?
umim to pochopit, a co teda dela auto, kdyz to odemknu (mozna otevru dvere), tak zacne na chvili hucet nejaky motorek (asi nejake cerpadlo)? nema to tam ten tlak dostat?
|
|
22.12.2009 23:44 -
|
1429718
|
|
najk
|
|
|
prosím zajdi radi na chat, tady zasíra vlákno jiným problémem
prosím zajdi radi na chat, tady zasíra vlákno jiným problémem :-)
|
|
22.12.2009 23:44 -
|
1429719
|
|
jumep
|
|
|
to je hydraulicke cerpalo ktore z brzdami nema nic spolocne .. uz to neni ako kedysi ze brzdy a vsetko malo spolocny hydro okruh
pruzenie je zvlast a brzdy su zvlast (klasicke kvapalinove brzdy skratka)
a dokonca aj posilovac riadenia je zvlast, posilovac riadenia ma len rovnaku nadobu ako pruzenie, inak je to svoj okruh zvlast
to je hydraulicke cerpalo ktore z brzdami nema nic spolocne .. uz to neni ako kedysi ze brzdy a vsetko malo spolocny hydro okruh
pruzenie je zvlast a brzdy su zvlast (klasicke kvapalinove brzdy skratka)
a dokonca aj posilovac riadenia je zvlast, posilovac riadenia ma len rovnaku nadobu ako pruzenie, inak je to svoj okruh zvlast
|
|
25.02.2010 20:45 -
|
1805147
|
|
Brzda
|
|
|
Mám podobný problém - poslední dobou se mi občas (ne vdy) stává to, e po nastartování a rozjetí je při pokusu brzdit pedál brzdy tak tvrdý, e v podstatě nejde selápnout a auto brzdí jen velice, velice neochotně - dost nepříjemné, málem jsem se někomu podíval do kufru Po několika 'selápnutích' - postaveních se na pedál, se dostane do normálu a brzdí bez problémů s pedálem se standardním odporem. Nějaký nápad na co mrknout? Díky.
Mám podobný problém - poslední dobou se mi občas (ne vdy) stává to, e po nastartování a rozjetí je při pokusu brzdit pedál brzdy tak tvrdý, e v podstatě nejde selápnout a auto brzdí jen velice, velice neochotně - dost nepříjemné, málem jsem se někomu podíval do kufru :( Po několika 'selápnutích' - postaveních se na pedál, se dostane do normálu a brzdí bez problémů s pedálem se standardním odporem. Nějaký nápad na co mrknout? Díky.
|
|
25.02.2010 20:48 -
|
1805150
|
|
Darja
|
|
|
Brzdě to nebrzdí... (omlouvám se, ale já musela )
Brzdě to nebrzdí... :-)))) (omlouvám se, ale já musela :-)))) )
|
|
25.02.2010 20:50 -
|
1805151
|
|
Brzda
|
|
|
není za co se omlouvat, náběh na smeč
není za co se omlouvat, náběh na smeč :palec
|
|
25.02.2010 23:33 -
|
1805177
|
|
jruze
|
|
|
Tohle ti nikdo od klávesnice asi neřekne.Jsou to brzdy-to je to co je nejdůleitějí a asi by mněl mít kadý na jistotu.Nějaké pokusy co asi no nevím,ale kdy u tak zkontolovat vývěvu-jestli je funkční,celé vedení podtlaků,posilovač.Normálně by mněl být v okruhu podtlak i druhý den,nebo po několika vteřinách běhu motoru.Pokud ti ale nehlásí ádnou poruchu počítač(podtlak ovládá turbo,EGR)tak bych hledal a u posilovače,ABS,popř.brzbová kapalina.
Tohle ti nikdo od klávesnice asi neřekne.Jsou to brzdy-to je to co je nejdůleitějí a asi by mněl mít kadý na jistotu.Nějaké pokusy co asi no nevím,ale kdy u tak zkontolovat vývěvu-jestli je funkční,celé vedení podtlaků,posilovač.Normálně by mněl být v okruhu podtlak i druhý den,nebo po několika vteřinách běhu motoru.Pokud ti ale nehlásí ádnou poruchu počítač(podtlak ovládá turbo,EGR)tak bych hledal a u posilovače,ABS,popř.brzbová kapalina.
|
|
26.02.2010 08:29 -
|
1805193
|
|
Darja
|
|
|
Kdopádně bych začala takovou tou primitivní klasikou: Kdy si měnil brzdovku a kolik jí má?
Kdopádně bych začala takovou tou primitivní klasikou: Kdy si měnil brzdovku a kolik jí má? :)
|
|
26.02.2010 09:44 -
|
1805197
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Taky bych se pridal do teto diskuze. Mne se stane, ze kdyz prijdu k autu treba po 8mi hodinach, odbrzdim rucku, tak auto pedalem vubec nebrzdi dokud nenastartuju. Jakmile nastartuju, jde brzda okamzite. Je tedys mozne, ze utika podltak, nebo to mate taky tak ?
Taky bych se pridal do teto diskuze. Mne se stane, ze kdyz prijdu k autu treba po 8mi hodinach, odbrzdim rucku, tak auto pedalem vubec nebrzdi dokud nenastartuju. Jakmile nastartuju, jde brzda okamzite. Je tedys mozne, ze utika podltak, nebo to mate taky tak ?
|
|
| |
|
|