| | |
19.06.2012 21:34 -
Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I, II
|
2485600
|
|
jumep
|
|
|
este sa mi nestalo zeby som to nerozchodil a to som tu mal taky ze sa nedalo nim pohnut ani kladivom ...
takze to len neviete ...
ak das dole ten 5hranny srob, tak to mozete rozobrat cele, samozrejme treba vedet co s tym, v sade je aj gumicka na danu hriadel
este sa mi nestalo zeby som to nerozchodil a to som tu mal taky ze sa nedalo nim pohnut ani kladivom ...
takze to len neviete ...
ak das dole ten 5hranny srob, tak to mozete rozobrat cele, samozrejme treba vedet co s tym, v sade je aj gumicka na danu hriadel
|
|
19.06.2012 23:13 -
|
2485686
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
tezkac napsal(a): tak mám taky zatuhlou ručku na jednom předním brzdiči, dneska jsme to zkoueli rozhýbat, ale bez ance
co s tím?
repas brzdi seenu za 100 euro, ale to se mi moc nechce, nicméně se nám to nechce rozebírat aby se potom nestalo e neodjedu.
pomůe opravná sada kdy to jsou jenom gumičky?
To u jsi řeil loni v létě, ne? Mě to také namazáním nelo, po rozebrání brzdiče byla ta osa, na které je přidělané táhlo uvnitř orezlá, WDčkem to nelo odstranit, musel jsem to obrousit, od té doby v cajku. V zimě se jednou ozval i druhý brzdič, tak ten budu preventivně v blízké době opravovat taky. Se můe přidat, kup si opravnou sadu gumiček.
jinak je tu na to jiné vlákno zde: .link.
To u jsi řeil loni v létě, ne? :-) Mě to také namazáním nelo, po rozebrání brzdiče byla ta osa, na které je přidělané táhlo uvnitř orezlá, WDčkem to nelo odstranit, musel jsem to obrousit, od té doby v cajku. V zimě se jednou ozval i druhý brzdič, tak ten budu preventivně v blízké době opravovat taky. Se můe přidat, kup si opravnou sadu gumiček.
jinak je tu na to jiné vlákno zde: http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/1429572-zatuhla-rucni-brzda-pribrzdovani/7/
|
|
20.06.2012 17:55 -
|
2485928
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
řeil u loni, ale nevyřeil, respektive neudělal
ted mám auto u kámoe na týdenní lěčení, tak to snad udělá, ale moc se mu nechce
kdy to neudělá, tak se ozvu...
řeil u loni, ale nevyřeil, respektive neudělal :-)
ted mám auto u kámoe na týdenní lěčení, tak to snad udělá, ale moc se mu nechce :-)
kdy to neudělá, tak se ozvu...
|
|
21.06.2012 22:50 -
|
2486562
|
|
DOUFAK
|
|
|
Chtělo by to NĚKDE spíe sehnat origo-neorigo prachovku a bylo by po problému u mnoha C5 majitelů. Ale KDE... Pokud mu tam teče pína,tak to bude rozhýbávat stejně za 14 dní znovu ...
Chtělo by to NĚKDE spíe sehnat origo-neorigo prachovku a bylo by po problému u mnoha C5 majitelů. Ale KDE...:nevim Pokud mu tam teče pína,tak to bude rozhýbávat stejně za 14 dní znovu :-( ...
|
|
22.06.2012 22:53 -
|
2486795
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
U nas v SR som si objednal opravnu sadu na predny brzdic od AUTOFREN tam je vsetko vcetne tej prachovky na rucku tesni dobre menil som ju odvtedy bez problemov vyjde na 7.50
U nas v SR som si objednal opravnu sadu na predny brzdic od AUTOFREN tam je vsetko vcetne tej prachovky na rucku tesni dobre menil som ju odvtedy bez problemov vyjde na 7.50
|
|
23.06.2012 09:02 -
|
2486813
|
|
tomc
|
|
|
tak to nevím co za sadu má,ale ta kterou mi vdy dodají prachovku na osku ručky neobsahuje pisni číslo sady dík tom
tak to nevím co za sadu má,ale ta kterou mi vdy dodají prachovku na osku ručky neobsahuje:-( pisni číslo sady dík tom
|
|
25.06.2012 00:37 -
|
2487113
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Cislo tej sady je D4587 kupoval som dve a je pravda ze v jednej bola ta manzeta a vdruhej nie jediny rozdiel v baleni je pred cislom sady 110 12 s manzetou, 10 12 bez, inac maju aj ciarovy kod zhodny tak dufam ze ti to pomoze.
Cislo tej sady je D4587 kupoval som dve a je pravda ze v jednej bola ta manzeta a vdruhej nie jediny rozdiel v baleni je pred cislom sady 110 12 s manzetou, 10 12 bez, inac maju aj ciarovy kod zhodny tak dufam ze ti to pomoze.
|
|
07.07.2012 18:53 -
|
2490590
|
|
.45acp
|
|
|
Včera dolo i na druhý třmen, taky se ručka nevracela. roubek mi ale neel povolit, drel tak, a se mi torx protočil. Po pouití "lehkého" násilí - kladivo a majzlík se podařilo roub vytočit. Pracovka byla taky úplně rozeraná. roubek jsem nahradil normálním se estihranem (závit má normální stoupání), ničemu nepřekáí, stejně je přez něj jetě pruina. Jednu prachovku jsem jetě měl, jak píu o něco výe. Tak to zas funguje, abych ale začal pomalu shánět nové prachovky do zásoby.
Včera dolo i na druhý třmen, taky se ručka nevracela. roubek mi ale neel povolit, drel tak, a se mi torx protočil. Po pouití "lehkého" násilí - kladivo a majzlík se podařilo roub vytočit. Pracovka byla taky úplně rozeraná. roubek jsem nahradil normálním se estihranem (závit má normální stoupání), ničemu nepřekáí, stejně je přez něj jetě pruina. Jednu prachovku jsem jetě měl, jak píu o něco výe. Tak to zas funguje, abych ale začal pomalu shánět nové prachovky do zásoby.
|
|
07.07.2012 20:46 -
|
2490621
|
|
DOUFAK
|
|
|
Kde je bude shánět a odkud jsi měl tuto poslední? Prozrad.Díky
Kde je bude shánět a odkud jsi měl tuto poslední? Prozrad.Díky :nevim
|
|
07.07.2012 21:57 -
|
2490629
|
|
.45acp
|
|
|
Ty současný jsem vykručel v Jablonci u firmy zabývající se renovací brzd. Ty 2 prachovky tam měli nějaký zapomenutý, ani nevěděli odkud. Slibovali, e se pokusí sehnat někde dalí, ale je to u víc jak měsíc a pořád nic. Tak asi nic. Jinak ty prachovky byly kadá trochu jiná, co se týká tuhosti, take asi kadá jiná. Zatím jsou určitě lepí, neř ty seraný, co tam byly.
Nový budu schánět průběně porůznu.
Ty současný jsem vykručel v Jablonci u firmy zabývající se renovací brzd. Ty 2 prachovky tam měli nějaký zapomenutý, ani nevěděli odkud. Slibovali, e se pokusí sehnat někde dalí, ale je to u víc jak měsíc a pořád nic. Tak asi nic. Jinak ty prachovky byly kadá trochu jiná, co se týká tuhosti, take asi kadá jiná. Zatím jsou určitě lepí, neř ty seraný, co tam byly.
Nový budu schánět průběně porůznu.
|
|
07.07.2012 22:12 -
|
2490630
|
|
DOUFAK
|
|
|
Peugeot má stejné brzd.třmeny,jako C5 ?
Peugeot má stejné brzd.třmeny,jako C5 ?:nevim
|
|
07.07.2012 22:33 -
|
2490631
|
|
.45acp
|
|
|
Asi hlavně nemá ručku na předek.
Jinak co jsem v tom repasovacím keftě koukal na různé třmeny jiných výrobců, tak to maj řeený kadej trochu jinak. Docela mě zaujal systém, kde je na ose nasazená guma poměrně malého průměru, ale v celé délce mezi třmenem a pákou. Touto cestou by mohla jít nějaká náhrada. Jen kdyby to nějakej dobrovolník vymyslel, vyrobil a vyzkouel. Jo, v naem případě by asi musel být průměr tý gumy na straně třmenu kolem 30mm.
Asi hlavně nemá ručku na předek.
Jinak co jsem v tom repasovacím keftě koukal na různé třmeny jiných výrobců, tak to maj řeený kadej trochu jinak. Docela mě zaujal systém, kde je na ose nasazená guma poměrně malého průměru, ale v celé délce mezi třmenem a pákou. Touto cestou by mohla jít nějaká náhrada. Jen kdyby to nějakej dobrovolník vymyslel, vyrobil a vyzkouel. Jo, v naem případě by asi musel být průměr tý gumy na straně třmenu kolem 30mm.
|
|
12.08.2012 13:25 -
|
2498764
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Potřebuji poradit, zatuhlá ručka, podle návodu potřebuji povolit roubek drící páčku - torx 30, ale nějaký ikula se o to u pokouel a komplet ho zlikvidoval. lo by to nějak kupříkladu odříznout flexou a pak ho vytočit?? Nebo nějaká jiná rada?
Potřebuji poradit, zatuhlá ručka, podle návodu potřebuji povolit roubek drící páčku - torx 30, ale nějaký ikula se o to u pokouel a komplet ho zlikvidoval. lo by to nějak kupříkladu odříznout flexou a pak ho vytočit?? Nebo nějaká jiná rada?
|
|
12.08.2012 14:16 -
|
2498769
|
|
jumep
|
|
|
ja ked to nejde povolit tak majzlik, kladivko a vytukam (povolim ho) - naposledy tak jeden vcera
ja ked to nejde povolit tak majzlik, kladivko a vytukam (povolim ho) - naposledy tak jeden vcera
|
|
12.08.2012 17:42 -
|
2498781
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Chápu to tak, e je strená hvězdička torxu. Uře estihran ze roubku a navař, nebo stačí i krátká kulatinka, abys měl páku. Potom to povolí.
Chápu to tak, e je strená hvězdička torxu. Uře estihran ze roubku a navař, nebo stačí i krátká kulatinka, abys měl páku. Potom to povolí.
|
|
| |
|
|