| | |
03.08.2011 15:48 -
Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I, II
|
2404454
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pokud se nevrací ručka a při normálním brdění se to vrací, tak bude zadřená jen hřídelka ruční brzdy na třmenu. Potřebuje rozebrat, rozhýbat, vyčistit a namazat, prachovku bohuel asi neseene, protoe se samostatně nedodává.
.link.
Pokud se nevrací ručka a při normálním brdění se to vrací, tak bude zadřená jen hřídelka ruční brzdy na třmenu. Potřebuje rozebrat, rozhýbat, vyčistit a namazat, prachovku bohuel asi neseene, protoe se samostatně nedodává.
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/oprava-pridretej-rucnej
|
|
03.08.2011 19:03 -
|
2404461
|
|
.45acp
|
|
|
Předevčírem jsem podle toho návodu taky rozhejbával ručku na pravém kole. Jen se mi nepodařilo dostupnýma prostředkama (torx pochybného původu a sloení) povolit roubek drící páku. Jen jsem to ostříkal nějakejma olejíčkama a rozhejbal, a se sama páka vracela ze zabrděné polohy. Zatím se vrací dobře.
Předevčírem jsem podle toho návodu taky rozhejbával ručku na pravém kole. Jen se mi nepodařilo dostupnýma prostředkama (torx pochybného původu a sloení) povolit roubek drící páku. Jen jsem to ostříkal nějakejma olejíčkama a rozhejbal, a se sama páka vracela ze zabrděné polohy. Zatím se vrací dobře.
|
|
05.08.2011 16:34 -
|
2404746
|
|
jumep
|
|
|
Tony_Z napsal(a): tezkac: Ahoj, ono rozhýbání brzdiče můe pomoct jen na chvilku, kdy u je to hodně patné. Pravděpodobně se ti přidřel znovu a bude třeba rozebrat a pořádně vyčistit zevnitř. K tomu je dobré si koupit nové těsnění, které se rovnou vymění při čitění. Měl jsem stejný problém ( 2x jsem čistil zvenku a po chvilce se to zase zadřelo, kdy jsem vyčistil zevnitř, tak zatím ok )
Jinak koukám, e jsi z Kladna, tak pokud chce, můe mě kontaktovat na libovolný kontakt v profilu a můem se kouknout, jestli je to stejný problém, co jsem měl já.
nemas pravdu, ocistil a spravil som to zvonku a zatial rok a pol ok, ide o to cim to spravis a ako to spravis
troska som upgradol postup, na cistenie pouzivam cistic na brzdy v sprayi, ide to tym pekne docista a potom teflonovy olej na premazavanie
grafitova vazelina nici tu prachovku ked bola ok, takze odporucam hladat ine stale mazivo
nemas pravdu, ocistil a spravil som to zvonku a zatial rok a pol ok, ide o to cim to spravis a ako to spravis
troska som upgradol postup, na cistenie pouzivam cistic na brzdy v sprayi, ide to tym pekne docista a potom teflonovy olej na premazavanie
grafitova vazelina nici tu prachovku ked bola ok, takze odporucam hladat ine stale mazivo
|
|
08.08.2011 09:29 -
|
2405203
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Jumep: Tak v mém případě by na to (asi) ádné volejíčky nepomohli. Nebylo to jen zanesené, ale i orezlé. Jak váleček, tak tělo třmenu - musel jsem to umirglovat. Zvenku to neudělá - nebo jinak, já toto konkrétně zvenku prostě neumím A jsem mazal jak jsem mazal, po měsíci to drhlo znovu - mirgl to zatím spravil.
Jumep: Tak v mém případě by na to (asi) ádné volejíčky nepomohli. Nebylo to jen zanesené, ale i orezlé. Jak váleček, tak tělo třmenu - musel jsem to umirglovat. Zvenku to neudělá - nebo jinak, já toto konkrétně zvenku prostě neumím :-) A jsem mazal jak jsem mazal, po měsíci to drhlo znovu - mirgl to zatím spravil.
|
|
26.09.2011 21:07 -
|
2415834
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
tak jsem byl dnes v servisu a mimo jiné jsem enchal rozhejbat ruční brzdu (u se zase nevracela), výsledek je, e excentr je v háji a tak mi bylo doporučeno vyměnit celé brzdiče, máte tuení zda neexistuje nějaká opravná sada? celý brzdič mám za 3000,- Kč kus
zadní brzdiče jsme měnil před cca 2 roky...
tak jsem byl dnes v servisu a mimo jiné jsem enchal rozhejbat ruční brzdu (u se zase nevracela), výsledek je, e excentr je v háji a tak mi bylo doporučeno vyměnit celé brzdiče, máte tuení zda neexistuje nějaká opravná sada? celý brzdič mám za 3000,- Kč kus :-(
zadní brzdiče jsme měnil před cca 2 roky...:-((((
|
|
26.09.2011 21:15 -
|
2415839
|
|
jumep
|
|
|
tu tazko radit ... ako prisli na to ze ten excenter je v haji?
|
|
26.09.2011 21:17 -
|
2415841
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
jumep napsal(a): tu tazko radit ... ako prisli na to ze ten excenter je v haji?
přesně nevím, ale čistili to, take to snad měli rozhozený
přesně nevím, ale čistili to, take to snad měli rozhozený
|
|
27.09.2011 09:09 -
|
2415887
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Tezkac: Rozebrat a vyčistit pořádně zevnitř. +nová těsnění. Asi to bude mít orezlé stejně jako jsem měl já. Pochybuji, e ti to v servisu rozebrali do roubku. Kdy tu rez neodstraní mechanicky, tak ti chemie nepomůe nebo jen na krátkou dobu.
Tezkac: Rozebrat a vyčistit pořádně zevnitř. +nová těsnění. Asi to bude mít orezlé stejně jako jsem měl já. Pochybuji, e ti to v servisu rozebrali do roubku. Kdy tu rez neodstraní mechanicky, tak ti chemie nepomůe nebo jen na krátkou dobu.
|
|
27.09.2011 11:14 -
|
2415913
|
|
jumep
|
|
|
Tony_Z napsal(a): Tezkac: Rozebrat a vyčistit pořádně zevnitř. +nová těsnění. Asi to bude mít orezlé stejně jako jsem měl já. Pochybuji, e ti to v servisu rozebrali do roubku. Kdy tu rez neodstraní mechanicky, tak ti chemie nepomůe nebo jen na krátkou dobu.
nesuhlasim, uz rok a pol mi to chodi uplne v pohode
DOLEZITE je pouzivat tu rucnu pravidelne, nielen obcasne, potom to vydrzi fungovat
nesuhlasim, uz rok a pol mi to chodi uplne v pohode
DOLEZITE je pouzivat tu rucnu pravidelne, nielen obcasne, potom to vydrzi fungovat
|
|
27.09.2011 19:45 -
|
2415963
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
jumep napsal(a): nesuhlasim, uz rok a pol mi to chodi uplne v pohode
přesně tak, pouívat ji, prohlídnu to min 2x ročně při výměně gum, případně namazat místo jak čumí lanko ven z bowdenu - protoe suchým lankem navzlína voda dovnitř, opravit pokozený bowden, vyčistit a nevím co jetě, jinak za páku ručky nikdy netahám, pouze ji nadzvednu za současného selápnutí brzdového pedálu - takto se max mono etří bowden
přesně tak, pouívat ji, prohlídnu to min 2x ročně při výměně gum, případně namazat místo jak čumí lanko ven z bowdenu - protoe suchým lankem navzlína voda dovnitř, opravit pokozený bowden, vyčistit a nevím co jetě, jinak za páku ručky nikdy netahám, pouze ji nadzvednu za současného selápnutí brzdového pedálu - takto se max mono etří bowden :palec
|
|
28.09.2011 10:36 -
|
2416024
|
|
Tony_Z
|
|
|
Najk: Tezkac ale řeí to, e se mu nevrací třmen. A né zatuhlý lanko v bowdenu.
Najk: Tezkac ale řeí to, e se mu nevrací třmen. A né zatuhlý lanko v bowdenu. :-)
|
|
08.12.2011 20:40 -
|
2431608
|
|
Hanz 397
|
|
|
bobe napsal(a): Tak zrovna minulý týden se mi stalo e po vyndání brzdových destiček z pravého brzdiče mi řekl automechanik, brzdič je v háji a musí se vyměnit.
A měl pravdu a já zjistil proč se to musí vyměnit.
Kadý automechanik pouívá přípravek na zatlačení pístku dovnitř aby se tam veli nové destičky a to je sakra velká chyba. Na levé straně to problém není protoe se pístek zatlačuje otáčením ve směru hodinových ručiček ovem na pravé straně se pístek zatlačuje otáčením proti směru hodinových ručiček. Ovem servisáci to nevědí a tím přípravkem zničí nek samotelu. Pak je verdikt brzdič je patný a musí se vyměnit. Take, nenechat se oklamat, upozornit servis e je to jinak ne u aut německé výroby anebo si to udělat sám.
Dalí zjitění pro případnou opravu doma na dvorku pro opravu u zničeného brzdiče si můete koupit brzdič na vrakárně z jakékoliv C5. Brzdič sice pasovat nebude ale vnitřek ano a to kompletně. Jen se nesmí zaměňovat vnitřek pravého a levého brzdiče. Snad jsem pomohl někomu aby nemusel vyhazovat zbytečně peníze do kapsy někomu kdo udělal chybu a svede to na zničené zařízení.
Tak tak. Taky mi vichni tvrdili.e mám třmen ko,kdy jsem jim popsal,co mi to dělá. Tak jsem si řekl,e teda u nemám,co zkazit,objednal jsem opravnou sadu třmenu,o které mi tvrdili,e je na prd,milý třmen jsem rozebral,vyčistil,namazal ovládání ručky speciální vazelínou na brzdy,kterou fasujeme v práci a která mimo jiné neere gumu,sloil a ejhle-karohlídi neměli pravdu a milá ručka u přes rok chodí,jako nová. Při tom,ne jsem to udělal,tak jsem jí musel co 14 dní přemlouvat konkorem,aby mě nechala aspoň vycouvat z garáe...
Tak tak. Taky mi vichni tvrdili.e mám třmen ko,kdy jsem jim popsal,co mi to dělá. Tak jsem si řekl,e teda u nemám,co zkazit,objednal jsem opravnou sadu třmenu,o které mi tvrdili,e je na prd,milý třmen jsem rozebral,vyčistil,namazal ovládání ručky speciální vazelínou na brzdy,kterou fasujeme v práci a která mimo jiné neere gumu,sloil a ejhle-karohlídi neměli pravdu a milá ručka u přes rok chodí,jako nová. Při tom,ne jsem to udělal,tak jsem jí musel co 14 dní přemlouvat konkorem,aby mě nechala aspoň vycouvat z garáe...
|
|
10.12.2011 15:07 -
|
2431841
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): Tak tak. Taky mi vichni tvrdili.e mám třmen ko,kdy jsem jim popsal,co mi to dělá. Tak jsem si řekl,e teda u nemám,co zkazit,objednal jsem opravnou sadu třmenu,o které mi tvrdili,e je na prd,milý třmen jsem rozebral,vyčistil,namazal ovládání ručky speciální vazelínou na brzdy,kterou fasujeme v práci a která mimo jiné neere gumu,sloil a ejhle-karohlídi neměli pravdu a milá ručka u přes rok chodí,jako nová. Při tom,ne jsem to udělal,tak jsem jí musel co 14 dní přemlouvat konkorem,aby mě nechala aspoň vycouvat z garáe...
o jakou sadu se jedna?
o jakou sadu se jedna?
|
|
10.12.2011 15:26 -
|
2431848
|
|
Darja
|
|
|
ideálně poslat i objednací číslo....
ideálně poslat i objednací číslo....:palec
|
|
10.12.2011 19:21 -
|
2431897
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tohle je ta sada. Na tom obrázku není vechno,co v ní je a je tam i těsnění na tu ručku. Aspoň teda doufám,e ta,co jsem tam dal,tam patří Ale asi jo,kdy to funguje.
.link.
Tohle je ta sada. Na tom obrázku není vechno,co v ní je a je tam i těsnění na tu ručku. Aspoň teda doufám,e ta,co jsem tam dal,tam patří:-d Ale asi jo,kdy to funguje.
http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;158965;159014;159553;4557002;4557009;4557011;4557012|CT=5|PCT=4|CUR=0|EM=False|PGS=20|PT=0|PDID=1945507|PDPID=3298708|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0|
|
|
10.12.2011 19:37 -
|
2431903
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jo,má pravdu,ta krycí tam chybí,ale to je asi jediná. Měl jsem jí ok,tak jsem jí tam vrátil.
Jo,má pravdu,ta krycí tam chybí,ale to je asi jediná. Měl jsem jí ok,tak jsem jí tam vrátil.
|
|
10.12.2011 20:27 -
|
2431917
|
|
koblih9
|
Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Zdravím vechny,chtěl jsem poděkovat vem za tuto diskuzi,perfektně mě navedla kdy mě potkal problém s přirďováním ruční brzdy.V servisu se mnou byli hotoví za půl minuty,řekli" nezatahuj ručku" a vyoupli mě ze dveří.Tak jsem před barákem el na vechny čtyři a za hodinu bylo po problému.Pouze lehce přirezlá osička na pravém brzdiči.Udělal jsem obě strany a chodí to u přez dva měsíce.
inacik00 tady před časem řeil roub s pětihrannou hlavou na předním brzdiči.Mohu poskytnout zájemcům ořech na velkou golu s tímto pětihranem.
Zdravím vechny,chtěl jsem poděkovat vem za tuto diskuzi,perfektně mě navedla kdy mě potkal problém s přirďováním ruční brzdy.V servisu se mnou byli hotoví za půl minuty,řekli" nezatahuj ručku" a vyoupli mě ze dveří.Tak jsem před barákem el na vechny čtyři a za hodinu bylo po problému.Pouze lehce přirezlá osička na pravém brzdiči.Udělal jsem obě strany a chodí to u přez dva měsíce.
inacik00 tady před časem řeil roub s pětihrannou hlavou na předním brzdiči.Mohu poskytnout zájemcům ořech na velkou golu s tímto pětihranem. :palec
|
|
| |
|
|