| | |
04.01.2010 21:42 -
Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I, II
|
1430346
|
|
mára
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 64 |
|
|
díky za rychlé reakce. věk kapaliny fakt neznám a chtěl jsem ji na jaře nechat vyměnit. udělám v nejblií době /hned jak na to někdo bude mít čas/ jaká tam patří?
díky za rychlé reakce. věk kapaliny fakt neznám a chtěl jsem ji na jaře nechat vyměnit. udělám v nejblií době /hned jak na to někdo bude mít čas/ jaká tam patří?
|
|
04.01.2010 21:46 -
|
1430347
|
|
jumep
|
|
|
no vicku je ze DOT 4, treba tam dat nieco vhodne pre ABS / ESP system (povodne na to bolo vyvynute DOT 5) a menit sa to ma kazde 2 roky, alebo ak to dosiahne nizky bod varu
no vicku je ze DOT 4, treba tam dat nieco vhodne pre ABS / ESP system (povodne na to bolo vyvynute DOT 5) a menit sa to ma kazde 2 roky, alebo ak to dosiahne nizky bod varu
|
|
04.01.2010 23:53 -
|
1430355
|
|
Boboman
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Prosím potřeboval bych vědět jak zatahnou prasátko na přední napravě.Neni zamrzle a ani ruční brzda není zatáhlá.Ve na autě jsem si zatim dělal sám a todle mě dostalo vůbec nevím jak.Předem děkuji
Prosím potřeboval bych vědět jak zatahnou prasátko na přední napravě.Neni zamrzle a ani ruční brzda není zatáhlá.Ve na autě jsem si zatim dělal sám a todle mě dostalo vůbec nevím jak.Předem děkuji
|
|
05.01.2010 08:10 -
|
1430358
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
je sroubovaci
stari kapaliny nema vliv na rozsviceni kontrolky brzd
je sroubovaci
stari kapaliny nema vliv na rozsviceni kontrolky brzd
|
|
05.01.2010 11:59 -
|
1430372
|
|
Boboman
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 2 |
|
|
roubuji ale zůstává pořád na místě.Vím e tam je atipický pětihran ten se povoluje?
roubuji ale zůstává pořád na místě.Vím e tam je atipický pětihran ten se povoluje?
|
|
05.01.2010 13:10 -
|
1430375
|
|
tief
|
|
|
Jestli je to stejne jak na BXe tak sroubujes ve smeru hodinek a tlacis dovnitr, pak to tam krasne zaleze. Proc chces povolovat 5tihran ?
Jestli je to stejne jak na BXe tak sroubujes ve smeru hodinek a tlacis dovnitr, pak to tam krasne zaleze. Proc chces povolovat 5tihran ? :-O
|
|
27.01.2010 20:06 -
|
1803192
|
|
Jindra66
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Zdravím C5kaře .Problém ,patně odbrduje ruční brzda,lanovody jsou OK.patně se vrací páčka do brzdiče musím jí pomoci rukou.U jsem to prostříkával olejem (VD40)a rozhýbával ale nemělo to dlouhý efekt.Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá s tímto zkuenost jak to např. rozebrat a pořádně vyčistit a promazat.Díky za vae zkuenosti.
Zdravím C5kaře .Problém ,patně odbrduje ruční brzda,lanovody jsou OK.patně se vrací páčka do brzdiče musím jí pomoci rukou.U jsem to prostříkával olejem (VD40)a rozhýbával ale nemělo to dlouhý efekt.Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá s tímto zkuenost jak to např. rozebrat a pořádně vyčistit a promazat.Díky za vae zkuenosti.
|
|
27.01.2010 20:10 -
|
1803193
|
|
jumep
|
|
|
toto som opravoval niekolko krat
Treba dat dole tu packu (je tam torx a potom sa da zrazit), dat von prachovku ktora to sposobuje a neda sa zohnat (BOSCH 401.096), povacsine je prasknuta.
Vycistit to docista, prestriekat wdckom napriklad, nasadit packu a rozchodit. Zatial sa to vzdy dalo. Namazat to vazelinou, dat tam tu zlu prachovku, nahodit torx a tesit sa z fungujucej rucnej. Samozrejme do doby kym sa to zasa nezaspini.
Ak niekto zozenete prachovku dajte vedet
toto som opravoval niekolko krat
Treba dat dole tu packu (je tam torx a potom sa da zrazit), dat von prachovku ktora to sposobuje a neda sa zohnat (BOSCH 401.096), povacsine je prasknuta.
Vycistit to docista, prestriekat wdckom napriklad, nasadit packu a rozchodit. Zatial sa to vzdy dalo. Namazat to vazelinou, dat tam tu zlu prachovku, nahodit torx a tesit sa z fungujucej rucnej. Samozrejme do doby kym sa to zasa nezaspini.
Ak niekto zozenete prachovku dajte vedet
Přílohy: prachovka_rucna_c5.jpg ( 23575b ) - tvar a rozmer umiestnenieprachovky.jpg ( 1009947b ) - |
|
27.01.2010 20:54 -
|
1803223
|
|
Jindra66
|
|
|
Jestli jsem to dobře pochopil tak po vyroubování torxu se vytáhne ta páčka s nějakou hřídelkou např.s tisícehranem?
Jestli jsem to dobře pochopil tak po vyroubování torxu se vytáhne ta páčka s nějakou hřídelkou např.s tisícehranem?
|
|
27.01.2010 21:02 -
|
1803230
|
|
jumep
|
|
|
ne, ta packa ma dieru ktora sa nasuva na mnohohran
ne, ta packa ma dieru ktora sa nasuva na mnohohran
|
|
27.01.2010 21:12 -
|
1803232
|
|
Jindra66
|
|
|
Take po sundání páčky se sundá ta prachovka a ta hřídelka se musí promazat v brzdiči z kterého nejde jednodue vyndat.
Take po sundání páčky se sundá ta prachovka a ta hřídelka se musí promazat v brzdiči z kterého nejde jednodue vyndat.
|
|
27.01.2010 21:15 -
|
1803233
|
|
jumep
|
|
|
vyberat som tu hriadelku nikdy nevyberal, len som dal dole packu, ocistil, premazal, rozhybal (a to chodilo tak tazko ze kladivom som to rozhybaval) ked to chodilo lahko a vracalo sa to samo, tak som to zlozil
vycistit, nasadit packu a rozhybavat
vyberat som tu hriadelku nikdy nevyberal, len som dal dole packu, ocistil, premazal, rozhybal (a to chodilo tak tazko ze kladivom som to rozhybaval) ked to chodilo lahko a vracalo sa to samo, tak som to zlozil
vycistit, nasadit packu a rozhybavat
|
|
27.01.2010 21:21 -
|
1803234
|
|
Jindra66
|
|
|
Díky za odpovědi, a se zlepí počasí tak se do toho pustim.
Díky za odpovědi, a se zlepí počasí tak se do toho pustim.
|
|
28.01.2010 05:29 -
|
1803265
|
|
tomc
|
|
|
mechanizmus ručky je jitěn proti kutilum spel roubem mě zustavala viset tak po 14dnech od promazaní po brděni s tahlého kopce kde se brzdič zahřálrano zustala ručka zatahlá a musel jsem ji rukou vratitbrzdič jsem mněl nekolikrát venku,mazal vím moným a vdy se kousla pomohlo a zalití hřidelky olejem a přihřátí horkovzdukou mazadlo se konečně dostalo vude a u mám pokoj
mechanizmus ručky je jitěn proti kutilum spel roubem:palec mě zustavala viset tak po 14dnech od promazaní po brděni s tahlého kopce kde se brzdič zahřál:-(rano zustala ručka zatahlá a musel jsem ji rukou vratit:-pbrzdič jsem mněl nekolikrát venku,mazal vím moným a vdy se kousla:-( pomohlo a zalití hřidelky olejem a přihřátí horkovzdukou :palec mazadlo se konečně dostalo vude a u mám pokoj:-))
|
|
28.01.2010 12:42 -
|
1803276
|
|
jumep
|
|
|
tomc: spesl sroub je klasicky torx
a ked to ide vratit rukou to vam ide lahko, ja som to vracal kladivom
tomc: spesl sroub je klasicky torx
a ked to ide vratit rukou to vam ide lahko, ja som to vracal kladivom :)
|
|
28.01.2010 13:20 -
|
1803278
|
|
tomc
|
|
|
no kdy je brzdič nekolikrát po sobě venku rozhýbáván a promazáván tak u to zadření není velké,ale je!!!pruiny neměly sílu na vracení,stačilo jen zatlačit a u byl brzdič uvolněný
no kdy je brzdič nekolikrát po sobě venku rozhýbáván a promazáván tak u to zadření není velké:-)),ale je!!!pruiny neměly sílu na vracení,stačilo jen zatlačit a u byl brzdič uvolněný :-o
|
|
28.01.2010 13:31 -
|
1803279
|
|
jumep
|
|
|
chce to tu prachovku, potom to bude ok, takto sa tam vecne dostava bordel ...
ps, spesl srob sa da nahradit klasickou 6stkou s velkou podlozkou
chce to tu prachovku, potom to bude ok, takto sa tam vecne dostava bordel ...
ps, spesl srob sa da nahradit klasickou 6stkou s velkou podlozkou
|
|
31.03.2010 21:43 -
|
2340698
|
|
jumep
|
|
|
igok, ja som to spravil a drzi to, vid navod
tomc to dal aj von (natlkol na to 13stku ocko )
ale je tu myslim este jedna varianta, rozobrat to z vnutra ....
igok, ja som to spravil a drzi to, vid navod
tomc to dal aj von (natlkol na to 13stku ocko :) )
ale je tu myslim este jedna varianta, rozobrat to z vnutra ....
|
|
31.03.2010 21:47 -
|
2340700
|
|
DOUFAK
|
|
|
igok napsal(a): tomc napsal(a): mechanizmus ručky je jitěn proti kutilum spel roubem
tomc myslel asi ten 5 hranny srob na brzdici. Tiez si myslim ze keby sa mi ho podarilo vytocit, tak by som dostal von celu osku a mohol ju poriadne ocistit a premazat. Zatial len WDckujem v pravidelnych intervaloch zkus tu červenou kapču a pořádně to vylejt,zrovna tak,jak to JUMEP nafotil ten postup a pak to překryj tím WD a závěrem trochu grafitky,simerink a já ti garantuji,tak 3-4 ročky klídek s vůní květin...
zkus tu červenou kapču a pořádně to vylejt,zrovna tak,jak to JUMEP nafotil ten postup a pak to překryj tím WD a závěrem trochu grafitky,simerink a já ti garantuji,tak 3-4 ročky klídek s vůní květin...:-d
|
|
| |
|
|