| | |
02.01.2020 18:52 -
Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I, II
|
3253225
|
|
Bobr53
|
|
|
V některých případech je moné přibrzděná přední kola uvolnit silným zabrzděním na zpětný chod Stojí za vyzkouení, závadu s ruční brzdou to jistě neodstraní, ale odjet se dá.
V některých případech je moné přibrzděná přední kola uvolnit silným zabrzděním na zpětný chod ;-) Stojí za vyzkouení, závadu s ruční brzdou to jistě neodstraní, ale odjet se dá.
|
|
02.01.2020 20:04 -
|
3253250
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Chlapi, díky moc za rady!
Zkusil jsem opět zatáhnout a uvolnit ručku a lanko napnutý jak struna. Take jsem zatáhnul za tu páčku a ručka se pěkně dotáhla a na konec.
Take je to vlastně dobrá a patná zpráva. Brzdič je podle veho ok, ale evidentně ten "nový" lanovod a lanko ok vůbec není. Jestli teda nemůe být jetě jiný důvod k tomu, e by se to samo nevracelo. No a patná zpráva je, e prostě ty lanka a lanovody vydrely krásných 13 měsíců (nakonec jsem zjistil, e jsem to nechal dělat u minulej listopad) a 17 tisíc kilometrů. Tam se musí někudy snad dostávat voda nebo bordel. No jdu teoreticky vzdělat, z čeho se to tam vlastně skládá.
Jo a hlavně se neomlouvejte za různý neodborný rady. Jestli se nepletu, tak je to původní smysl těchhle a podobných stránek. A ačkoliv dneska frčí rady typu "dej to do servisu a neourej se v tom", tak tady je jasně vidět, e i bez servisu lze poradit tak, abych zítra zas po 600 metrech nemusel zaparkovat auto u autobusový zastávky, vyndat drobný na parkování a koupit si lístek...
Chlapi, díky moc za rady!
Zkusil jsem opět zatáhnout a uvolnit ručku a lanko napnutý jak struna. Take jsem zatáhnul za tu páčku a ručka se pěkně dotáhla a na konec.
Take je to vlastně dobrá a patná zpráva. Brzdič je podle veho ok, ale evidentně ten "nový" lanovod a lanko ok vůbec není. Jestli teda nemůe být jetě jiný důvod k tomu, e by se to samo nevracelo. No a patná zpráva je, e prostě ty lanka a lanovody vydrely krásných 13 měsíců (nakonec jsem zjistil, e jsem to nechal dělat u minulej listopad) a 17 tisíc kilometrů. Tam se musí někudy snad dostávat voda nebo bordel. No jdu teoreticky vzdělat, z čeho se to tam vlastně skládá.
Jo a hlavně se neomlouvejte za různý neodborný rady. Jestli se nepletu, tak je to původní smysl těchhle a podobných stránek. A ačkoliv dneska frčí rady typu "dej to do servisu a neourej se v tom", tak tady je jasně vidět, e i bez servisu lze poradit tak, abych zítra zas po 600 metrech nemusel zaparkovat auto u autobusový zastávky, vyndat drobný na parkování a koupit si lístek...
|
|
02.01.2020 20:23 -
|
3253256
|
|
.45acp
|
|
|
Jarduk napsal(a): Jo a hlavně se neomlouvejte za různý neodborný rady. Jestli se nepletu, tak je to původní smysl těchhle a podobných stránek. A ačkoliv dneska frčí rady typu "dej to do servisu a neourej se v tom", tak tady je jasně vidět, e i bez servisu lze poradit tak, abych zítra zas po 600 metrech nemusel zaparkovat auto u autobusový zastávky, vyndat drobný na parkování a koupit si lístek...
U jsem byl několikrát za největího pitomce, proto to takto formuluju a snaím se co nejmíň k něčemu vyjadřovat.
U jsem byl několikrát za největího pitomce, proto to takto formuluju a snaím se co nejmíň k něčemu vyjadřovat. :-((((
|
|
22.01.2020 00:45 -
|
3255272
|
|
fastarrow
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Ahojte
ted jsem prijel domu 30ti km rychlosti, protoze mam pribrzdene prave predni kolo, take troku zavařené.
Bude stacit zatlacit pístek a rozchodit to na nejakou chvili?
1. brzdy jsou rok staré vč. desek
2. dneska jsem najezdil po městě 100km a udělalo to NAJEDNOU posledních 10km se to "kouslo" nějak
3. ručni brzdu nepouívám, take se přidřít nemohla, navíc mám odpojené lanko
4. i přesto jsem zkouel sklepnout táhlo ruční brzdy, ale bez výsledku (co jsem očekával)
5. asi se nevrátil asi pístek a "kousl" se?? Tak najednou?
6 JUMEP psal v nějakém příspěvku o "zkříených" brzdách - nevím co tím myslel (paklie to nějak souvisí s mým problémem)
7. Ráno potřebuju jet autem
8. jsem 200km od domova (aktuálně Brno) a mám příruční servisní kufřík - na brzdy by to mohlo stačit - take repase apod nepřipada teď v úvahu.
9. v jednom kopci nahoru se mi jakoby něco kouslo co je divné, motor to nikdy neudelal, take to bylo to seknutí brzdy??
10. Můe to udělat ABS? Mám tam prasklou manetu a vazelina vude okolo. Mohlo třeba ABS nějak zareagovat?ABS nesvití, tak si to nemyslím, ale raději se ptám a píu.
Prosím jen o stručné rady jak to rozchodit na pár dní ne bych to vyřeil jinak.
Díky za rady!
Máte nějaké stručné tipy na zítra? Díky
Ahojte
ted jsem prijel domu 30ti km rychlosti, protoze mam pribrzdene prave predni kolo, take troku zavařené.
Bude stacit zatlacit pístek a rozchodit to na nejakou chvili?
1. brzdy jsou rok staré vč. desek
2. dneska jsem najezdil po městě 100km a udělalo to NAJEDNOU posledních 10km se to "kouslo" nějak
3. ručni brzdu nepouívám, take se přidřít nemohla, navíc mám odpojené lanko
4. i přesto jsem zkouel sklepnout táhlo ruční brzdy, ale bez výsledku (co jsem očekával)
5. asi se nevrátil asi pístek a "kousl" se?? Tak najednou?
6 JUMEP psal v nějakém příspěvku o "zkříených" brzdách - nevím co tím myslel (paklie to nějak souvisí s mým problémem)
7. Ráno potřebuju jet autem :-))))
8. jsem 200km od domova (aktuálně Brno) a mám příruční servisní kufřík - na brzdy by to mohlo stačit - take repase apod nepřipada teď v úvahu.
9. v jednom kopci nahoru se mi jakoby něco kouslo co je divné, motor to nikdy neudelal, take to bylo to seknutí brzdy??
10. Můe to udělat ABS? Mám tam prasklou manetu a vazelina vude okolo. Mohlo třeba ABS nějak zareagovat?ABS nesvití, tak si to nemyslím, ale raději se ptám a píu.
Prosím jen o stručné rady jak to rozchodit na pár dní ne bych to vyřeil jinak.
Díky za rady! :palec
Máte nějaké stručné tipy na zítra? Díky
|
|
22.01.2020 02:39 -
|
3255273
|
|
Bobr53
|
|
|
U jsem to tady dříve uváděl - zkus silně zabrzdit na zpátečku (prostřídat přibrzdění dopředu a dozadu), dříve ne začne rozebírat.
U jsem to tady dříve uváděl - zkus silně zabrzdit na zpátečku (prostřídat přibrzdění dopředu a dozadu), dříve ne začne rozebírat. ;-)
|
|
22.01.2020 11:07 -
|
3255278
|
|
fastarrow
|
|
|
Bobr diky za radu, pomohlo. Sice uz jak jsem prisel k autu, tak se lehce dalo do pohybu (stalo trochu z kopce), ale pedal byl pořád tuhý. Par krát jsem to udělal jak jsi psal a pedál začal chodit normálně, take super.
Ted uz jen technicky dotaz, kously se desky?
Bobr53 napsal(a): U jsem to tady dříve uváděl - zkus silně zabrzdit na zpátečku (prostřídat přibrzdění dopředu a dozadu), dříve ne začne rozebírat.
Bobr diky za radu, pomohlo. Sice uz jak jsem prisel k autu, tak se lehce dalo do pohybu (stalo trochu z kopce), ale pedal byl pořád tuhý. Par krát jsem to udělal jak jsi psal a pedál začal chodit normálně, take super. :palec
Ted uz jen technicky dotaz, kously se desky?
|
|
22.01.2020 13:49 -
|
3255289
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Proč má proboha odpojenou ruční brzdu?
Nové brzdy... myslí váně nové brzdy tedy i včetně třmenů nebo jen desky + kotouče?
Ten mechanizmus ruční brzdy je propojený se samotely (snad to je správné slovo pro tento systém) a kdy tu ručku nepouívá, tak se to nehýbe a je to mnohem více náchylné k zatuhnutí.
Ruční brzdu pouívat, pouívat, pouívat, pořád a stále dokola (tedy pokud auto nenechám dlouho stát a na rovině. - to je vyjímka )
Proč má proboha odpojenou ruční brzdu? :-o:-o:-o:-o
Nové brzdy... myslí váně nové brzdy tedy i včetně třmenů nebo jen desky + kotouče?
Ten mechanizmus ruční brzdy je propojený se samotely (snad to je správné slovo pro tento systém) a kdy tu ručku nepouívá, tak se to nehýbe a je to mnohem více náchylné k zatuhnutí.
Ruční brzdu pouívat, pouívat, pouívat, pořád a stále dokola (tedy pokud auto nenechám dlouho stát a na rovině. :-)) - to je vyjímka )
|
|
22.01.2020 17:24 -
|
3255298
|
|
fastarrow
|
|
|
Tak nakonec jsem to musel stejně rozebrat "na koleně" zatlačit pístek atd. Budu muset vyměnit prachovku, byla pokozena. Ulomil jsem si včera v noci táhlo od ručky (ten zobáček), take je to odpojené. Ručka je u dlouho zatuhnutá, chce to rozebrat třmeny, vyčistit (prý to někdy pomůe někdy ne, nebo na chvíli) a teď u určitě vyměnit lanka, trubky atd .
Ted to jede krásně volně
Tony_Z napsal(a): Proč má proboha odpojenou ruční brzdu?
Ruční brzdu pouívat, pouívat, pouívat, pořád a stále dokola (tedy pokud auto nenechám dlouho stát a na rovině. - to je vyjímka )
Tak nakonec jsem to musel stejně rozebrat "na koleně" zatlačit pístek atd. Budu muset vyměnit prachovku, byla pokozena. Ulomil jsem si včera v noci táhlo od ručky (ten zobáček), take je to odpojené. Ručka je u dlouho zatuhnutá, chce to rozebrat třmeny, vyčistit (prý to někdy pomůe někdy ne, nebo na chvíli) a teď u určitě vyměnit lanka, trubky atd :D.
Ted to jede krásně volně :palec
|
|
27.01.2020 21:27 -
|
3256525
|
|
edo
|
Město: Hody , Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Zdravim pani, u mna pomohla vymena piestika ( je na to opravna sada), pozor je potrebne vymenit aj tesnenie vnutorneho piestika, pod nim mallo cirkuluje brzdovka a nazbiera sa tam kopa bordelu. Bol uplne zablokovany a je ovladany rucnou a to potom blokuje spatne vymedzenie brzd. A este odporucam vymenit bowdeny rucnej (malo pouzivana ).. Nasledne mi klesla spotreba o viac ako liter.
Zdravim pani, u mna pomohla vymena piestika ( je na to opravna sada), pozor je potrebne vymenit aj tesnenie vnutorneho piestika, pod nim mallo cirkuluje brzdovka a nazbiera sa tam kopa bordelu. Bol uplne zablokovany a je ovladany rucnou a to potom blokuje spatne vymedzenie brzd. A este odporucam vymenit bowdeny rucnej (malo pouzivana ).. Nasledne mi klesla spotreba o viac ako liter.
;-)
|
|
24.03.2020 10:18 -
|
3264080
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Mne sa stala zaujímava vec, prečítal som si celý tento topic. Neviem presne na čo sa zamera, mono niekto z Vás ma usmerní aby som nerobil niečo čo netreba...
Stalo sa mi: po vežmi prudkom brzdení: spadol mi pedál na podlahu a ostali brzdie predné brzdy, hlavne PP koleso. LTT som doiel domov - 2km.
Tak som to rozobral, zatlačil piestiky naspa. Pri zatlačovaní PP. piestika som si vimol pri otáčaní piestika e jemne v ňom lupká - ako keď je vybehané loisko. Následne zapol odvzdunovanie ABS ale pre nedostatok času som stihol spravi 20% procesu ale pedal mi u drí a nepadá. Ale PP. koleso stále mierne pribzduje.
Neviete čo to môe by? Podža toho čo som tu čítal viac menej vetko...
Kadopádne asi skúsim:
1. rozobra strmeň a zrepasovat (je tam 2,5roka nový strmeň, tak ho asi porazilo) len musím v tejto dobe karanteny zohna ten 5hran-14mm
2. odvzdunit ABS a brzdy
3. zrepasova brzdový valec, oplatí sa mi?
Na čo sa zamera? resp čo si myslíte?
Mne sa stala zaujímava vec, prečítal som si celý tento topic. Neviem presne na čo sa zamera, mono niekto z Vás ma usmerní aby som nerobil niečo čo netreba...
Stalo sa mi: po vežmi prudkom brzdení: spadol mi pedál na podlahu a ostali brzdie predné brzdy, hlavne PP koleso. LTT som doiel domov - 2km.
Tak som to rozobral, zatlačil piestiky naspa. Pri zatlačovaní PP. piestika som si vimol pri otáčaní piestika e jemne v ňom lupká - ako keď je vybehané loisko. Následne zapol odvzdunovanie ABS ale pre nedostatok času som stihol spravi 20% procesu ale pedal mi u drí a nepadá. Ale PP. koleso stále mierne pribzduje.
Neviete čo to môe by? Podža toho čo som tu čítal viac menej vetko...
Kadopádne asi skúsim:
1. rozobra strmeň a zrepasovat (je tam 2,5roka nový strmeň, tak ho asi porazilo) len musím v tejto dobe karanteny zohna ten 5hran-14mm
2. odvzdunit ABS a brzdy
3. zrepasova brzdový valec, oplatí sa mi?
Na čo sa zamera? resp čo si myslíte?
|
|
24.03.2020 10:24 -
|
3264082
|
|
jumep
|
|
|
rozpadol sa asi ten mechanizmus v strmeni, alebo hadica moze byt nacla (skus povolit odvzdusnovak ci neodbrzdi)
hlavny brzdovy valec ked tiekol som robil asi na 5x, aj ked vsetko vypadalo ok, nove gumicky, tiekol - tu skor odporucim zohnat iny
rozpadol sa asi ten mechanizmus v strmeni, alebo hadica moze byt nacla (skus povolit odvzdusnovak ci neodbrzdi)
hlavny brzdovy valec ked tiekol som robil asi na 5x, aj ked vsetko vypadalo ok, nove gumicky, tiekol - tu skor odporucim zohnat iny
|
|
24.03.2020 11:32 -
|
3264096
|
|
LukoLVG
|
|
|
Jumep, dobry napad. Ked povolim odvzdusnovak a povoli tlak tak myslis tu hadicu co ide do strmena?
Tak ak sa rozpadol mechanizmus mozem novy strmen... Alebo stačí kúpi toto:
.link.
Na brzdovy valec sa teda zatial vyprdim.
Jumep, dobry napad. Ked povolim odvzdusnovak a povoli tlak tak myslis tu hadicu co ide do strmena?
Tak ak sa rozpadol mechanizmus mozem novy strmen... Alebo stačí kúpi toto:
https://autodielygafa.sk/tecdoc/citroen/c5-i-dc/20-16v-dcrfnc-dcrfnf/jednotlive-diely/piest-brzdoveho-strmena/15911/1520661
Na brzdovy valec sa teda zatial vyprdim.
|
|
24.03.2020 12:21 -
|
3264099
|
|
jumep
|
|
|
to je ta opacna strana, tam kam piestik ide, ten som v predaji nevidel
druha vec je aka je stara brzdovka?
to je ta opacna strana, tam kam piestik ide, ten som v predaji nevidel
druha vec je aka je stara brzdovka?
|
|
24.03.2020 12:27 -
|
3264100
|
|
LukoLVG
|
|
|
jumep napsal(a): to je ta opacna...
Takze si ma nepotesil... (zohnal som 5hran rozoberiem to) tak treba druhy strmen?...
Brzdovka ma 2 roky, chcel som ju teraz v jari menit. Ale zo strmena vyteka cista
Takze si ma nepotesil... (zohnal som 5hran rozoberiem to) tak treba druhy strmen?...
Brzdovka ma 2 roky, chcel som ju teraz v jari menit. Ale zo strmena vyteka cista
|
|
24.03.2020 12:30 -
|
3264101
|
|
jumep
|
|
|
islo o bod varu, ci nemohla zovret, potom by to mohlo byt zavzdusnene a spalene gumicky a drzat to
rovnako tycky strmena
islo o bod varu, ci nemohla zovret, potom by to mohlo byt zavzdusnene a spalene gumicky a drzat to
rovnako tycky strmena
|
|
25.03.2020 11:56 -
|
3264294
|
|
LukoLVG
|
|
|
Take povolený odvzdunovák a nič nevystrieklo/jemne začalo vytekat po sekunde...
Skúsili sme odvzduni, vyla zo strmeňa bublinka ale pribrzduje ďalej..
Čie najskôr vadný strmeň, splai nový brzdič? resp. nejaká skúsenos?
.link.
Take povolený odvzdunovák a nič nevystrieklo/jemne začalo vytekat po sekunde...
Skúsili sme odvzduni, vyla zo strmeňa bublinka ale pribrzduje ďalej..
Čie najskôr vadný strmeň, splai nový brzdič? resp. nejaká skúsenos?
https://autodielygafa.sk/tecdoc/citroen/c5-i-dc/20-16v-dcrfnc-dcrfnf/drziak-brzdoveho-strmena/brzdovy-strmen/15911/2002606
|
|
25.03.2020 13:07 -
|
3264300
|
|
jumep
|
|
|
tie tycky chodia ok?
tie tycky chodia ok?
|
|
25.03.2020 13:37 -
|
3264302
|
|
LukoLVG
|
|
|
jumep napsal(a): tie tycky chodia ok?
Zabudol som napisat, ano vodiace tyčky chodia výborne, strmeň sa pekne pohybuje po nich. Dosky taktie chodia žahko v tom driaku.
Pri natartovaní pedál drí, pri vypnutí motora tie pedál drí. Nechápem ale čo sa vtedy stalo, e po tom prudkom brzdení prestal dra... teraz u drí... eby tak porazilo strmeň e sa prepad pedál a zasekol sa... hmmm...
Take jedine čo mi vychádza z toho je zlý strmeň (to lupkanie v ňom pri otáčaní a zatláčaní piestika)
Zajtra budem ma ten 5hran orech na rozobratie, pozriem prve dovnútra...
Zabudol som napisat, ano vodiace tyčky chodia výborne, strmeň sa pekne pohybuje po nich. Dosky taktie chodia žahko v tom driaku.
Pri natartovaní pedál drí, pri vypnutí motora tie pedál drí. Nechápem ale čo sa vtedy stalo, e po tom prudkom brzdení prestal dra... teraz u drí... eby tak porazilo strmeň e sa prepad pedál a zasekol sa... hmmm...
Take jedine čo mi vychádza z toho je zlý strmeň (to lupkanie v ňom pri otáčaní a zatláčaní piestika)
Zajtra budem ma ten 5hran orech na rozobratie, pozriem prve dovnútra...
|
|
25.03.2020 14:16 -
|
3264304
|
|
jumep
|
|
|