| | |
27.02.2017 17:54 -
Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I, II
|
3044780
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Posílení pruiny by nemělo ádný význam. Ten kdo to u rozhýbával mi dá určitě za pravdu. Kdy se to zalepí, musí se na uvolnění dost hrubou silou, např. kladívkem nebo dlouhou pákou, podle moností kadého soudruha. Kdybych pouil tak silný pruiny na obou brzdičích, asi bych měl problémy utáhnout páku ručky jednou rukou.
Posílení pruiny by nemělo ádný význam. Ten kdo to u rozhýbával mi dá určitě za pravdu. Kdy se to zalepí, musí se na uvolnění dost hrubou silou, např. kladívkem nebo dlouhou pákou, podle moností kadého soudruha. Kdybych pouil tak silný pruiny na obou brzdičích, asi bych měl problémy utáhnout páku ručky jednou rukou. ;-):-d
|
|
08.04.2017 22:28 -
|
3057666
|
|
13Andrej12
|
Město: Pruina, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahojte mam jeden problem mam C5 2005 2.0 hdi RHR ..mam problem .. brzdila mi P.P strana vymenil som strmen hadicku a odvzdusnil.. lenze brzda stale brzdi .. P.P koleso je stale zablokovane ..neviem kvoli comu..pedal je makky neni tvrdy .. neviem co stym dalej mam vymenit HL. Brzdovy valec alebo ke zle nastavena posilovac brzd ..neviem si stym rady ..stretol sa stym niekto ?
Ahojte mam jeden problem mam C5 2005 2.0 hdi RHR ..mam problem .. brzdila mi P.P strana vymenil som strmen hadicku a odvzdusnil.. lenze brzda stale brzdi .. P.P koleso je stale zablokovane ..neviem kvoli comu..pedal je makky neni tvrdy .. neviem co stym dalej mam vymenit HL. Brzdovy valec alebo ke zle nastavena posilovac brzd ..neviem si stym rady ..stretol sa stym niekto ?
|
|
08.04.2017 22:31 -
|
3057667
|
|
jumep
|
|
|
nemylit si brzdy so sytemom s pred 10 rokov
aj ked je strmen dole tak to brzdi?
tycky strmena idu lahko?
nemylit si brzdy so sytemom s pred 10 rokov
tycky strmena idu lahko?
|
|
08.04.2017 22:53 -
|
3057675
|
|
jruze
|
|
|
Diag. - test,hodnoty ABS bloku + odvzdunit + to co píe Jumep. Jednou jsem to tu řeil a vlastně ani nepochopil (to není podstatné) - neměnil jsi si destičky? - to co jsem řeil bylo po výměně destiček (někde) = u mne opět zatočené válečky (abych to rozebral musel jsem povolit odvzduňovák) - sloil dohromady - ve OK - po selápnutí brzdy brzdilo pustit pedál brzdy - odbrzdilo , ručkou to také ve OK - po nastartování a selápnutí brz.pedálu(auto na heveru bez jízdy- nemohla se ohřát kapalina) a povolení pedálu nelo ani metrovou pákou pootočit koroučem - povolit odvzduňovák celej proces k odbrzdění opakovat = do nastartování ve OK - po nastartování a selápnutí brzdy zablokovánu. Aby se dostal odemne jediná cesta byla namontovat jiný třmen a brzdič (neměl jsem malej - dal jsem větí) bohuel jsem neměl monost zjistit co mu bylo potřeboval vrátit kus - vyměň brzdič a vyzkouej.
Diag. - test,hodnoty ABS bloku + odvzdunit + to co píe Jumep. Jednou jsem to tu řeil a vlastně ani nepochopil (to není podstatné) - neměnil jsi si destičky? - to co jsem řeil bylo po výměně destiček (někde) = u mne opět zatočené válečky (abych to rozebral musel jsem povolit odvzduňovák) - sloil dohromady - ve OK - po selápnutí brzdy brzdilo pustit pedál brzdy - odbrzdilo , ručkou to také ve OK - po nastartování a selápnutí brz.pedálu(auto na heveru bez jízdy- nemohla se ohřát kapalina) a povolení pedálu nelo ani metrovou pákou pootočit koroučem - povolit odvzduňovák celej proces k odbrzdění opakovat = do nastartování ve OK - po nastartování a selápnutí brzdy zablokovánu.;-) Aby se dostal odemne jediná cesta byla namontovat jiný třmen a brzdič (neměl jsem malej - dal jsem větí) bohuel jsem neměl monost zjistit co mu bylo potřeboval vrátit kus - vyměň brzdič a vyzkouej.;-)
|
|
09.04.2017 11:28 -
|
3057810
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Častá chyba je, kdy někdo mění brzdič, tak moc namae tyčky. Někdo si dokonce myslí, e je potřeba tam nacpat vazelínu. To pak vede k tomu, e brzdič po tyčkách nemůe chodit.
Řeením je, e se to musí opět sundat, tyčky a díry vyčistit od vazelíny a píny, zkontrolovat gumičky na tyčkách, pokud jsou zpuchřelý, tak vyměnit, potom tyčky jen lehoulince máznout vazelínou vhodnou na brzdy a sloit. Třmen musí na tyčkách téměř volně klouzat. Jakýkoliv větí odpor, nebo třeba jen těko unikající vzduch z děr kolem tyček, to u můe být patně.
Častá chyba je, kdy někdo mění brzdič, tak moc namae tyčky. Někdo si dokonce myslí, e je potřeba tam nacpat vazelínu. To pak vede k tomu, e brzdič po tyčkách nemůe chodit.
Řeením je, e se to musí opět sundat, tyčky a díry vyčistit od vazelíny a píny, zkontrolovat gumičky na tyčkách, pokud jsou zpuchřelý, tak vyměnit, potom tyčky jen lehoulince máznout vazelínou vhodnou na brzdy a sloit. Třmen musí na tyčkách téměř volně klouzat. Jakýkoliv větí odpor, nebo třeba jen těko unikající vzduch z děr kolem tyček, to u můe být patně.
|
|
09.04.2017 12:04 -
|
3057812
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
a take jeste nezapomen dodat ze neni vazelina jako vazelina..
:palec a take jeste nezapomen dodat ze neni vazelina jako vazelina..
|
|
10.04.2017 13:49 -
|
3058428
|
|
13Andrej12
|
|
|
jumep napsal(a): nemylit si brzdy so sytemom s pred 10 rokov
tycky strmena idu lahko? tycky idu lahko dal som len tenky film vazeliny ktoru som dostal k novemu strmenu a aj gumycky som vymenil .. brzdi iba Predne Prave koleso ..inak vsetky kola su fajn ..odvzdusnil som to este aj hadicku vymenil..ale zistil som jednu vec ked vyslapnem brzdu uplne na podlahu a potom ju pustim tak potom to nebrzdi myslim to koleso ..ale ked iba jemna stupim na brzdu tak koleso zacne brzdit .. nechapem tomu ..jeden mechanik mi radil vymenit hl.brzdovy valec ..alebo mastavit posilovat brzd ..
tycky idu lahko dal som len tenky film vazeliny ktoru som dostal k novemu strmenu a aj gumycky som vymenil .. brzdi iba Predne Prave koleso ..inak vsetky kola su fajn ..odvzdusnil som to este aj hadicku vymenil..ale zistil som jednu vec ked vyslapnem brzdu uplne na podlahu a potom ju pustim tak potom to nebrzdi myslim to koleso ..ale ked iba jemna stupim na brzdu tak koleso zacne brzdit .. nechapem tomu ..jeden mechanik mi radil vymenit hl.brzdovy valec ..alebo mastavit posilovat brzd ..
|
|
10.04.2017 13:51 -
|
3058429
|
|
13Andrej12
|
|
|
Chalani skuste mi stym dako pomoct ..s autom chodim kazdy den do prace 70 km denne ..
Chalani sk:nevimuste mi stym dako pomoct ..s autom chodim kazdy den do prace 70 km denne .. :nevim:-(
|
|
10.04.2017 18:15 -
|
3058494
|
|
jumep
|
|
|
hlavny brzdovy valec by brzdil obe kola sucasne, resp dokriza so zadnym kolesom
ked to brzdi a povoli odvzdusnovak, uvolni sa to?
hlavny brzdovy valec by brzdil obe kola sucasne, resp dokriza so zadnym kolesom
ked to brzdi a povoli odvzdusnovak, uvolni sa to?
|
|
10.04.2017 19:00 -
|
3058510
|
|
13Andrej12
|
|
|
jumep napsal(a): hlavny brzdovy valec by brzdil obe kola sucasne, resp dokriza so zadnym kolesom
ked to brzdi a povoli odvzdusnovak, uvolni sa to? ked povolim odvzdusnovak tak to trosku povoli ale nie moc ..nie pribrzda ma len jedno kolo P.P ..
ked povolim odvzdusnovak tak to trosku povoli ale nie moc ..nie pribrzda ma len jedno kolo P.P ..
|
|
10.04.2017 20:40 -
|
3058566
|
|
jruze
|
|
|
13Andrej12 napsal(a): pocuj ale brzdic mam vymeneny za repasovany .. mozno je zle zrepasovany
No moná by bylo lepí zajet k někomu poblí Luki,Jumep atd.. a neutrácet nákupem dílů - v diag se dá nco vyčíst,pouít jiné díly (starí) - od brzdičů ABS bloku atd.. (oba ty díly budou mít nebo si dovedou poradit)= výhoda takovíchto dílen je monost pouití dílů na zkouku - já tu mám asi ve ale jsem daleko a poslat ve je nesmysl a stejně je potřeba hledat i za pomoci diag(nejde to popisovat zde moná po telefonu a za pomoci diag - kde co jaké údaje atd.. - začít odvzduněním ABS bloku atd.. - tohle můe být důsledek něčeho jiného jako třeba zavzduněného ABS a jít odsud a ke kolu - ten brzdič nemusí být OK i kdy je repas , můe něco být také v bloku ABS, v elektronice, v hl. válci, ve spínači na hl.válci atd..
No moná by bylo lepí zajet k někomu poblí Luki,Jumep atd.. a neutrácet nákupem dílů - v diag se dá nco vyčíst,pouít jiné díly (starí) - od brzdičů ABS bloku atd.. (oba ty díly budou mít nebo si dovedou poradit)= výhoda takovíchto dílen je monost pouití dílů na zkouku - já tu mám asi ve ale jsem daleko a poslat ve je nesmysl a stejně je potřeba hledat i za pomoci diag(nejde to popisovat zde moná po telefonu a za pomoci diag - kde co jaké údaje atd.. - začít odvzduněním ABS bloku atd.. - tohle můe být důsledek něčeho jiného jako třeba zavzduněného ABS a jít odsud a ke kolu;-) - ten brzdič nemusí být OK i kdy je repas , můe něco být také v bloku ABS, v elektronice, v hl. válci, ve spínači na hl.válci atd..:nevim
|
|
10.04.2017 20:48 -
|
3058573
|
|
13Andrej12
|
|
|
jruze napsal(a): No moná by bylo lepí zajet k někomu poblí Luki,Jumep atd.. a neutrácet nákupem dílů - v diag se dá nco vyčíst,pouít jiné díly (starí) - od brzdičů ABS bloku atd.. (oba ty díly budou mít nebo si dovedou poradit)= výhoda takovíchto dílen je monost pouití dílů na zkouku - já tu mám asi ve ale jsem daleko a poslat ve je nesmysl a stejně je potřeba hledat i za pomoci diag(nejde to popisovat zde moná po telefonu a za pomoci diag - kde co jaké údaje atd.. - začít odvzduněním ABS bloku atd.. - tohle můe být důsledek něčeho jiného jako třeba zavzduněného ABS a jít odsud a ke kolu - ten brzdič nemusí být OK i kdy je repas , můe něco být také v bloku ABS, v elektronice, v hl. válci, ve spínači na hl.válci atd.. no skusim ist na diagnostiku a odvzdusnit ABS ale ABS pekne funguje ..skusim ist na diagnostiku mozno bude chyba v elektronike .. ved auto ma nabehanych 200 tisic a HL.valec aby odisiel sa mi moc nezda :/ uvidim..ale dakujem moc
no skusim ist na diagnostiku a odvzdusnit ABS ale ABS pekne funguje ..skusim ist na diagnostiku mozno bude chyba v elektronike .. ved auto ma nabehanych 200 tisic a HL.valec aby odisiel sa mi moc nezda :/ uvidim..ale dakujem moc
|
|
20.08.2017 13:45 -
|
3089986
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Ahoj, potřebuji vyměnit lanka k ruční brzdě, od koupě auta mi nechodí a kalal jsem na to, ale teď budu dělat destičky, tak bych je vyměnil taky. Dřív vím, e to ale bylo dost drahé, tuím e se mění celý lanovod a kdysi stál jeden 2500,-, tak jsem na to pekl, dneska u se dají sehnat za slunou cenu, ale tady jsem nael něco extra levného a nejsem si jistý - jestli to bude stačit?? .link.
Ahoj, potřebuji vyměnit lanka k ruční brzdě, od koupě auta mi nechodí a kalal jsem na to, ale teď budu dělat destičky, tak bych je vyměnil taky. Dřív vím, e to ale bylo dost drahé, tuím e se mění celý lanovod a kdysi stál jeden 2500,-, tak jsem na to pekl, dneska u se dají sehnat za slunou cenu, ale tady jsem nael něco extra levného a nejsem si jistý - jestli to bude stačit?? https://dufy.cz/autodily/citroen/c5-ii/2.0-hdi-rcrhrh-100kw/brzdovy-system/paky-bovdeny?productId=115976
|
|
20.08.2017 14:54 -
|
3090033
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
u tech lanovodu jde hlavne o to jake je provedeni a jaky material
u tech lanovodu jde hlavne o to jake je provedeni a jaky material
|
|
20.08.2017 17:01 -
|
3090096
|
|
Mikra
|
|
|
To co je v linku je jen lanko s bovdenem. Lanovody jsou trubky - .link. , prodávají se zvlá a jsou o dost draí. Musí být levý a pravý a větina problémů se zatuhlou ručkou je právě v těch trubkách, pokud to není je zarezlá páčka na brzdiči. Výměna těch trubek/lanovodů je docela opruz. Raději jsem si je nechal vyměnit v servise, protoe jsem slepý, chromý a líný.
To co je v linku je jen lanko s bovdenem. Lanovody jsou trubky - https://dufy.cz/autodily/citroen/c5-ii/2.0-hdi-rcrhrh-100kw/brzdovy-system/paky-bovdeny?productId=1661397 , prodávají se zvlá a jsou o dost draí. Musí být levý a pravý a větina problémů se zatuhlou ručkou je právě v těch trubkách, pokud to není je zarezlá páčka na brzdiči. Výměna těch trubek/lanovodů je docela opruz. Raději jsem si je nechal vyměnit v servise, protoe jsem slepý, chromý a líný.
|
|
20.08.2017 17:52 -
|
3090109
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Trubky origo má tady: .link. , ty lanka maxgear jsou v poho
Trubky origo má tady: http://autodilyhulin.cz/11723-lanovody-rucni-brzdy-levy-a-pravy-citroen-c5-476920-476921.html , ty lanka maxgear jsou v poho;-)
|
|
20.08.2017 18:43 -
|
3090135
|
|
jumep
|
|
|
osobne skusenosti s maxgear vecami, horsie ako starline
ja by som si to do auta nedal isto
osobne skusenosti s maxgear vecami, horsie ako starline
ja by som si to do auta nedal isto
|
|
20.08.2017 19:04 -
|
3090143
|
|
Mikra
|
|
|
Mě kdy to dělali v citroenu, tak mi technik říkal, e nemá dobrý zkuenosti s ádnýma lankama z druhovýroby. e se o to dřív pokoueli, ale vdycky se zákazník brzy vracel, e u to zase nechodí. Moje původní origo vydrely 10 let. Jestli i tyhle origo vydrí tolik, nebude mi vadit trochu vyí cena, protoe u budu jezdit tak maximálně na dvoukoláku.
Mě kdy to dělali v citroenu, tak mi technik říkal, e nemá dobrý zkuenosti s ádnýma lankama z druhovýroby. e se o to dřív pokoueli, ale vdycky se zákazník brzy vracel, e u to zase nechodí. Moje původní origo vydrely 10 let. Jestli i tyhle origo vydrí tolik, nebude mi vadit trochu vyí cena, protoe u budu jezdit tak maximálně na dvoukoláku. :-))
|
|
| |
|
|