| | |
17.04.2014 11:34 -
Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I, II
|
2687975
|
|
Juniko
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Ahoj Vem. Potřeboval bych poradit jak rozebrat čep páčky ruční brzdy v brzdiči. C5 1. Díky za radu. Rozhýbání z venčí mi přijde nedostatečný.
Ahoj Vem. Potřeboval bych poradit jak rozebrat čep páčky ruční brzdy v brzdiči. C5 1. Díky za radu. Rozhýbání z venčí mi přijde nedostatečný.
|
|
17.04.2014 11:44 -
|
2687976
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Juniko napsal(a): Ahoj Vem. Potřeboval bych poradit jak rozebrat čep páčky ruční brzdy v brzdiči. C5 1. Díky za radu. Rozhýbání z venčí mi přijde nedostatečný.
Dostat se k místu, ve kterém to drhne (pokud nepomohlo rozhýbání z vnějku) je v podstatě rozebrání celého brzdiče. V tom není ádný fígl, krásně se rozpdadne na kousky (horí je ho sloit ), pouze potřebuje 5-ti hranný klíč na ten jeden jedinej roub, kterej jsi zatím nepovolil, kdy jsi to čistil jen z venku.
Dostat se k místu, ve kterém to drhne (pokud nepomohlo rozhýbání z vnějku) je v podstatě rozebrání celého brzdiče. V tom není ádný fígl, krásně se rozpdadne na kousky (horí je ho sloit :-) ), pouze potřebuje 5-ti hranný klíč na ten jeden jedinej roub, kterej jsi zatím nepovolil, kdy jsi to čistil jen z venku.
|
|
17.04.2014 15:26 -
|
2688018
|
|
Juniko
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Tony_Z napsal(a): Dostat se k místu, ve kterém to drhne (pokud nepomohlo rozhýbání z vnějku) je v podstatě rozebrání celého brzdiče. V tom není ádný fígl, krásně se rozpdadne na kousky (horí je ho sloit ), pouze potřebuje 5-ti hranný klíč na ten jeden jedinej roub, kterej jsi zatím nepovolil, kdy jsi to čistil jen z venku.
Pětihranný ořech mám. Ve sloení je potom nějaký velký problém?
Pětihranný ořech mám. Ve sloení je potom nějaký velký problém?
|
|
17.04.2014 18:13 -
|
2688024
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Juniko napsal(a): Pětihranný ořech mám. Ve sloení je potom nějaký velký problém?
No, to ani ne, ale kdy ho rozdělá, a vzhledem k tomu, e je jistě dost starý, tak bys mu měl rovnou vyměnit vechny gumičky -> nejdřív bych si koupil opravnou sadu třmenu. U i pro případ, e bys nějakou ze starých gumiček poslal do věčných lovi.
No, to ani ne, ale kdy ho rozdělá, a vzhledem k tomu, e je jistě dost starý, tak bys mu měl rovnou vyměnit vechny gumičky -> nejdřív bych si koupil opravnou sadu třmenu. U i pro případ, e bys nějakou ze starých gumiček poslal do věčných lovi.
|
|
17.04.2014 18:16 -
|
2688025
|
|
jumep
|
|
|
tak ked sa vytiahne ten samostav / rucna tak na nom treba gumicku na 100% vymenit - ked sa to vytiahne tak sa urcite nacne
a tiez nezabudnut ze mazat spravnou vazelinou
tak ked sa vytiahne ten samostav / rucna tak na nom treba gumicku na 100% vymenit - ked sa to vytiahne tak sa urcite nacne
a tiez nezabudnut ze mazat spravnou vazelinou
|
|
17.04.2014 19:03 -
|
2688043
|
|
Juniko
|
|
|
Gumičky mám taky. Akorát třmen s ruční brzdou dělám poprvé. Správná vazelína to je také dobrá otázka. Jakou pouít?
Gumičky mám taky. Akorát třmen s ruční brzdou dělám poprvé. Správná vazelína to je také dobrá otázka. Jakou pouít?
|
|
17.04.2014 19:07 -
|
2688044
|
|
jumep
|
|
|
taku co nelepta gumu (cize nie grafitku) a taku co je teplotne stala
taku co nelepta gumu (cize nie grafitku) a taku co je teplotne stala
|
|
17.04.2014 19:10 -
|
2688045
|
|
Juniko
|
|
|
Nějakou konkrétní bys doporučil?
Nějakou konkrétní bys doporučil?
|
|
17.04.2014 19:19 -
|
2688046
|
|
jumep
|
|
|
ak to dokazes zohnat
GLK 1
.link.
ak to dokazes zohnat
GLK 1
http://www.klubersolutions.com/pdfs/data-sheets/syntheso-glk-0-1.pdf
|
|
17.04.2014 20:02 -
|
2688057
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tohle vypadá dostupnějí
.link.
Tohle vypadá dostupnějí
http://www.fm-autodily.com/mazaci-tuk-pro-brzdove-dily-35-ml-ate-p-2877.html
|
|
17.04.2014 21:31 -
|
2688068
|
|
Juniko
|
|
|
Moc vem děkuji za rady.
Moc vem děkuji za rady. :-d
|
|
07.05.2014 20:11 -
|
2693926
|
|
Senninha78
|
|
|
U prodejce C5 mi říkal, a kontroluji přední brzdiče, e zůstávají viset. Nedávno jsem měl auto v servisu (kvůli jinému problému) a servisák mi říkal, e mi je rozhýbával. Poslední dny se mi o dost zvedla spotřeba (cca o 1,5l) a pokadé mám rozpálené přední kotouče. A to i kdy jedu kousek a prakticky nebrzdím. Ručku nepouívám skoro vůbec, protoe mám automat. Ten servisák mi říkal, e jediné řeení je vyměnit oba brzdiče, ale repasovaný je cca za 4-5 tisíc/ks, co se mi samozřejmě moc nechce. Má tedy cenu nadále zkouet ty brzdiče rozhýbávat nebo mě opravdu čeká jejich výměna? Máte někdo zkuenost, e po řádném vyčitění, promazání a výměně prachovky to zákonitě musí vydret déle ne pár týdnů? Diky za rady.
U prodejce C5 mi říkal, a kontroluji přední brzdiče, e zůstávají viset. Nedávno jsem měl auto v servisu (kvůli jinému problému) a servisák mi říkal, e mi je rozhýbával. Poslední dny se mi o dost zvedla spotřeba (cca o 1,5l) a pokadé mám rozpálené přední kotouče. A to i kdy jedu kousek a prakticky nebrzdím. Ručku nepouívám skoro vůbec, protoe mám automat. Ten servisák mi říkal, e jediné řeení je vyměnit oba brzdiče, ale repasovaný je cca za 4-5 tisíc/ks, co se mi samozřejmě moc nechce. Má tedy cenu nadále zkouet ty brzdiče rozhýbávat nebo mě opravdu čeká jejich výměna? Máte někdo zkuenost, e po řádném vyčitění, promazání a výměně prachovky to zákonitě musí vydret déle ne pár týdnů? Diky za rady.
|
|
07.05.2014 20:22 -
|
2693936
|
|
jumep
|
|
|
rozhybat a vycistit to ide vzdy - ked inac nie, tak rozobratim, nevidim dovod kupovat novy strmen
daj to niekomu kto to bude vediet
rozhybat a vycistit to ide vzdy - ked inac nie, tak rozobratim, nevidim dovod kupovat novy strmen
daj to niekomu kto to bude vediet
|
|
07.05.2014 21:53 -
|
2693975
|
|
Jurá
|
Město: Pelhřimov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 19 |
|
|
nedávno jsem dělal oba přední brzdiče (třmeny), resp. jsem skládal ze dvou jeden funkční na kadou stranu. Měl jsem přidřené samostavy pro ruční brzdu. Je to skládačka, která se dá celkem dobře rozdělat i kdy je tam jeden zajiovací roub s pětihranou hlavou a to chce spec. ořech. Rozebrat vyčistit, namazat, vyzkouet lehký chod a dát zpátky. Funguji u pár měsíců a na STK la ručka na válcích P + L strana úplně bez rozdílu. Někde bych asi vyhrabal i fotky. Pokud by byl zájem tak se ozvi.
nedávno jsem dělal oba přední brzdiče (třmeny), resp. jsem skládal ze dvou jeden funkční na kadou stranu. Měl jsem přidřené samostavy pro ruční brzdu. Je to skládačka, která se dá celkem dobře rozdělat i kdy je tam jeden zajiovací roub s pětihranou hlavou a to chce spec. ořech. Rozebrat vyčistit, namazat, vyzkouet lehký chod a dát zpátky. Funguji u pár měsíců a na STK la ručka na válcích P + L strana úplně bez rozdílu. Někde bych asi vyhrabal i fotky. Pokud by byl zájem tak se ozvi.
|
|
07.05.2014 22:04 -
|
2693984
|
|
Nesebr
|
|
|
Má ten pětihran ořech nějaké označení (velikost)?
Kde se případně dá koupit?
Taky se chystám na ručku přítí týden.
Má ten pětihran ořech nějaké označení (velikost)?
Kde se případně dá koupit?
Taky se chystám na ručku přítí týden.
|
|
07.05.2014 22:11 -
|
2693986
|
|
Jurá
|
Město: Pelhřimov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 19 |
|
|
je to 14 mm. Mám sadu 14, 19 mm a torx určenou pro Citroeny, Peugeoty a Opely. Sehnat se to dá u prodejce který chce a ví kde.
je to 14 mm. Mám sadu 14, 19 mm a torx určenou pro Citroeny, Peugeoty a Opely. Sehnat se to dá u prodejce který chce a ví kde.
|
|
07.05.2014 22:13 -
|
2693987
|
|
jumep
|
|
|
pronax.cz to ma, ja som ho dnes konecne bol zobrat, uz ma nebavilo nabuchavat tam 14stku orech
pronax.cz to ma, ja som ho dnes konecne bol zobrat, uz ma nebavilo nabuchavat tam 14stku orech
|
|
08.05.2014 07:16 -
|
2694021
|
|
Senninha78
|
|
|
Jurá, ppkud to nebude pro tebe problém, ty fotky mi určitě pomůou, díky.
Jurá napsal(a): nedávno jsem dělal oba přední brzdiče (třmeny), resp. jsem skládal ze dvou jeden funkční na kadou stranu. Měl jsem přidřené samostavy pro ruční brzdu. Je to skládačka, která se dá celkem dobře rozdělat i kdy je tam jeden zajiovací roub s pětihranou hlavou a to chce spec. ořech. Rozebrat vyčistit, namazat, vyzkouet lehký chod a dát zpátky. Funguji u pár měsíců a na STK la ručka na válcích P + L strana úplně bez rozdílu. Někde bych asi vyhrabal i fotky. Pokud by byl zájem tak se ozvi.
Jurá, ppkud to nebude pro tebe problém, ty fotky mi určitě pomůou, díky.
|
|
08.05.2014 14:47 -
|
2694135
|
|
Hanz 397
|
|
|
Senninha78 napsal(a): U prodejce C5 mi říkal, a kontroluji přední brzdiče, e zůstávají viset. Nedávno jsem měl auto v servisu (kvůli jinému problému) a servisák mi říkal, e mi je rozhýbával. Poslední dny se mi o dost zvedla spotřeba (cca o 1,5l) a pokadé mám rozpálené přední kotouče. A to i kdy jedu kousek a prakticky nebrzdím. Ručku nepouívám skoro vůbec, protoe mám automat. Ten servisák mi říkal, e jediné řeení je vyměnit oba brzdiče, ale repasovaný je cca za 4-5 tisíc/ks, co se mi samozřejmě moc nechce. Má tedy cenu nadále zkouet ty brzdiče rozhýbávat nebo mě opravdu čeká jejich výměna? Máte někdo zkuenost, e po řádném vyčitění, promazání a výměně prachovky to zákonitě musí vydret déle ne pár týdnů? Diky za rady.
A u koho jsi to v
jílovým měl? U Chadimy? Jestli jo,tak ten je nepřekonatelnej na koncern,ale Citroeny mu nic neříkají...
A u koho jsi to v
jílovým měl? U Chadimy? Jestli jo,tak ten je nepřekonatelnej na koncern,ale Citroeny mu nic neříkají...
|
|
08.05.2014 19:34 -
|
2694241
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Senninha78 napsal(a): U prodejce C5 mi říkal, a kontroluji přední brzdiče, e zůstávají viset. Nedávno jsem měl auto v servisu (kvůli jinému problému) a servisák mi říkal, e mi je rozhýbával. Poslední dny se mi o dost zvedla spotřeba (cca o 1,5l) a pokadé mám rozpálené přední kotouče. A to i kdy jedu kousek a prakticky nebrzdím. Ručku nepouívám skoro vůbec, protoe mám automat. Ten servisák mi říkal, e jediné řeení je vyměnit oba brzdiče, ale repasovaný je cca za 4-5 tisíc/ks, co se mi samozřejmě moc nechce. Má tedy cenu nadále zkouet ty brzdiče rozhýbávat nebo mě opravdu čeká jejich výměna? Máte někdo zkuenost, e po řádném vyčitění, promazání a výměně prachovky to zákonitě musí vydret déle ne pár týdnů? Diky za rady.
můou to dělat i lana ruční brzdy
můou to dělat i lana ruční brzdy
|
|
| |
|
|