| | |
20.12.2009 11:11 -
Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I, II
|
1429572
|
|
del42sa
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 441 |
|
|
Ahoj vichni,
včera se mi stal takový problém, jel jsem z práce a po nastartování a odbrdění ruční brzdy jsem zjistil, e auto nějak divně jede , ztěka se rozjídí jako by bylo zablokované kolo, nicméně jsem se rozjel a nějak jsem pokračoval v cestě. Přesto jsem měl pořád pocit, e auto jakoby brzdí. Tak jsem při cestě z kopce na chvíli vyřadil, a auto opravdu zpomalovalo ani bych stál na brzdě. Jel jsem dál malou rychlostí cca 40 km/h.Protoe se mi to celé nezdálo tak cca po ujetí 1 km jsem zastavil a vystoupil z auta. Kdy jsem kouknul na pravé přední kolo, tak brzdový kotouč svítil uplně rudě jak byl rozpálený... ( pravé přední kolo pořád brzdilo) Chvíli jsem přemýlel co dál, jestli to auto někam odstavit a jít domů pěky nebo zkusit jet dál. Chvíli jsem jetě počkal a znovu se pokusil rozjet, zdá se e tím teplem tam něco povolilo (rozmrzlo ?) a pravé přední kolo se u neblokovalo, nicméně se mi poté několikrát rozsvítila kontrolka service, "opotřebené brzdové destičky". Nevím jestli to způsobil mráz, předtím se to nestalo. Podotýkám, e destičky i kotouče byly na nedávné kontrole (cca 2měsíce zpátky) v dobrém stavu a měly před sebou určitě jetě několik tisíc kilometrů do výměny !
Je moné e při zataení ruční brzdy přimrzly přední brzdové třmeny a pak kdy jsem ráno odbrzdil, e by se neodtrhly od kotouče ? Nebo to ukazuje na jinou závadu a ruční brzdou to nemá nic společného ? Je moné e by se jeden z třmenů nerozvíral a pořád přibrďoval jedno kolo ? (ABS ádnou závadu nehlásilo)
Tak se chci zeptat, zda se s tím u někdo setkal ????
Zdeněk
PS: poraďte dobrý servis v Praze
Ahoj vichni,
včera se mi stal takový problém, jel jsem z práce a po nastartování a odbrdění ruční brzdy jsem zjistil, e auto nějak divně jede , ztěka se rozjídí jako by bylo zablokované kolo, nicméně jsem se rozjel a nějak jsem pokračoval v cestě. Přesto jsem měl pořád pocit, e auto jakoby brzdí. Tak jsem při cestě z kopce na chvíli vyřadil, a auto opravdu zpomalovalo ani bych stál na brzdě. Jel jsem dál malou rychlostí cca 40 km/h.Protoe se mi to celé nezdálo tak cca po ujetí 1 km jsem zastavil a vystoupil z auta. Kdy jsem kouknul na pravé přední kolo, tak brzdový kotouč svítil uplně rudě jak byl rozpálený... ( pravé přední kolo pořád brzdilo) :nevim Chvíli jsem přemýlel co dál, jestli to auto někam odstavit a jít domů pěky nebo zkusit jet dál. Chvíli jsem jetě počkal a znovu se pokusil rozjet, zdá se e tím teplem tam něco povolilo (rozmrzlo ?) a pravé přední kolo se u neblokovalo, nicméně se mi poté několikrát rozsvítila kontrolka service, "opotřebené brzdové destičky". Nevím jestli to způsobil mráz, předtím se to nestalo. Podotýkám, e destičky i kotouče byly na nedávné kontrole (cca 2měsíce zpátky) v dobrém stavu a měly před sebou určitě jetě několik tisíc kilometrů do výměny ! :-((((
Je moné e při zataení ruční brzdy přimrzly přední brzdové třmeny a pak kdy jsem ráno odbrzdil, e by se neodtrhly od kotouče ? Nebo to ukazuje na jinou závadu a ruční brzdou to nemá nic společného ? Je moné e by se jeden z třmenů nerozvíral a pořád přibrďoval jedno kolo ? (ABS ádnou závadu nehlásilo)
Tak se chci zeptat, zda se s tím u někdo setkal ????
Zdeněk
PS: poraďte dobrý servis v Praze
|
|
20.12.2009 11:46 -
Re: Zaseklé přední brzdy, zatuhlá ruční brzda, přibrďování / C5 I, II
|
1429574
|
|
MichalJ
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Pokud v těchto mrazech má zataenou ručku, tak je to víc ne moné , e jsi prostě zamrznul. Na zadních kolech se mi to taky kdysi stalo. Přední mi nikdy nezamrzly, to nevím. Pokud jsi měl kolo rozhavený do červena, pak se ti mohl utavit drátek od brzdových destiček a proto to signalizuje závadu - nejsem odborník, můj názor. V Praze na takový mechanický věci 100% důvěřuju autoservisu Jía - Bosch car , tel 284 820 857, bohuel neumějí hydrauliku , ale spolupracují s origo servisem. Na hydrauliku taky někoho sháním. C5 mám chvíli.
Pokud v těchto mrazech má zataenou ručku, tak je to víc ne moné , e jsi prostě zamrznul. Na zadních kolech se mi to taky kdysi stalo. Přední mi nikdy nezamrzly, to nevím. Pokud jsi měl kolo rozhavený do červena, pak se ti mohl utavit drátek od brzdových destiček a proto to signalizuje závadu - nejsem odborník, můj názor. V Praze na takový mechanický věci 100% důvěřuju autoservisu Jía - Bosch car , tel 284 820 857, bohuel neumějí hydrauliku , ale spolupracují s origo servisem. Na hydrauliku taky někoho sháním. C5 mám chvíli.
|
|
20.12.2009 11:51 -
|
1429575
|
|
tomc5
|
|
|
MichalJ má pravdu není dobré v mrazech zatahovat ruční brzdu, předpokládám e ví e C5 má ruční brzdu na předních kolech ....
MichalJ má pravdu není dobré v mrazech zatahovat ruční brzdu, předpokládám e ví e C5 má ruční brzdu na předních kolech ....
|
|
20.12.2009 11:56 -
|
1429576
|
|
tomc5
|
|
|
Myslím si e kdy sundá kolo tak se podívá na brzdové destičky a odhadne v jakém jsou stavu ....
Myslím si e kdy sundá kolo tak se podívá na brzdové destičky a odhadne v jakém jsou stavu ....
|
|
20.12.2009 12:29 -
|
1429578
|
|
tief
|
|
|
Hm cely zivot s predohrabmi zatahujem na zimu rucku a nikdy sa nic nestalo. Fakt je ale ze na brzdy som haklivy a aspon raz rocne vsetko vycistim a premazem.
Hm cely zivot s predohrabmi zatahujem na zimu rucku a nikdy sa nic nestalo. Fakt je ale ze na brzdy som haklivy a aspon raz rocne vsetko vycistim a premazem.
|
|
20.12.2009 13:44 -
|
1429581
|
|
jumep
|
|
|
to ze to ostalo vyset znamena zly stav lan alebo toho ovladacieho mechanizmu .... ak su to lana - uprimnu sustrast (mam vymenu za sebou)
kazdopadne aj ja pouzivam rucku a az na problem s tymi lanami (tiez zostavalo viset) som nikdy nemal problem (teraz po vymene zasa ok)
to ze to ostalo vyset znamena zly stav lan alebo toho ovladacieho mechanizmu .... ak su to lana - uprimnu sustrast (mam vymenu za sebou)
kazdopadne aj ja pouzivam rucku a az na problem s tymi lanami (tiez zostavalo viset) som nikdy nemal problem (teraz po vymene zasa ok)
|
|
20.12.2009 14:14 -
|
1429584
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
je to normalna vec,e lanka ručnej brzdy,ked sú starie zamrznú.Hlavne,ked sa tam dostane sniech a voda!Na bx sa mi to stalo viackrát!Vytočit lkolesá do lava,hydrauliku do najviej polohy a klietami potiahnút lanko k sebe!To isté aj na druhej strane!A zásadne v zime nepouívat ručnú brzdu.Len v nutnom prípade!Platí to aj pre ručnú,čo sú na zadnej náprave.
je to normalna vec,e lanka ručnej brzdy,ked sú starie zamrznú.Hlavne,ked sa tam dostane sniech a voda!Na bx sa mi to stalo viackrát!Vytočit lkolesá do lava,hydrauliku do najviej polohy a klietami potiahnút lanko k sebe!To isté aj na druhej strane!A zásadne v zime nepouívat ručnú brzdu.Len v nutnom prípade!Platí to aj pre ručnú,čo sú na zadnej náprave.;-)
|
|
20.12.2009 14:30 -
|
1429585
|
|
DOUFAK
|
|
|
Měl jsem to samé,přidřený mechanismus ruční brzdy na třmenu.Ten rozebral,vyčistil a promazal kolega mechanik,protoe v servisu mi hned chtěli měnit celý brzd.třmen za 8000 kč a já dal kolegovi 400kč a maká to do dnes tj.třetí rok. A i výměnu lanovodů mám za sebou.To dělal servis lanovody- jeden stál necelých 1400 kč take do páru necelých 2800 kč za lanovody a za práci si vzali 1000 kč= 3800 kč. Ruční mám perfektní... Jen ty ceny ílené v servisu. Já si sehnal orig.lanovody oba za 850kč ale ty mi tam nechtěli dát ani je upravit,e prý měli větí oka,tak jsem byl nucen koupit ty jejich drahé izunky za 2800kč a ty moje jsem vrátil.
Měl jsem to samé,přidřený mechanismus ruční brzdy na třmenu.Ten rozebral,vyčistil a promazal kolega mechanik,protoe v servisu mi hned chtěli měnit celý brzd.třmen za 8000 kč a já dal kolegovi 400kč a maká to do dnes tj.třetí rok. A i výměnu lanovodů mám za sebou.To dělal servis lanovody- jeden stál necelých 1400 kč take do páru necelých 2800 kč za lanovody a za práci si vzali 1000 kč= 3800 kč. Ruční mám perfektní... Jen ty ceny ílené v servisu. :-)) Já si sehnal orig.lanovody oba za 850kč ale ty mi tam nechtěli dát ani je upravit,e prý měli větí oka,tak jsem byl nucen koupit ty jejich drahé izunky za 2800kč a ty moje jsem vrátil.:-(
|
|
20.12.2009 14:35 -
|
1429586
|
|
jumep
|
|
|
bud rad ze sa ti tie lana dali vytiahnut von ...
90% pripadov to nejde von a musia sa menit aj tie trubky ... to je ina robotka ...
bud rad ze sa ti tie lana dali vytiahnut von ... :)
90% pripadov to nejde von a musia sa menit aj tie trubky ... to je ina robotka ...
|
|
20.12.2009 14:40 -
|
1429587
|
|
DOUFAK
|
|
|
Kdepak - to mi měnily i s těmi trubkami komplet celé a rovnou mi řekli,e to jinak nedělají.Ale myslím,e to má logiku,ne cpát NOVÁ lana do starých,pinavých a moná rezavých trubek.A pokud říká,e je to lahůdka,tak myslím,e výjímečně 1OOO kč zase nebylo tak mnoho peněz vzhledem k náročnosti úkonu.
Kdepak - to mi měnily i s těmi trubkami komplet celé a rovnou mi řekli,e to jinak nedělají.Ale myslím,e to má logiku,ne cpát NOVÁ lana do starých,pinavých a moná rezavých trubek.A pokud říká,e je to lahůdka,tak myslím,e výjímečně 1OOO kč zase nebylo tak mnoho peněz vzhledem k náročnosti úkonu.;-)
|
|
20.12.2009 14:52 -
|
1429588
|
|
jumep
|
|
|
tak 1000cka pri tom aka je to lahodka je fakt priam zadara
a nejde o to cpat tam nieco, stare lana sa nedaju vytiahnut a to som skusal vselico na to kym som to vzdal a kupil nove ...
tak 1000cka pri tom aka je to lahodka je fakt priam zadara :)
a nejde o to cpat tam nieco, stare lana sa nedaju vytiahnut a to som skusal vselico na to kym som to vzdal a kupil nove ...
|
|
20.12.2009 17:15 -
|
1429590
|
|
tief
|
|
|
humor ? prejde ... ako spiteho koleso
humor ? prejde ... ako spiteho koleso :-D
|
|
20.12.2009 18:41 -
|
1429597
|
|
del42sa
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 441 |
|
|
pista napsal(a): je to normalna vec,e lanka ručnej brzdy,ked sú starie zamrznú.Hlavne,ked sa tam dostane sniech a voda!Na bx sa mi to stalo viackrát!Vytočit lkolesá do lava,hydrauliku do najviej polohy a klietami potiahnút lanko k sebe!To isté aj na druhej strane!A zásadne v zime nepouívat ručnú brzdu.Len v nutnom prípade!Platí to aj pre ručnú,čo sú na zadnej náprave.
no jo na svým starým XM, který bylo z roku 1992 se nikdy nic takového nestalo a Citroenu C5, který má necelé dva roky ??? No to mě podr... to la kvalita dole ne ?
No kdy mi poradíte někoho kdo mi promae třmeny a případně vymění lano (pokud to bude potřeba) ani by to stalo majland, budu rád za kadej tip...
no jo na svým starým XM, který bylo z roku 1992 se nikdy nic takového nestalo a Citroenu C5, který má necelé dva roky ??? No to mě podr... to la kvalita dole ne ?
No kdy mi poradíte někoho kdo mi promae třmeny a případně vymění lano (pokud to bude potřeba) ani by to stalo majland, budu rád za kadej tip...:palec
|
|
20.12.2009 18:41 -
|
1429598
|
|
jumep
|
|
|
v lete ti to spravim ..
v lete ti to spravim .. :D
|
|
04.01.2010 21:23 -
|
1430340
|
|
mára
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 64 |
|
|
mám trochu jiný problém: počítač začal signalizovat závadu na brzdách. auto brzdí normálně. ráno jsem auto nastartoval a el čistit od sněhu a co nevidím? třetí brzdové světlo slabě svítí. po vypnutí motoru, zamknutí auta a několikaminutovém čekání světlo zhaslo. při odemčení /dálkovým ovládáním/ se světlo opět rozsvítilo. stalo se někomu něco podobného? pokud na diagnostiku, nejsem si jistý kam...
mám trochu jiný problém: počítač začal signalizovat závadu na brzdách. auto brzdí normálně. ráno jsem auto nastartoval a el čistit od sněhu a co nevidím? třetí brzdové světlo slabě svítí. po vypnutí motoru, zamknutí auta a několikaminutovém čekání světlo zhaslo. při odemčení /dálkovým ovládáním/ se světlo opět rozsvítilo. stalo se někomu něco podobného? pokud na diagnostiku, nejsem si jistý kam...
|
|
04.01.2010 21:24 -
|
1430341
|
|
jumep
|
|
|
presvecovanie 3 brzdoveho je normalne, ak to hlasi chybu, je to troska niekde inde ...
presvecovanie 3 brzdoveho je normalne, ak to hlasi chybu, je to troska niekde inde ...
|
|
04.01.2010 21:33 -
|
1430344
|
|
mára
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 64 |
|
|
toho světla jsem si nikdy neviml. řeit teda nebudu. kapalina o.k., desky jsem nekontroloval - mají po výměně najeto cca 5000 km. pro jistotu zkontroluji zítra,
toho světla jsem si nikdy neviml. řeit teda nebudu. kapalina o.k., desky jsem nekontroloval - mají po výměně najeto cca 5000 km. pro jistotu zkontroluji zítra,
|
|
04.01.2010 21:35 -
|
1430345
|
|
jumep
|
|
|
najk: dik za doplnenie, este teda poznamenam, ze ak chyba nie je v platnickach (cidlach opotrebenia) a je tam dost kapaliny, naskyta sa otazka veku kapaliny a najskor bude treba zajst na diagnostiku pozret co je vlastne pricinou chyby
najk: dik za doplnenie, este teda poznamenam, ze ak chyba nie je v platnickach (cidlach opotrebenia) a je tam dost kapaliny, naskyta sa otazka veku kapaliny a najskor bude treba zajst na diagnostiku pozret co je vlastne pricinou chyby
|
|
| |
|
|