| | |
01.01.2015 13:27 -
Re: Zadní brzdy, třmeny / C5 I / II
|
2770264
|
|
Vasocak
|
Město: Sabinov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Potrebujem pomoc - fotku ako poskladat cely zadny brzdit so sponami dostickami a plus som si vsimol ze nemam nejake protihlukove podlozky ci co nenormalne mi to tam trepe pri prejazde nerovnostami dakujem za pomoc
Potrebujem pomoc - fotku ako poskladat cely zadny brzdit so sponami dostickami a plus som si vsimol ze nemam nejake protihlukove podlozky ci co nenormalne mi to tam trepe pri prejazde nerovnostami dakujem za pomoc
|
|
01.01.2015 15:16 -
|
2770322
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Myslí třeba toto?
Myslí třeba toto?
Přílohy: zadni brzdy.jpg ( 224767b ) - |
|
01.01.2015 18:10 -
|
2770400
|
|
Vasocak
|
Město: Sabinov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 11 |
|
|
ano presne toto ale najlepsie fotku lebo tie protihlukove neviem kde kupit ale dik
ano presne toto ale najlepsie fotku lebo tie protihlukove neviem kde kupit ale dik
|
|
04.08.2015 14:58 -
|
2847907
|
|
Kaiserr
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Ahoj,dnes jsem měl monost mít auto na jámě. Tak jsem si viml,e zadní kotouče jsou podivné sjete hlavně zevnitř. Kolo lo dolů a kdy jsem se chtěl podívat na destičky a demontovalt ten plisek zjistil jsem, e ty očka kudy má jít ten dlouhý roubek a drí destičky na třmeny tam nejsou. Tak jsem se zdesil. S hrůzou jsem sundal druhé kolo a tam je to to samé. U jste se s tim někdo setkal?To je na nové třmeny
Ahoj,dnes jsem měl monost mít auto na jámě. Tak jsem si viml,e zadní kotouče jsou podivné sjete hlavně zevnitř. Kolo lo dolů a kdy jsem se chtěl podívat na destičky a demontovalt ten plisek zjistil jsem, e ty očka kudy má jít ten dlouhý roubek a drí destičky na třmeny tam nejsou. Tak jsem se zdesil. S hrůzou jsem sundal druhé kolo a tam je to to samé. U jste se s tim někdo setkal?To je na nové třmeny :-(
|
|
04.08.2015 15:45 -
|
2847911
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pokud seene někoho, kdo umí svářet hliník, tak se to dá rozebrat a opatrně po kouskách tam něco materiálu přidat. Pak opracovat, vyvrtat a proříznout závit. A kdy se netrefí dost přesně, nebo to moc prohřeje a zkroutí se ti to, tak to zahodí a koupí nový. U se dají sehnat komplet za trochu lepí peníz, ne kdysi, ale i tak je to pořád dost. Ale jednou za ivot se to dá vydret.
Pokud seene někoho, kdo umí svářet hliník, tak se to dá rozebrat a opatrně po kouskách tam něco materiálu přidat. Pak opracovat, vyvrtat a proříznout závit. A kdy se netrefí dost přesně, nebo to moc prohřeje a zkroutí se ti to, tak to zahodí a koupí nový. U se dají sehnat komplet za trochu lepí peníz, ne kdysi, ale i tak je to pořád dost. Ale jednou za ivot se to dá vydret.
|
|
04.08.2015 16:19 -
|
2847923
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Dají se sehnat repase něco přes 2 litry, dělají to výměnou, kdy si staré nechá, přičtou si jak kde, někde pětikylo a někde a patnáct stovek.
Dají se sehnat repase něco přes 2 litry, dělají to výměnou, kdy si staré nechá, přičtou si jak kde, někde pětikylo a někde a patnáct stovek. ;-)
|
|
04.08.2015 18:28 -
|
2847963
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jo, kdy si koupí 2 pravý, vyjde to leciněji.
Jo, kdy si koupí 2 pravý, vyjde to leciněji. :-))))
|
|
05.08.2015 06:43 -
|
2848036
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
nebo tady:.link.
nebo tady:http://www.auto-francie.cz/brzdy-291
|
|
10.08.2015 21:49 -
|
2849846
|
|
jumep
|
|
|
63zdenda napsal(a): Dají se sehnat repase něco přes 2 litry, dělají to výměnou, kdy si staré nechá, přičtou si jak kde, někde pětikylo a někde a patnáct stovek.
stare ti hentake nezoberu, lebo tam nemaju ako spravit repas
pre nich je repas pieskovanie, pregumickovanie, prehodenie piestiku a nastrek...
stare ti hentake nezoberu, lebo tam nemaju ako spravit repas
pre nich je repas pieskovanie, pregumickovanie, prehodenie piestiku a nastrek...
|
|
10.08.2015 22:18 -
|
2849850
|
|
63zdenda
|
|
|
Já je měnil před třemi lety, to to letí, koukám, e ceny ly za tu dobu hezky dolů, ale tenkrát to tak praktykovali, kdy se nevrátili staré, připočítávali si pětikylo a někde jak jsem psal patnáct stovek, měnil jsem je v Ústí na proti Citroenu, u tam ten krámek není a nevzpomenu si na název, Hanz by věděl, BMW je hned za tím, prostě to tak fungovalo, dal jsi starý, bylo to levnějí, nechal sis starý, platil jsi víc, samozřejmě jsou repasované, nic na nich není poznat a jezdím s nimi dodnes.
Já je měnil před třemi lety, to to letí, koukám, e ceny ly za tu dobu hezky dolů, ale tenkrát to tak praktykovali, kdy se nevrátili staré, připočítávali si pětikylo a někde jak jsem psal patnáct stovek, měnil jsem je v Ústí na proti Citroenu, u tam ten krámek není a nevzpomenu si na název, Hanz by věděl, BMW je hned za tím, prostě to tak fungovalo, dal jsi starý, bylo to levnějí, nechal sis starý, platil jsi víc, samozřejmě jsou repasované, nic na nich není poznat a jezdím s nimi dodnes.
|
|
10.08.2015 22:58 -
|
2849897
|
|
jumep
|
|
|
ano to je ok, ale tie rozpadnute ti proste nezoberu, musia mat tie uchyty OK
ano to je ok, ale tie rozpadnute ti proste nezoberu, musia mat tie uchyty OK
|
|
11.09.2015 13:40 -
|
2860464
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Ahojte,
ako prosim najefektivnejsie odstranit hrdze z kotuca? Mam to take skarede hrdzave
klasicky brusit, alebo pouzit neaku chemiu? pripadne colu
Ahojte,
ako prosim najefektivnejsie odstranit hrdze z kotuca? Mam to take skarede hrdzave :)
klasicky brusit, alebo pouzit neaku chemiu? pripadne colu :D
|
|
12.09.2015 11:39 -
|
2860697
|
|
jumep
|
|
|
osobne by som to neriesil
maximalne okefovat a natret ak ti len o to ide
osobne by som to neriesil
maximalne okefovat a natret ak ti len o to ide
|
|
07.07.2021 11:32 -
|
3315824
|
|
Sanil
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Ahoj, chtěl jsem vyměnit kotouče, ale jdou ztuha povolit rouby (známý s tím třeba vůbec ráčnou neotočil, mně to jde s hodně velkým vypětím sil).
No kdy jsem to skoro povolil, začal se třmen zadní jakoby asi oddělovat v polovině a začala vytékat brzdovka, tak jsem to rychle začal zase utahovat a vypadá to, e to neprotéká po dotaení. Je to normální nebo ten třmen je na výměnu (nevím jak v té mezeře je udělán průchod pro brzdovku pro druhý pístek, jestli je tam nějaká průchodka s těsněním..)?
Díky za info.
Ahoj, chtěl jsem vyměnit kotouče, ale jdou ztuha povolit rouby (známý s tím třeba vůbec ráčnou neotočil, mně to jde s hodně velkým vypětím sil).
No kdy jsem to skoro povolil, začal se třmen zadní jakoby asi oddělovat v polovině a začala vytékat brzdovka, tak jsem to rychle začal zase utahovat a vypadá to, e to neprotéká po dotaení. Je to normální nebo ten třmen je na výměnu (nevím jak v té mezeře je udělán průchod pro brzdovku pro druhý pístek, jestli je tam nějaká průchodka s těsněním..)?
Díky za info.
|
|
11.07.2021 20:03 -
|
3316201
|
|
Matijaz
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Je to normální,třmeny jsou dělené.
Je to normální,třmeny jsou dělené.
|
|
13.07.2021 16:16 -
|
3316351
|
|
jruze
|
|
|
mezi je malej O krouek. já je nechávám staené tím roubkem co drí destičky.
mezi je malej O krouek. já je nechávám staené tím roubkem co drí destičky.;-)
|
|
08.12.2023 15:51 -
|
3371930
|
|
kocour
|
Město: Týnec n L, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím, po výměně zadních kotoučů a desek,oboje Brembo začla pravá strana drhnout a pískat. Připadá mi e se po 200km deska sjela na půl. U při zaroubování pístku el ztuha. Ne se s tím mořit,nael jsem třmeny nové v hliníku okolo 1100Kč. původní je litina,ale ta je draí 2x. Na BX a Xantii byl hliník, Je moné ho na C5 III taky pouít? Kdy to dělá i FEBI. Mám r. 2012, Dával se hliník.třmen i při výrobě? Děkuji.
Zdravím, po výměně zadních kotoučů a desek,oboje Brembo začla pravá strana drhnout a pískat. Připadá mi e se po 200km deska sjela na půl. U při zaroubování pístku el ztuha. Ne se s tím mořit,nael jsem třmeny nové v hliníku okolo 1100Kč. původní je litina,ale ta je draí 2x. Na BX a Xantii byl hliník, Je moné ho na C5 III taky pouít? Kdy to dělá i FEBI. Mám r. 2012, Dával se hliník.třmen i při výrobě? Děkuji.
|
|
| |
|
|