| | |
01.04.2011 00:08 -
Re: Zadní brzdy, třmeny / C5 I / II
|
2381883
|
|
jumep
|
|
|
vzadu su 2 piestiky a zatlacaju sa ...
ps. uprimnu sustrast pri vytahovani srobov (vdaka bohu za lis)
vzadu su 2 piestiky a zatlacaju sa ...
ps. uprimnu sustrast pri vytahovani srobov :) (vdaka bohu za lis)
|
|
01.04.2011 07:45 -
|
2381901
|
|
tief
|
|
|
nefrajeruj jooooo ?
nefrajeruj jooooo ? :-P
|
|
16.01.2012 11:06 -
|
2441153
|
|
Boracon
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
Ahoj vem, tenhle víkend byl asi nejdelí v mém ivotě po zjitění stavu zadních brzdičů sem se dal do výměny, pro ty co se do toho budou poutět připomínám, e nová sada neobsahuje nové rouby ke třmenům, výrobce asi počítal s tím, e pouijete ty staré, které se jako mě i po nahřátí urvali 3/4, take po překonání hrůzy co dál sem se pomocí těchto nástrojů (kladivo, majzlík, flexa, oleje na zarezlé rouby, svářečky) dal do díla, úspěně jsem rozpůlil třmeny ve kterých bylo roub a třmen jedno tělo, prostě to nelo sundat, navařil jsem matky na to co zbylo ze roubů a pokusit se je znova vyroubovat, to se povedlo ve 2/3 pokusů, pravej zadní třmen byl nejhorí, a moc z něj nezůstalo , nejhorí bylo v sobotu sehnat nové rouby abych se dostal vůbec domu, Citroen zavříno, Domanský objednáme a v úterý budou, Kelly, Elit, rouby vůbec neděláme, take sem si je nechal udělat od jednoho moc ikovného, vyslouilého soustruníka za 200kč vechny čtyři, ale byli a v neděli take sem stejně jel domu tágem nakonec po 13 hodinách práce ve dobře dopadlo a u vesele jezdim, ale nikomu to nepřeju
Ahoj vem, tenhle víkend byl asi nejdelí v mém ivotě :-d po zjitění stavu zadních brzdičů sem se dal do výměny, pro ty co se do toho budou poutět připomínám, e nová sada neobsahuje nové rouby ke třmenům, výrobce asi počítal s tím, e pouijete ty staré, které se jako mě i po nahřátí urvali 3/4, take po překonání hrůzy co dál sem se pomocí těchto nástrojů (kladivo, majzlík, flexa, oleje na zarezlé rouby, svářečky) dal do díla, úspěně jsem rozpůlil třmeny ve kterých bylo roub a třmen jedno tělo, prostě to nelo sundat, navařil jsem matky na to co zbylo ze roubů a pokusit se je znova vyroubovat, to se povedlo ve 2/3 pokusů, pravej zadní třmen byl nejhorí, a moc z něj nezůstalo :-d, nejhorí bylo v sobotu sehnat nové rouby abych se dostal vůbec domu, Citroen zavříno, Domanský objednáme a v úterý budou, Kelly, Elit, rouby vůbec neděláme, take sem si je nechal udělat od jednoho moc ikovného, vyslouilého soustruníka za 200kč vechny čtyři, ale byli a v neděli take sem stejně jel domu tágem :-) nakonec po 13 hodinách práce ve dobře dopadlo a u vesele jezdim, ale nikomu to nepřeju :palec
Přílohy: 1.jpg ( 495240b ) - 2.jpg ( 744051b ) - 3.jpg ( 679725b ) - 4.jpg ( 841568b ) - 5.jpg ( 525170b ) - |
|
16.01.2012 11:08 -
|
2441159
|
|
Boracon
|
|
|
Po tom co u byli rouby bylo ve hračka a na to odvzdunění
Po tom co u byli rouby bylo ve hračka a na to odvzdunění :-d
Přílohy: 6.jpg ( 521707b ) - 7.jpg ( 603470b ) - 8.jpg ( 665698b ) - 9.jpg ( 941341b ) - 10.jpg ( 553683b ) - |
|
16.01.2012 13:05 -
|
2441338
|
|
jumep
|
|
|
pre tych ktory si to este nerobili, SROBY SA MAJU POVINNE VZDY MENIT (sice ich vzdy nemenim ale musia byt v dobrom save aby som ich pouzil)
a) na 90% ked su v onom stave brzdy, budu aj ramena vcudu ...
b) brzdice treba povolit, odrezat srobom hlavy a potom ich vyrazit zhora dole, oficialny postup hovori o vyrazani kladivom, lys je na to 100% lepsi
c) nenahrievat, to lepidlo je dvojzlozkove a nahrievanim sa aktivuje aplikator
d) von nejdu kvoli tomu ze lep sa zachyti v zavite a potom dokonca dokaze roztrhnut ten hlinik - preto bod b
e) ak bol vyhnuty brzdic, znamena ze ten srob je ohnuty, dalsia pricina preco nepojdu von
f) sroby su z neviem prene akeho materialu, sedia tam nejake hlavove a maju sa utahovat na 70nm
g) ak su vyhnute brzdice, budu tomu zodpovedat aj opotrebovane platnicky, vnutorna bude zodrata a sikmo zabehnuta, vonkasia bude skoro ako nova, ale sikmo zabehnuta - tj. na vymenu
takze na robotu ked su brzdy v zlom stave treba mat
- sroby
- silikon alebo iny vymedzovaci prostriedok, ak tam tento nedas, ta robota je skoro zbytocna
pred tym ako to zacnem robit, tak si skontrolujem stav kotucov a platniciek a tie tiez kupim pripadne
a tiez treba dat dole plech z platniciek, castokrat byva zozraty uchyt okolo toho srobu co to drzi a v tom pripade
- nechat nadvarit a navrtat novu dieru, zalezi na ostatnom stave
- vymenit cely strmen
pre tych ktory si to este nerobili, SROBY SA MAJU POVINNE VZDY MENIT (sice ich vzdy nemenim ale musia byt v dobrom save aby som ich pouzil)
a) na 90% ked su v onom stave brzdy, budu aj ramena vcudu ...
b) brzdice treba povolit, odrezat srobom hlavy a potom ich vyrazit zhora dole, oficialny postup hovori o vyrazani kladivom, lys je na to 100% lepsi
c) nenahrievat, to lepidlo je dvojzlozkove a nahrievanim sa aktivuje aplikator
d) von nejdu kvoli tomu ze lep sa zachyti v zavite a potom dokonca dokaze roztrhnut ten hlinik - preto bod b
e) ak bol vyhnuty brzdic, znamena ze ten srob je ohnuty, dalsia pricina preco nepojdu von
f) sroby su z neviem prene akeho materialu, sedia tam nejake hlavove a maju sa utahovat na 70nm
g) ak su vyhnute brzdice, budu tomu zodpovedat aj opotrebovane platnicky, vnutorna bude zodrata a sikmo zabehnuta, vonkasia bude skoro ako nova, ale sikmo zabehnuta - tj. na vymenu
takze na robotu ked su brzdy v zlom stave treba mat
- sroby
- silikon alebo iny vymedzovaci prostriedok, ak tam tento nedas, ta robota je skoro zbytocna
pred tym ako to zacnem robit, tak si skontrolujem stav kotucov a platniciek a tie tiez kupim pripadne
a tiez treba dat dole plech z platniciek, castokrat byva zozraty uchyt okolo toho srobu co to drzi a v tom pripade
- nechat nadvarit a navrtat novu dieru, zalezi na ostatnom stave
- vymenit cely strmen
|
|
16.01.2012 13:08 -
|
2441353
|
|
jumep
|
|
|
Boracon:
podla fotiek si to nijako nevypodlozil, takze zhruba za rok si to mozes zopakovat, lebo ti to ooxiduje
Boracon:
podla fotiek si to nijako nevypodlozil, takze zhruba za rok si to mozes zopakovat, lebo ti to ooxiduje
|
|
16.01.2012 14:49 -
|
2441481
|
|
Boracon
|
|
|
neboj ve je vypodloeno, vymazáno, namatěno, pochybuju, e to tak někdo udělal kdy to vyráběl, nahřát jsem to zkouel akorát kdy u sem byl v koncích, ten co tohle vymyslel by potřeboval pár facek, udělat hliníkové třmeny kterejma procházejí ocelové rouby ani by ty díry byly aspoň vyvlokovaný třeba měděnym pouzdrem aby se to nezpeklo dohromady tak jak to hliník udělá pokadé, můe akorát ......
neboj ve je vypodloeno, vymazáno, namatěno, pochybuju, e to tak někdo udělal kdy to vyráběl, nahřát jsem to zkouel akorát kdy u sem byl v koncích, ten co tohle vymyslel by potřeboval pár facek, udělat hliníkové třmeny kterejma procházejí ocelové rouby ani by ty díry byly aspoň vyvlokovaný třeba měděnym pouzdrem aby se to nezpeklo dohromady tak jak to hliník udělá pokadé, můe akorát ...... :-d
|
|
16.01.2012 15:50 -
|
2441546
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Ty rouby jsou v tom třmenu zalepený nějakým tmelem , take je to účel (aby neli ven)
Ty rouby jsou v tom třmenu zalepený nějakým tmelem , take je to účel (aby neli ven):-(
|
|
16.01.2012 15:56 -
|
2441557
|
|
Boracon
|
|
|
tak v tom případě pak ano a chápu, e to nelo dolů ikdy sem tam ádný stopy po tmelu nenael, jen rez, jeden roub jsem vyrouboval úplně normálně, asi nepočítali s tím e se ty auta doijí výměny
tak v tom případě pak ano a chápu, e to nelo dolů ikdy sem tam ádný stopy po tmelu nenael, jen rez, jeden roub jsem vyrouboval úplně normálně, asi nepočítali s tím e se ty auta doijí výměny :-)
|
|
16.01.2012 15:56 -
|
2441558
|
|
jumep
|
|
|
presne, je tam dvojzlozkove lepidlo a utrhol si to preto, lebo boli ohnute, ako som videl, az tak extremne ze suchali o koleso
cize ohnute + zalepene, nemal som tu este zaoxidovane sroby, iba ohnute a zalepene
ak su len zalepene, idu sice tazko, ale docela v pohode sa to da povolit a vylisovat
ak su ohnute, je to na zabitie
ked si ich menil mal si to rezat rovno od ramena, usetril by si si kopu roboty
presne, je tam dvojzlozkove lepidlo a utrhol si to preto, lebo boli ohnute, ako som videl, az tak extremne ze suchali o koleso
cize ohnute + zalepene, nemal som tu este zaoxidovane sroby, iba ohnute a zalepene
ak su len zalepene, idu sice tazko, ale docela v pohode sa to da povolit a vylisovat
ak su ohnute, je to na zabitie
ked si ich menil mal si to rezat rovno od ramena, usetril by si si kopu roboty
|
|
16.01.2012 15:58 -
|
2441571
|
|
jruze
|
|
|
Na CX a XM s tím problém nebyl . To asi jetě neznali záviák za to znali vazelínu,kterou lehce namazali roub.Ono stačí dát záviák jen na závit a né na celej roub.
Na CX a XM s tím problém nebyl . To asi jetě neznali záviák za to znali vazelínu,kterou lehce namazali roub.Ono stačí dát záviák jen na závit a né na celej roub.
|
|
16.01.2012 15:59 -
|
2441578
|
|
jumep
|
|
|
presne tak to robim, zavitak na zavit, silikon na strmen a na 70nm utiahnem, ked uz mam ten momentak, ak sa to utiahne moc, natiahne sa ten srob v zavite a tym sa poskodi ... takze zasa s citom na to
presne tak to robim, zavitak na zavit, silikon na strmen a na 70nm utiahnem, ked uz mam ten momentak, ak sa to utiahne moc, natiahne sa ten srob v zavite a tym sa poskodi ... takze zasa s citom na to
|
|
16.01.2012 16:12 -
|
2441582
|
|
Boracon
|
|
|
mám dojem e ty rouby jsem ohnul tou desetikilovou palicí
mám dojem e ty rouby jsem ohnul tou desetikilovou palicí :-d
|
|
16.01.2012 17:09 -
|
2441626
|
|
jruze
|
|
|
Aspoň si mohou vichni udělat obrázek co obnáí výměna loisek v zadních ramenech a to nemluvím o závlačkách. A e to je na kadém druhém autě.
Aspoň si mohou vichni udělat obrázek co obnáí výměna loisek v zadních ramenech a to nemluvím o závlačkách. A e to je na kadém druhém autě.
|
|
16.01.2012 17:28 -
|
2441654
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Ja som ich mal mierne ohnute a pekne siel vykrutit len jeden srob. Ostatne pekne povolit zatiahnut asi sto krat a popri tom sa mi vsetci smiali ze to len francuz moze takto No ale podarilo sa, takze som vsetko vycistil, jemne vazelinky a zlozil. Dalsia vec spravena, nakoniec z toho bude aj auto
Ja som ich mal mierne ohnute a pekne siel vykrutit len jeden srob. Ostatne pekne povolit zatiahnut asi sto krat a popri tom sa mi vsetci smiali ze to len francuz moze takto :D No ale podarilo sa, takze som vsetko vycistil, jemne vazelinky a zlozil. Dalsia vec spravena, nakoniec z toho bude aj auto :-)
|
|
16.01.2012 17:37 -
|
2441668
|
|
Boracon
|
|
|
v práci sem dva dny neposlouchal nic jinýho e kdybych si koupil VW neměl bych problem, a asi to jetě budu dlouho poslouchat
v práci sem dva dny neposlouchal nic jinýho e kdybych si koupil VW neměl bych problem, a asi to jetě budu dlouho poslouchat :-d
|
|
03.04.2012 23:29 -
|
2465558
|
|
POPCORNcz
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Taky přidám trochu zkueností.Měnil jsem kotouče a desky na vech kolech.Zadní opravdu dají zabrat.Zde na diskuzi jsem pochytil pár rad,které mě pomohli.el jsem na to trochu pozvolna a řekl si,,jak to ti frantíci dělaj´´ přeci to nedělaj fleksou.Povolit opravdu nejdou.Při čitění třmenu jsem si poviml zalepených otvorů,vdy po dvou na kadým roubu.Po vyčitění je vidět tělo roubu.Uvnitř je lepidlo po cele délce roubu a je to Loctite.Do otvorů jsem stříkačkou nalíval aceton aby lepidlo naleptal.A povedlo se.Jen doporučuji pořádný vercajk,který nestrhne hlavu roubu.Pak u to lo dle rad zde popsaných.
Taky přidám trochu zkueností.Měnil jsem kotouče a desky na vech kolech.Zadní opravdu dají zabrat.Zde na diskuzi jsem pochytil pár rad,které mě pomohli.el jsem na to trochu pozvolna a řekl si,,jak to ti frantíci dělaj´´ přeci to nedělaj fleksou.Povolit opravdu nejdou.Při čitění třmenu jsem si poviml zalepených otvorů,vdy po dvou na kadým roubu.Po vyčitění je vidět tělo roubu.Uvnitř je lepidlo po cele délce roubu a je to Loctite.Do otvorů jsem stříkačkou nalíval aceton aby lepidlo naleptal.A povedlo se.Jen doporučuji pořádný vercajk,který nestrhne hlavu roubu.Pak u to lo dle rad zde popsaných.
Přílohy: BRZDY (2).jpg ( 475495b ) - BRZDY (3).jpg ( 506841b ) - BRZDY (61).jpg ( 818970b ) - |
|
04.04.2012 00:49 -
|
2465597
|
|
Boracon
|
|
|
na novích třmenech u tyto díry nejsou, asi se někdo poučil
na novích třmenech u tyto díry nejsou, asi se někdo poučil :-d
|
|
04.04.2012 07:19 -
|
2465655
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
tak to jsem měl asi těstí, já je povolil jak máslo
tak to jsem měl asi těstí, já je povolil jak máslo :-)
|
|
| |
|
|