| | |
03.04.2016 20:31 -
Re: Kotouče, destičky?
|
2936172
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Tak jsem měnil zimní kola za letní a vypadá to, e zadní desky jsou po 41 tis. km zralé na výměnu (asi 2- 3mm ta vnitřní).
Přední jsou na tom lépe, ale asi nechám vyměnit vechny při jedné práci. Chtěl jsem se pánové zeptat, po výměně se musí nějak kalibrovat elektrická ruční brzda? A při zatlačování pístků dovnitř je nějaká specialita - musí se pístkem točit? Je něco na by se měl dát pozor? (nechám to na ikovným automechanikovi, ale s C5 asi zkuenosti nemá ...)
Dík za reakce pánů mistrů
Tak jsem měnil zimní kola za letní a vypadá to, e zadní desky jsou po 41 tis. km zralé na výměnu (asi 2- 3mm ta vnitřní).
Přední jsou na tom lépe, ale asi nechám vyměnit vechny při jedné práci. Chtěl jsem se pánové zeptat, po výměně se musí nějak kalibrovat elektrická ruční brzda? A při zatlačování pístků dovnitř je nějaká specialita - musí se pístkem točit? Je něco na by se měl dát pozor? (nechám to na ikovným automechanikovi, ale s C5 asi zkuenosti nemá ...)
Dík za reakce pánů mistrů :-)
|
|
03.04.2016 20:36 -
|
2936174
|
|
jumep
|
|
|
odbrzduj rucnu tlacitkom a nie rozbehom, potom vydrzia viac a aj silenty napravy prezuju viac
minimalne treba vypnut automaticke zatahovanie rucnej a piestik sa zataca
odbrzduj rucnu tlacitkom a nie rozbehom, potom vydrzia viac a aj silenty napravy prezuju viac
minimalne treba vypnut automaticke zatahovanie rucnej a piestik sa zataca
|
|
03.04.2016 20:57 -
|
2936178
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
"zataca" je česky zakrucuje jako roub? - a to po směru hodinových ručiček nebo obráceně?
"zataca" je česky zakrucuje jako roub? - a to po směru hodinových ručiček nebo obráceně?
|
|
11.11.2016 08:55 -
|
3010593
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Budu měnit olej a filtry, při té příleitosti i přední kotouče, tam kde to chci objednat jsou v nabídce kotoučů pouze značky G-Master Italy a Fremax, má někdo zkuenosti s těmito výrobci, nebo se mám těmto značkám vyhnout a koupit jinde třeba ATE?
Finanční rozdíl není tak velký, o to nejde, závodník nejsem, ale chci mít brzdy spolehlivé.
Budu měnit olej a filtry, při té příleitosti i přední kotouče, tam kde to chci objednat jsou v nabídce kotoučů pouze značky G-Master Italy a Fremax, má někdo zkuenosti s těmito výrobci, nebo se mám těmto značkám vyhnout a koupit jinde třeba ATE? :nevim
Finanční rozdíl není tak velký, o to nejde, závodník nejsem, ale chci mít brzdy spolehlivé. ;-)
|
|
11.11.2016 09:09 -
|
3010597
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Hlavně nebrat kombinaci kotouče TRW a destiček Brembo. Já si takhle u chvíli popískávám.
Hlavně nebrat kombinaci kotouče TRW a destiček Brembo. Já si takhle u chvíli popískávám. :)
|
|
11.11.2016 10:41 -
|
3010631
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ferodo má vynikající recenze , ale přečetl jsem si něco o kotoučích Fremax, vysoce nauhličeno ohledně odvodu tepla, lakováno, jemné dráky pro první srovnání destiček, nemusí se zabrďovat ( brzdí od prvního pouití ), tak v tom trochu lítám , chtěl bych je odzkouet, ale nechci si naběhnout , nemá někdo s touto značkou zkuenosti, nebo mám jít rovnou do osvědčených značek?
.link.
Ferodo má vynikající recenze :palec, ale přečetl jsem si něco o kotoučích Fremax, vysoce nauhličeno ohledně odvodu tepla, lakováno, jemné dráky pro první srovnání destiček, nemusí se zabrďovat ( brzdí od prvního pouití ), tak v tom trochu lítám :-d, chtěl bych je odzkouet, ale nechci si naběhnout :nevim, nemá někdo s touto značkou zkuenosti, nebo mám jít rovnou do osvědčených značek? :nevim
http://motofocus.cz/vyrobci/5036,ame-spickove-technologie-dostupne-vsem-fremax-carbon
|
|
11.11.2016 11:28 -
|
3010638
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Ferodo má vynikající recenze , ale přečetl jsem si něco o kotoučích Fremax, vysoce nauhličeno ohledně odvodu tepla, lakováno, jemné dráky pro první srovnání destiček, nemusí se zabrďovat ( brzdí od prvního pouití ), tak v tom trochu lítám , chtěl bych je odzkouet, ale nechci si naběhnout , nemá někdo s touto značkou zkuenosti, nebo mám jít rovnou do osvědčených značek?
.link.
Za ty prachy mám osvědčené zimermany - moc levné mi nepříjdou (+- 2000,- kus) jaké jsou nevím nikdy jsem je neviděl a ani u nikoho. (mám na autě neděrované zimermany protoe jsem sháněl narychlo a děrované zrovna nebyly a spokojenost)
Za ty prachy mám osvědčené zimermany - moc levné mi nepříjdou (+- 2000,- kus) jaké jsou nevím nikdy jsem je neviděl a ani u nikoho.:nevim (mám na autě neděrované zimermany protoe jsem sháněl narychlo a děrované zrovna nebyly a spokojenost)
|
|
11.11.2016 11:45 -
|
3010644
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
63zdenda napsal(a): Ferodo má vynikající recenze , ale přečetl jsem si něco o kotoučích Fremax, vysoce nauhličeno ohledně odvodu tepla, lakováno, jemné dráky pro první srovnání destiček, nemusí se zabrďovat ( brzdí od prvního pouití ), tak v tom trochu lítám , chtěl bych je odzkouet, ale nechci si naběhnout , nemá někdo s touto značkou zkuenosti, nebo mám jít rovnou do osvědčených značek?
.link.
promin, blbe jsem si to precetl a myslel jsem ze mluvis o destickach, takze jsem reagoval na desticky.
promin, blbe jsem si to precetl a myslel jsem ze mluvis o destickach, takze jsem reagoval na desticky. :-((((
|
|
11.11.2016 11:55 -
|
3010646
|
|
63zdenda
|
|
|
alx napsal(a): promin, blbe jsem si to precetl a myslel jsem ze mluvis o destickach, takze jsem reagoval na desticky.
Nic se neděje, pochopil jsem, jestli budou patný, jdeme napůl.
Píou o nich hezké věci, ale to píou vichni výrobci, přítí týden a přídou, tak je namontuji a jsem zvědav na ten zázrak, kadopádně dám vědět.
Nic se neděje;-), pochopil jsem, jestli budou patný, jdeme napůl. :-d
Píou o nich hezké věci, ale to píou vichni výrobci, přítí týden a přídou, tak je namontuji a jsem zvědav na ten zázrak, kadopádně dám vědět. :-)
:-d
|
|
11.11.2016 12:30 -
|
3010656
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Nic se neděje , pochopil jsem, jestli budou patný, jdeme napůl.
Píou o nich hezké věci, ale to píou vichni výrobci, přítí týden a přídou, tak je namontuji a jsem zvědav na ten zázrak, kadopádně dám vědět.
A kde proboha ? já ve vyhledávači přední okolo 2000,- kus , zadní 900,- kus (pokud je řeč o děrovaných) - za 900,- nejsou pomalu ani starlainy
A kde proboha ? já ve vyhledávači přední okolo 2000,- kus , zadní 900,- kus (pokud je řeč o děrovaných) - za 900,- nejsou pomalu ani starlainy:nevim
|
|
11.11.2016 13:53 -
Re: Emise
|
3010668
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Děrovaný kotoče nebrat, praská to od těch dír.
Děrovaný kotoče nebrat, praská to od těch dír.
Přílohy: 2013-04-30 22.55.23.jpg ( 33843b ) - |
|
11.11.2016 14:13 -
|
3010671
|
|
63zdenda
|
|
|
O děrovaných nebyla řeč, ani je nechci, psal jsem o Fremaxech, dávám odkaz, pokud to je reklama na firmu, prosím o smazání.
.link.
O děrovaných nebyla řeč, ani je nechci, psal jsem o Fremaxech, dávám odkaz, pokud to je reklama na firmu, prosím o smazání. ;-)
http://autodilyhulin.cz/273-brzdovy-kotouc-predni-citroen-c5-xantia-288mm.html
|
|
11.11.2016 18:29 -
|
3010796
|
|
63zdenda
|
|
|
jruze napsal(a): Tak to jsem na to zvědavej - za tu cenu to bude asi opravdu kvalita to mám levnějí kdyby jsi chtěl a v Kelly budou mít jetě levnějí no uvidí za čas(třeba bude objevitel zázrak já to dal do vyhledávače a vypadly na mne děrované .
Ten Zimmermann je mení průměr ne můu mít a ten G-Master je cena stejná, za kterou je můu mít také.
Nezapomeň, e to co uvádí, je za jeden kotouč, i kdy někde píou za dva, zrovna v kelly jsem se nedávno pohádal, e uvádějí dva, odpověď byla, e cena je za jeden, ale potřeba jsou dva , poádal jsem je, aby si to na stránkách opravili, neudělaly to, proto pletou zákazníkům hlavy.
Tak jsou vlastně levnějí, ne uvádí , jaké budou, nedokáu posoudit, to a časem, můe se na ně podívat moná přítí víkend, asi povezu olej.
Ten Zimmermann je mení průměr ne můu mít a ten G-Master je cena stejná, za kterou je můu mít také. :-p
Nezapomeň, e to co uvádí, je za jeden kotouč, i kdy někde píou za dva, zrovna v kelly jsem se nedávno pohádal, e uvádějí dva, odpověď byla, e cena je za jeden, ale potřeba jsou dva :-o, poádal jsem je, aby si to na stránkách opravili, neudělaly to, proto pletou zákazníkům hlavy.
Tak jsou vlastně levnějí, ne uvádí :-d, jaké budou, nedokáu posoudit, to a časem, můe se na ně podívat moná přítí víkend, asi povezu olej. ;-)
|
|
11.11.2016 19:02 -
|
3010811
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Ten Zimmermann je mení průměr ne můu mít a ten G-Master je cena stejná, za kterou je můu mít také.
Nezapomeň, e to co uvádí, je za jeden kotouč, i kdy někde píou za dva, zrovna v kelly jsem se nedávno pohádal, e uvádějí dva, odpověď byla, e cena je za jeden, ale potřeba jsou dva , poádal jsem je, aby si to na stránkách opravili, neudělaly to, proto pletou zákazníkům hlavy.
Tak jsou vlastně levnějí, ne uvádí , jaké budou, nedokáu posoudit, to a časem, můe se na ně podívat moná přítí víkend, asi povezu olej.
Po týdnu to asi nepozná - buď budou KO hned a nebo a po nějakém nutném prudkém zabrdění z velké rychlosti se mohou zvlnit, nebo budou mít patné třecí vlastnosti - já raději osvědčené a né čekat co to udělá a jestli to potom dobrzdím.(a průměr ?? ai jsem omylem přidal jiné ale cena je +- stejná s těmi větími.)
Po týdnu to asi nepozná - buď budou KO hned a nebo a po nějakém nutném prudkém zabrdění z velké rychlosti se mohou zvlnit, nebo budou mít patné třecí vlastnosti - já raději osvědčené a né čekat co to udělá a jestli to potom dobrzdím.(a průměr ?? ai jsem omylem přidal jiné ale cena je +- stejná s těmi větími.)
|
|
11.11.2016 19:39 -
|
3010837
|
|
Matijaz
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 76 |
|