| | |
21.06.2013 11:35 -
Re: Kotouče, destičky?
|
2591390
|
|
rimic
|
Město: Malacky, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 9 |
|
|
jruze napsal(a): rouby v Citroenu(z vrakovitě nemá cenu - větinou jsou ohnuté - jedině v případě e půjdou volně vyroubovat a vytáhnout z brzdiče) Jak povolit? Já kdy jdou lépe tak utahovačkou nebo ráčnu a trubku(buď vydrí , nebo těsně u ramene uříznout,potom uříznout hlavu a roub vyrazit(od hlavy směrem k zavitu) brzdiče potom prohodit.Namazat a takto uvolnit v podstatě nejde(nějaký chytrák dal do pracovního postupu e nalejt dírama v brzdiči závitové lepidlo(asi měli na skladě moc brzdičů a neli na odbyt Nějaký čas jim to trvalo ne na to přili e je to blbost páč novějí brzdiče jsou u bez těchto děr a ty jdou povolit bezproblémů
Je to neuveritelné ale ani v servise mi tie roby nevedeli povoli ,,,,,, povedali mi e je riziko e prasknú ,,, potom ostane auto nepojazdné ,,,,,, bol som v citroene a nové roby stoja 2,80E ,,,,, tak som ich pre istotu objednal ,,,, v podstate je to lacná zaleitos ,,,,, ale aj tak dakujem za reakciu ,,,, snád si s tým nejako poradím
Je to neuveritelné ale ani v servise mi tie roby nevedeli povoli ,,,,,, povedali mi e je riziko e prasknú ,,, potom ostane auto nepojazdné ,,,,,, bol som v citroene a nové roby stoja 2,80E ,,,,, tak som ich pre istotu objednal ,,,, v podstate je to lacná zaleitos ,,,,, ale aj tak dakujem za reakciu ,,,, snád si s tým nejako poradím
|
|
21.06.2013 12:34 -
|
2591396
|
|
miskod
|
|
|
A naco teda chces povolovat brzdice, ked nechces menit kotuc??? Na dosky ti staci povilit tu dlhu tenku sroubu s matkou na vrchnej strane brzdicov a dosky vytiahnut vrchom...
A naco teda chces povolovat brzdice, ked nechces menit kotuc??? Na dosky ti staci povilit tu dlhu tenku sroubu s matkou na vrchnej strane brzdicov a dosky vytiahnut vrchom...
|
|
21.06.2013 12:58 -
|
2591397
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Proboha co to bylo za servis,pryč od něj a vyhýbat se velkým obloukem,stane se e prasknou,ale ve se dá opravit a né e auto zůstane nepojízdné,kdy praskne hlava toho roubu,v podstatě se u dá sundat aspoň půlka třmenu a dá se laborovat,na niti zadní třmeny je to hezky popsané i s fotkama,někdy to je ichta,ale dá se to zvládnout i laikem doma,přečti si tu správnou nit,bude mít alespoň představu s monými problémy a také řeením,jak se s tím dá vypořádat,také si udělá obrázek o servisu kde jsi nepochodil
Proboha co to bylo za servis,pryč od něj a vyhýbat se velkým obloukem,stane se e prasknou,ale ve se dá opravit a né e auto zůstane nepojízdné,kdy praskne hlava toho roubu,v podstatě se u dá sundat aspoň půlka třmenu a dá se laborovat,na niti zadní třmeny je to hezky popsané i s fotkama,někdy to je ichta,ale dá se to zvládnout i laikem doma,přečti si tu správnou nit,bude mít alespoň představu s monými problémy a také řeením,jak se s tím dá vypořádat,také si udělá obrázek o servisu kde jsi nepochodil ;-)
|
|
04.08.2014 13:50 -
|
2721538
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak po dvou a půl letech jsem tu s finálním hodnocením předních vrtaných kotoučů Zimmermann a desek Textar.
- najeto cca 46500 km
- tlouka kotouče 25,5 mm (původně 28)
- 2 desky jetě po 10 mm, na jedné "8" a na jedné 0 mm (původně 18)
Něco málo ke kotoučům:
Čekal bych od nich nájezd daleko větí a mají jednu zásadní chybku, a to je vrtání. Vdy v zimě se v dírách vytvořily ledové krystalky a ne se obrousily/rozehřály tak auto prakticky nebrzdilo.
A teď k tomu průseru deskám:
Cca před týdnem začala pískat pravá strana, ve čtvrtek při cestě domů se nějak propadl brzdový pedál a vyběhla hláka o opotřebovaných destičkách. Ale stále to brzdilo, cca po 120 km kdy jsem přijel domů, tak pravé kolo úplně rohavené, levé na tom bylo o dost lépe. tak jsem sundal kola a kontroloval, co se děje. Na levé straně jsem okem a baterkou nic nezjistil. Ale pravá strana průser, vnitřní deska byla jen poloviční, na horní polovině ádná brzdící směska a deska se v těch místech opírala o kotouč. Take zrueny plány na víkend a auto odstaveno, natěstí kámo měl v pondělí, tedy dnes v servisu volno, tak dnes hororová jízda cca 20km.
Tak jsme se do toho pustili, prvně levá strana, aby pravá stačila trochu vychladnou (fotky L1-L3):
- vnějí deska 10mm, ale u se začala dělat sprára mezi kovovou destičkou a brzdící směskou
- vnitřní deska se rozpadla na 2 kusy , samotnou destičku a brzdící směsku (tlouka jetě 8mm)
A poté pravá strana (fotky P1-P2):
- vnějí deska stejný stav jako na levém kole
- vnitřní deska, u zbyla jen kovová část a ten zbytek brzdící směsi se jako trocha prachu vysypal na podlahu
Kdy to kámo viděl, tak říkal, e to asi nebyly pravé Textary, ale nějaký čínský fake. No podívejte se sami na fotky
Tak po dvou a půl letech jsem tu s finálním hodnocením předních vrtaných kotoučů Zimmermann a desek Textar.
- najeto cca 46500 km
- tlouka kotouče 25,5 mm (původně 28)
- 2 desky jetě po 10 mm, na jedné "8" a na jedné 0 mm (původně 18)
Něco málo ke kotoučům:
Čekal bych od nich nájezd daleko větí a mají jednu zásadní chybku, a to je vrtání. Vdy v zimě se v dírách vytvořily ledové krystalky a ne se obrousily/rozehřály tak auto prakticky nebrzdilo.
A teď k tomu průseru deskám:
Cca před týdnem začala pískat pravá strana, ve čtvrtek při cestě domů se nějak propadl brzdový pedál a vyběhla hláka o opotřebovaných destičkách. Ale stále to brzdilo, cca po 120 km kdy jsem přijel domů, tak pravé kolo úplně rohavené, levé na tom bylo o dost lépe. tak jsem sundal kola a kontroloval, co se děje. Na levé straně jsem okem a baterkou nic nezjistil. Ale pravá strana průser, vnitřní deska byla jen poloviční, na horní polovině ádná brzdící směska a deska se v těch místech opírala o kotouč. Take zrueny plány na víkend a auto odstaveno, natěstí kámo měl v pondělí, tedy dnes v servisu volno, tak dnes hororová jízda cca 20km.
Tak jsme se do toho pustili, prvně levá strana, aby pravá stačila trochu vychladnou (fotky L1-L3):
- vnějí deska 10mm, ale u se začala dělat sprára mezi kovovou destičkou a brzdící směskou
- vnitřní deska se rozpadla na 2 kusy , samotnou destičku a brzdící směsku (tlouka jetě 8mm)
A poté pravá strana (fotky P1-P2):
- vnějí deska stejný stav jako na levém kole
- vnitřní deska, u zbyla jen kovová část a ten zbytek brzdící směsi se jako trocha prachu vysypal na podlahu
Kdy to kámo viděl, tak říkal, e to asi nebyly pravé Textary:nevim, ale nějaký čínský fake. No podívejte se sami na fotky :-(
Přílohy: L1.jpg ( 113121b ) - desky levého kola L2.jpg ( 105915b ) - odloupnutá směska L3.jpg ( 95392b ) - začínající spára P1.jpg ( 110747b ) - desky pravého kola P2.jpg ( 120216b ) - obrouení od kotouče |
|
04.08.2014 18:46 -
|
2721840
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
to je síla, ale myslím si, e kdyby to byly číňanky, tak by se nejspí sjely vechny a dřív ne v 46000km
to je síla, ale myslím si, e kdyby to byly číňanky, tak by se nejspí sjely vechny a dřív ne v 46000km
|
|
04.08.2014 18:50 -
|
2721852
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já měl stejný případ a stejný stav před 14ti dny. Podle prodejce auta a servisních záznamů to najelo 133.000 km.
Já měl stejný případ a stejný stav před 14ti dny. Podle prodejce auta a servisních záznamů to najelo 133.000 km.
|
|
04.08.2014 18:56 -
|
2721860
|
|
jruze
|
|
|
Nevím - já mám zimermany kotouče + desky - mám na nich tedy asi 15.-18000Km a jsou desky 90% a na kotoučích není skoro nic znát(pravda nebyly děrované take bezděr), v poslední době nic jiného nemontuji a nikdo si nestěoval(nevím kolik na nich najeli)- ty bendixi by ale měly být také OK.
Nevím - já mám zimermany kotouče + desky - mám na nich tedy asi 15.-18000Km a jsou desky 90% a na kotoučích není skoro nic znát(pravda nebyly děrované take bezděr), v poslední době nic jiného nemontuji a nikdo si nestěoval(nevím kolik na nich najeli)- ty bendixi by ale měly být také OK.
|
|
05.08.2014 06:29 -
|
2722164
|
|
operatorXM
|
Město: Hrotovice, Auto: Citroen C6 2.7 HDi | Počet příspěvků: 138 |
|
|
Včera jsem dával auto do Citroenu na výměnu zadních destiček, dávají TRW, co je prý i na autech z výroby.
Včera jsem dával auto do Citroenu na výměnu zadních destiček, dávají TRW, co je prý i na autech z výroby.
|
|
05.08.2014 08:04 -
|
2722194
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Taky mám stejný dojem - na jiné auto jsem kupoval loiska do kol, na krabičce SKF Made in Brazil, a po pár tisících ty loiska hučí. Nebo do svýho spodní čepy, krabička Lemforder, ale na čepu jen nějaký číslený kód, bez názvu výrobce, tak bůh ví co to je.
A slyel jsem, e poláci takhle vyrábí fake oleje...
Taky mám stejný dojem - na jiné auto jsem kupoval loiska do kol, na krabičce SKF Made in Brazil, a po pár tisících ty loiska hučí. Nebo do svýho spodní čepy, krabička Lemforder, ale na čepu jen nějaký číslený kód, bez názvu výrobce, tak bůh ví co to je.
A slyel jsem, e poláci takhle vyrábí fake oleje...
|
|
05.08.2014 12:12 -
|
2722301
|
|
jruze
|
|
|
Já bych řekl e to nebude jen deskama , ale e by mohl být problém i v brzdičích(těko říct - mohly by to dělat i čepy v brzdiči,nebo váleček) i kdy jsem se s tímto setkal kdysi dávno na vectře a bezproblému jsem vyreklamoval.
Já bych řekl e to nebude jen deskama , ale e by mohl být problém i v brzdičích(těko říct - mohly by to dělat i čepy v brzdiči,nebo váleček) i kdy jsem se s tímto setkal kdysi dávno na vectře a bezproblému jsem vyreklamoval.:nevim
|
|
05.08.2014 12:26 -
|
2722313
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
M.P napsal(a): To jsi za dva a půl roku nesundával kola ( třeba na přehození zimní letní ) a sis neviml dřív e něco není v pořádku ? Přece u to muselo bejt vidět e ta jedna destička jde do kytek , kdy má teď 0 mm a ta druhá centimetr .
Někdy prostě začane jedna destička drhnout a pak u je to fofr. Koroze, pína v drákách brzdiče a dráku, důvody můou být různý. Na výkonu auta to nepozná, ale umí to při soustavným krtání ubývat dost rychle. Já kdy dával na jaře letní gumy, byly vechny přední destičky stejný. A po 6.000 km byla na kadým kole jedna a na plech. Kdyby v tom nebouchlo, kdy se jedna odlepila a nezablikalo mi varování na sjetý destičky, asi bych jezdil dál. Nebylo ani za jízdy nic slyet, jen mi to u mizerně brzdilo.
Někdy prostě začane jedna destička drhnout a pak u je to fofr. Koroze, pína v drákách brzdiče a dráku, důvody můou být různý. Na výkonu auta to nepozná, ale umí to při soustavným krtání ubývat dost rychle. Já kdy dával na jaře letní gumy, byly vechny přední destičky stejný. A po 6.000 km byla na kadým kole jedna a na plech. Kdyby v tom nebouchlo, kdy se jedna odlepila a nezablikalo mi varování na sjetý destičky, asi bych jezdil dál. Nebylo ani za jízdy nic slyet, jen mi to u mizerně brzdilo.
|
|
05.08.2014 18:31 -
|
2722398
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
M.P napsal(a): BlueSeven napsal(a): Tak po dvou a půl letech - najeto cca 46500 km -
To jsi za dva a půl roku nesundával kola ( třeba na přehození zimní letní ) a sis neviml dřív e něco není v pořádku ? Přece u to muselo bejt vidět e ta jedna destička jde do kytek , kdy má teď 0 mm a ta druhá centimetr .
Ty jsi pozorně nečetl, ta destička neměla tak úplně "nulu" právě kdy se mi propadl ten pedál, tak jsem to kontroloval a byla tam půl destičky a ta měla určitě 8 mm, ale kdy jsem ráno dojel do servisu, tak ta půlka byla pryč, prostě odtrená směska od destičky a pak se to rozemlelo, stalo by se to postupně se vema, ty dvě "dobré" u byly také načaté.
Ty jsi pozorně nečetl, ta destička neměla tak úplně "nulu" právě kdy se mi propadl ten pedál, tak jsem to kontroloval a byla tam půl destičky a ta měla určitě 8 mm, ale kdy jsem ráno dojel do servisu, tak ta půlka byla pryč, prostě odtrená směska od destičky a pak se to rozemlelo, stalo by se to postupně se vema, ty dvě "dobré" u byly také načaté.
|
|
05.08.2014 18:39 -
|
2722400
|
|
BlueSeven
|
|
|
jruze napsal(a): Já bych řekl e to nebude jen deskama , ale e by mohl být problém i v brzdičích(těko říct - mohly by to dělat i čepy v brzdiči,nebo váleček) i kdy jsem se s tímto setkal kdysi dávno na vectře a bezproblému jsem vyreklamoval.
Ve ostatní naprosto OK, rozebraní bez problémů, pístky ly zatočit úplně v pohodě, ručka funguje, nic se nezadírá Před kompletací namazání veho keramickou vazelínou
Prostě jen mejdské destičky
Ve ostatní naprosto OK, rozebraní bez problémů, pístky ly zatočit úplně v pohodě, ručka funguje, nic se nezadírá :-d Před kompletací namazání veho keramickou vazelínou :palec
Prostě jen mejdské destičky
|
|
06.08.2014 00:43 -
|
2722481
|
|
jumep
|
|
|
aj tie plavajuce strmene su ciste a chodia lahucko?
aj tie plavajuce strmene su ciste a chodia lahucko?
|
|
06.08.2014 21:46 -
|
2722608
|
|
BlueSeven
|
|
|
jumep napsal(a): aj tie plavajuce strmene su ciste a chodia lahucko?
jj, nebyl problém, ony se ty desky sjíděly téměř stejně ne se rozpadly,
Myslím si, e ten rozpad začal týden předtím, protoe předek začal pískat a pak u to lo ráz na ráz
jj, nebyl problém, ony se ty desky sjíděly téměř stejně ne se rozpadly,
Myslím si, e ten rozpad začal týden předtím, protoe předek začal pískat a pak u to lo ráz na ráz
|
|
29.10.2014 19:50 -
|
2746524
|
|
Kódl
|
|
|
Dobrý den, poraďte mi prosím ohledně EuroRepar. Dám si poprvé měnit br.destičky a kotouče (95kkm, jezdím spíe plynulou jízdou). Citroen servis mi nabízí slubu v rámci akce EuroRepar (pro auta starí pěti let), ale na otázku od jakého budou výrobce jsem nedostal konkrétní odpověď. Tak trochu váhám, dal bych toti přednost orig. dílu od Citroenu. Omlouvám se, vím e na fóru se o značkách ji hodně diskutovalo, a asi se příli od sebe nelií. Děkuji za názor. Kódl.
Dobrý den, poraďte mi prosím ohledně EuroRepar. Dám si poprvé měnit br.destičky a kotouče (95kkm, jezdím spíe plynulou jízdou). Citroen servis mi nabízí slubu v rámci akce EuroRepar (pro auta starí pěti let), ale na otázku od jakého budou výrobce jsem nedostal konkrétní odpověď. Tak trochu váhám, dal bych toti přednost orig. dílu od Citroenu. Omlouvám se, vím e na fóru se o značkách ji hodně diskutovalo, a asi se příli od sebe nelií. Děkuji za názor. Kódl.
|
|
29.10.2014 20:09 -
|
2746545
|
|
Mikra
|
|
|
Můe si vybrat. Za origo dá přes 4.000,- Kč a za ER dá kolem 2.000,- Kč
Velikej rozdíl v nich nebude. Myslím e za pokus ty ER stojí. 2.000,- Kč není tak moc, aby se z toho zbořil svět. Kdy nezávodí, tak svoje si určitě splněj.
Můe si vybrat. Za origo dá přes 4.000,- Kč a za ER dá kolem 2.000,- Kč
Velikej rozdíl v nich nebude. Myslím e za pokus ty ER stojí. 2.000,- Kč není tak moc, aby se z toho zbořil svět. Kdy nezávodí, tak svoje si určitě splněj.
|
|
| |
|
|