| | |
18.10.2009 14:58 -
Kotouče, destičky?
|
1107641
|
|
svejk
|
|
|
Ahoj vichni. Vím, e o brzdách zde ji byplo napsáno mnoho, ale chtěl bych vás seznámit s mým problémem a poádat o radu. Nechal jsem minulý týden zkontrolovat brzdy a podvozek u mechanika. On brzdy rozebral a dokonce prý čistil brzdové destičky. Od tý doby ty brzdy pískaj a řvou jako kr... a je to neúnosý. Kdy sem mu to volal, tak prej a se vojedou tak to asi přestane. Prostě horí ne lepí. V pátek sem přezouval kola a jak bylo auto bez kol na zdvii tak jsem si zkusil otočil s kotoučema. nějaký lo hůř a nějaké ze 2/3 dobrý a pak to dřelo. tak asi budou křivý taky kotouče. nebo co.
Co byste radily a popřípadě jakou značku kotoučů a destiček. Z citroena mi napsali př. kotouče 6877,- př. desky 2511,-za. kotouče 2879 za. desky 1821,-. Na netu jsem nael o FERODO na nee auta komplet předek a zadek za 9000,-
Tak jak? Brzdí mi to dobře ale nahlas a asi trochu i při jízdě.
Ahoj vichni. Vím, e o brzdách zde ji byplo napsáno mnoho, ale chtěl bych vás seznámit s mým problémem a poádat o radu. Nechal jsem minulý týden zkontrolovat brzdy a podvozek u mechanika. On brzdy rozebral a dokonce prý čistil brzdové destičky. Od tý doby ty brzdy pískaj a řvou jako kr... a je to neúnosý. Kdy sem mu to volal, tak prej a se vojedou tak to asi přestane. Prostě horí ne lepí. V pátek sem přezouval kola a jak bylo auto bez kol na zdvii tak jsem si zkusil otočil s kotoučema. nějaký lo hůř a nějaké ze 2/3 dobrý a pak to dřelo. tak asi budou křivý taky kotouče. nebo co.
Co byste radily a popřípadě jakou značku kotoučů a destiček. Z citroena mi napsali př. kotouče 6877,- př. desky 2511,-za. kotouče 2879 za. desky 1821,-. Na netu jsem nael o FERODO na nee auta komplet předek a zadek za 9000,-
Tak jak? Brzdí mi to dobře ale nahlas a asi trochu i při jízdě.:-((((
|
|
18.10.2009 15:05 -
Re: Kotouče, destičky?
|
1107642
|
|
Darja
|
|
|
Pískají ti zadní?
Jinak ke kotoučům, do Citroënu nevolám, jdu do Kelly nebo do Elitu a nakupuju tam. A nebo se zkus podívat na automax hulín (na klubu najde odkaz) a bobo ti snad něco v roumné ceně a kvalitě doporučí.
Pískají ti zadní?
Jinak ke kotoučům, do Citroënu nevolám, jdu do Kelly nebo do Elitu a nakupuju tam. A nebo se zkus podívat na automax hulín (na klubu najde odkaz) a bobo ti snad něco v roumné ceně a kvalitě doporučí.
|
|
18.10.2009 15:07 -
|
1107643
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
co to je za nápad volat do citroenu kvůli náhradním dílům
co to je za nápad volat do citroenu kvůli náhradním dílům :-))))
|
|
18.10.2009 15:11 -
|
1107645
|
|
svejk
|
|
|
Já vím, to jen abych si udělal představu o cenách. a fakt nevím jestli přední nebo zadní. A nevíte jakou by měly mít kotouče minimální tlouku?
Já vím, to jen abych si udělal představu o cenách. a fakt nevím jestli přední nebo zadní. A nevíte jakou by měly mít kotouče minimální tlouku?
|
|
18.10.2009 17:15 -
|
1107652
|
|
roman-jc
|
Město: Jičín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
já jsem dal dopředu vrtaný zimrmanny,desky ate a plná spokojenost,kotouč mě vyel na 2200kč a desky 1600kč,nebo číhni na jak psala darje na automax,záleí na tom co od toho čeká,pokud jezdí svině a potřbuje někdy na ty brzdy pořádně dejchnout tak bych pak koukal po nějakých atkových jako jsou zimrmanny
já jsem dal dopředu vrtaný zimrmanny,desky ate a plná spokojenost,kotouč mě vyel na 2200kč a desky 1600kč,nebo číhni na jak psala darje na automax,záleí na tom co od toho čeká,pokud jezdí svině a potřbuje někdy na ty brzdy pořádně dejchnout tak bych pak koukal po nějakých atkových jako jsou zimrmanny :palec
|
|
18.10.2009 20:59 -
|
1107663
|
|
Darja
|
|
|
nó, autokelly...
nó, autokelly... :nevim
|
|
19.10.2009 06:01 -
|
1107670
|
|
roman-jc
|
Město: Jičín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Ate powerdisky s drákou jsem měl na XA,dobrý,akorát byly troku hlučnějí díky drákám,ty dráky nejsou kvůli vysypávání či odvodu píny z brzd,jak se mnozí domnívají,vrtání či dráky se dělají na kotoučích z důvodu odvodu plynů,které vznikají při intenzivním brdění mezi kotoučem a destičkama,aby nedocházelo k tzv efektu vadnutí brzd !!!!!!!!!
Ate powerdisky s drákou jsem měl na XA,dobrý,akorát byly troku hlučnějí díky drákám,ty dráky nejsou kvůli vysypávání či odvodu píny z brzd,jak se mnozí domnívají,vrtání či dráky se dělají na kotoučích z důvodu odvodu plynů,které vznikají při intenzivním brdění mezi kotoučem a destičkama,aby nedocházelo k tzv efektu vadnutí brzd !!!!!!!!! :palec
|
|
19.10.2009 07:26 -
|
1107671
|
|
Mistrtwist
|
Město: Prágl, Auto: | Počet příspěvků: 41 |
|
|
Blby je, ze na 3.0 V6 a 2,2 HDI se Ate power disk nedělá. Potom opravdu áhnout někam jinam, ale Zimmerman mizí pod rukama... Mají docela měkou ocel, ale brzdí....
Blby je, ze na 3.0 V6 a 2,2 HDI se Ate power disk nedělá. Potom opravdu áhnout někam jinam, ale Zimmerman mizí pod rukama... Mají docela měkou ocel, ale brzdí....
|
|
19.10.2009 08:21 -
|
1107675
|
|
JirkaŘ
|
|
|
A kdo dodává materiál do prvovýroby ... Citroënu ? Brzdy jsou "systém BOSCH", ale kdy jsem hledal přímo na stránkách Bosch, tak na C5 tam nic neměli... ( .link. ) S originálními brzdami jsem spokojen, kotouče jsou jak nové, ale desky na přední nápravě budu chtít na jaře vyměnit, take by mě zajímal původ výroby.
A kdo dodává materiál do prvovýroby ... Citroënu ? Brzdy jsou "systém BOSCH", ale kdy jsem hledal přímo na stránkách Bosch, tak na C5 tam nic neměli... ( http://aa.bosch.cz/download/formule/formule_plakat_2006_01.pdf ) S originálními brzdami jsem spokojen, kotouče jsou jak nové, ale desky na přední nápravě budu chtít na jaře vyměnit, take by mě zajímal původ výroby.
|
|
19.10.2009 10:28 -
|
1107681
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja myslel ze to je Bendix
ja myslel ze to je Bendix:nevim
|
|
19.10.2009 13:28 -
|
1107685
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak jsem hledal na netu, kde by se daly sehnat destičky od výrobce Bendix, Bosch a nael jsem a tady :
.link.
stojí nějakých 1900 - 2000 kč.
Tak jsem hledal na netu, kde by se daly sehnat destičky od výrobce Bendix, Bosch a nael jsem a tady :
http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/brzdovy-system/kotoucova-brzda/brzdova-desticka/?skt=15930.1.0
stojí nějakých 1900 - 2000 kč.
|
|
20.10.2009 06:46 -
|
1107710
|
|
roman-jc
|
|
|
Kdo ti nakukal,e zimmerman mizí pod rukama,mam na nich u druhý desky a ani při brutálním zacházení se nezkroutí,mam na nich najeto cca 60 tis km a drí,lepí kotouče jsem neměl,Problém ubývání kotoučů neni v materiálu kotoučů,ale v tvrdosti směsi destiček,,podle toho jakou tvrdost zvolí,tak ti budou mizet kotouče,samozřejmě kdy zvolí sportovní tvrdé desky,tak ti zmizí i sebelepí kotouč !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Take při koupi destiček koukat na tvrdost materiálu,kadý zkuený prodejce ti poradí !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cinkni si do automax hulín,tam má kotouče i desky na V6 !!!!!!
Kdo ti nakukal,e zimmerman mizí pod rukama,mam na nich u druhý desky a ani při brutálním zacházení se nezkroutí,mam na nich najeto cca 60 tis km a drí,lepí kotouče jsem neměl,Problém ubývání kotoučů neni v materiálu kotoučů,ale v tvrdosti směsi destiček,,podle toho jakou tvrdost zvolí,tak ti budou mizet kotouče,samozřejmě kdy zvolí sportovní tvrdé desky,tak ti zmizí i sebelepí kotouč !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Take při koupi destiček koukat na tvrdost materiálu,kadý zkuený prodejce ti poradí !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cinkni si do automax hulín,tam má kotouče i desky na V6 !!!!!!
|
|
22.07.2011 14:51 -
|
2402727
|
|
js42
|
|
|
V příloze něco o tom jak by asi brzdy neměli vypadat !!!
Není ve jen o brzdách, ale je to docela zajímavé.
V příloze něco o tom jak by asi brzdy neměli vypadat :-((((!!!
Není ve jen o brzdách, ale je to docela zajímavé.
Přílohy: Hrůzostrané závady a technicky stav aut..PPs ( 4556800b ) - |
|
01.08.2011 20:18 -
TRW komplet kotouče a desky jaká je zkuenost ?
|
2404250
|
|
ferai.e
|
Město: Nový Bor, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
TRW komplet kotouče a desky jaká je zkuenost ? Jste spokojeni ?
TRW komplet kotouče a desky jaká je zkuenost ? Jste spokojeni ?
|
|
01.08.2011 20:53 -
Re: TRW komplet kotouče a desky jaká je zkuenost ?
|
2404253
|
|
Darja
|
|
|
Tak ROZCESTNÍK je zbytečnej asi... ale koukni se sem .link. tam se napsalo dost
Hele, to je kus od kusu. Mě tyhle téervé na auto u nesmí. Destičky byly tak tvrdé, e mi ohoblovaly kotouče Z desek nezmizelo nic, z kotoučů zbylo minimum, při nájezdu 45 000 km.
Tak ROZCESTNÍK je zbytečnej asi... ale koukni se sem http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/1107641-kotouce-desticky/ tam se napsalo dost
Hele, to je kus od kusu. Mě tyhle téervé na auto u nesmí. Destičky byly tak tvrdé, e mi ohoblovaly kotouče :D Z desek nezmizelo nic, z kotoučů zbylo minimum, při nájezdu 45 000 km.
|
|
22.09.2011 15:01 -
|
2415137
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
nějaký návod na výměnu destiček? něčeho se vyvarovat na co si dát pozor?
nějaký návod na výměnu destiček? něčeho se vyvarovat na co si dát pozor?
|
|
22.09.2011 16:41 -
|
2415144
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Co takhle hledat? Nejsi tu nový, tak bys to měl umět.
.link.
Co takhle hledat? Nejsi tu nový, tak bys to měl umět. :-)
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/vymena-brzdovych-desek-a-kotoucu
|
|
| |
|
|