| | |
09.10.2009 17:26 -
ABS fault
|
1107261
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Po převzetí auta z montáe LPG se mi rozsvítilo "ABS fault", upozornil jsem je na to, ale řekli mi e odpojovali baterku a e prý to můe být tím (jednomu známému se to stalo taky, ale u jiné značky auta, tak jsem si řekl budi...). Chtěl jsem jim to tam nechat, ale bohuel diagnostiku na C5 neuměli a ne aby se mi tam vrtal někdo stylem pokus omyl, raději jsem odjel. Kamarád automechanik natěstí diagnostiku Citrónů umí, take zjistil, e levé zadní kolo (čidlo abs) při zvednutém autě na zvedáku vykazuje rychlost 650 km/h (dobrej výkon na stojící kolo ) a ostatní kola ok. Dále to uvádí něco jako vadné vedení (ted' si nevzpomenu na přesnou hláku diagnostiky), zkátka jako e neleze signál z levého zadního kola. patné čidlo to není, po nalezení prvních konektorů, které jsou pod sedadlem pod víkem nad nádrí jsem je stranově přehodil-závada se ukázala na druhé straně. Take to spí vypadá, e při montái LPG asi někde rozpojili konektor (nebo nedejboe rafli kabel). A z toho pramení moje otázka-kde jsou dalí konektory na cestě do jednotky ABS? Kámoovi přijel zákazník a u nebyl čas rozebírat kryty v motoru atd, tak bych rád el najisto. Děkuji za rady!
Po převzetí auta z montáe LPG se mi rozsvítilo "ABS fault", upozornil jsem je na to, ale řekli mi e odpojovali baterku a e prý to můe být tím (jednomu známému se to stalo taky, ale u jiné značky auta, tak jsem si řekl budi...). Chtěl jsem jim to tam nechat, ale bohuel diagnostiku na C5 neuměli a ne aby se mi tam vrtal někdo stylem pokus omyl, raději jsem odjel. Kamarád automechanik natěstí diagnostiku Citrónů umí, take zjistil, e levé zadní kolo (čidlo abs) při zvednutém autě na zvedáku vykazuje rychlost 650 km/h (dobrej výkon na stojící kolo;-) ) a ostatní kola ok. Dále to uvádí něco jako vadné vedení (ted' si nevzpomenu na přesnou hláku diagnostiky), zkátka jako e neleze signál z levého zadního kola. patné čidlo to není, po nalezení prvních konektorů, které jsou pod sedadlem pod víkem nad nádrí jsem je stranově přehodil-závada se ukázala na druhé straně. Take to spí vypadá, e při montái LPG asi někde rozpojili konektor (nebo nedejboe rafli kabel). A z toho pramení moje otázka-kde jsou dalí konektory na cestě do jednotky ABS? Kámoovi přijel zákazník a u nebyl čas rozebírat kryty v motoru atd, tak bych rád el najisto. Děkuji za rady!
|
|
09.10.2009 17:51 -
Re: ABS fault
|
1107262
|
|
jumep
|
|
|
ak ma pamat neklame:
kable vzadu su spajane nad nadrzou
vpredu niekde pri gulach odtial to ide do zvazku a predpokladam priamo na riadiacu jednotku
ak si ich stranovo prehodil a chyba sa ukazala na tej prehodenej strane tak je to podla mna logicky cidlo ...
ak ma pamat neklame:
kable vzadu su spajane nad nadrzou
vpredu niekde pri gulach odtial to ide do zvazku a predpokladam priamo na riadiacu jednotku
ak si ich stranovo prehodil a chyba sa ukazala na tej prehodenej strane tak je to podla mna logicky cidlo ...
|
|
09.10.2009 21:56 -
|
1107275
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
Ako aké čidlo neaké centrálne alebo pri kolese my laici to nevieme tak sa pýtam.
Ako aké čidlo neaké centrálne alebo pri kolese my laici to nevieme tak sa pýtam.
|
|
09.10.2009 21:58 -
|
1107276
|
|
jumep
|
|
|
no cidla mas len pri kolesach, pri kazdom kolese jedno
no cidla mas len pri kolesach, pri kazdom kolese jedno
|
|
09.10.2009 21:58 -
|
1107277
|
|
tief
|
|
|
no pri kolese, pravdepodobne experti pri montazi zlikvidovali kabel ... zdvihnut auto a mrknut sa kde vsade sa hrabali ...
no pri kolese, pravdepodobne experti pri montazi zlikvidovali kabel ... zdvihnut auto a mrknut sa kde vsade sa hrabali ...
|
|
09.10.2009 22:05 -
|
1107280
|
|
tief
|
|
|
no stale je vadne to lave, ked prehodis kabelaz tak si ECU mysli ze prava je lava a naopak, preto hlasi chybu druhej strany ... ECU nevie kde je fyzicky cidlo umiestnene, vie len kde ma byt ... problem bude medzi konektorom a cidlom na lavej strane ... teda aspon symptomy na to ukazuju ...
no stale je vadne to lave, ked prehodis kabelaz tak si ECU mysli ze prava je lava a naopak, preto hlasi chybu druhej strany ... ECU nevie kde je fyzicky cidlo umiestnene, vie len kde ma byt ... problem bude medzi konektorom a cidlom na lavej strane ... teda aspon symptomy na to ukazuju ...
|
|
10.10.2009 09:44 -
|
1107296
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Tak pro některé polopaticky, aby se to tady nehádalo: kdy na podezřelé čidlo přehodím kabel o kterém vím, e je ok a chyba zmizí, tak to čidlo vadné asi nebude ejo. A naopak kdy na čidlo o kterém vím, e je zdravé přehodím kabel který je podezřelý a chyba se ukáe-tak to musí být kabel, respektive spoj...
Auto jsme na zvedáku měli, cestu instalace LPG jsme zkoukli, ale jediné místo, kde se abs s lpg potkalo je nad zadní nápravou a to je právě jetě před konektorem nad nádrí, take tahle část je jetě ok. Pak je lpg vedeno stranou u řidiče, abs prostředkem auta a zřejmě uvnitř a pak se určitě potkávají v motorovém prostoru před řidičem-je tam směovač (nebo jak se to jmenuje) LPG. Proto potřebuju vědět, kde by se jetě rocháním při instalaci dalo něco rozpoji, dost blbě se tam vidí a jetě hůř můe...
Tak pro některé polopaticky, aby se to tady nehádalo: kdy na podezřelé čidlo přehodím kabel o kterém vím, e je ok a chyba zmizí, tak to čidlo vadné asi nebude ejo. A naopak kdy na čidlo o kterém vím, e je zdravé přehodím kabel který je podezřelý a chyba se ukáe-tak to musí být kabel, respektive spoj...
Auto jsme na zvedáku měli, cestu instalace LPG jsme zkoukli, ale jediné místo, kde se abs s lpg potkalo je nad zadní nápravou a to je právě jetě před konektorem nad nádrí, take tahle část je jetě ok. Pak je lpg vedeno stranou u řidiče, abs prostředkem auta a zřejmě uvnitř a pak se určitě potkávají v motorovém prostoru před řidičem-je tam směovač (nebo jak se to jmenuje) LPG. Proto potřebuju vědět, kde by se jetě rocháním při instalaci dalo něco rozpoji, dost blbě se tam vidí a jetě hůř můe...
|
|
09.01.2010 21:47 -
|
1430546
|
|
BERY
|
|
|
Tak, mám auto měsíc a u mám první poruchu. Dnes jsem prudčeji zabrzdil, abs mi asi 2x cvaklo, ve ok ale po rozjezdu mi vyskočilo ABS fault. Po 20min zmizelo a pak zase vyskočilo a tak se to asi 2x opakovalo... Tak bych potřeboval vědět, kde by mohl být problém
Tak, mám auto měsíc a u mám první poruchu. Dnes jsem prudčeji zabrzdil, abs mi asi 2x cvaklo, ve ok ale po rozjezdu mi vyskočilo ABS fault. Po 20min zmizelo a pak zase vyskočilo a tak se to asi 2x opakovalo... Tak bych potřeboval vědět, kde by mohl být problém :-(
|
|
09.01.2010 21:51 -
|
1430547
|
|
jumep
|
|
|
niektory snimac na kolese?
konektor?
chod na diagnostiku kde sa to dozvies
niektory snimac na kolese?
konektor?
chod na diagnostiku kde sa to dozvies
|
|
09.01.2010 23:43 -
|
1430552
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
cauko.. Mne pri prudkom brzdení na snehu začalo svietit,e mi odiiel parkovací asistent,snímač!Na druhý den ve o.k.!Tak skus este pobehat a keby to stale nelo tak diagnostika!
cauko.. Mne pri prudkom brzdení na snehu začalo svietit,e mi odiiel parkovací asistent,snímač!Na druhý den ve o.k.!Tak skus este pobehat a keby to stale nelo tak diagnostika!
|
|
10.01.2010 09:17 -
|
1430556
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
BERY napsal(a): Tak, mám auto měsíc a u mám první poruchu. Dnes jsem prudčeji zabrzdil, abs mi asi 2x cvaklo, ve ok ale po rozjezdu mi vyskočilo ABS fault. Po 20min zmizelo a pak zase vyskočilo a tak se to asi 2x opakovalo... Tak bych potřeboval vědět, kde by mohl být problém
snih,snih,snih...kdyby to nahodou nebylo snehem tak to bude snih
snih,snih,snih...kdyby to nahodou nebylo snehem tak to bude snih
|
|
10.01.2010 11:24 -
|
1430561
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Tohle se mně stalo i na minulém autě. Zadní kolo se dostalo na led, zastavilo se a klouzalo. ABS to vyhodnotilo jako vadný, chybějící senzor. Po vypnutí a zapnutí zapalování OK.
Tohle se mně stalo i na minulém autě. Zadní kolo se dostalo na led, zastavilo se a klouzalo. ABS to vyhodnotilo jako vadný, chybějící senzor. Po vypnutí a zapnutí zapalování OK.
|
|
10.01.2010 12:13 -
|
1430562
|
|
BERY
|
|
|
po vyp/zap to taky nefunguje. Občas to běhom jízdy naskočí ale zachvili to zase vypadne, tak to asi bude nějaký kontakt.
Jo to bude tím sněhem, napadl sníh, tak mi to hodilo poruchu, aby se ABS neopotřebovalo
po vyp/zap to taky nefunguje. Občas to běhom jízdy naskočí ale zachvili to zase vypadne, tak to asi bude nějaký kontakt.
Jo to bude tím sněhem, napadl sníh, tak mi to hodilo poruchu, aby se ABS neopotřebovalo :-)
|
|
10.01.2010 12:51 -
|
1430566
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Tak v tom případě bych si dovolil k autodialogově odpovědi přidat jetě NaCl
Tak v tom případě bych si dovolil k autodialogově odpovědi přidat jetě NaCl:-p
|
|
02.02.2010 10:27 -
|
1803551
|
|
Froggy
|
|
|
Po přečtení jistého příspěvku se chytám za nos a napravuji chybu, tj. popisuji vyřeení problému:
Jak mnozí předpokládali (a já doufal e to tak není), povedlo se technikovi při montái LPG přetrhnout jeden kabel (právě ten od čidla zadního kola ve svazku v průchodkách v poární přepáce před řidičem. Natěstí byl pán v servisu LPG solidní a uznal jejich chybu (ikdy jsem tam přijel asi a za cca 3 týdny a závada vidět nebyla-byla právě mezi přepákami a musel by se vyndat celej svazek) a opravu zaplatil. Stačilo nataení náhradního kablíku jinou cestou (ten autoelektrikář říkal, e tak narvaný průchodky u jinýho auta jetě neviděl a tak nechtěl riskovat přetrení jetě nějakého jiného vodiče a protáhl to jinudy).
Po přečtení jistého příspěvku se chytám za nos a napravuji chybu, tj. popisuji vyřeení problému:
Jak mnozí předpokládali (a já doufal e to tak není), povedlo se technikovi při montái LPG přetrhnout jeden kabel (právě ten od čidla zadního kola ve svazku v průchodkách v poární přepáce před řidičem. Natěstí byl pán v servisu LPG solidní a uznal jejich chybu (ikdy jsem tam přijel asi a za cca 3 týdny a závada vidět nebyla-byla právě mezi přepákami a musel by se vyndat celej svazek) a opravu zaplatil. Stačilo nataení náhradního kablíku jinou cestou (ten autoelektrikář říkal, e tak narvaný průchodky u jinýho auta jetě neviděl :-) a tak nechtěl riskovat přetrení jetě nějakého jiného vodiče a protáhl to jinudy).
|
|
05.02.2010 06:56 -
|
1803624
|
|
BERY
|
|
|
U mi to zase funguje bez problému. Nic jsem s tím nedělal, tak to asi bylo fakt někde v kontaktech. Moná jsem s něčím hnul, kdy jsem se brodil přes tu sněhovou hradbu při výjezdu z parkingu...
U mi to zase funguje bez problému. :-) Nic jsem s tím nedělal, tak to asi bylo fakt někde v kontaktech. Moná jsem s něčím hnul, kdy jsem se brodil přes tu sněhovou hradbu při výjezdu z parkingu...
|
|
05.02.2010 09:22 -
|
1803626
|
|
Jeffrey
|
|
|
Taky se přikláním k názoru zadělaného čidla ABS, páč v tomhle marastu je to víc, ne pravděpodobné. Stačí, co udělá sníh s parkovacím čidlem a hned se ozve "Parking assistance fault"
Taky se přikláním k názoru zadělaného čidla ABS, páč v tomhle marastu je to víc, ne pravděpodobné. Stačí, co udělá sníh s parkovacím čidlem a hned se ozve "Parking assistance fault"
|
|
04.06.2010 21:29 -
|
2347447
|
|
kachtikova
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Ahoj vichni,
poradí mi někdo,dnes se mi za jízdy objevila hláka ABS fault. Co s tím?
Ahoj vichni,
poradí mi někdo,dnes se mi za jízdy objevila hláka ABS fault. Co s tím?
|
|
04.06.2010 21:41 -
|
2347451
|
|
jumep
|
|
|
najskor niektore cidlo stratilo kontakt
treba zistit ktore a podla toho sa da povedat co dalej
mne to robili zadne loziska v nabojoch ked boli zodrate tak sa v zakrute natolko odialili ze vybehlo abs fault
najskor niektore cidlo stratilo kontakt
treba zistit ktore a podla toho sa da povedat co dalej
mne to robili zadne loziska v nabojoch ked boli zodrate tak sa v zakrute natolko odialili ze vybehlo abs fault
|
|
| |
|
|