| | |
27.12.2012 10:58 -
Re: Brzdová kapalina - odvzdunění brzd
|
2533887
|
|
Spajker
|
Město: STRMILOV, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravím vechny,mám dotaz.Včera jsem měnil destičky vpředu,a musel jsem odpojit i hadičku a rozhýbat pístek.Zdařilo se,ale netuím,jak odvzdunit.Nejsem si jistý,kde mám hledat odvzdunovací roub,je to ten na 13-ku,nebo na kříák co je u lanka na ručku?Zkouel jsem to přes povolování hadičky asi desetkrát,vdy mi nalapala manelka pedál tak estkrát,podrela a já povolil a utáhl a to ve při nastartovaném motoru,ale bezvýsledně,pedál jde a k zemi,ale auto brzdí.Můete mi prosím poradit?Děkuji a předem se omlouvám,e otravuji s věcmi pro větinu z Vás banálními.Dík.
Zdravím vechny,mám dotaz.Včera jsem měnil destičky vpředu,a musel jsem odpojit i hadičku a rozhýbat pístek.Zdařilo se,ale netuím,jak odvzdunit.Nejsem si jistý,kde mám hledat odvzdunovací roub,je to ten na 13-ku,nebo na kříák co je u lanka na ručku?Zkouel jsem to přes povolování hadičky asi desetkrát,vdy mi nalapala manelka pedál tak estkrát,podrela a já povolil a utáhl a to ve při nastartovaném motoru,ale bezvýsledně,pedál jde a k zemi,ale auto brzdí.Můete mi prosím poradit?Děkuji a předem se omlouvám,e otravuji s věcmi pro větinu z Vás banálními.Dík.
|
|
27.12.2012 11:50 -
|
2533917
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tahle blbost s nástavcem na hadičku je odvzduňovák.
Tahle blbost s nástavcem na hadičku je odvzduňovák.
Přílohy: trmen.jpg ( 29480b ) - |
|
27.12.2012 15:17 -
|
2533950
|
|
jumep
|
|
|
ak nevies co je odvzdusnovak a ako sa pouziva tak preco na to vobes sahas ... radsej zajdi za niekym kto s tym nebude mat problem, uz len pre istotu - su to brzdy
ak nevies co je odvzdusnovak a ako sa pouziva tak preco na to vobes sahas ... radsej zajdi za niekym kto s tym nebude mat problem, uz len pre istotu - su to brzdy
|
|
27.12.2012 15:46 -
|
2533956
|
|
Spajker
|
Město: STRMILOV, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Já vím jak by měl vypadat,ale nenael jsem ho.
Já vím jak by měl vypadat,ale nenael jsem ho.
Přílohy: fotky podzim 088.JPG ( 1392564b ) - fotky podzim 087.JPG ( 1546120b ) - |
|
27.12.2012 15:58 -
|
2533970
|
|
jumep
|
|
|
cez hadicu to neodvzdusnis
ta pruzina na tom lane je nezmysel a kde by mal byt vidis aj ked na nekvalitnej mikrovej fotke
a tu ho krasne vidis, musis ho tam mat (pripadne odlomene torzo z neho)
.link.
cez hadicu to neodvzdusnis
ta pruzina na tom lane je nezmysel a kde by mal byt vidis aj ked na nekvalitnej mikrovej fotke
a tu ho krasne vidis, musis ho tam mat (pripadne odlomene torzo z neho)
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/oprava-pridretej-rucnej
|
|
27.12.2012 16:17 -
|
2533979
|
|
Spajker
|
|
|
Má pravdu,u jsem ho vyzjistil,ale je totálně ulomený,proto jsem ho nenael,tak se omlouvám.Take mi zbývá vyndat opět celý třmen,zkusit odvrtat,udělat nový závit a koupit nový odvzdunovák.Jetě jednou sorry a díky moc.
Má pravdu,u jsem ho vyzjistil,ale je totálně ulomený,proto jsem ho nenael,tak se omlouvám.Take mi zbývá vyndat opět celý třmen,zkusit odvrtat,udělat nový závit a koupit nový odvzdunovák.Jetě jednou sorry a díky moc.
|
|
14.01.2013 20:51 -
|
2539119
|
|
boza
|
Město: Slaný, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Můu se zeptat jak odvzduním chladící okruh?
Můu se zeptat jak odvzduním chladící okruh?
|
|
02.08.2013 17:29 -
Odvzdusnenie brzd
|
2604260
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
Zdravím, u dlhiu dobu som neodvzdunoval normálne brzdy tak sa pre istotu spýtam.
Zasekávala sa ručná, tak som demontoval strmen, rozhybal páčku, premazal-ručná behá.
Problém bol s hlavným piestom, sahovákom sa nedal zatlači, tak iel kladivom a otáčaním 1m hasákom.
Po zatlačení pekne reagoval na páčku ručnej brzdy, hýbal sa s ňou.
Po montái spa sa vak chová divne, nedarí sa mi odvzduni.
Pri nalapaní piest výde a potom sa vráti spä. Pri natartovanom motore pedál naliapem ,stvrdne a pomaly stratí tlak.
Postup odvzdunenia ktorý som pouil: kvapalina DOT4 po vrch nádrky, nalapa kym pedal stvrdne a povoli odvzdunovák . Pedál vak ide velmi ako, take sme to robili pri natartovanom motore.
Ked z hadičky ila kvapalina bez bubliniek tak zatiahnú... a stále rovnaký stav
Pedál pri vypnutom motore ide ako a nedá sa naliapa natvrdo. Pedál pri zapnutom motore sa dá naliapa a potom klesne..
eby závada brzd posilovača? Doteraz to lo bez problému. Btw: neaký podtlakový motorček napravo od nádrky s brzdovkou vrčí po vypnutí motora. Začínam by z toho blbý...zlatá xantia
Zdravím, u dlhiu dobu som neodvzdunoval normálne brzdy tak sa pre istotu spýtam.
Zasekávala sa ručná, tak som demontoval strmen, rozhybal páčku, premazal-ručná behá.
Problém bol s hlavným piestom, sahovákom sa nedal zatlači, tak iel kladivom a otáčaním 1m hasákom.
Pri nalapaní piest výde a potom sa vráti spä. Pri natartovanom motore pedál naliapem ,stvrdne a pomaly stratí tlak.
Postup odvzdunenia ktorý som pouil: kvapalina DOT4 po vrch nádrky, nalapa kym pedal stvrdne a povoli odvzdunovák . Pedál vak ide velmi ako, take sme to robili pri natartovanom motore.
Pedál pri vypnutom motore ide ako a nedá sa naliapa natvrdo. Pedál pri zapnutom motore sa dá naliapa a potom klesne..
eby závada brzd posilovača? Doteraz to lo bez problému. Btw: neaký podtlakový motorček napravo od nádrky s brzdovkou vrčí po vypnutí motora. Začínam by z toho blbý...zlatá xantia :-d
|
|
02.08.2013 17:45 -
Re: Odvzdusnenie brzd
|
2604262
|
|
jruze
|
|
|
TycoonX napsal(a): Zdravím, u dlhiu dobu som neodvzdunoval normálne brzdy tak sa pre istotu spýtam.
eby závada brzd posilovača? Doteraz to lo bez problému. Btw: neaký podtlakový motorček napravo od nádrky s brzdovkou vrčí po vypnutí motora. Začínam by z toho blbý...zlatá xantia
No jestli to nebude tím pokusem zatlačit váleček zpět-na váleček se zatlačí lehce a zaroubuje se!! pokud jsi pouil hrubou sílu(a kladivo) asi bude mít problém s brzdičem-ten mechanizmus je na hrubé zacházení dost náchylný!! Plyne z toho to e napřed si o tom něco přečíst,nebo se do toho nehrabat teď ti asi takle na dálku nikdo neporadí kdy nevíme co jsi tomu provedl.
No jestli to nebude tím pokusem zatlačit váleček zpět-na váleček se zatlačí lehce a zaroubuje se!! pokud jsi pouil hrubou sílu(a kladivo) asi bude mít problém s brzdičem-ten mechanizmus je na hrubé zacházení dost náchylný!! Plyne z toho to e napřed si o tom něco přečíst,nebo se do toho nehrabat:nevim teď ti asi takle na dálku nikdo neporadí kdy nevíme co jsi tomu provedl.:-(
|
|
02.08.2013 18:22 -
|
2604266
|
|
TycoonX
|
|
|
hahá e jemne sa zatlačí a zakruti sa.. s tým sa nedalo hnú, mam orig stahovak (zatláčač) na piesty, nedalo sa s nim ani krutit ani zatlači! ako vravim pomohol akrútenie hasákom a príklep kladivom
tak dalí poznatok- tiahlo ručnej nereaguje na piest, nemá niekto nákres strmena?
hahá e jemne sa zatlačí a zakruti sa.. s tým sa nedalo hnú, mam orig stahovak (zatláčač) na piesty, nedalo sa s nim ani krutit ani zatlači! ako vravim pomohol akrútenie hasákom a príklep kladivom
tak dalí poznatok- tiahlo ručnej nereaguje na piest, nemá niekto nákres strmena?
|
|
02.08.2013 18:39 -
|
2604273
|
|
Klima8
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 24 |
|
|
mám pocit e u pravého předního kola je obrácený závit u toho pístu....
mám pocit e u pravého předního kola je obrácený závit u toho pístu....
|
|
02.08.2013 19:21 -
|
2604277
|
|
TycoonX
|
|
|
je to hladký piest ,odvzdunovák aj hadica boli vonku, netuil som e je moné ho pokodi, no nič..asi zbehnem pozhánat neaký strmen, predtým vak ete skúsim rozobra tento, nenaial som k tomu nič, iadny rez, popis, nákres..
je to hladký piest ,odvzdunovák aj hadica boli vonku, netuil som e je moné ho pokodi, no nič..asi zbehnem pozhánat neaký strmen, predtým vak ete skúsim rozobra tento, nenaial som k tomu nič, iadny rez, popis, nákres..
|
|
02.08.2013 19:51 -
|
2604278
|
|
TycoonX
|
|
|
edit:: nové strmene TRW stoja 105 ..mam 30% zlavu..takze pojdu krasne nove dosky,strmene,kotuce a mam pokoj na 8r... btw: je lepsie odvzdusnovat s lexiou alebo stačí pri vypnutom motore bez diag?
edit:: nové strmene TRW stoja 105 ..mam 30% zlavu..takze pojdu krasne nove dosky,strmene,kotuce a mam pokoj na 8r... btw: je lepsie odvzdusnovat s lexiou alebo stačí pri vypnutom motore bez diag?
|
|
02.08.2013 21:07 -
|
2604292
|
|
Hanz 397
|
|
|
TycoonX napsal(a): je to hladký piest ,odvzdunovák aj hadica boli vonku, netuil som e je moné ho pokodi, no nič..asi zbehnem pozhánat neaký strmen, predtým vak ete skúsim rozobra tento, nenaial som k tomu nič, iadny rez, popis, nákres..
Ten píst je opravdu z venku hladký-ten závit je vevnitř...
Pokud sis nezavřel hadici,kdy jsi sundal třmen,tak ti vytekla brzdovka vechna a má zavzduněnej hydroblok ABS a na odvzdunění je v diag postup... Na Citroenu jsem ho nezkouel odvzdunit bez diag,ale myslím,e to se bez ní taky nedá.
Ten píst je opravdu z venku hladký-ten závit je vevnitř...
Pokud sis nezavřel hadici,kdy jsi sundal třmen,tak ti vytekla brzdovka vechna a má zavzduněnej hydroblok ABS a na odvzdunění je v diag postup... Na Citroenu jsem ho nezkouel odvzdunit bez diag,ale myslím,e to se bez ní taky nedá.
|
|
02.08.2013 22:10 -
|
2604296
|
|
jumep
|
|
|
jednoduche, znicil si ten mechanizmus vnutri ...
ak to nejde zatocit, tak sa to dava von, ocisti, nameze, vymeni gumicka zlozi, potom ide zatocit rukou ...
a co sa tyka odvzdusnenia, uplne klasickym naslapavanim
jednoduche, znicil si ten mechanizmus vnutri ...
ak to nejde zatocit, tak sa to dava von, ocisti, nameze, vymeni gumicka zlozi, potom ide zatocit rukou ...
a co sa tyka odvzdusnenia, uplne klasickym naslapavanim
|
|
02.08.2013 22:58 -
|
2604314
|
|
TycoonX
|
|
|
hadicu som zablendoval proti sajrajtu ako vzdy,z nej netieklo nič, odvzduni sa mi podarilo ale ten piest sa proste stále vracal ..nu myslel som e sú to brzdy podobné starím hydro modelom.. na ostatných c5 to zatial vdy lo pootočením, ale s týmto sa nedalo hnú ..tak som myslel az som porieil no..stalo sa
na FR stránkach písali e abs pri vypnutom motore je v pasiv mode a ventily má otvorené,, na anglickych forach zasa ze treba diag..tak skusim jedno a potom druhé
hadicu som zablendoval proti sajrajtu ako vzdy,z nej netieklo nič, odvzduni sa mi podarilo ale ten piest sa proste stále vracal ..nu myslel som e sú to brzdy podobné starím hydro modelom.. na ostatných c5 to zatial vdy lo pootočením, ale s týmto sa nedalo hnú ..tak som myslel az som porieil no..stalo sa :nevim
na FR stránkach písali e abs pri vypnutom motore je v pasiv mode a ventily má otvorené,, na anglickych forach zasa ze treba diag..tak skusim jedno a potom druhé :)
|
|
| |
|
|