| | |
30.10.2010 08:21 -
Re: Brzdová kapalina - odvzdunění brzd
|
2360909
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Te jsem 3 dny zpátky měnil brzdovku a např. TEXTAR má čirou bezbarvou DOT4 kapalinu. A jen pro zajímavost... na odvzunění (výměnu) kapaliny u předního třmenu je klíč č. 8 ... a u zadního třmene je odvzduňovací roub na klíč č. 10.
Odvzduňováky jsem nejprve na chvilku pro jistotu stříkl kapkou uvolňovače... potom zkusil povolit- jestli jdou očkovým klíčem... a na samotný úkon jsem pak pouíval vidlicové klíče + nasazenou hadičku .
Te jsem 3 dny zpátky měnil brzdovku a např. TEXTAR má čirou bezbarvou DOT4 kapalinu. A jen pro zajímavost... na odvzunění (výměnu) kapaliny u předního třmenu je klíč č. 8 ... a u zadního třmene je odvzduňovací roub na klíč č. 10.
Odvzduňováky jsem nejprve na chvilku pro jistotu stříkl kapkou uvolňovače... potom zkusil povolit- jestli jdou očkovým klíčem... a na samotný úkon jsem pak pouíval vidlicové klíče + nasazenou hadičku .
|
|
06.01.2011 19:38 -
|
2368596
|
|
Soudy
|
Město: Koice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdar.odpajal som zadne brzdice..bola na nich korozia alebo co..uplne mi to vyktivilo brzdice, az suchali o vnutro disku..zbrusil som to, vycistil, ok..
Ako teraz odvzdusnit brzdy? Je tam nieco ako maznicka..alebo to je odvdusnovaci ventil?
Zdar.odpajal som zadne brzdice..bola na nich korozia alebo co..uplne mi to vyktivilo brzdice, az suchali o vnutro disku..zbrusil som to, vycistil, ok..
Ako teraz odvzdusnit brzdy? Je tam nieco ako maznicka..alebo to je odvdusnovaci ventil?
|
|
06.01.2011 20:15 -
|
2368612
|
|
jumep
|
|
|
pouzi to carovne policko vyhledavani
1. dozvies sa ze je to bezna vec a treba to ocistit a vypodlozit niecim (silikonom napr.) nech tam nevznika elektroliza a zasa sa to nezatenti
2. brzdy su klasicke a teda sa aj klasicky odvzdusnuju odvzdusnovakmi ktore su na nich
pouzi to carovne policko vyhledavani
1. dozvies sa ze je to bezna vec a treba to ocistit a vypodlozit niecim (silikonom napr.) nech tam nevznika elektroliza a zasa sa to nezatenti
2. brzdy su klasicke a teda sa aj klasicky odvzdusnuju odvzdusnovakmi ktore su na nich
|
|
06.01.2011 20:28 -
|
2368614
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Asi ví, jak vypadá odvzduňovák, ale asi to je tak zoxidované, e se to nedá rozeznat od hrbolku, kdy u to krtalo o disk. Pochybuju, e takhle zarostlý odvzduňovák půjde povolit. Upřímnou soustrast.
Asi ví, jak vypadá odvzduňovák, ale asi to je tak zoxidované, e se to nedá rozeznat od hrbolku, kdy u to krtalo o disk. Pochybuju, e takhle zarostlý odvzduňovák půjde povolit. Upřímnou soustrast.:-((((
|
|
06.01.2011 20:31 -
|
2368615
|
|
jumep
|
|
|
Mikra, to caka aj teba
zaoxidovana je plocha rameno - strmen, nakolko rameno je kov, strmen je hlinik ...
a ani c5 2 to z vyrobi nema podlozene, takze aj na c5 2 sa postupne odohne strmen
na ostatnom moc nevidno problem a odvzdusnovaky mi sli povolit zatial vzdy
Mikra, to caka aj teba :)
zaoxidovana je plocha rameno - strmen, nakolko rameno je kov, strmen je hlinik ...
a ani c5 2 to z vyrobi nema podlozene, takze aj na c5 2 sa postupne odohne strmen
na ostatnom moc nevidno problem a odvzdusnovaky mi sli povolit zatial vzdy
|
|
30.01.2011 00:28 -
|
2371630
|
|
inacik00
|
|
|
Jumep: ako postupovat z odvzdusnenim, ak som mal dole vsetky 4strmene? ps: z pravej zadnej strany mi nedopatrenim vytieklo z trubky do nadoby cca 0,5l kapaliny
Jumep: ako postupovat z odvzdusnenim, ak som mal dole vsetky 4strmene? ps: z pravej zadnej strany mi nedopatrenim vytieklo z trubky do nadoby cca 0,5l kapaliny:-(
|
|
30.01.2011 00:34 -
|
2371632
|
|
jumep
|
|
|
normalne, odvzdusnit ako hociake ine auto, ak mas zavzdusneny valec, tak potom by som to odvzdusnil diagnostikou (zbehni sem: .link. )
inak len standartne naslapat, povolit, zatiahnut odvzdusnovak a tak stale dokola (kontrolovat hladinu v nadobke a tiez odvzdusnit spojku)
normalne, odvzdusnit ako hociake ine auto, ak mas zavzdusneny valec, tak potom by som to odvzdusnil diagnostikou (zbehni sem: http://www.ccca.cz/seznam/UNICAR_sro )
inak len standartne naslapat, povolit, zatiahnut odvzdusnovak a tak stale dokola (kontrolovat hladinu v nadobke a tiez odvzdusnit spojku)
|
|
30.01.2011 10:18 -
|
2371642
|
|
inacik00
|
|
|
ako sa da zistit, ci je valec zavzdusneny???
ako sa da zistit, ci je valec zavzdusneny???
|
|
30.01.2011 10:51 -
|
2371645
|
|
DOUFAK
|
|
|
inacik00 napsal(a): ako sa da zistit, ci je valec zavzdusneny???
Pedál pruí,nebrzdí to,anebo se propadá a dolů bez zábran,nebo se musí vícekrát nalapat k vyvolání brzdného účinku.Vzhledem k tomu,e jde o brzdy a ty nemá ánunk o jejich opravě,neodpustím si poznámku - neexperimentuj,neopravuj,nehrabej se v tom...
Pedál pruí,nebrzdí to,anebo se propadá a dolů bez zábran,nebo se musí vícekrát nalapat k vyvolání brzdného účinku.Vzhledem k tomu,e jde o brzdy a ty nemá ánunk o jejich opravě,neodpustím si poznámku - neexperimentuj,neopravuj,nehrabej se v tom...:-(
|
|
30.01.2011 11:04 -
|
2371647
|
|
inacik00
|
|
|
na c5 som este neodvzdusnoval, tak si len overujem info.
na c5 som este neodvzdusnoval, tak si len overujem info.
|
|
30.01.2011 11:10 -
|
2371648
|
|
jumep
|
|
|
su to klasicke brzdy ako kazde ine
diagnostika sa pouziva hlavne na to, aby nezostali nahodou nejake bublinky v abs jednotke a pre celkove ulahcenie
su to klasicke brzdy ako kazde ine
diagnostika sa pouziva hlavne na to, aby nezostali nahodou nejake bublinky v abs jednotke a pre celkove ulahcenie
|
|
20.04.2011 21:36 -
|
2385398
|
|
Boracon
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
tak jsem dnes ráno nael pod autem mastnej flíček a po prozkoumání jsem zjistil e mi klesla hladina brzdovky, tak mi to asi někde uniká pod nádrkou
tak jsem dnes ráno nael pod autem mastnej flíček a po prozkoumání jsem zjistil e mi klesla hladina brzdovky, tak mi to asi někde uniká pod nádrkou :-(
|
|
13.08.2012 00:01 -
|
2498851
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
tak jsem dnes také vyměnil brzdovku. docela překvápo - větina kapaliny v expanzce byla pohledově čistá - lutá a jsme pri odsávání doli na dno kde se skrývala vrstva hědočerného kalu. novou jsem dával čirou a kupodivu stačilo 0,5l
tak jsem dnes také vyměnil brzdovku. docela překvápo - větina kapaliny v expanzce byla pohledově čistá - lutá a jsme pri odsávání doli na dno kde se skrývala vrstva hědočerného kalu. novou jsem dával čirou a kupodivu stačilo 0,5l
|
|
13.08.2012 00:08 -
|
2498852
|
|
jumep
|
|
|
akoze vymenit brzdovku len v nadrzke je dost zbytocny ukon ....
akoze vymenit brzdovku len v nadrzke je dost zbytocny ukon ....
|
|
13.08.2012 07:32 -
|
2498857
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
jumep napsal(a): akoze vymenit brzdovku len v nadrzke je dost zbytocny ukon ....
taky si myslím. Aby výměna měla účinek je třeba ji vyměnít kompltet tzn. prohnat to vemi odvzduňováky.
taky si myslím. Aby výměna měla účinek je třeba ji vyměnít kompltet tzn. prohnat to vemi odvzduňováky.
|
|
13.08.2012 11:27 -
|
2498890
|
|
troll
|
|
|
moná jsem to nenapsal dost jasně ale to jsem samo sebou udělal... překvapilo mi jak zlehka jdou odvzduňováky brzd povolit...narozdíl od odvzduňováků LDS
moná jsem to nenapsal dost jasně ale to jsem samo sebou udělal... překvapilo mi jak zlehka jdou odvzduňováky brzd povolit...narozdíl od odvzduňováků LDS
|
|
13.08.2012 12:07 -
|
2498893
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
troll napsal(a): moná jsem to nenapsal dost jasně ale to jsem samo sebou udělal... překvapilo mi jak zlehka jdou odvzduňováky brzd povolit...narozdíl od odvzduňováků LDS
e by to bylo tím, e jsi dost moná první, kdo odvzduňováky LDS povoloval za dobu ivota tvého auta? Přeci jen brzdovka se má měnit častěji. Jen doufám, e jis neusoudil, e kdy to lo moc lehce, tak to bylo patně a proto jsi to dotáhl na krev. V tom případě bych ti popřál hodně těstí při dalím povolováním a případném strení onoho odvzduňováku.
e by to bylo tím, e jsi dost moná první, kdo odvzduňováky LDS povoloval za dobu ivota tvého auta? :-) Přeci jen brzdovka se má měnit častěji. Jen doufám, e jis neusoudil, e kdy to lo moc lehce, tak to bylo patně a proto jsi to dotáhl na krev. :-D V tom případě bych ti popřál hodně těstí při dalím povolováním a případném strení onoho odvzduňováku. :-)
|
|
13.08.2012 13:00 -
|
2498896
|
|
troll
|
|
|
Tony_Z napsal(a): troll napsal(a): moná jsem to nenapsal dost jasně ale to jsem samo sebou udělal... překvapilo mi jak zlehka jdou odvzduňováky brzd povolit...narozdíl od odvzduňováků LDS
e by to bylo tím, e jsi dost moná první, kdo odvzduňováky LDS povoloval za dobu ivota tvého auta? Přeci jen brzdovka se má měnit častěji. Jen doufám, e jis neusoudil, e kdy to lo moc lehce, tak to bylo patně a proto jsi to dotáhl na krev. V tom případě bych ti popřál hodně těstí při dalím povolováním a případném strení onoho odvzduňováku.
Tak to je klidně moný e jsem byl první. Ten zadní rozvaděč LDS s odvzduněním je nekrytý a pod zadní nápravou a jde na něj vekerý bordel ze silnice (sůl, voda) co se podepisuje na stavu a ten jsem nedokázal povolit vůbec. Je v tom hliníku tak zarostlý e jsem to zkusil a nechal toho jinak bych ho skutečně asi urval. co se týče brzdovky - sice ne na C5, ale u jsem to párktát dělal, a vím e dorvávat cokoli do hliníku je sebevrada.
Tak to je klidně moný e jsem byl první. Ten zadní rozvaděč LDS s odvzduněním je nekrytý a pod zadní nápravou a jde na něj vekerý bordel ze silnice (sůl, voda) co se podepisuje na stavu a ten jsem nedokázal povolit vůbec. Je v tom hliníku tak zarostlý e jsem to zkusil a nechal toho jinak bych ho skutečně asi urval. co se týče brzdovky - sice ne na C5, ale u jsem to párktát dělal, a vím e dorvávat cokoli do hliníku je sebevrada.
|
|
| |
|
|