| | |
15.09.2009 10:42 -
Brzdová kapalina - odvzdunění brzd
|
1105741
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
Kolegové, u jste někdo měnil u C5 brzdovku?Jakou je mono pouít, má Citroen nějakou speciální a nebo je to běna, jako pouívají jiná auta.Kdy jsem se ptal v servisu na výměnu, bylo mi řečeno e tato se nemění, pamatuji si e po staru, to bylo 2 roky a ven s ní.Teď u to neplatí?Zdá se mi to dost divné.
Kolegové, u jste někdo měnil u C5 brzdovku?Jakou je mono pouít, má Citroen nějakou speciální a nebo je to běna, jako pouívají jiná auta.Kdy jsem se ptal v servisu na výměnu, bylo mi řečeno e tato se nemění, pamatuji si e po staru, to bylo 2 roky a ven s ní.Teď u to neplatí?Zdá se mi to dost divné.
|
|
15.09.2009 10:48 -
Re: Brzdová kapalina - odvzdunění brzd
|
1105742
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Mění se kadé dva roky, jako kadá brzdová kapalina, ádná speciální kapalina v brzdovém okruhu C5 není.
Já jsem si ji nechal vyměnit v citroen servisu a myslím, e mi tam ani ádnou originál citroeňáckou nedávali.
Mění se kadé dva roky, jako kadá brzdová kapalina, ádná speciální kapalina v brzdovém okruhu C5 není.
Já jsem si ji nechal vyměnit v citroen servisu a myslím, e mi tam ani ádnou originál citroeňáckou nedávali.
|
|
15.09.2009 10:57 -
|
1105743
|
|
fanda C5
|
|
|
No myslel jsem si to, moc se mi to nezdalo, mám ji tam u 6 let, tak se na to vrhnu, nevím jetě zda sám a nebo to nechám dělat.Je tam něco nač si dát pozor a nebo dělat jinak?
No myslel jsem si to, moc se mi to nezdalo, mám ji tam u 6 let, tak se na to vrhnu, nevím jetě zda sám a nebo to nechám dělat.Je tam něco nač si dát pozor a nebo dělat jinak?
|
|
15.09.2009 11:14 -
|
1105745
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
No 6 let je u hodně dlouhá doba na brzdovku.
Zde na klubu je ke staení pěkný manuál a je tam pěkně popsaná i výměna brzdové kapaliny. Nic speciálního by jsi ale potřebovat neměl.
.link.
No 6 let je u hodně dlouhá doba na brzdovku.
Zde na klubu je ke staení pěkný manuál a je tam pěkně popsaná i výměna brzdové kapaliny. Nic speciálního by jsi ale potřebovat neměl.
http://www.c5club.cz/files/pdf/cs_cz_t2_2003.pdf
|
|
15.09.2009 11:59 -
|
1105748
|
|
fanda C5
|
|
|
No návod je super, tak to zmáknu sám, jen s tím rozdílem e odsaju nádrku a doleju novou brzdovku, pak jen u odpustit jednotlivá kola, jako kdy se odvzdunuje.Nikde jsem ale nenael kolik tam té kapaliny v okruhu je, ví kolik je jí potřeba.Dal bych tu co je na olejservis.cz s bodem varu 260 st.
No návod je super, tak to zmáknu sám, jen s tím rozdílem e odsaju nádrku a doleju novou brzdovku, pak jen u odpustit jednotlivá kola, jako kdy se odvzdunuje.Nikde jsem ale nenael kolik tam té kapaliny v okruhu je, ví kolik je jí potřeba.Dal bych tu co je na olejservis.cz s bodem varu 260 st.
|
|
15.09.2009 12:54 -
|
1105750
|
|
jumep
|
|
|
ide tam klasicka DOT4 a flaska by mala stacit na vymenu, pozor nezavzdusni si brzdovy valec
oni na to maju pripravky a postup s diagnostikou .... kde sa pracuje aj s motorom abs
ide tam klasicka DOT4 a flaska by mala stacit na vymenu, pozor nezavzdusni si brzdovy valec
oni na to maju pripravky a postup s diagnostikou .... kde sa pracuje aj s motorom abs
|
|
15.09.2009 13:21 -
|
1105753
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
DOT4 - zpravidla pro vozidla bez abs
DOT5 - primarne urcena pro vozidla s ABS/ESP/ASR
DOT4 - zpravidla pro vozidla bez abs
DOT5 - primarne urcena pro vozidla s ABS/ESP/ASR
|
|
15.09.2009 13:23 -
|
1105754
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Růa napsal(a): Mění se kadé dva roky, jako kadá brzdová kapalina, ádná speciální kapalina v brzdovém okruhu C5 není. Já jsem si ji nechal vyměnit v citroen servisu a myslím, e mi tam ani ádnou originál citroeňáckou nedávali.
brzdova kapalina se meni podle bodu varu nebo minimalne za 3-5 let s prihlednutim na provozni podminky a bod varu
Mění se kadé dva roky, jako kadá brzdová kapalina, ádná speciální kapalina v brzdovém okruhu C5 není. Já jsem si ji nechal vyměnit v citroen servisu a myslím, e mi tam ani ádnou originál citroeňáckou nedávali.
brzdova kapalina se meni podle bodu varu nebo minimalne za 3-5 let s prihlednutim na provozni podminky a bod varu
|
|
15.09.2009 20:04 -
|
1105769
|
|
fanda C5
|
|
|
jumep napsal(a): na vrchnaku mas uvedenu DOT 4, ja viem ze to je tak ako si to napisal ... ale oficialne z nejakeho dovodu tam pisu DOT4
DOT 5 bola vyvinuta tak aby nepenila, isto sa nic nepokazi dot5 kou si myslim
Tak tou DOT 4 co píete nic nepokazím?DOT 5 asi běně nemají dostupnou, na olejservis.cz, mají jen tu DOT 4 ta má bod varu 260 st. Myslím e dvě lahve musí stačit a jasně dát pozor na zavzdunění.Take odsát co půjde a doplnit do plné.No a pak u jen jako odvzdunovat a hlídat hladinu v nádrce.To ve samo se zhasnutým motorem. Myslím to dobře?
Tak tou DOT 4 co píete nic nepokazím?DOT 5 asi běně nemají dostupnou, na olejservis.cz, mají jen tu DOT 4 ta má bod varu 260 st. Myslím e dvě lahve musí stačit a jasně dát pozor na zavzdunění.Take odsát co půjde a doplnit do plné.No a pak u jen jako odvzdunovat a hlídat hladinu v nádrce.To ve samo se zhasnutým motorem. Myslím to dobře?
|
|
15.09.2009 20:06 -
|
1105770
|
|
jumep
|
|
|
jo, a idealne kupit to inej farby a ked zacne ist nova farba vies ze mas vymeneno, prve kolko pojde najdlhsie lebo tade tlacis staru aj valca (malo by to byt prave predne, lave predne, lave zadne, prave zadne .. nechce sa mi to teraz hladat, tusim takto to bolo pisane)
jo, a idealne kupit to inej farby a ked zacne ist nova farba vies ze mas vymeneno, prve kolko pojde najdlhsie lebo tade tlacis staru aj valca (malo by to byt prave predne, lave predne, lave zadne, prave zadne .. nechce sa mi to teraz hladat, tusim takto to bolo pisane)
|
|
15.09.2009 21:30 -
|
1105777
|
|
fanda C5
|
|
|
jumep napsal(a): jo, a idealne kupit to inej farby a ked zacne ist nova farba vies ze mas vymeneno, prve kolko pojde najdlhsie lebo tade tlacis staru aj valca (malo by to byt prave predne, lave predne, lave zadne, prave zadne .. nechce sa mi to teraz hladat, tusim takto to bolo pisane)
Jo postup je danej, ten dodrím.Myslel jsem e kapalina je jen lutá, netuil jsem e je i jiná barva.Pokud bude jen jedna barva a jednu nádrku vypustím jedním kolem, tak to bude dostačné, to ve opakovat jetě třikrát.
Myslím e by to mělo tak stačit.
Jo postup je danej, ten dodrím.Myslel jsem e kapalina je jen lutá, netuil jsem e je i jiná barva.Pokud bude jen jedna barva a jednu nádrku vypustím jedním kolem, tak to bude dostačné, to ve opakovat jetě třikrát.
Myslím e by to mělo tak stačit.
|
|
16.09.2009 06:08 -
|
1105785
|
|
tomc
|
|
|
zdravím pokud tam má misto brzdovky humáč tak je lepí rozdělat a vyčistit i valečky,,brzdiče".o hodku dýl,ale u bude ve ok.
zdravím pokud tam má misto brzdovky humáč tak je lepí rozdělat a vyčistit i valečky,,brzdiče".o hodku dýl,ale u bude ve ok.
|
|
16.09.2009 09:34 -
|
1105790
|
|
silvo
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Kúpil som 1-litrovku DOT 4 od Castrolu a ete mi asi 1,5 deci zostalo. 30 minút práce s pomocníkom čo lape do brzdového pedálu.
Kúpil som 1-litrovku DOT 4 od Castrolu a ete mi asi 1,5 deci zostalo. 30 minút práce s pomocníkom čo lape do brzdového pedálu.
|
|
17.09.2009 16:25 -
|
1105829
|
|
fanda C5
|
|
|
Ne je to čisté, není třeba to rozebírat, dík za rady vem.
Ne je to čisté, není třeba to rozebírat, dík za rady vem.
|
|
17.09.2009 20:48 -
|
1105886
|
|
autodiag
|
|
|
za bych zacal tim ze bych zmeril bod varu..tj zjistis jak moc vody v kapaline mas...
za bych zacal tim ze bych zmeril bod varu..tj zjistis jak moc vody v kapaline mas...
|
|
17.09.2009 20:49 -
|
1105889
|
|
jumep
|
|
|
nie vsetci maju tester / teplomer nad 100 ...
a preventivna vymena po 3ch rokoch nicomu neublizi
nie vsetci maju tester / teplomer nad 100 ...
a preventivna vymena po 3ch rokoch nicomu neublizi
|
|
17.09.2009 20:58 -
|
1105893
|
|
autodiag
|
|
|
pokud servis nema zakladni vybaveni tak at to nedela a uz by me tam nevideli
pokud servis nema zakladni vybaveni tak at to nedela a uz by me tam nevideli
|
|
| |
|
|