| | |
23.02.2011 10:49 -
Re: Pérování, tlumení, tvrdost auta
|
2374817
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
7MARTIN7 napsal(a): Po koupi koulich se jen namontujou nebo se necim plni.Staci koupit 4 a nebo vsecky.Diky moc.
A u ses ujistil, e je to určitě koulemi?
Tzn. auto je v běné výce a jedno nebo více kol vůbec nebo skoro vůbec nepéruje (ale některé jiné zase ano - nevěřím, e by odely vechny 4 koule najednou).
A u ses ujistil, e je to určitě koulemi?
Tzn. auto je v běné výce a jedno nebo více kol vůbec nebo skoro vůbec nepéruje (ale některé jiné zase ano - nevěřím, e by odely vechny 4 koule najednou).
|
|
23.02.2011 13:10 -
|
2374836
|
|
jumep
|
|
|
je uplne jedno ci len jedna gula ....
kludne mohli byt ine prdle a teraz strelila ta posledna a tak to ostalo jak kamen
a gule kedtak, idealne menit vsetky naraz ...
je uplne jedno ci len jedna gula ....
kludne mohli byt ine prdle a teraz strelila ta posledna a tak to ostalo jak kamen
a gule kedtak, idealne menit vsetky naraz ...
|
|
23.02.2011 17:28 -
|
2374848
|
|
7MARTIN7
|
Město: RUMBURK, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 6 |
|
|
AHOJ dnes jsem to mel rozdelane a musel sem dat novou svorku na hadici ktera vede do řizeni pod chladicem .Oleje mam dost. skousel jsem nastartovat zhoupnout auto rukou na kadem blatniku a auto se krasne houpe a kdy jsem to el projet tak je tvrdy jako bez tlumicu tak nevim jestli ty koule nebo co?? ale diky za rady.
AHOJ dnes jsem to mel rozdelane a musel sem dat novou svorku na hadici ktera vede do řizeni pod chladicem .Oleje mam dost. skousel jsem nastartovat zhoupnout auto rukou na kadem blatniku a auto se krasne houpe a kdy jsem to el projet tak je tvrdy jako bez tlumicu tak nevim jestli ty koule nebo co?? ale diky za rady.
|
|
23.02.2011 20:00 -
|
2374872
|
|
jumep
|
|
|
nemas zapaty sport?
to sa neda takto povedat ... ako tvrde auto = na 90% gule
ale aj zadne ramena sposobia ze auto je tvrde ... takze to na fore skor neporiesime
nemas zapaty sport? :)
to sa neda takto povedat ... ako tvrde auto = na 90% gule
ale aj zadne ramena sposobia ze auto je tvrde ... takze to na fore skor neporiesime
|
|
23.02.2011 22:30 -
|
2374896
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Tohle asi opravdu bude chtít osobní prohlídku od někoho kdo Citroeny u nějakou dobu zná a opravuje.
No bydlí trochu z ruky, má to nejblí asi do Liberce, take tam např. .link. , dle popisu slueb by si s tím měl bez problémů poradit, ale je to zatím nikým nehodnocený servis.
Stejně mi hlava nebere proč je to za běné jízdy tvrdé, pokud při stání na místě se to houpe OK. To nevypadá podle popisu na koule. e by nějaký problém s BHI? Opravdu je to za jízdy ve správné výce? Neoupne se to moc nahoru nebo dolů? Třeba nějaký problém s údaji od korektorů. A jsou tak tvrdé obě nápravy?
A pokud by jsi jel do servisu, opatrně, a si na těch zimních rozbitých silnicích nezničí něco dalího (zadní ramena, čepy, kola)
Tohle asi opravdu bude chtít osobní prohlídku od někoho kdo Citroeny u nějakou dobu zná a opravuje.
No bydlí trochu z ruky, má to nejblí asi do Liberce, take tam např. http://www.ccca.cz/zaznam/index.html?id=134 , dle popisu slueb by si s tím měl bez problémů poradit, ale je to zatím nikým nehodnocený servis.
Stejně mi hlava nebere proč je to za běné jízdy tvrdé, pokud při stání na místě se to houpe OK. To nevypadá podle popisu na koule. e by nějaký problém s BHI? Opravdu je to za jízdy ve správné výce? Neoupne se to moc nahoru nebo dolů? Třeba nějaký problém s údaji od korektorů. A jsou tak tvrdé obě nápravy?
A pokud by jsi jel do servisu, opatrně, a si na těch zimních rozbitých silnicích nezničí něco dalího (zadní ramena, čepy, kola)
|
|
24.02.2011 04:10 -
|
2374901
|
|
7MARTIN7
|
|
|
AHOJ zapnuty sport nemam a kdy ho zapnu nepoznavam adny rozdil.Jinak zveda normalne.Predek i zadek je stejne tvrdy -za jizdy.Zajedu do servisu a dam vedet zatim diky.
AHOJ zapnuty sport nemam a kdy ho zapnu nepoznavam adny rozdil.Jinak zveda normalne.Predek i zadek je stejne tvrdy -za jizdy.Zajedu do servisu a dam vedet zatim diky.
|
|
24.02.2011 09:55 -
|
2374915
|
|
jumep
|
|
|
nechaj si zmerat tlak v guliach ked pojdes do servisu (aby vedeli co maju robit, nie ze napichnu na diagnostiku a povedia ze tomu nic neni )
nechaj si zmerat tlak v guliach ked pojdes do servisu (aby vedeli co maju robit, nie ze napichnu na diagnostiku a povedia ze tomu nic neni :) )
|
|
24.02.2011 11:21 -
|
2374923
|
|
TomasT
|
|
|
jumep napsal(a): nechaj si zmerat tlak v guliach ked pojdes do servisu (aby vedeli co maju robit, nie ze napichnu na diagnostiku a povedia ze tomu nic neni )
Ten servis/soukromník, co jsem mu posílal odkaz, dělá i dofuky koulí, take by snad pérování rozumět měl.
Ten servis/soukromník, co jsem mu posílal odkaz, dělá i dofuky koulí, take by snad pérování rozumět měl.
|
|
24.02.2011 13:44 -
|
2374927
|
|
jumep
|
|
|
ak ponukne dofuk c5 guli, utekat prec ...
ak ponukne dofuk c5 guli, utekat prec ...
|
|
24.02.2011 14:28 -
|
2374929
|
|
TomasT
|
|
|
jumep napsal(a): ak ponukne dofuk c5 guli, utekat prec ...
No pokud bys věděl o někom u prověřeném v Martinově dosahu (luknovský výběek) - tak sem s ním.
Já jsem jen koukl do CCCA - v rozumné vzdálenosti jsou jen servisy v Liberci (v Děčíně ani v Ústí v CCCA nic není) a místní značkový servis jsem po přečtení hodnocení vyloučil, take zbyl ten druhý.
No pokud bys věděl o někom u prověřeném v Martinově dosahu (luknovský výběek) - tak sem s ním.
Já jsem jen koukl do CCCA - v rozumné vzdálenosti jsou jen servisy v Liberci (v Děčíně ani v Ústí v CCCA nic není) a místní značkový servis jsem po přečtení hodnocení vyloučil, take zbyl ten druhý.
|
|
24.02.2011 15:50 -
|
2374931
|
|
tomc
|
|
|
na xantia clubu delal nabídku někdo z,,frýdlantu"dofuk a servis lhm jestli tomu hoví nevím
na xantia clubu delal nabídku někdo z,,frýdlantu"dofuk a servis lhm:palec jestli tomu hoví nevím:nevim
|
|
24.02.2011 15:53 -
|
2374932
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kámo má Xantui a jezdí k nějakýmu Hradeckýmu. Tvrdí mi, e Hradecký říkal, e koule C5 se dofukují a kdo prý tvrdí e ne, tak kecá.
Tak ani nescháním kontakt na něj, ale kdyby někdo chtěl dofouknout koule na C5, tak mu ho seenu.
Kámo má Xantui a jezdí k nějakýmu Hradeckýmu. Tvrdí mi, e Hradecký říkal, e koule C5 se dofukují a kdo prý tvrdí e ne, tak kecá.
Tak ani nescháním kontakt na něj, ale kdyby někdo chtěl dofouknout koule na C5, tak mu ho seenu.:-))
|
|
24.02.2011 17:15 -
|
2374934
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Mikra napsal(a): Kámo má Xantui a jezdí k nějakýmu Hradeckýmu. Tvrdí mi, e Hradecký říkal, e koule C5 se dofukují a kdo prý tvrdí e ne, tak kecá.
Tak ani nescháním kontakt na něj, ale kdyby někdo chtěl dofouknout koule na C5, tak mu ho seenu.
Nez se tady strhne diskuze na tema KOULE, rad bych upozornil, ze tema pro koule je zde: .link.
Nez se tady strhne diskuze na tema KOULE, rad bych upozornil, ze tema pro koule je zde: http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/169190-hudraulicke-koule-perovani-c5/
:-))
|
|
13.03.2011 08:25 -
|
2377570
|
|
7MARTIN7
|
|
|
AHOJ TAK DIAGNOSTIKA UKAZALA (spatne zhaveni ,autoradio kostra,vyhrivani zrcatka ,uhel volantu) perovani ukazala jen jako docasnou a tak chci koupit nove koule asi z hulina jake koule mam obednat?V servisu to berou podle vinu (VF7DC4HXB76042703) atak nevim.Ma nekdo nejakej postup a skusenosti jak se meni dekuju za kazdou radu .
AHOJ TAK DIAGNOSTIKA UKAZALA (spatne zhaveni ,autoradio kostra,vyhrivani zrcatka ,uhel volantu) perovani ukazala jen jako docasnou a tak chci koupit nove koule asi z hulina jake koule mam obednat?V servisu to berou podle vinu (VF7DC4HXB76042703) atak nevim.Ma nekdo nejakej postup a skusenosti jak se meni dekuju za kazdou radu .
|
|
13.03.2011 10:18 -
|
2377583
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Nemyslim si e to bude koulema,ne něco objedná nech si zkontrolovat výkáče a hlavně jejich nastavení.Já měl patnou jednu kouli a můu ti říct e to je tak tvrdy e stará multikára je proti tomu luxus
Nemyslim si e to bude koulema,ne něco objedná nech si zkontrolovat výkáče a hlavně jejich nastavení.Já měl patnou jednu kouli a můu ti říct e to je tak tvrdy e stará multikára je proti tomu luxus
|
|
07.03.2012 16:33 -
|
2456742
|
|
kabe
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Ahoj, u jsme mě tady probírali. Jde mi o to drncání. Koule jsem nechal přeměřit jsou v pořádku, necítím rozdíl sportem a normálem(tlačítko hydroaktivu). Nedávno jsem jel z hor a auto fungovalo jak mělo, ale to byl jen ten den. V servisu mi vyměnily snímače výky a nic , nabídli mi výměnu řídíci jednotky BHI no jo ale to je za 17 tisíc. Měl jte někdo stejný problém?
Ahoj, u jsme mě tady probírali. Jde mi o to drncání. Koule jsem nechal přeměřit jsou v pořádku, necítím rozdíl sportem a normálem(tlačítko hydroaktivu). Nedávno jsem jel z hor a auto fungovalo jak mělo, ale to byl jen ten den. V servisu mi vyměnily snímače výky a nic , nabídli mi výměnu řídíci jednotky BHI no jo ale to je za 17 tisíc. Měl jte někdo stejný problém?
|
|
07.03.2012 18:40 -
|
2456760
|
|
jruze
|
|
|
A kontrolovali i prostřední a jestli chodí ty elektroventily na prostředku.
A kontrolovali i prostřední a jestli chodí ty elektroventily na prostředku.
|
|
07.03.2012 19:04 -
|
2456766
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
kabe napsal(a): .... necítím rozdíl sportem a normálem(tlačítko hydroaktivu). ...
Rozdíl při normální jízdě necítí. Jen při rychlejím průjezdu zatáček je auto stabilnějí, nenaklání se tolik. Při sportu není auto o nic tvrdí ne při normálu.
Zkus si někdy pojezdit, jako já celou zimu, s jiným autem. U mě P 206. Včera jsem si udělal výlet S C5 a u jsem s jeho pérováním zase spokojenej. Na podzim se mi auto zdálo nějaký tvrdý. Prostě zvyk. Zvykne si na houpání a pak se ti zdá, e u to nehoupe jako dřív. Dokud se nesveze v kostitřasu.
Rozdíl při normální jízdě necítí. Jen při rychlejím průjezdu zatáček je auto stabilnějí, nenaklání se tolik. Při sportu není auto o nic tvrdí ne při normálu.
Zkus si někdy pojezdit, jako já celou zimu, s jiným autem. U mě P 206. Včera jsem si udělal výlet S C5 a u jsem s jeho pérováním zase spokojenej. Na podzim se mi auto zdálo nějaký tvrdý. Prostě zvyk. Zvykne si na houpání a pak se ti zdá, e u to nehoupe jako dřív. Dokud se nesveze v kostitřasu. ;-)
|
|
07.03.2012 19:10 -
|
2456768
|
|
jumep
|
|
|
spravna otazka je ci skusali chod ventilov
sport poznat len v pripade ze chodis jednu a tu istu trasu denne a omylom to zapnes, vtedy sa ti bude zdat ze na ceste je nejako viac jam a hrbov
drncani castokrat robia loziska v naprave ...
spravna otazka je ci skusali chod ventilov
sport poznat len v pripade ze chodis jednu a tu istu trasu denne a omylom to zapnes, vtedy sa ti bude zdat ze na ceste je nejako viac jam a hrbov
drncani castokrat robia loziska v naprave ...
|
|
| |
|
|