| | |
24.02.2017 09:07 -
Re: Pérování, tlumení, tvrdost auta
|
3043900
|
|
jumep
|
|
|
casovo vymena je rovnako narocna ako kontrola
odtlakujes, vlozis do meraku, zmeras a narzobujes do auta, pri vymene odpada este cas na meranie
musis navstivit autorizak ktory este robil BX, XM, XA (tj. zabehany stary) tam vybavu na to budu mat alebo si najst niekoho kto riesil dane gule
casovo vymena je rovnako narocna ako kontrola
odtlakujes, vlozis do meraku, zmeras a narzobujes do auta, pri vymene odpada este cas na meranie
musis navstivit autorizak ktory este robil BX, XM, XA (tj. zabehany stary) tam vybavu na to budu mat alebo si najst niekoho kto riesil dane gule
|
|
28.02.2017 12:27 -
Pérování, tlumení, tvrdost auta
|
3045033
|
|
Podivous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Zdravím, rád bych se zeptal na podobný problém, tak se nezlobte, pokud se opakuje řeené - moc této problematice nerozumím. Mám C5 l. Hydro+ Minulé jaro mi tekla LDS z hadice k řízení. Byla mi vyměněna za novějí hadici bez čidla z C5 ll., které údajně pouze zvyovalo otáčky motoru, pokud se točilo volantem při stání. Od té doby mám ale problémy s pruením zadní nápravy - při přejetí větích nerovností se vozidlo více zhoupne a mnohdy jde a na doraz a nepříjemně trhne, někdy i poskočí, např. při přejetí retardéru. Chová se v tomto případě trochu podobně, jako by bylo v horní poloze, co ale není. Jde skutečně pouze o náhodu, e závada vznikla po výměně hadice? Co mi řekl opravář. Co navrhujete za řeení? Děkuji.
Zdravím, rád bych se zeptal na podobný problém, tak se nezlobte, pokud se opakuje řeené - moc této problematice nerozumím. Mám C5 l. Hydro+ Minulé jaro mi tekla LDS z hadice k řízení. Byla mi vyměněna za novějí hadici bez čidla z C5 ll., které údajně pouze zvyovalo otáčky motoru, pokud se točilo volantem při stání. Od té doby mám ale problémy s pruením zadní nápravy - při přejetí větích nerovností se vozidlo více zhoupne a mnohdy jde a na doraz a nepříjemně trhne, někdy i poskočí, např. při přejetí retardéru. Chová se v tomto případě trochu podobně, jako by bylo v horní poloze, co ale není. Jde skutečně pouze o náhodu, e závada vznikla po výměně hadice? Co mi řekl opravář. Co navrhujete za řeení? Děkuji.
|
|
28.02.2017 12:39 -
|
3045035
|
|
jumep
|
|
|
si si isty ze to prepruzi, podla mna skor je zla gula vzadu a je to tvrde a zadok poskoci a je to len zhoda okolnosti
kazdopadne by som ho pochvalil za tu hadicu bez snimaca tlaku ....
si si isty ze to prepruzi, podla mna skor je zla gula vzadu a je to tvrde a zadok poskoci a je to len zhoda okolnosti
kazdopadne by som ho pochvalil za tu hadicu bez snimaca tlaku ....
|
|
28.02.2017 12:39 -
|
3045036
|
|
ivanivan
|
|
|
Dolil jsi správně LDS?
Dolil jsi správně LDS?
|
|
28.02.2017 12:58 -
|
3045039
|
|
jumep
|
|
|
ma tam mechanicke servo, to sa zavzdusni podstatne skor ako nastane problem so zdvihanim podvozku
ma tam mechanicke servo, to sa zavzdusni podstatne skor ako nastane problem so zdvihanim podvozku
|
|
28.02.2017 13:12 -
|
3045040
|
|
jruze
|
|
|
K té hadici - myslím e to není o novějí-starí , ale o nafta-benzín(nafta nemá benzín ano a myslím i novějí) nemá to ale vliv na pérování - stím pérováním si myslím eje jak píe Jumep - nedavno jsem dělal z.ramena (vrzající a někdy odskakující) - sloil jsem to a jdu zkusit jak péruje a auto se kroutilo jak had (levá zadní KO - troku mne to zaskočilo kde bych mohl udělat chybu) - odtlakovat znovu výměna koule a OK.V tvém případě asi shoda náhod ale zkus propérovat zadek jestli jde souměrně obě strany nebo jestli se to nezhoupne na jedné straně víc(auto se potom kolíbe nakoby kříem (tvrdí stana= koule KO ) je lepí měnit obě současně
K té hadici - myslím e to není o novějí-starí , ale o nafta-benzín(nafta nemá benzín ano a myslím i novějí) nemá to ale vliv na pérování - stím pérováním si myslím eje jak píe Jumep - nedavno jsem dělal z.ramena (vrzající a někdy odskakující) - sloil jsem to a jdu zkusit jak péruje a auto se kroutilo jak had (levá zadní KO - troku mne to zaskočilo kde bych mohl udělat chybu) - odtlakovat znovu výměna koule a OK.V tvém případě asi shoda náhod ale zkus propérovat zadek jestli jde souměrně obě strany nebo jestli se to nezhoupne na jedné straně víc(auto se potom kolíbe nakoby kříem (tvrdí stana= koule KO ) je lepí měnit obě současně;-)
|
|
07.03.2017 08:52 -
|
3047092
|
|
Podivous
|
|
|
Děkuji za reakce. Řekl bych, e to péruje souměrně. Mám pocit, e při jízdě je auto celkově houpavějí a pokud dám reim sport, tak se odskakování po výmolech v zatáčkách jetě zhorí - moná tedy opravdu ta koule, ne? LDS jsem dolil v horní poloze, poté dal auto několikrát nahoru a dolů, s tlakem jsem nelaboroval. Předek jde normálně, můe to být jen tlakem? Abych neměnil koule zbytečně... Koule jsou tam 200 tis. a jezdilo se hodně po Praze, take mají asi nárok na výměnu...
Děkuji za reakce. Řekl bych, e to péruje souměrně. Mám pocit, e při jízdě je auto celkově houpavějí a pokud dám reim sport, tak se odskakování po výmolech v zatáčkách jetě zhorí - moná tedy opravdu ta koule, ne? LDS jsem dolil v horní poloze, poté dal auto několikrát nahoru a dolů, s tlakem jsem nelaboroval. Předek jde normálně, můe to být jen tlakem? Abych neměnil koule zbytečně... Koule jsou tam 200 tis. a jezdilo se hodně po Praze, take mají asi nárok na výměnu...
|
|
07.03.2017 09:14 -
|
3047097
|
|
xsedmička
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Pokud vím tak LDS se dolévá v dolní poloze doufám e ses upsal jestli ne tak to není dobré-vdy v nejspodnějí.poloze.
Pokud vím tak LDS se dolévá v dolní poloze doufám e ses upsal jestli ne tak to není dobré-vdy v nejspodnějí.poloze.
|
|
07.03.2017 11:26 -
|
3047118
|
|
Podivous
|
|
|
Jasně, sorry, v dolní, postupoval jsem dle návodu tady na stránkách.
Jasně, sorry, v dolní, postupoval jsem dle návodu tady na stránkách.
|
|
07.03.2017 12:50 -
|
3047139
|
|
jumep
|
|
|
ako som povedal, prazdna gula a pruzi to na strednej
pri priadni plynu, alebo sport rezime / jazde to zatvara regulatorom tu stredovu gulu, potom to ostane tvrde a skace to
to co popisujes ako pohupovanie nie je pruzenie ale pneumatiky
ako som povedal, prazdna gula a pruzi to na strednej
pri priadni plynu, alebo sport rezime / jazde to zatvara regulatorom tu stredovu gulu, potom to ostane tvrde a skace to
to co popisujes ako pohupovanie nie je pruzenie ale pneumatiky
|
|
07.03.2017 21:12 -
|
3047315
|
|
jumep
|
|
|
neviem, ja len viem ako krasne vie na retarderi prefackat ten zadok ked su zle gule vzadu a rozbieham sa nan
neviem, ja len viem ako krasne vie na retarderi prefackat ten zadok ked su zle gule vzadu a rozbieham sa nan
|
|
14.05.2019 10:08 -
Re: Hydraulická kapalina, LDS - obecně
|
3222425
|
|
Dub
|
|
|
Zdravím přátelé. Chtěl bych se obecně zeptat na par věci,citrona mám necele 2 měsíce a nelíbí se mi,co děla pravý zadni tlumič. Kdy prejedu nějaký hrb,tak prava strana silene vyskočí,nevim co s tím,pokud má někdo zkuenosti budu rad za jakýkoliv typ,protoze absolutně nevim co tomu můe být. Hydraulickou kapalinu jsem kontroloval,te je dost,ale vůbec nevim. Pod autem nezůstává po kapalině ádná skvrna. A potom levé přední,tam mám furt sákle tu hadick,ze být jen patne hadicka třeba,nebo to mue být cely ten systém v háji? Děkuji za odpovědi.
Zdravím přátelé. Chtěl bych se obecně zeptat na par věci,citrona mám necele 2 měsíce a nelíbí se mi,co děla pravý zadni tlumič. Kdy prejedu nějaký hrb,tak prava strana silene vyskočí,nevim co s tím,pokud má někdo zkuenosti budu rad za jakýkoliv typ,protoze absolutně nevim co tomu můe být. Hydraulickou kapalinu jsem kontroloval,te je dost,ale vůbec nevim. Pod autem nezůstává po kapalině ádná skvrna. A potom levé přední,tam mám furt sákle tu hadick,ze být jen patne hadicka třeba,nebo to mue být cely ten systém v háji? Děkuji za odpovědi.
|
|
14.05.2019 12:26 -
Re: Hydraulická kapalina, LDS - obecně
|
3222435
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
asi tam má vháji kouli ... kaput
asi tam má vháji kouli ... kaput
|
|
18.09.2019 12:58 -
|
3239444
|
|
MartinP.
|
|
|
zdravim,resim tuhost predni napravy 3.0V6 benzin 152kw 2002 hydra+,kdyz prijde k aute treba za 2 dny tak je vzdy trochu predek padly,jestli je to normalni,po odemceni vozidla se hned prizvedne,prijde mi kdyz jedu tak predek docela citi nerovnosti,docela to mlati,nasel jsem tyto koule od monrou MO SP8118 maji 57bar,pak jsem nasel i pod vinkem jine co maji 53bar,jake dat?daval nekdo tuto znacku co vydrzi atd diky
zdravim,resim tuhost predni napravy 3.0V6 benzin 152kw 2002 hydra+,kdyz prijde k aute treba za 2 dny tak je vzdy trochu predek padly,jestli je to normalni,po odemceni vozidla se hned prizvedne,prijde mi kdyz jedu tak predek docela citi nerovnosti,docela to mlati,nasel jsem tyto koule od monrou MO SP8118 maji 57bar,pak jsem nasel i pod vinkem jine co maji 53bar,jake dat?daval nekdo tuto znacku co vydrzi atd diky
|
|
18.09.2019 20:52 -
|
3239538
|
|
jruze
|
|
|
MartinP. napsal(a): zdravim,resim tuhost predni napravy 3.0V6 benzin 152kw 2002 hydra+,kdyz prijde k aute treba za 2 dny tak je vzdy trochu predek padly,jestli je to normalni,po odemceni vozidla se hned prizvedne,prijde mi kdyz jedu tak predek docela citi nerovnosti,docela to mlati,nasel jsem tyto koule od monrou MO SP8118 maji 57bar,pak jsem nasel i pod vinkem jine co maji 53bar,jake dat?daval nekdo tuto znacku co vydrzi atd diky
Je to sice spí pro PATa ale z těch dvou ty 53 a jinak origo - co ty náhrady vydrí to nikdo neví.
Je to sice spí pro PATa ale z těch dvou ty 53 a jinak origo - co ty náhrady vydrí to nikdo neví.;-)
|
|
18.09.2019 22:32 -
|
3239555
|
|
MartinP.
|
|
|
Co trw TR JSS176?
Co trw TR JSS176?
|
|
19.09.2019 08:31 -
|
3239616
|
|
jruze
|
|
|
Mně se líbí jak se větina majitelů snaí celej ,,ivot"svého citroena z něj udělat polsko-čínskej duplikát a potom kritizují jak auto stojí za h... , jak se sere atd... (to veobecně) = k věci : je tlačítko sport - 53 není sport - 57 (origo je origo)
Mně se líbí jak se větina majitelů snaí celej ,,ivot"svého citroena z něj udělat polsko-čínskej duplikát a potom kritizují jak auto stojí za h... , jak se sere atd... (to veobecně) = k věci : je tlačítko sport - 53 není sport - 57 (origo je origo);-)
|
|
| |
|
|