| | |
23.05.2012 15:28 -
Re: Alternátor
|
2480419
|
|
Rosta
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Ráno jsme s nabitou baterkou dojeli do autoelektroservisu trobl a nechali to tam, e vymontování a repas fakt zajistí, e to vozí nějakému ikovnému důchodci. Děkuju vem za rady.
Co to auto vyvádělo, kdy baterka docházela, to jsem koukal Na panelu hlásilo chybu dobíjení, brzd, abs, airbagu a snad i mazani, rozsvicené skoro vechny kontrolky atd. To je spí zajímavost, ale největí starost bylo nakonec zavřít okno, já si ho otevřel protoe bylo v autě na padnutí a nahoru u nelo, vdycky se pomalu zavíralo a pak se rychle rozjelo dolů.. začínalo pret a pak to prelo v pěkný slejvák... lidi jak já vzpomínal na kličku... snail jsem se mu pomáhat i zvenku a tvalo mě, jak se po nástupu rozběhlo čerpadlo dorovnávající výku, vybíjející i tu poslední petku proudu co by mi zavřít okno pomohla... natěstí jsem ho nakonec zavřel.
Ona okna ani normálně po vypnutí motoru ovládat nejdou, ale to dorovnávání jede pořád, no to bych to mnohem radi bral naopak, kdo to takhle vymyslel...
Ráno jsme s nabitou baterkou dojeli do autoelektroservisu trobl a nechali to tam, e vymontování a repas fakt zajistí, e to vozí nějakému ikovnému důchodci. Děkuju vem za rady.
Co to auto vyvádělo, kdy baterka docházela, to jsem koukal :) Na panelu hlásilo chybu dobíjení, brzd, abs, airbagu a snad i mazani, rozsvicené skoro vechny kontrolky atd. To je spí zajímavost, ale největí starost bylo nakonec zavřít okno, já si ho otevřel protoe bylo v autě na padnutí a nahoru u nelo, vdycky se pomalu zavíralo a pak se rychle rozjelo dolů.. začínalo pret a pak to prelo v pěkný slejvák... lidi jak já vzpomínal na kličku... snail jsem se mu pomáhat i zvenku a tvalo mě, jak se po nástupu rozběhlo čerpadlo dorovnávající výku, vybíjející i tu poslední petku proudu co by mi zavřít okno pomohla... natěstí jsem ho nakonec zavřel.
Ona okna ani normálně po vypnutí motoru ovládat nejdou, ale to dorovnávání jede pořád, no to bych to mnohem radi bral naopak, kdo to takhle vymyslel...
|
|
23.05.2012 17:10 -
|
2480439
|
|
miskod
|
|
|
Staci ti to dat do krajnej polohy (hore alebo dole) a potom uz nedorovnava.
Staci ti to dat do krajnej polohy (hore alebo dole) a potom uz nedorovnava.
|
|
23.05.2012 17:44 -
|
2480440
|
|
Rosta
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
miskod napsal(a): Staci ti to dat do krajnej polohy (hore alebo dole) a potom uz nedorovnava.
Pred dojetim me to nenapadlo a pak to vyzaduje nastartovat motor... a tady je ten zadrhel, jak jsem to zhasl, uz jsem byl bez sance.
Pred dojetim me to nenapadlo a pak to vyzaduje nastartovat motor... a tady je ten zadrhel, jak jsem to zhasl, uz jsem byl bez sance.
|
|
08.03.2013 15:43 -
|
2554906
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
Tak mám taky za sebou výměnu altrnátoru. Práce 6hod , se sundaným olejovým filtrem to jde líp, bylo by taky dobré sundat napínací kladku (já jsem ji jenom napruil řemenem), pro vyndání alternátoru jsem uvolnil kompesor klimatizace (ádné hadice jsem neodpojoval). Nový alternátor jsem pouil z Xsary 2.0DHI 150A, dizajnově trochu jiný, ale funkčně stejný. Oba alternýtory byly bez volnoběky (nebo byla ta moje zaseklá). Po startu je napětí 14,3V, a zmizelo pískání loiska při studeném motoru
Tak mám taky za sebou výměnu altrnátoru. Práce 6hod :-( , se sundaným olejovým filtrem to jde líp, bylo by taky dobré sundat napínací kladku (já jsem ji jenom napruil řemenem), pro vyndání alternátoru jsem uvolnil kompesor klimatizace (ádné hadice jsem neodpojoval). Nový alternátor jsem pouil z Xsary 2.0DHI 150A, dizajnově trochu jiný, ale funkčně stejný. Oba alternýtory byly bez volnoběky (nebo byla ta moje zaseklá). Po startu je napětí 14,3V, a zmizelo pískání loiska při studeném motoru :palec
|
|
08.03.2013 23:23 -
|
2555055
|
|
jumep
|
|
|
co si tam robil 6 hodin
alternatorov bolo aj do C5 montovanych viac
BOSCH, VALEO su najcastejesie
co si tam robil 6 hodin :)
alternatorov bolo aj do C5 montovanych viac
BOSCH, VALEO su najcastejesie
|
|
31.07.2013 16:20 -
|
2603933
|
|
vesely.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravím pánové,
dnes mě odeel altík do věčných lovi, jetě nevím co sním pořádně je, ale typoval bych vynutí podle toho smradu. Ale dalí problémeček nastal, kdy s tím servisák odjíděl, tak se mu roztrhla volnoběka a teď mi zkuste poradit co se mi vyplatí více.
1. repas + volnoběka
2. nebo koupit jiný repasovaný altík
3. asi není - nový se mi fakt nechce kupovat a ani na něj nemám
Předem díky za rady
Zdravím pánové,
dnes mě odeel altík do věčných lovi, jetě nevím co sním pořádně je, ale typoval bych vynutí podle toho smradu. Ale dalí problémeček nastal, kdy s tím servisák odjíděl, tak se mu roztrhla volnoběka a teď mi zkuste poradit co se mi vyplatí více.
1. repas + volnoběka
Předem díky za rady
|
|
31.07.2013 16:58 -
|
2603934
|
|
jumep
|
|
|
podla mna variant 2
profesionalne repasovany altik so vsetkym je to naj co mozes spravit, je to v podstate akoby si kupil novy
podla mna variant 2
profesionalne repasovany altik so vsetkym je to naj co mozes spravit, je to v podstate akoby si kupil novy
|
|
31.07.2013 17:25 -
|
2603935
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Počítej:
1) Repas 150A/14V 2.300 - 3.000, volnoběka (nová) 1.600 - 2.800 (záleí na typu(máme asi stejný typ a mě stála 1.900))
2) Repas s volnoběkou 3.000 - 4.000
3) Nový - STARLINE 5.500,-- VALEO 9.800,-- BOSCH 15.200,--
Ovem STARLINE??? No nevím.
Počítej:
1) Repas 150A/14V 2.300 - 3.000, volnoběka (nová) 1.600 - 2.800 (záleí na typu(máme asi stejný typ a mě stála 1.900))
2) Repas s volnoběkou 3.000 - 4.000
3) Nový - STARLINE 5.500,-- VALEO 9.800,-- BOSCH 15.200,--
Ovem STARLINE??? No nevím.
|
|
31.07.2013 18:35 -
|
2603942
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
známej, co se iví repasováním altíků a startérů tomu říká STRACHLINE, prej nikdy neví kdy se to pos...re
známej, co se iví repasováním altíků a startérů tomu říká STRACHLINE, prej nikdy neví kdy se to pos...re:-d
|
|
31.07.2013 19:02 -
|
2603958
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
vesely.m napsal(a): 1. repas + volnoběka
Já jsem koupil starí z Xsary se těstím asi za pětset (viz výe), ale hodně lidí za něj chtělo podstatně více, co, vzhledem k tomu, e neví jak dlouho vydrí, není u tak zajímavé. Nyní se chystám zrepasovat ten původní.
Já jsem koupil starí z Xsary se těstím asi za pětset (viz výe), ale hodně lidí za něj chtělo podstatně více, co, vzhledem k tomu, e neví jak dlouho vydrí, není u tak zajímavé. Nyní se chystám zrepasovat ten původní.
|
|
31.07.2013 22:22 -
|
2604031
|
|
vesely.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Mue mi někdo poradit nebo nasměrovat, kde ten altík komplet sehnat? (za rozumnou cenu samozřejmě ) pro moje vozítko?
Mue mi někdo poradit nebo nasměrovat, kde ten altík komplet sehnat? (za rozumnou cenu samozřejmě ;-) ) pro moje vozítko?
|
|
18.03.2014 11:59 -
|
2677791
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Jaký je postup demontáe alternátoru z 3.0 V6? Je tam něco, na co bych si měl dát pozor? Kudy se vytahuje, spodem nebo vrchem? Díky
Edit: při demontái alternátoru, se musí povolovat napínák? Jestli ano, povoluje se na té pruince (tlumič vibrací) nebo na těle napínáku?
Jaký je postup demontáe alternátoru z 3.0 V6? Je tam něco, na co bych si měl dát pozor? Kudy se vytahuje, spodem nebo vrchem? Díky
Edit: při demontái alternátoru, se musí povolovat napínák? Jestli ano, povoluje se na té pruince (tlumič vibrací) nebo na těle napínáku?
|
|
20.01.2016 08:18 -
|
2909854
|
|
zelvicek
|
|
|
Ahoj pánové (a dámy)
Nedávno jsem si viml, e mi na cé pětce jakokdyby poblikávají vechny světla, vnějí, vnitřní, prostě vechny. Děje se to hlavně po startu na volnoběh. Jakmile přidám plyn, frekvence blikání se zvětí, a skoro nejde vidět. Myslíte, e se děje něco s alternátorem? Jinak se ve zatím chová normálně, rafička dobíjení je mírně na pravé straně...
Dík za radu
Ahoj pánové (a dámy)
Nedávno jsem si viml, e mi na cé pětce jakokdyby poblikávají vechny světla, vnějí, vnitřní, prostě vechny. Děje se to hlavně po startu na volnoběh. Jakmile přidám plyn, frekvence blikání se zvětí, a skoro nejde vidět. Myslíte, e se děje něco s alternátorem? Jinak se ve zatím chová normálně, rafička dobíjení je mírně na pravé straně...
Dík za radu
|
|
20.01.2016 15:15 -
|
2909932
|
|
ivanivan
|
|
|
Altík jde změřit. Stačí se zeptat kdekoli v dílně. Já měl na altíku vadnou volnoběku.
Altík jde změřit. Stačí se zeptat kdekoli v dílně. Já měl na altíku vadnou volnoběku.
|
|
20.05.2016 18:29 -
|
2952913
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Tak se se mnou rozloučil taky alternátor. Doufám teda Ukázala se hláka něco o chybě elektro napájení, rozsvítil se servis a z alternátoru se ozvalo sem tam klepnutí... Z demontáe jsem měl podle návodu na service.citroen docela strach, auto na zvedák, sundat kolo, podběh, vyvěsit kompresor klimy, demontovat drák altíku... Přitom jde vydělat úplně snadno. Otevřít kapotu, sundat řemen, vyroubovat vodící kladku-drí zároveň altík, vydělat hadice sání, horní trubičku od fapu, pak u se dalo dostat k zadním roubům na altíku, ty stačí povolit, nemusí se úplně vyroubovávat, a nakonec poslední roub ze strany řemene a celý altík vysunout ven. Práce na půl hodiny...
Tak se se mnou rozloučil taky alternátor. Doufám teda:-) Ukázala se hláka něco o chybě elektro napájení, rozsvítil se servis a z alternátoru se ozvalo sem tam klepnutí... Z demontáe jsem měl podle návodu na service.citroen docela strach, auto na zvedák, sundat kolo, podběh, vyvěsit kompresor klimy, demontovat drák altíku... Přitom jde vydělat úplně snadno. Otevřít kapotu, sundat řemen, vyroubovat vodící kladku-drí zároveň altík, vydělat hadice sání, horní trubičku od fapu, pak u se dalo dostat k zadním roubům na altíku, ty stačí povolit, nemusí se úplně vyroubovávat, a nakonec poslední roub ze strany řemene a celý altík vysunout ven. Práce na půl hodiny...
|
|
20.05.2016 18:44 -
|
2952915
|
|
jruze
|
|
|
c5vyskov napsal(a): Tak se se mnou rozloučil taky alternátor. Doufám teda Ukázala se hláka něco o chybě elektro napájení, rozsvítil se servis a z alternátoru se ozvalo sem tam klepnutí... Z demontáe jsem měl podle návodu na service.citroen docela strach, auto na zvedák, sundat kolo, podběh, vyvěsit kompresor klimy, demontovat drák altíku... Přitom jde vydělat úplně snadno. Otevřít kapotu, sundat řemen, vyroubovat vodící kladku-drí zároveň altík, vydělat hadice sání, horní trubičku od fapu, pak u se dalo dostat k zadním roubům na altíku, ty stačí povolit, nemusí se úplně vyroubovávat, a nakonec poslední roub ze strany řemene a celý altík vysunout ven. Práce na půl hodiny...
Nesundavám klimu ani trubku od FAP a ani nic jiného (na citroen service - manuáli občas dramatizují) jen si napřed vykloubím prsty a zápěstí a jdu na to - v tomto případě platí ,,zlaté RHR"
Nesundavám klimu ani trubku od FAP a ani nic jiného (na citroen service - manuáli občas dramatizují:-))))) jen si napřed vykloubím prsty a zápěstí a jdu na to:-) - v tomto případě platí ,,zlaté RHR":palec
|
|
20.05.2016 19:17 -
|
2952917
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
I ta 1,6 je právě v pohodě, kdy jsem se díval na videa na youtube na c-max apod. tak tam snad nejde shora ani sundat řemen, musí se přes podběh, jak je vude málo místa. Za tohle u mě mají frantíci Teď jenom jestli mě neklepne v pondělí a zjistím cenu repasu
I ta 1,6 je právě v pohodě, kdy jsem se díval na videa na youtube na c-max apod. tak tam snad nejde shora ani sundat řemen, musí se přes podběh, jak je vude málo místa. Za tohle u mě mají frantíci:palec Teď jenom jestli mě neklepne v pondělí a zjistím cenu repasu
|
|
22.08.2016 09:33 -
|
2986265
|
|
jhonzatko
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 108 |
|
|
Nemate nekdo zkusenost s tim, co jeste by mohlo byt za chybu, kdyz sviti chyba baterie nebo dobijeni, ale alternator pritom normalne dobiji a dava to, co ma?
Resp. jeste jinak, je mozne, ze alternator prestane dobijet az za provozu?
Vcera se mi totiz dvakrat po sobe stalo, ze asi po 20 minutach jizdy se rozsvitila hlaska indikujici problem baterie nebo dobijeni. Po zhasnuti motoru a novem nastartovani vse ok a rozsvitila se podruhe zase asi az po pul hodine.
To jsem to teda nechal stat u baraku a na cestu zpet do Prahy si sel pujcit jine auto
Po nastartovani (tedy v dobe, kdy chyba nesviti) mi to znamy meril a alternator pry ale dobiji.
Takze jsem z toho ted trosku jelen ...
Diky za pripadne tipy!
Nemate nekdo zkusenost s tim, co jeste by mohlo byt za chybu, kdyz sviti chyba baterie nebo dobijeni, ale alternator pritom normalne dobiji a dava to, co ma?
Resp. jeste jinak, je mozne, ze alternator prestane dobijet az za provozu?
Vcera se mi totiz dvakrat po sobe stalo, ze asi po 20 minutach jizdy se rozsvitila hlaska indikujici problem baterie nebo dobijeni. Po zhasnuti motoru a novem nastartovani vse ok a rozsvitila se podruhe zase asi az po pul hodine.
To jsem to teda nechal stat u baraku a na cestu zpet do Prahy si sel pujcit jine auto :D
Po nastartovani (tedy v dobe, kdy chyba nesviti) mi to znamy meril a alternator pry ale dobiji.
Takze jsem z toho ted trosku jelen ...
Diky za pripadne tipy!
|
|
22.08.2016 12:37 -
|
2986321
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Nastartuj a zapni vse co muzes, kazdy sporebic a zmer kolik dava
Altik si ridi jednotka motoru tak se jeste podivej na zatizeni
Nastartuj a zapni vse co muzes, kazdy sporebic a zmer kolik dava
Altik si ridi jednotka motoru tak se jeste podivej na zatizeni
|
|
| |
|
|