| | |
16.07.2014 20:04 -
Re: Výměna výbojek - přední xenonová světla
|
2715689
|
|
jruze
|
|
|
Na C5 II to jde v pohodě - na C5I to jde hůř. Pravou stranu si odpojuji ten konektor od BHI (při vypnutém zapalování!! ) a potom se tam dá strčit ruka úplně v pohodě
Na C5 II to jde v pohodě - na C5I to jde hůř. Pravou stranu si odpojuji ten konektor od BHI (při vypnutém zapalování!! ) a potom se tam dá strčit ruka úplně v pohodě;-)
|
|
17.07.2014 09:04 -
|
2715824
|
|
Devilian
|
|
|
Ok, super, to znie jednoducho. A nejake rady ohladne manipulacie so ziarivkou? Nesmiem sa vraj dotknut svietiacej (sklenej) plochy, a vraj by ma mohlo prebrat 2000 voltov. Treba to nejako vybit? Mam si dat k tomu hrube gumene rukavice a postavit sa na plastovy kybel?
Ok, super, to znie jednoducho. A nejake rady ohladne manipulacie so ziarivkou? Nesmiem sa vraj dotknut svietiacej (sklenej) plochy, a vraj by ma mohlo prebrat 2000 voltov. Treba to nejako vybit? Mam si dat k tomu hrube gumene rukavice a postavit sa na plastovy kybel? :)
|
|
17.07.2014 09:20 -
|
2715834
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Skleněné baňky se určitě nedotýkat holou rukou,po vypnutí motoru počkat půl hoďky a ádný volty tam u nebudou.
Skleněné baňky se určitě nedotýkat holou rukou,po vypnutí motoru počkat půl hoďky a ádný volty tam u nebudou.;-)
|
|
17.07.2014 18:53 -
|
2716054
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Devilian napsal(a): Este jedna blba otazka. Staci mat pol hodiny vypnute auto, alebo pol hodiny von baterku?
Ránu od proudu/napětí nedostane, je větí pravděpodobnost, e se spálí teplem, pokud je nenechá vychladnout. A budou studené, stejně odpojí baterku, aby jsi se tam dostal, sunduj gumovou krytku, odpoj kabel, pak vycvakni drátek, pouij zrcátko, aby jsi na to viděl a vytáhni xenon. To je ve
Ránu od proudu/napětí nedostane, je větí pravděpodobnost, e se spálí teplem, pokud je nenechá vychladnout. A budou studené, stejně odpojí baterku, aby jsi se tam dostal, sunduj gumovou krytku, odpoj kabel, pak vycvakni drátek, pouij zrcátko, aby jsi na to viděl a vytáhni xenon. To je ve :palec
|
|
17.07.2014 19:18 -
|
2716062
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Na třetí stránce tohoto vlákna má předseda příspěvek e nechává hodinu,volty tam zůstávají pěkně dlouho,baterka se nemusí odpojovat,ta hodina pro jistotu,jinak jak jsem psal,Hanz měnil asi po 5ti minutách a buď je imunní nebo to nepřiznal,výbojky byly jetě teplé
Na třetí stránce tohoto vlákna má předseda příspěvek e nechává hodinu,volty tam zůstávají pěkně dlouho,baterka se nemusí odpojovat,ta hodina pro jistotu,jinak jak jsem psal,Hanz měnil asi po 5ti minutách a buď je imunní nebo to nepřiznal,výbojky byly jetě teplé :-))))
|
|
17.07.2014 20:44 -
|
2716076
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
63zdenda napsal(a): Na třetí stránce tohoto vlákna má předseda příspěvek e nechává hodinu,volty tam zůstávají pěkně dlouho,baterka se nemusí odpojovat,ta hodina pro jistotu,jinak jak jsem psal,Hanz měnil asi po 5ti minutách a buď je imunní nebo to nepřiznal,výbojky byly jetě teplé
No jestli to nebude tím, e tam předseda mluví o D2R na C5 I.
U C5 II normálně zapnu světla, nechám je deset sekund svítit, vypnu světla a vyndám xenon a ten beru holou rukou za tu kovovou schránku a nikdy nic. Asi dva týdny zpět jsem tohle dělal asi 10x, brácha měl z práce nějaké zbytky D1S, tak je bbylo potřeba vyzkouet
A jak jsem říkal, je třeba si dávat pozor při vyndavání na náhodný dotek s baňkou, protoe u po chvíli je baňka pěkně horká.
No jestli to nebude tím, e tam předseda mluví o D2R na C5 I.
U C5 II normálně zapnu světla, nechám je deset sekund svítit, vypnu světla a vyndám xenon a ten beru holou rukou za tu kovovou schránku a nikdy nic. Asi dva týdny zpět jsem tohle dělal asi 10x, brácha měl z práce nějaké zbytky D1S, tak je bbylo potřeba vyzkouet :-d
A jak jsem říkal, je třeba si dávat pozor při vyndavání na náhodný dotek s baňkou, protoe u po chvíli je baňka pěkně horká. ;-)
|
|
18.07.2014 08:14 -
|
2716162
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak to bude tím,e to jsou jiné árovky a bude to pouze o teplu,ale jeliko vdy musí být příprava jak fyzická tak i psychycká,tak ta půl a hoďka před výměnou na kafíčko a pár cigaretek tam je a nemusí mít strach e tam bude nějaký ten proud a nebo teplo,nic se s tím nezkazí.
Tak to bude tím,e to jsou jiné árovky a bude to pouze o teplu,ale jeliko vdy musí být příprava jak fyzická tak i psychycká,tak ta půl a hoďka před výměnou na kafíčko a pár cigaretek tam je a nemusí mít strach e tam bude nějaký ten proud a nebo teplo,nic se s tím nezkazí.:-)))) ;-)
|
|
20.07.2014 20:08 -
|
2716691
|
|
Mamlas
|
|
|
Zacalo mi blbnout leve svetlo. Po zapnuti svetla chvili blikalo jak stroboskop a pak bud zustalo svitit nebo zhaslo. Dneska jsem se konecne dostal k tomu, abych vymenil vybojku. Kdyz jsem vyndal spatnou vybojku ze svetla, tak jsem zjistil, ze ma vypaleny stredovy kontakt viz foto. Stejne vypalena je i patice na kabelu od starteru. Bohuzel jsem potreboval odjet, tak mi nezbylo nez nasadit novou vybojku. Trochu jsem kontakty patice ocistil, ale neni to nic moc, patice je na odpis.
Nevite nekdo zda je mozne vymenit samotnou patici?
Koukal jsem, ze mozna by kabel sel od patice odpojit. Pokud nechci kupovat dalsi vybojku, tak to musim co nejdrive vyresit.
Zacalo mi blbnout leve svetlo. Po zapnuti svetla chvili blikalo jak stroboskop a pak bud zustalo svitit nebo zhaslo. Dneska jsem se konecne dostal k tomu, abych vymenil vybojku. Kdyz jsem vyndal spatnou vybojku ze svetla, tak jsem zjistil, ze ma vypaleny stredovy kontakt viz foto. Stejne vypalena je i patice na kabelu od starteru. Bohuzel jsem potreboval odjet, tak mi nezbylo nez nasadit novou vybojku. Trochu jsem kontakty patice ocistil, ale neni to nic moc, patice je na odpis.
Nevite nekdo zda je mozne vymenit samotnou patici?
Koukal jsem, ze mozna by kabel sel od patice odpojit. Pokud nechci kupovat dalsi vybojku, tak to musim co nejdrive vyresit.
Přílohy: 20140720_163921a.jpg ( 314447b ) - Vypalena vybojka |
|
01.10.2014 22:32 -
|
2738213
|
|
Mireq
|
|
|
Zdravím,
také jsem se svými xenony dospěl do věku, kdy mi levý při startu dvakrát blikne a víc nic. Koupil jsem nové výbojky D2R, jak se tady doporučuje, vyndal baterku, odrouboval víčko, pootočil patici doleva a chystal se ji vytáhnout, ale nejde to.
Zjistil jsem, e dole patice naráí konektorem na přírubu a nejde asi dostatečně pootočit, aby se vyhákla z bajonetu. Je na to nějaký fígl, jak to dostat ven? Nejlepí by asi bylo odpojit kablík s konektorem od patice, ale docela to drí. Mám strach, abych to nesprasil. Setkal se tu někdo s tímhle problémem?
Zdravím,
také jsem se svými xenony dospěl do věku, kdy mi levý při startu dvakrát blikne a víc nic. Koupil jsem nové výbojky D2R, jak se tady doporučuje, vyndal baterku, odrouboval víčko, pootočil patici doleva a chystal se ji vytáhnout, ale nejde to.
Zjistil jsem, e dole patice naráí konektorem na přírubu a nejde asi dostatečně pootočit, aby se vyhákla z bajonetu. Je na to nějaký fígl, jak to dostat ven? Nejlepí by asi bylo odpojit kablík s konektorem od patice, ale docela to drí. Mám strach, abych to nesprasil. Setkal se tu někdo s tímhle problémem?
|
|
01.10.2014 23:01 -
|
2738222
|
|
jumep
|
|
|
ano, stacilo byt troska viac nasilnejsi a zoskocilo to s tej vybojky
ano, stacilo byt troska viac nasilnejsi a zoskocilo to s tej vybojky
|
|
01.10.2014 23:49 -
|
2738231
|
|
Mireq
|
|
|
Nevím teď, jak to s tím násilím myslí. Dá se sundat patice z výbojky otáčením i s připojeným kablíkem, nebo se musí násilněji nejdřív odpáčit konektor s kablíkem a potom teprve silou otáčet a táhnout? Díky za odpověď!
Nevím teď, jak to s tím násilím myslí. Dá se sundat patice z výbojky otáčením i s připojeným kablíkem, nebo se musí násilněji nejdřív odpáčit konektor s kablíkem a potom teprve silou otáčet a táhnout? Díky za odpověď!
|
|
01.10.2014 23:51 -
|
2738232
|
|
jumep
|
|
|
kedze som napisal z vybojky tak to ide cele, to co sa ti podarilo pootocit ale nezislo dole treba este troska (je to asi 0.5mm) a skoci to dole - proste jak sa ti to opre tak este kusok a potom to uz zleze
kedze som napisal z vybojky tak to ide cele, to co sa ti podarilo pootocit ale nezislo dole treba este troska (je to asi 0.5mm) a skoci to dole - proste jak sa ti to opre tak este kusok a potom to uz zleze
|
|
02.10.2014 10:51 -
|
2738294
|
|
jruze
|
|
|
Teď jsem to tu dělal a musela ven lampa protoe ten kdo dával výbojku naposled nedomáčkl a nezajistil pootočením a patice byla napálená a natavená - musel jsem odfrézovat nataveninu aby la domáčknout a pootočit.(lo by i na autě,ale nebylo pořádně vidět proč a krom toho jsem měnil nádobku ostřikovače take jsem nárazník musel poodtáhnout stejně.) Mimo to některé patice mají krátký kablík(bez monosti odpojit patici)
Teď jsem to tu dělal a musela ven lampa protoe ten kdo dával výbojku naposled nedomáčkl a nezajistil pootočením a patice byla napálená a natavená - musel jsem odfrézovat nataveninu aby la domáčknout a pootočit.(lo by i na autě,ale nebylo pořádně vidět proč a krom toho jsem měnil nádobku ostřikovače take jsem nárazník musel poodtáhnout stejně.);-) Mimo to některé patice mají krátký kablík(bez monosti odpojit patici)
|
|
02.10.2014 18:53 -
|
2738385
|
|
Mireq
|
|
|
Tak jsem pouil víc násilí na pootočení a skutečně patice po chvíli viklání seskočila. Díky jumepe! Dál u to lo vechno dobře včetně zpětné montáe. Doufám, e se mi to podařilo dobře nasadit, aby mě přístě nečekalo to co tady popisuje jruze. Výbojka krásně svítí. Koupil jsem 4300 K, jako ty, co tam byly, ale ta nová má o dost teplejí a silnějí světlo, tak mě čeká jetě vyměnit druhá strana. Dneska se mi do toho u nechtělo.
Tak jsem pouil víc násilí na pootočení a skutečně patice po chvíli viklání seskočila. Díky jumepe! Dál u to lo vechno dobře včetně zpětné montáe. Doufám, e se mi to podařilo dobře nasadit, aby mě přístě nečekalo to co tady popisuje jruze. Výbojka krásně svítí. Koupil jsem 4300 K, jako ty, co tam byly, ale ta nová má o dost teplejí a silnějí světlo, tak mě čeká jetě vyměnit druhá strana. Dneska se mi do toho u nechtělo.
|
|
16.10.2014 16:14 -
|
2742044
|
|
Dada2086
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 36 |
|
|
Ahoj vem, mám C5 II 2005 s originál xenonovýma čočkama i s natáčením. Kdy jedu večer tak mě docela rozčiluje, e i auta, která mají halogeny svítí více, ne ta moje světla.
Bude to věkem těch výbojek? A případně jaké tam tedy koupit nové a kde?
Díky za tipy.
Ahoj vem, mám C5 II 2005 s originál xenonovýma čočkama i s natáčením. Kdy jedu večer tak mě docela rozčiluje, e i auta, která mají halogeny svítí více, ne ta moje světla. :-((((
Bude to věkem těch výbojek? A případně jaké tam tedy koupit nové a kde?
Díky za tipy. :-)
|
|
| |
|
|