| | |
22.11.2015 14:13 -
Re: Výměna výbojek - přední xenonová světla
|
2890036
|
|
jarda 68
|
|
|
no pootočil jsem tu patici co vede elektrika ale výbojka je tam pořad a otočit nejde ani kletěma není to zajitěné nějak drátem
no pootočil jsem tu patici co vede elektrika ale výbojka je tam pořad a otočit nejde ani kletěma není to zajitěné nějak drátem
|
|
22.11.2015 14:20 -
|
2890038
|
|
ivanivan
|
|
|
Je to zajitěné drátkem, jako klasická árovka
Je to zajitěné drátkem, jako klasická árovka :palec
|
|
22.11.2015 15:11 -
|
2890059
|
|
jarda 68
|
|
|
ok dík mám to hotové
ok dík mám to hotové
|
|
21.12.2015 19:48 -
|
2899597
|
|
sused
|
|
|
ahojte.je jedno ake silne vybojky dam do mojej c5 I..respektive staci vymenit len vybojky alebo aj cele startre ?
ahojte.je jedno ake silne vybojky dam do mojej c5 I..respektive staci vymenit len vybojky alebo aj cele startre ?
|
|
21.12.2015 21:09 -
|
2899635
|
|
ivanivan
|
|
|
Dej tam, co tam patří (4300) a jen výbojky .
Dej tam, co tam patří (4300) a jen výbojky :palec .
|
|
21.12.2015 21:41 -
|
2899647
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Jetě doplním, e 35W.. ádný silnějí bych nedával, přeci jen ty světlomety jetě bude pořebovat..
Jetě doplním, e 35W.. ádný silnějí bych nedával, přeci jen ty světlomety jetě bude pořebovat.. ;)
|
|
29.01.2016 14:07 -
|
2912288
|
|
Sharpers
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Ahoj, můete mi někdo s dobrými zkuenostmi doporučit nějaké výbojky d2r pro moji c5ku ? Kdy jsem auto kupoval svítilo to dobře, pak jsem koupil nějaké levnějí výbojky za cca 400kč kus a přijde mi to strané. Svítí to málo, navíc nějak moc vysoko a světelný tok není rovnoměrný. Chci koupit nové, značkové a kvalitní jen je nechci zase moc přeplácet. Viděl jsem Philipsy nebo třeba Osramy kolem 1500kč . A dále, co třeba ty lepí řady výbojek, jako Osram vs Osram Xenarc cb intense atd, jsou opravdu tak lepí nebo je to jen reklama ?
Ahoj, můete mi někdo s dobrými zkuenostmi doporučit nějaké výbojky d2r pro moji c5ku ? Kdy jsem auto kupoval svítilo to dobře, pak jsem koupil nějaké levnějí výbojky za cca 400kč kus a přijde mi to strané. Svítí to málo, navíc nějak moc vysoko a světelný tok není rovnoměrný. Chci koupit nové, značkové a kvalitní jen je nechci zase moc přeplácet. Viděl jsem Philipsy nebo třeba Osramy kolem 1500kč . A dále, co třeba ty lepí řady výbojek, jako Osram vs Osram Xenarc cb intense atd, jsou opravdu tak lepí nebo je to jen reklama ?
|
|
29.01.2016 14:27 -
|
2912291
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Měl jsem stejné auto. Výbojky měly trochu modrý odstín. Jedna začala fialovět a to jsem věděl, e jde do kopru.
Vyměnil jsem obě za
.link.
a naprostá spokojenost. Mají téměř čistě bílý odstín. Trvanlivost nemohu posoudit, po dvou letech jsem auto prodal.
Měl jsem stejné auto. Výbojky měly trochu modrý odstín. Jedna začala fialovět a to jsem věděl, e jde do kopru.
Vyměnil jsem obě za
http://www.autokelly.cz/Product/OS-66250/3764050/39849642;38957081;38908605;40107837;39998483
a naprostá spokojenost. Mají téměř čistě bílý odstín. Trvanlivost nemohu posoudit, po dvou letech jsem auto prodal.
|
|
31.01.2016 17:22 -
|
2913247
|
|
.45acp
|
|
|
Moná mě budete kamenovat, ale já pouívám ty nejlevnějí z Kelly (Starline kolem 400 kč/ks). Je pravda, e jsem je po třech letech musel vyměnit. Jedna odela nejspí proto, e ze zadu lampy vypadl kus plastu ( asi nějaký ukanec v bývalých vlastnictvích) a dovnitř se dostával bordel a vlhkost, co výbojkám určitě nepřidá na ivotnosti. Díru jsem vylepil a vyměnil obě výbojky. Uvidím, jak dlouho vydrí. Řekl bych, e svítí celkem sluně. A pokud mi výbojky za 400 kč vydrí 3 roky, vydrí výbojky za 1600 kč 12 let? To ale asi sčítám jabka s hrukama.
Moná mě budete kamenovat, ale já pouívám ty nejlevnějí z Kelly (Starline kolem 400 kč/ks). Je pravda, e jsem je po třech letech musel vyměnit. Jedna odela nejspí proto, e ze zadu lampy vypadl kus plastu ( asi nějaký ukanec v bývalých vlastnictvích) a dovnitř se dostával bordel a vlhkost, co výbojkám určitě nepřidá na ivotnosti. Díru jsem vylepil a vyměnil obě výbojky. Uvidím, jak dlouho vydrí. Řekl bych, e svítí celkem sluně. A pokud mi výbojky za 400 kč vydrí 3 roky, vydrí výbojky za 1600 kč 12 let? To ale asi sčítám jabka s hrukama.;-)
|
|
31.01.2016 18:11 -
|
2913299
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
.45acp - Ty levný auusy mohou (a často to dělají) pokodit světlomet, ale kadýho věc..
.45acp - Ty levný auusy mohou (a často to dělají) pokodit světlomet, ale kadýho věc.. ;-)
|
|
31.01.2016 19:09 -
|
2913325
|
|
.45acp
|
|
|
Taky jsem to o monosti pokození tady četl, ale zatím po asi čtyřech letech nepozoruju ádné změny k horímu. Ani nevím, co tam bylo před těma Starlinema. Při výměně jsem ádnou značku nenael. Jen mi bývalý majitel říkal, e je měnil. Take se u tenkrát mohlo jednat o něco levnějího.
Jeden kolega z práce si do Pasata koupil výhodně výbojky na internetu (asi jiný typ ne D2R) a ty se mu prej rozsvěcí a na druhý, třetí pokus.
Taky jsem to o monosti pokození tady četl, ale zatím po asi čtyřech letech nepozoruju ádné změny k horímu. Ani nevím, co tam bylo před těma Starlinema. Při výměně jsem ádnou značku nenael. Jen mi bývalý majitel říkal, e je měnil. Take se u tenkrát mohlo jednat o něco levnějího.
Jeden kolega z práce si do Pasata koupil výhodně výbojky na internetu (asi jiný typ ne D2R) a ty se mu prej rozsvěcí a na druhý, třetí pokus.
|
|
20.02.2016 20:36 -
|
2920368
|
|
buki
|
Město: Kolín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Vyměnil jsem D1S a levý mi svítí dost dolu. Nevíte, kde jsem mohl udělat chybu?
Vyměnil jsem D1S a levý mi svítí dost dolu. Nevíte, kde jsem mohl udělat chybu?
|
|
20.02.2016 20:51 -
|
2920373
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Dat spatne D1S to by bylo umeni a myslim ze to ani nejde tak sesteluj imbusem na motorku zezadu svetla. Mozna to tak svitilo uz i se starou vybojbou a nebo ti vypadla parabola ale to si taky nemyslim.
Dat spatne D1S to by bylo umeni a myslim ze to ani nejde tak sesteluj imbusem na motorku zezadu svetla. Mozna to tak svitilo uz i se starou vybojbou a nebo ti vypadla parabola ale to si taky nemyslim.
|
|
20.02.2016 21:14 -
|
2920375
|
|
buki
|
Město: Kolín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Tam je ta čočka. Jinak světla se natáčejí. Zítra to prubnu a uvidím.Dík
Tam je ta čočka. Jinak světla se natáčejí. Zítra to prubnu a uvidím.Dík
|
|
20.02.2016 21:18 -
|
2920376
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Podivej se pres zrcatko jestli sedi ten ctverec vybojky a zda je rovne. Jinak bud ta parabola ale to by si videl ze se trepe a nebo proste jen sestelovat zezadu svetla.
Podivej se pres zrcatko jestli sedi ten ctverec vybojky a zda je rovne. Jinak bud ta parabola ale to by si videl ze se trepe a nebo proste jen sestelovat zezadu svetla.
|
|
20.02.2016 22:21 -
|
2920394
|
|
Lisak33
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Po krátkém fialovém zamávání se se mnou rozloučila výbojka. Po zjitění stavu na trhu výbojek jsem usoudil, e jsou jen dvě monosti. Originál značkové drahé (je to můj pocit nebo se cena za dva roky znásobila?) koupit v ověřeném obchodě a i ty zkontrolovat, protoe napodobeniny jsou téměř k nerozeznání. Objednat z číny rovnou "originál" (cena 20-35 USD za dvě OSRAM i s krabičkou) nebo rovnou čínu a doufat, e se je naučili dělat. Nemám peněz nazbyt, proto jsem vyuil kompromisu a od pár let zavedeného obchodníka koupil se zárukou čínský. Pokud mé zkuenosti budou negativní, budu vás zde ihned varovat (zatím svítí).
Mimochodem po tom co jsem zjistil, celkem věřím tvrzení mechanika, e a 85% provozovaných xenonů je "original" z číny. Kolikpak jich jezdí u majitelů co se chlubí originálem a nikdy by čínu nevzali
P.S: V Citroenu je cena za dvě výbojky 8500Kč, to u je i mimo kategorii úlet.
Po krátkém fialovém zamávání se se mnou rozloučila výbojka. Po zjitění stavu na trhu výbojek jsem usoudil, e jsou jen dvě monosti. Originál značkové drahé (je to můj pocit nebo se cena za dva roky znásobila?) koupit v ověřeném obchodě a i ty zkontrolovat, protoe napodobeniny jsou téměř k nerozeznání. Objednat z číny rovnou "originál" (cena 20-35 USD za dvě OSRAM i s krabičkou) nebo rovnou čínu a doufat, e se je naučili dělat. Nemám peněz nazbyt, proto jsem vyuil kompromisu a od pár let zavedeného obchodníka koupil se zárukou čínský. Pokud mé zkuenosti budou negativní, budu vás zde ihned varovat:-p (zatím svítí).
Mimochodem po tom co jsem zjistil, celkem věřím tvrzení mechanika, e a 85% provozovaných xenonů je "original" z číny. Kolikpak jich jezdí u majitelů co se chlubí originálem a nikdy by čínu nevzali;-)
P.S: V Citroenu je cena za dvě výbojky 8500Kč, to u je i mimo kategorii úlet.
|
|
20.02.2016 22:28 -
|
2920401
|
|
tomasg
|
Město: Podvysoka, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 77 |
|
|
Lisak33 napsal(a): Po krátkém fialovém zamávání se se mnou rozloučila výbojka. Po zjitění stavu na trhu výbojek jsem usoudil, e jsou jen dvě monosti. Originál značkové drahé (je to můj pocit nebo se cena za dva roky znásobila?) koupit v ověřeném obchodě a i ty zkontrolovat, protoe napodobeniny jsou téměř k nerozeznání. Objednat z číny rovnou "originál" (cena 20-35 USD za dvě OSRAM i s krabičkou) nebo rovnou čínu a doufat, e se je naučili dělat. Nemám peněz nazbyt, proto jsem vyuil kompromisu a od pár let zavedeného obchodníka koupil se zárukou čínský. Pokud mé zkuenosti budou negativní, budu vás zde ihned varovat (zatím svítí).
Mimochodem po tom co jsem zjistil, celkem věřím tvrzení mechanika, e a 85% provozovaných xenonů je "original" z číny. Kolikpak jich jezdí u majitelů co se chlubí originálem a nikdy by čínu nevzali
P.S: V Citroenu je cena za dvě výbojky 8500Kč, to u i mimo kategorii úlet.
dporucam,mam len dobre skusenosti
.link.
dporucam,mam len dobre skusenosti
http://www.eshopbn.sk/3-xenonove-vybojky-d1s-d2s-d3s-d4s-d2r
|
|
20.02.2016 22:29 -
|
2920402
|
|
Lisak33
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Obě výbojky jsem bez demontá i újmy na rukou a prstech zvládnul za 20-30 minut. Jde to celkem dobře a bylo potřeba jen vyjmout baterii a plast vlevo. Ovem velmi dobrým pomocníkem hlavně v orientaci mi byl USB endoskop s osvětlením připojený k mobilu (mono i notebook), co jsem koupil za 6.5 USD na Aliexpressu. Dobrá věc tam kde nevidim nebo si petřebuji jen trochu přisvítit
Obě výbojky jsem bez demontá i újmy na rukou a prstech zvládnul za 20-30 minut. Jde to celkem dobře a bylo potřeba jen vyjmout baterii a plast vlevo. Ovem velmi dobrým pomocníkem hlavně v orientaci mi byl USB endoskop s osvětlením připojený k mobilu (mono i notebook), co jsem koupil za 6.5 USD na Aliexpressu. Dobrá věc tam kde nevidim nebo si petřebuji jen trochu přisvítit :palec
|
|
30.06.2016 13:04 -
|
2968349
|
|
Stanly
|
Město: Rudník, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Ahoj. Mám dotázek. Přestal mi svítit pravý xenon. vyměnil jsem árovku, nic. Prohodil patici z levého, opět nic. Pojistka OK. Vypadá to na elektroniku pod světlem. Má někdo zkuenost s opravou a nebo výměnou samotné elektroniky?
Ahoj. Mám dotázek. Přestal mi svítit pravý xenon. vyměnil jsem árovku, nic. Prohodil patici z levého, opět nic. Pojistka OK. Vypadá to na elektroniku pod světlem. Má někdo zkuenost s opravou a nebo výměnou samotné elektroniky?
|
|
30.06.2016 14:26 -
|
2968373
|
|
ivanivan
|
|
|
Jj, sehnal jsem si rozbité světlo a přehodil elektroniku. Tady mají jakousi univerzální elektroniku .link. .
Jj, sehnal jsem si rozbité světlo a přehodil elektroniku. Tady mají jakousi univerzální elektroniku http://www.xenony-levne.cz/xenony-levne/eshop/4-1-Xenony-Prislusenstvi .
|
|
| |
|
|