| | |
29.06.2015 09:19 -
Re: Výměna výbojek - přední xenonová světla
|
2835363
|
|
kleki
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Skús to cez firmu AUTOFRA .link.
Skús to cez firmu AUTOFRA https://tovarzpolska.sk/o-nas/
|
|
29.06.2015 11:51 -
|
2835458
|
|
Radis
|
Město: Troubsko, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Díky pozeptám se.
Díky pozeptám se.:-)
|
|
20.10.2015 14:01 -
|
2876232
|
|
Sharpers
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Celé sem to pročetl a ímala mě husí kůe, protoe jedno světlo svítí do luta a druhé problikává, take sem se dneska vrhl na výměnu. Koupil sem v blízké mototechně 2 výbojky D2R. Cena 400kč za kus, vím, je to patné tam dávat ty levné ale prostě teď nemám několik tisíc na značkové. Tak mi jde hlavně a´t to svítí , nebliká a nevypínájí se.
Přístup opravu peckovní, na straně řidiče jak tak, na druhé opravdu luxus. No ale pak přiel problém. Nová výbojka nejde nějak uspokojivě nasadit, je lehce volná a tou " tyčinkou " se dotýká koho kloboučku ve světle. Myslím , e to tak nemá být tak zkoumám a zkoumám a vímám si jednoho. Stará árovka je prostě spodek a ta skleněná bambulka, na nová má na spodní části jetě 4 kovové packy které ji drí, a zřejmě teda kvůli nim nejde výbojka nasadit dobře. Je tohle vůbec moné, nebo fakt dělám něco blbě ?
Přiloím fotky z netu aby to bylo jasné, na první fotce bude jak vypadá moje stará výbojka, na druhé fotce jak vypadá ta nová.
PS . na straně spolujezdce bylo povolené to kovové tělísko za výbojkou, po správném dotaení u nesvítí do luta ale tak jak má. Oproti tomu na druhé straně začala u ráno blikat a po cca 10ti bliknutích vdycky zhasne a tím pokusy končí ,take nevím jeslti není patné trafo světla. Take k tomu druhá otázka : Světlo a ve co k němu patří je v něm, popřípadě na něm, nebo mají třeba ty trafa nebo startéry někde mimo v oblasti mot. prostoru ? mám druhou C5 na díly a ta má dobré a funkční světla ,tak e bych je prostě přehodil kdy u to stejně kvůli výměně budu rozebírat.
Celé sem to pročetl a ímala mě husí kůe, protoe jedno světlo svítí do luta a druhé problikává, take sem se dneska vrhl na výměnu. Koupil sem v blízké mototechně 2 výbojky D2R. Cena 400kč za kus, vím, je to patné tam dávat ty levné ale prostě teď nemám několik tisíc na značkové. Tak mi jde hlavně a´t to svítí , nebliká a nevypínájí se.
Přístup opravu peckovní, na straně řidiče jak tak, na druhé opravdu luxus. No ale pak přiel problém. Nová výbojka nejde nějak uspokojivě nasadit, je lehce volná a tou " tyčinkou " se dotýká koho kloboučku ve světle. Myslím , e to tak nemá být tak zkoumám a zkoumám a vímám si jednoho. Stará árovka je prostě spodek a ta skleněná bambulka, na nová má na spodní části jetě 4 kovové packy které ji drí, a zřejmě teda kvůli nim nejde výbojka nasadit dobře. Je tohle vůbec moné, nebo fakt dělám něco blbě ?
Přiloím fotky z netu aby to bylo jasné, na první fotce bude jak vypadá moje stará výbojka, na druhé fotce jak vypadá ta nová.
PS . na straně spolujezdce bylo povolené to kovové tělísko za výbojkou, po správném dotaení u nesvítí do luta ale tak jak má. Oproti tomu na druhé straně začala u ráno blikat a po cca 10ti bliknutích vdycky zhasne a tím pokusy končí ,take nevím jeslti není patné trafo světla. Take k tomu druhá otázka : Světlo a ve co k němu patří je v něm, popřípadě na něm, nebo mají třeba ty trafa nebo startéry někde mimo v oblasti mot. prostoru ? mám druhou C5 na díly a ta má dobré a funkční světla ,tak e bych je prostě přehodil kdy u to stejně kvůli výměně budu rozebírat.
Přílohy: D2C Bulb.jpg ( 69696b ) - Původní , bez pacek 0903n2ob.jpg ( 25204b ) - Nová , s těmi kovovými packami |
|
20.10.2015 22:15 -
|
2876390
|
|
ivanivan
|
|
|
Mám tam D2R s packama. C5l 2.2hdi. Packy a bez bude spí jen výrobcem. Nedal jsi je vzhůru nohama?
Mám tam D2R s packama. C5l 2.2hdi. Packy a bez bude spí jen výrobcem. Nedal jsi je vzhůru nohama?
|
|
20.10.2015 22:27 -
|
2876392
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak snad mají nějaký daný rozměr. To se přece dá změřit, jestli ta nová baňka dosáhne dál ne ta stará.
Tak snad mají nějaký daný rozměr. To se přece dá změřit, jestli ta nová baňka dosáhne dál ne ta stará.
|
|
21.10.2015 07:12 -
|
2876409
|
|
Sharpers
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 30 |
|
|
právěe baňka má stejnou délku, dávám ji stejně jako byla ta původní , tudí tou elektrodou dolů a nějak to dam nejde. Proto právě nevím jeslti to dělám patně nebo jak. Pouívat násilí nechci
právěe baňka má stejnou délku, dávám ji stejně jako byla ta původní , tudí tou elektrodou dolů a nějak to dam nejde. Proto právě nevím jeslti to dělám patně nebo jak. Pouívat násilí nechci :)
|
|
21.10.2015 07:37 -
|
2876415
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
No mě se stalo, jak je to světlo plný drátků k árovkám, e se mi tam jeden ten drátek skřípnul mezi árovku a patici a taky to tam nechtělo sednout.
No mě se stalo, jak je to světlo plný drátků k árovkám, e se mi tam jeden ten drátek skřípnul mezi árovku a patici a taky to tam nechtělo sednout.
|
|
21.10.2015 15:38 -
|
2876530
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nestačí změřit baňku, ale porovnat starou a novou na délku od dosedací plochy patice. S jiným tvarem patice můe být délka baňky větí a přesto nemusí dosáhnout tak daleko.
To jen doplňuju a doufám, e jsi to tak měřil.
Nestačí změřit baňku, ale porovnat starou a novou na délku od dosedací plochy patice. S jiným tvarem patice můe být délka baňky větí a přesto nemusí dosáhnout tak daleko.
To jen doplňuju a doufám, e jsi to tak měřil. ;-)
|
|
09.11.2015 15:14 -
|
2885034
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Drobny, podstatny dotaz. C5 (X7),vymena vybojek. Rad by som vedel, ze v akej, prevadzkovej polohe ma byt ta plastova packa co je vedla tej patice. Na jednom svetle som ju mal hore, na druhom dole. No a teraz po vymene vybojek uz som z toho zmateny. Ak sa nemylim, tak by to malo zaistovat tu vybojku. Ale uz len tu vybojku tam natlacit, do tych pruznych kontaktov vo mne budi velky respekt, ked asi mam predstavu ako tam ta parabola drzi... Snad sa mi to podarilo dobre, len tie packy a jejich poloha
Dik.
Drobny, podstatny dotaz. C5 (X7),vymena vybojek. Rad by som vedel, ze v akej, prevadzkovej polohe ma byt ta plastova packa co je vedla tej patice. Na jednom svetle som ju mal hore, na druhom dole. No a teraz po vymene vybojek uz som z toho zmateny. Ak sa nemylim, tak by to malo zaistovat tu vybojku. Ale uz len tu vybojku tam natlacit, do tych pruznych kontaktov vo mne budi velky respekt, ked asi mam predstavu ako tam ta parabola drzi... Snad sa mi to podarilo dobre, len tie packy a jejich poloha
Dik.
|
|
11.11.2015 17:35 -
|
2885830
|
|
milda67
|
|
|
Hledám na netu výbojky na výměnu, mám tam D2R,35W 4300k. Nějak jsem nepochopil proč některé shopy udávají napětí 85V a některé 12V, to jsou dva druhy výbojek nebo jen mají bordel v popisu?
Hledám na netu výbojky na výměnu, mám tam D2R,35W 4300k. Nějak jsem nepochopil proč některé shopy udávají napětí 85V a některé 12V, to jsou dva druhy výbojek nebo jen mají bordel v popisu?
|
|
11.11.2015 18:07 -
|
2885835
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Podstatne je oznacenie D2R,ci D1S a podobne, dalsi dolezity parameter je farba, teda napr. 4300K, no a mozno este prihliadnut na vykon, teda napr. 35W. Ostatne je asi sumafuk
Podstatne je oznacenie D2R,ci D1S a podobne, dalsi dolezity parameter je farba, teda napr. 4300K, no a mozno este prihliadnut na vykon, teda napr. 35W. Ostatne je asi sumafuk :nevim
|
|
11.11.2015 20:26 -
|
2885899
|
|
jumep
|
|
|
to je len blud, kazda vybojka je vysokonapatova
to je len blud, kazda vybojka je vysokonapatova
|
|
11.11.2015 20:28 -
|
2885900
|
|
ivanivan
|
|
|
Před výbojkou je trafo, tak moná proto.
Před výbojkou je trafo, tak moná proto.
|
|
11.11.2015 20:30 -
|
2885901
|
|
jumep
|
|
|
ale to ci je to trafo 12 alebo 24V je jedno, vybojka je rovnaka, proste len to maju ako standartne medzi ziarovkami zavedene a potom tam mavaju taketo bludy
ale to ci je to trafo 12 alebo 24V je jedno, vybojka je rovnaka, proste len to maju ako standartne medzi ziarovkami zavedene a potom tam mavaju taketo bludy
|
|
12.11.2015 07:46 -
|
2886043
|
|
jruze
|
|
|
K těm výbojkám - příjde mi ta bez ,,pérek" divná - né kvůli párkám,ale kvůli clonce(černý prouek) - ten má svůj důvod a z foto mi příjde e není tam kde by měl být - asi zas nějaká nepovedená kopie
K těm výbojkám - příjde mi ta bez ,,pérek" divná - né kvůli párkám,ale kvůli clonce(černý prouek) - ten má svůj důvod a z foto mi příjde e není tam kde by měl být:nevim - asi zas nějaká nepovedená kopie:-o
|
|
12.11.2015 08:26 -
|
2886046
|
|
eisy811
|
|
|
Chlapi, co ta packa vedla tej vybojky na X7???
Chlapi, co ta packa vedla tej vybojky na X7???
|
|
12.11.2015 10:22 -
|
2886062
|
|
eisy811
|
|
|
Moja poklona, dakujem. Takze to sluzi na aretaciu.
Moja poklona, dakujem. Takze to sluzi na aretaciu. :palec
|
|
22.11.2015 14:04 -
|
2890032
|
|
jarda 68
|
|
|
prosím jak vyndám výbojku asi před půl rokem jsem měnil druhou ale to jsem měl dole nárazník ted je to ta u baterie tak je tam celkem dost místa patici mám dole ale kdy se dívám zrcátkem tak ta výbojka je v jakém si plechu jak ji dostanu ven dík
prosím jak vyndám výbojku asi před půl rokem jsem měnil druhou ale to jsem měl dole nárazník ted je to ta u baterie tak je tam celkem dost místa patici mám dole ale kdy se dívám zrcátkem tak ta výbojka je v jakém si plechu jak ji dostanu ven dík
|
|
22.11.2015 14:10 -
|
2890033
|
|
jumep
|
|
|