| | |
21.05.2017 16:51 -
Re: Třetí brzdové světlo
|
3067564
|
|
Osvi
|
Město: Klatovy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 18 |
|
|
jumep napsal(a): ak sa ti rozsvietia brzdove svetla a neblbne tempomat tak najskor chyba v spinaci nebude
on moze byt zlomeny kabel privodny, bez zataze tam nieco nameras, akonahle to zatazis uz cez ten "kontakt" v zlome nic neprejde
Ahoj,
měl si pravdu, opravdu to byl zlomený + kabel v gumovém "chobotu", který vede do spoileru. Trochu víc jsem zahýbal právě s tímto gumovým krkem a poté u jsem ádné napětí na konektoru u 3.brzdového světla nenaměřil, take bylo jasné, e se kabel v průchodce zlomil úplně. Kabely jsem napájel nové a 3.brzdové světlo u zase svítí, jak má!
Díky moc za pomoc
Ahoj,
měl si pravdu, opravdu to byl zlomený + kabel v gumovém "chobotu", který vede do spoileru. Trochu víc jsem zahýbal právě s tímto gumovým krkem a poté u jsem ádné napětí na konektoru u 3.brzdového světla nenaměřil, take bylo jasné, e se kabel v průchodce zlomil úplně. Kabely jsem napájel nové a 3.brzdové světlo u zase svítí, jak má!
Díky moc za pomoc :palec
|
|
19.09.2017 18:41 -
|
3095917
|
|
xsedmička
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Zdravím
Dnes mladýho vyhodili s mojí X7 z STK kuli 3 brzdovému světlu (blikalo a teď u se nerozsvítí vůbec).Nejdřív jsem myslel e je zlomený drát,ale tam vude proud jde tak to bude někde v tom spojleru,ale nevím jak ho sundat dva rouby jsou po stranách jetě to někde drí uprostřed jak se tam dostanu abych něco nepolámal-poradíte X7 c5 2,0hdi r.2009 break ? Díky..
Zdravím
Dnes mladýho vyhodili s mojí X7 z STK kuli 3 brzdovému světlu (blikalo a teď u se nerozsvítí vůbec).Nejdřív jsem myslel e je zlomený drát,ale tam vude proud jde tak to bude někde v tom spojleru,ale nevím jak ho sundat dva rouby jsou po stranách jetě to někde drí uprostřed jak se tam dostanu abych něco nepolámal-poradíte X7 c5 2,0hdi r.2009 break ? Díky..
|
|
19.09.2017 18:54 -
|
3095920
|
|
jumep
|
|
|
Ten plast okolo okna hore je nacvaknuty na tych bielych cuplikoch ako su na tapacirungu dveri.
Treba to len strhnut dole a pod tym su dalsie 2 sroby.
Jo a to svetlo odchadza bezne
Ten plast okolo okna hore je nacvaknuty na tych bielych cuplikoch ako su na tapacirungu dveri.
Treba to len strhnut dole a pod tym su dalsie 2 sroby.
Jo a to svetlo odchadza bezne
|
|
19.09.2017 19:05 -
|
3095922
|
|
xsedmička
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Díky zítra to zkusím--teď jsem uklízel auto a světlo opět svítí,ale stejně to rozdělám.
Díky zítra to zkusím--teď jsem uklízel auto a světlo opět svítí:-)))),ale stejně to rozdělám.
|
|
20.09.2017 10:45 -
|
3096041
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Ja mam vymenene svetlo, protoze nesvitilo, ale jak jsem ho prinesl domu ze servisu, ze zvedavosti pripojit na 12V a normalne svitilo. Po rozebrani jsem vubec nic nenasel, nic nebylo zkorodovane. Mozna kontakty? Jakoze sranda za 2tisice, takze to mas mozna stejny pripad, co ja vim.
Ja mam vymenene svetlo, protoze nesvitilo, ale jak jsem ho prinesl domu ze servisu, ze zvedavosti pripojit na 12V a normalne svitilo. Po rozebrani jsem vubec nic nenasel, nic nebylo zkorodovane. Mozna kontakty? Jakoze sranda za 2tisice, takze to mas mozna stejny pripad, co ja vim.
|
|
20.09.2017 16:25 -
|
3096133
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Spí bych to viděl tak e dali nejdřív světlo a pak zjistili e jsou zlomené kabely... je to tak 50/50 kdy vyhnije světlo nebo se zlomí kabely...
Spí bych to viděl tak e dali nejdřív světlo a pak zjistili e jsou zlomené kabely... :-)))) je to tak 50/50 kdy vyhnije světlo nebo se zlomí kabely...
|
|
24.10.2017 18:36 -
|
3104115
|
|
Rekos
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zde je videonávod: .link.
Zde je videonávod: https://www.youtube.com/watch?v=Oe05xG1QToQ
|
|
14.05.2018 22:37 -
3.brzdové světlo C5 III.generace (combi)
|
3157003
|
|
MarekLexa
|
Město: atec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravím, projíděl jsem skoro vechny diskuze, ale potřeboval bych radu, jak se dostat k 3.brzodvému světlu, jeliko mi přestalo svítit. Chci zjistit zda je problém v konektoru nebo někde jinde po trase.
Děkuji za odpověď.
Zdravím, projíděl jsem skoro vechny diskuze, ale potřeboval bych radu, jak se dostat k 3.brzodvému světlu, jeliko mi přestalo svítit. Chci zjistit zda je problém v konektoru nebo někde jinde po trase.
Děkuji za odpověď.
|
|
14.05.2018 22:44 -
Re: 3.brzdové světlo C5 III.generace (combi)
|
3157004
|
|
jumep
|
|
|
ten horny plast je treba ako celok strhnut, je na tych bielych tapacirovych cuplikoch - nerozdelovat ho ako to laka na polovicu rozpojit, skratka len hore chytit a strhnut
potom su tam vidiet sroby
ps. uz sa to tu par krat riesilo, velmi casto to byva problem v kabelazi skor ako v samotnom svetle
ten horny plast je treba ako celok strhnut, je na tych bielych tapacirovych cuplikoch - nerozdelovat ho ako to laka na polovicu rozpojit, skratka len hore chytit a strhnut
potom su tam vidiet sroby
ps. uz sa to tu par krat riesilo, velmi casto to byva problem v kabelazi skor ako v samotnom svetle
|
|
15.05.2018 07:42 -
Re: 3.brzdové světlo C5 III.generace (combi)
|
3157067
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
asi klasika urvany drat v gumovom husacom krku.
asi klasika urvany drat v gumovom husacom krku.
|
|
30.05.2018 11:50 -
Třetí brzdové světlo u C5 III, kombi
|
3160210
|
|
Michal2
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ahoj, po návtěvě značkového autoservisu mně přestalo svítit třetí brzdové světlo. V servisu tvrdí, e se árovka vyměnit nedá, e se musí vyměnit celé světlo za cca 3 tisíce. Nechce se mi věřit, e by to v Citroenu takto vymysleli. Poradíte někdo?
Ahoj, po návtěvě značkového autoservisu mně přestalo svítit třetí brzdové světlo. V servisu tvrdí, e se árovka vyměnit nedá, e se musí vyměnit celé světlo za cca 3 tisíce. Nechce se mi věřit, e by to v Citroenu takto vymysleli. Poradíte někdo?
|
|
30.05.2018 12:24 -
Re: Třetí brzdové světlo u C5 III, kombi
|
3160213
|
|
RimmerCZ
|
|
|
Svetlo bude v poradku, tam nejsou zarovky, ale nekolik LED diod. Pokud neni zkorodovany ten plosak na kterem jsou, jedna se s nejvetsi pravdepodobnosti o problem konektoru nebo privodnich kablu.
Prosel jsem si tim stejnym. Nesvitilo, tak automaticky vymenili za nove. Stare jsem doma polozil na stul, pripojil 12V a normalne svitilo. Byli proste lenivi to vyzkouset a podivat se, kde je vlastne problem. Zrejme mohl byt v mem pripade i spatny konektor. Byl jsem po "takove" oprave teda vyslovene nasrany. Po bitve je kazdy general no
Svetlo bude v poradku, tam nejsou zarovky, ale nekolik LED diod. Pokud neni zkorodovany ten plosak na kterem jsou, jedna se s nejvetsi pravdepodobnosti o problem konektoru nebo privodnich kablu.
Prosel jsem si tim stejnym. Nesvitilo, tak automaticky vymenili za nove. Stare jsem doma polozil na stul, pripojil 12V a normalne svitilo. Byli proste lenivi to vyzkouset a podivat se, kde je vlastne problem. Zrejme mohl byt v mem pripade i spatny konektor. Byl jsem po "takove" oprave teda vyslovene nasrany. :-( Po bitve je kazdy general no :nevim
|
|
30.05.2018 12:47 -
|
3160215
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Ano musí se měnit celé světlo za 3k, pokud je vyhnilé (je to LED), má anci tak 1:1 buď světlo K.O nebo zlomené kabely v husím krku
Ano musí se měnit celé světlo za 3k, pokud je vyhnilé (je to LED), má anci tak 1:1 buď světlo K.O nebo zlomené kabely v husím krku :palec
|
|
30.05.2018 16:38 -
|
3160273
|
|
RimmerCZ
|
|
|
Kdybys nahodou nakonec potreboval to svetlo, tak mi napis,a pokusim se najit nekde to svoje stare funkcni. Jinak i kdyby byl vyhnily plosak, jako kutil bych to resil svepomoci uz kvuli cene toho svetla.
Kdybys nahodou nakonec potreboval to svetlo, tak mi napis,a pokusim se najit nekde to svoje stare funkcni. Jinak i kdyby byl vyhnily plosak, jako kutil bych to resil svepomoci uz kvuli cene toho svetla.
|
|
01.07.2018 17:41 -
|
3168423
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Kdysi jsem vyměnil třetí brzdové světlo za nové a náhodou se trefil, e staré bylo nefunkční. A dnes se mu nechtělo svítit. Ale kdy jsem zvedal kufr a byla selápnutá brzda - probliklo. Tak jsem si proel i tím zlomeným drátkem... U je to zase v poho!
Kdysi jsem vyměnil třetí brzdové světlo za nové a náhodou se trefil, e staré bylo nefunkční. A dnes se mu nechtělo svítit. Ale kdy jsem zvedal kufr a byla selápnutá brzda - probliklo. Tak jsem si proel i tím zlomeným drátkem... U je to zase v poho!
|
|
03.08.2019 22:19 -
Re: Třetí brzdové světlo C5 III kombi
|
3232657
|
|
macman
|
Město: Kochánky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Take pokračuji v opravách káry a teď jsem se zaměřil na třetí brzdové světlo.. Problémy mám asi dva, zaprvé při zmáčknutí brzdy nejde do světla 12V, zadruhé po připojení na 12V světlo nefunguje.. Po rozebrání zjitěn vyhnilý tiák.. Ty odpory co jsou zapojené paraelně, mají cca 2K, co je moc, navíc jsou vyhnilé a prouky nečitelné
Take nevíte někdo hodnoty odporů ve světle?? Nebo pokud máte někdo rozebráno, prosím přeměřit.. Díky
Take pokračuji v opravách káry a teď jsem se zaměřil na třetí brzdové světlo.. Problémy mám asi dva, zaprvé při zmáčknutí brzdy nejde do světla 12V, zadruhé po připojení na 12V světlo nefunguje.. Po rozebrání zjitěn vyhnilý tiák.. Ty odpory co jsou zapojené paraelně, mají cca 2K, co je moc, navíc jsou vyhnilé a prouky nečitelné
Take nevíte někdo hodnoty odporů ve světle?? Nebo pokud máte někdo rozebráno, prosím přeměřit.. Díky
Přílohy: odpor.jpg ( 142463b ) - |
|
10.09.2019 23:12 -
|
3238659
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Dvakrát opravovano a před STK opět odelo. Světlo demontováno, (lze rozloupnout pomocí noe na koberce), z destičky odstraněny pomocí kletiček vechny součástky (ledky, odpory, přeruen tiák), ponecháno pouze noové připojení. Na destičku přilepen pásek vysoce svítivých červených ledek zalitých v silikonu (vodotěsné provedení - napětí 12V cena cca 50Kč). Na noovou zástrčku připájen drátek, druhý konec připájen na ledpásek !!! POZOR NA POLARITU!!!. Slepit světlo (pouil jsem při kadé rozborce/zborce gelové sekundové lepidlo - drí ale lze světlo znovu rozloupnot). Zapojit, vyzkouet, sestavit auto a hurá na STK. Bez ztráty květinky.
Dvakrát opravovano a před STK opět odelo. Světlo demontováno, (lze rozloupnout pomocí noe na koberce), z destičky odstraněny pomocí kletiček vechny součástky (ledky, odpory, přeruen tiák), ponecháno pouze noové připojení. Na destičku přilepen pásek vysoce svítivých červených ledek zalitých v silikonu (vodotěsné provedení - napětí 12V cena cca 50Kč). Na noovou zástrčku připájen drátek, druhý konec připájen na ledpásek !!! POZOR NA POLARITU!!!. Slepit světlo (pouil jsem při kadé rozborce/zborce gelové sekundové lepidlo - drí ale lze světlo znovu rozloupnot). Zapojit, vyzkouet, sestavit auto a hurá na STK. Bez ztráty květinky.
|
|
23.10.2019 12:45 -
třetí brzdové světlo
|
3244887
|
|
Jirka 79
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Kde prosím najdu pojistku k třetímu brzdovému světlu. C5 2012 combi. dekuji
Kde prosím najdu pojistku k třetímu brzdovému světlu. C5 2012 combi. dekuji
|
|
23.10.2019 14:26 -
Re: třetí brzdové světlo
|
3244895
|
|
jumep
|
|
|
nikde, to svetlo poistku nema, na 90% byva zlomeny privodny kabel k nemu alebo zle svetlo samotne
nikde, to svetlo poistku nema, na 90% byva zlomeny privodny kabel k nemu alebo zle svetlo samotne
|
|
| |
|
|