| | |
31.12.2015 05:59 -
Re: Třetí brzdové světlo
|
2902718
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
.link.
http://www.c5club.cz/profiles/jruze#.VoS2BFIj7f4
|
|
02.01.2016 13:12 -
|
2903694
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Potřeboval bych prosím identifikovat "převlečnou matici" , do které jsou zaroubovaný ty dva vnitřní rouby drící křídlo na pátých dveřích C5 I . Při demontái křídla kvůli přístupu k třetímu brzdovýmu světlu jsem jeden musel odvrtat , tak tu matici chci koupit a nějak se mi z obrázku na citroen service.com nedaří identifikovat kód dílu . Stejně tak ten plastovej čudl , z kterýho se křídlo při demontái musí vysunout směrem doprava .
Díky
Potřeboval bych prosím identifikovat "převlečnou matici" , do které jsou zaroubovaný ty dva vnitřní rouby drící křídlo na pátých dveřích C5 I . Při demontái křídla kvůli přístupu k třetímu brzdovýmu světlu jsem jeden musel odvrtat , tak tu matici chci koupit a nějak se mi z obrázku na citroen service.com nedaří identifikovat kód dílu . Stejně tak ten plastovej čudl , z kterýho se křídlo při demontái musí vysunout směrem doprava .
Díky
Přílohy: IMG_3960.JPG ( 322347b ) - převlečná maticde IMG_3959.JPG ( 340467b ) - z druhé strany matice IMG_3961.JPG ( 253327b ) - plastová úchytka dvere.jpg ( 82149b ) - dvere |
|
02.01.2016 18:14 -
|
2903869
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Pokud jsi to tam samostatně nenael, bude to asi součástí 6999H8 (na obrázku pol. 40)
Nejjednoduí bys asi měl vzít ty příchytky a zastavit se v PSA servisu a ukázat jim je, určitě to někde v uplíku najdou.
Pokud jsi to tam samostatně nenael, bude to asi součástí 6999H8 (na obrázku pol. 40)
Nejjednoduí bys asi měl vzít ty příchytky a zastavit se v PSA servisu a ukázat jim je, určitě to někde v uplíku najdou.
|
|
02.01.2016 18:47 -
|
2903897
|
|
jruze
|
|
|
nevím která to je přesně - nové nekupuji beru z vraků - změř si jí a podle toho si vyber obj.č.
nevím která to je přesně - nové nekupuji beru z vraků - změř si jí a podle toho si vyber obj.č.;-)
Přílohy: příchytky.jpg ( 267692b ) - |
|
02.01.2016 20:56 -
|
2903996
|
|
M.P
|
|
|
Díky za reakce . Samozřejmě e to mám nachystaný e to vezmu sebou do Citroena . Ale myslel e to třeba někdo kupoval , e bude vědět číslo . Je to jednoduí říct e chcu poloku XYXYXY , ne to někde hledat v regálech .
Byl jsem v Kelly , tam měli ten plastovej čudl , ale tam to prodávaj po deseti a za ten balíček chtěli kilo . A ten plastovej čudl tam koneckonců ani nemusí bejt .
Díky za reakce . Samozřejmě e to mám nachystaný e to vezmu sebou do Citroena . Ale myslel e to třeba někdo kupoval , e bude vědět číslo . Je to jednoduí říct e chcu poloku XYXYXY , ne to někde hledat v regálech .
Byl jsem v Kelly , tam měli ten plastovej čudl , ale tam to prodávaj po deseti a za ten balíček chtěli kilo . A ten plastovej čudl tam koneckonců ani nemusí bejt .
|
|
04.01.2016 07:26 -
|
2904547
|
|
Danipet
|
|
|
Ahoj chlapi, taky mi mirne svitila treti brzdovka, ale s tim, ze tam neni 0.88v jak tu nekdo psa,l ale temer 8v mereno na 2 ksech c5r, vyreseno: 50k ohm odpor. A mam klid. Snad to nekomu pomuze.
Ahoj chlapi, taky mi mirne svitila treti brzdovka, ale s tim, ze tam neni 0.88v jak tu nekdo psa,l ale temer 8v mereno na 2 ksech c5r, vyreseno: 50k ohm odpor. A mam klid. Snad to nekomu pomuze.
|
|
07.01.2016 21:08 -
|
2905810
|
|
M.P
|
|
|
Tak tedy:
Plastová příchytka z fota o kousek vej - 8565 40
Plechová matka - 6943 83
Tak tedy:
Plastová příchytka z fota o kousek vej - 8565 40
Plechová matka - 6943 83
|
|
11.01.2016 21:51 -
|
2907890
|
|
M.P
|
|
|
Tak jsem dnes úspěně dokončil akci "repas třetího brzdovýho".
Pár diod v něm u nesvítilo , tak jsem se po prozkoumání tohoto vlákna pustil do demontáe a výměny .
Jak se zde ji psalo , je velice pravděpodobný , e se bude muset odvrtávat roub co drí zadní spojler .
U mě to byl jeden z těch vnitřních . Je tedy potřeba si pak koupit v Citroenu plechovou matku 6943 83 za nějakých 14 Kč . Asi se ulomí i plastový příchytky 8565 40 , ale ty tam nejsou vůbec potřeba , spojler stejně drí na těch čtyřech roubech M6 . Pak je problém rozlousknout samotný světlo - oddělit červenej plast od černýho . Jde to blbě , ale jde to . Mě se teda povedlo kousek toho červenýho plastu utípnout , ale na funkci to nemá vliv , a dělat to znovu , u vím jak na to a rozlousknu to bez pokození .
Ten tiák byl tak zhnilej , hlavně ty odpory naletovaný na něm , e jsem vechny diody odpájel ( je jich tam 16 ks ) , odpory odpadali sami . Pak jsem celej tiák obrousil do hladka . Měl jsem koupenej LED pásek s diodama s nejvyí svítivostí :
.link.
A pak u to byla brnkačka , nalepit 25 cm pásku na ten obrouenej tiák - vyjde to přesně na 15 LEDek , připájet konektor , smontovat a zase svítíme .
Tak jsem dnes úspěně dokončil akci "repas třetího brzdovýho".
Pár diod v něm u nesvítilo , tak jsem se po prozkoumání tohoto vlákna pustil do demontáe a výměny .
Jak se zde ji psalo , je velice pravděpodobný , e se bude muset odvrtávat roub co drí zadní spojler .
U mě to byl jeden z těch vnitřních . Je tedy potřeba si pak koupit v Citroenu plechovou matku 6943 83 za nějakých 14 Kč . Asi se ulomí i plastový příchytky 8565 40 , ale ty tam nejsou vůbec potřeba , spojler stejně drí na těch čtyřech roubech M6 . Pak je problém rozlousknout samotný světlo - oddělit červenej plast od černýho . Jde to blbě , ale jde to . Mě se teda povedlo kousek toho červenýho plastu utípnout , ale na funkci to nemá vliv , a dělat to znovu , u vím jak na to a rozlousknu to bez pokození .
Ten tiák byl tak zhnilej , hlavně ty odpory naletovaný na něm , e jsem vechny diody odpájel ( je jich tam 16 ks ) , odpory odpadali sami . Pak jsem celej tiák obrousil do hladka . Měl jsem koupenej LED pásek s diodama s nejvyí svítivostí :
http://aukro.cz/show_item.php?item=5899734402
A pak u to byla brnkačka , nalepit 25 cm pásku na ten obrouenej tiák - vyjde to přesně na 15 LEDek , připájet konektor , smontovat a zase svítíme .
Přílohy: IMG_3966.JPG ( 536067b ) - |
|
25.03.2016 08:48 -
Re: zadní brzdová světla
|
2931910
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Dotaz: Nesvítí mi 3brzdové světlo - přeruený drát. Potřeboval bych demontovat spojler (C5 X7 Tourer). Má s tím někdo zkuenost?
Díky.
Dotaz: Nesvítí mi 3brzdové světlo - přeruený drát. Potřeboval bych demontovat spojler (C5 X7 Tourer). Má s tím někdo zkuenost?
Díky.
|
|
28.03.2016 11:44 -
|
2933682
|
|
jumep
|
|
|
viac skusenosti nemam, len predpokladam ze dvere demontovavat nemusis
viac skusenosti nemam, len predpokladam ze dvere demontovavat nemusis
Přílohy: C5 (X7) - C4BS010AP0 - Odstrojení - Poah _ Zadní výklopné dveře.pdf ( 712144b ) - C5 (X7) - C4BG0119P0 - Demontá - Montá _ Spoiler zadních výklopných dveří.pdf ( 332083b ) - C5 (X7) - C5EG0115P0 - Demontá - Montá _ Třetí brzdové světlo.pdf ( 130320b ) - |
|
29.03.2016 09:39 -
|
2934134
|
|
muppet
|
Město: Krnov, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
vseved napsal(a): Dotaz: Nesvítí mi 3brzdové světlo - přeruený drát. Potřeboval bych demontovat spojler (C5 X7 Tourer). Má s tím někdo zkuenost?
Díky.
Nejdříve musí odroubovat 4 rouby schované v zátkách plastu zadních dveří na kadé straně 2, pak u je to jen na těch nacvakávacích kolících, pak plastové obloení zadního okna (taky nacvakávače) a tím se dostane k spoileru, ten drí rouby a pár plastových nacvakávačů, tím ho můe oddělat + elektrika. Pozor na pokrábání, raději dát nějaký hadr mezi spoiler a střechu. Odpoledne hodím fotky.
Nejdříve musí odroubovat 4 rouby schované v zátkách plastu zadních dveří na kadé straně 2, pak u je to jen na těch nacvakávacích kolících, pak plastové obloení zadního okna (taky nacvakávače) a tím se dostane k spoileru, ten drí rouby a pár plastových nacvakávačů, tím ho můe oddělat + elektrika. Pozor na pokrábání, raději dát nějaký hadr mezi spoiler a střechu. Odpoledne hodím fotky.
|
|
30.03.2016 17:36 -
|
2934419
|
|
muppet
|
Město: Krnov, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Fotky málo kvalitní, proti obloze se blbě fotí ale snad pomůou.
Fotky málo kvalitní, proti obloze se blbě fotí ale snad pomůou.
Přílohy: DSC_0360.JPG ( 3141101b ) - DSC_0358.JPG ( 2129258b ) - DSC_0357.JPG ( 2599005b ) - DSC_0356.JPG ( 2990311b ) - |
|
20.08.2016 20:19 -
|
2985591
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
zdravím pánové, třetí brzd. světlo nesvítí, take zkontrolovat kabelový svazek do 5. dveří, zda na konektor světla jde napětí a brzd. světlo, zda není po smrti - vlhkost jak zde popsáno. Přečetl jsem vechny příspěvky, ale stále nemám jasno, jak 3. brzd. světlo demontovat , Moná jsem něco přehlédl, ale s autem jezdí dcera, take mám jen chvíli na to zjistit co a jak, vybaven přísluným nářadím a know-how. Take předem děkuji za případný link či opáčko. PS : stačilo dnes, e jsem vyměnil několik árovek, tu i tam - prostě tati, mě to nesvítí A to u jsem dopředu studoval, co obnáí výměna destiček a zadních kotoučů - no nevypadá to taky jen na trivialitu - jak jsem zvyklý. (tati, něco se při brzdění vzadu ozývá...)
zdravím pánové, třetí brzd. světlo nesvítí, take zkontrolovat kabelový svazek do 5. dveří, zda na konektor světla jde napětí a brzd. světlo, zda není po smrti - vlhkost jak zde popsáno. Přečetl jsem vechny příspěvky, ale stále nemám jasno, jak 3. brzd. světlo demontovat , Moná jsem něco přehlédl, ale s autem jezdí dcera, take mám jen chvíli na to zjistit co a jak, vybaven přísluným nářadím a know-how. Take předem děkuji za případný link či opáčko. PS : stačilo dnes, e jsem vyměnil několik árovek, tu i tam - prostě tati, mě to nesvítí :-d A to u jsem dopředu studoval, co obnáí výměna destiček a zadních kotoučů - no nevypadá to taky jen na trivialitu - jak jsem zvyklý. (tati, něco se při brzdění vzadu ozývá...)
|
|
20.08.2016 20:31 -
|
2985616
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
tad to mas
tad to mas
Přílohy: C5 (X7) - Demontá - Montá _ Spoiler zadních výklopných dveří.pdf ( 860671b ) - |
|
20.08.2016 20:36 -
|
2985626
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Děkuji moc za návod, vypadá to tak sloitě e to asi svěřím někomu znalému
Děkuji moc za návod, vypadá to tak sloitě :-( e to asi svěřím někomu znalému :-d
|
|
20.05.2017 11:18 -
|
3067218
|
|
Osvi
|
Město: Klatovy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Ahoj vem,
také mi přestalo svítit 3.brzdové světlo na mém C5 X7 tourer, demontoval jsem tapecírunk a spoiler, 3. brzdové světlo vymontoval. Světlo jsem vyzkouel připojit napřímo na autobaterii - 3. brzdové světlo je O.K., normálně svítí - funguje. Dále jsem změřil napětí na konektoru 3.brzdového světla, při selápnutí brzd.pedálu na konektoru normálně naměřím napětí, které je v autě ( při nastartovaném autě cca 14 V ). Namísto brzdového světla jsem zkouel připojit přímo na konektor 5W skleněnou árovku - výsledek je, e se nerozsvítí... Zkouel jsem měřit i napětí při připojení 5W árovky a jakmile ji připojím, tak napětí spadne na nulu, jakmile árovku odpojím, tak napětí opět vyskočí na 14V.
Dále jsem zkouel vyměnit árovky v obou krajních světlech ( i přesto, e obě fungovali jak na koncové, tak i na brzdové světla ), výsledek je stále stejný. Dále jsem zkontroloval pojistku G40 - 3A, která by měla být na 3.brzdové světlo, na obou stranách pojistky naměřím normálně napětí, take pojistka O.K.
Poslední co jsem jetě zkouel je tempomat a normálně funguje, při lápnutí na brzdu se tempomat vypne.
U nevím, co jetě vyzkouel, jsem v koncích, nic dalího mi nenapadá...
Prosím poraďte, jestli lze jetě něco vyzkouet, zjistit?? Auto mám vzadu stále rozebrané, take můu cokoliv zkusit.
Předem díky moc za rady.
Ahoj vem,
také mi přestalo svítit 3.brzdové světlo na mém C5 X7 tourer, demontoval jsem tapecírunk a spoiler, 3. brzdové světlo vymontoval. Světlo jsem vyzkouel připojit napřímo na autobaterii - 3. brzdové světlo je O.K., normálně svítí - funguje. Dále jsem změřil napětí na konektoru 3.brzdového světla, při selápnutí brzd.pedálu na konektoru normálně naměřím napětí, které je v autě ( při nastartovaném autě cca 14 V ). Namísto brzdového světla jsem zkouel připojit přímo na konektor 5W skleněnou árovku - výsledek je, e se nerozsvítí... Zkouel jsem měřit i napětí při připojení 5W árovky a jakmile ji připojím, tak napětí spadne na nulu, jakmile árovku odpojím, tak napětí opět vyskočí na 14V.
Dále jsem zkouel vyměnit árovky v obou krajních světlech ( i přesto, e obě fungovali jak na koncové, tak i na brzdové světla ), výsledek je stále stejný. Dále jsem zkontroloval pojistku G40 - 3A, která by měla být na 3.brzdové světlo, na obou stranách pojistky naměřím normálně napětí, take pojistka O.K.
Poslední co jsem jetě zkouel je tempomat a normálně funguje, při lápnutí na brzdu se tempomat vypne.
U nevím, co jetě vyzkouel, jsem v koncích, nic dalího mi nenapadá...
Prosím poraďte, jestli lze jetě něco vyzkouet, zjistit?? Auto mám vzadu stále rozebrané, take můu cokoliv zkusit.
Předem díky moc za rady.
|
|
20.05.2017 19:50 -
|
3067294
|
|
Osvi
|
Město: Klatovy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Jetě jsem vyzkouel 2 věcičky:
1) změřit odpor 3.brzdového světla - hodnota je 215 ohmů, co dle mého ukazuje na to, e světlo je O.K.
2) namísto árovky jsem přímo na konektor připojil LED diodu s odporem, zda se náhodou nerozsvítí, bohuel výsledek stejný jako u árovky...
Zatím to nejvíce vypadá na brzdový spínač nebo nějaký jiný problém v BSI...
Jetě jsem vyzkouel 2 věcičky:
1) změřit odpor 3.brzdového světla - hodnota je 215 ohmů, co dle mého ukazuje na to, e světlo je O.K.
2) namísto árovky jsem přímo na konektor připojil LED diodu s odporem, zda se náhodou nerozsvítí, bohuel výsledek stejný jako u árovky...
Zatím to nejvíce vypadá na brzdový spínač nebo nějaký jiný problém v BSI...
|
|
20.05.2017 22:49 -
|
3067393
|
|
jumep
|
|
|
ak sa ti rozsvietia brzdove svetla a neblbne tempomat tak najskor chyba v spinaci nebude
on moze byt zlomeny kabel privodny, bez zataze tam nieco nameras, akonahle to zatazis uz cez ten "kontakt" v zlome nic neprejde
ak sa ti rozsvietia brzdove svetla a neblbne tempomat tak najskor chyba v spinaci nebude
on moze byt zlomeny kabel privodny, bez zataze tam nieco nameras, akonahle to zatazis uz cez ten "kontakt" v zlome nic neprejde
|
|
| |
|
|